RKP:n Henriksson iloitsee hallituksen kouluruotsikokeilun huonosta menestyksestä: ”Jäi suutariksi - siitä tuli jopa floppi” iltalehti 16:26 24.02

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on iloinen siitä, että hallituksen kielikokeilu jäi suutariksi. Henriksson kertoo olevansa tyytyväinen, että monet perheet ja kunnalliset päättäjät ymmärtävät ruotsin kielen merkityksen. Vain kuusi kuntaa on hakenut Opetushallitukselta lupaa osallistua hallituksen kokeiluun, jossa oppilaiden ei tarvitse lukea kouluruotsia. Kielikokeilu koskee 5. ja 6. luokan oppilaita yhdeksässä peruskoulussa Jämsässä, Kaustisilla, Pieksämäellä, Rovaniemellä, Savonlinnassa ja Ylöjärvellä.


SaPKon ykkösnyrkki pitelemätön Rovaniemellä - "Todella kurinalainen ja vahva joukkue" jatkoaika.com 22:29 21.02

"Veni, vidi, vici" kuvasti hyvin SaPKon vieraspeliä RoKia vastaan. Sarjakakkonen ei jättänyt mitään jossiteltavaa, vaan paineli kokonaisuudeltaan eheällä ja tehokkaalla pelillä 6-2-voittoon keskiviikon Mestis-kierroksella. Erikoista ottelussa oli, että vain yksi ottelun kahdeksasta maalista tuli erikoistilanteessa.


Lapinryöstäjät Lempäälästä - LeKin vierasreissulle voitokas päätös Rovaniemellä jatkoaika.com 08:50 18.02

Edellisessä ottelussaan Hermeksen kaatanut LeKi jatkoi vierasreissuaan Rovaniemelle. 2079 katsojaa paikalle vetänyt vauhdikas ja tunteikas ottelu päättyi lopulta vierasjoukkueelle lukemin 2-3. Lempääläläisten yksi sankareista oli voittomaalin iskenyt kapteeni Sami Laakso.


Mestis-kierros: Ketterä jatkamaan voittoputkeaan - pudotuspeliviivalla tungosta jatkoaika.com 10:00 14.02

Ystävänpäivänä on luvassa Mestiksessä täysi kierros, kun pelejä pelataan Espoossa, Kokkolassa, Imatralla, Heinolassa, Rovaniemellä ja Turussa. Kenties kaikkein mielenkiintoisin ottelu nähdään Turussa, kun TUTOn vieraaksi luistelee ailahtevasti viime aikoina pelannut Kiekko-Vantaa.


Pohjoisessa sataa lisää lunta - katso tästä päivän sää iltalehti 04:38 14.02

Forecan ennusteen mukaan päivästä on luvassa pilvinen. Etelässä ja Keski-Suomessa keli on lauha mutta pohjoisessa saadaan lumisateita. Lounais-Suomessa voi aurinkokin pilkahtaa ja lämpötilat nousevat etelässä ja lännessä jopa nollan tasolle. Muualla ulkoillaan muutaman asteen verran pakkasen puolella tasolla. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä aamupäivällä Pohjois-Suomessa. Varoitukset ovat voimassa Simossa, Ranualla, Kemissä, Keminmaalla, Torniossa, Ylitorniossa, Tervolassa, Pellossa ja Rovaniemellä.


31-vuotias mies kuoli karmeassa onnettomuudessa: Betonielementti kaatui päälle - työnantajat tuomittiin iltalehti 17:17 11.02

Onnettomuuteen johtaneet rikokset sattuivat Rovaniemellä 2015. Lapin käräjäoikeus on tuominnut kolme henkilöä kuolemantuottamuksesta ja työturvallisuusrikoksesta asiassa, jossa mies kuoli työmaalla Rovaniemellä. Mies oli ollut työskentelemässä Valtatie 4:n tietyömaalla, kun betonielementti kaatui. Mies jäi sen alle ja kuoli.


Näihin töihin tarvitaan lisää tekijöitä Rovaniemellä - neljässä ammatissa huutava pula iltalehti 21:36 09.02

Rovaniemellä on kova pula toimistosiivoojista ja erikoislääkäreistä, mutta myös matkaoppaille ja sairaanhoitajille löytyy töitä. Rovaniemellä on huutava pula työntekijöistä neljässä ammatissa. Näin kertoo ainakin viimeisin ammattibarometri.


Ei herkille: Porojen sarvet sotkeutuivat keskenään armeijan kaapelilla - toisen pää irtosi ja jäi roikkumaan elävän sarvista iltalehti 12:38 07.02

Paliskunnan mukaan kuollut poro on todennäköisesti raahautunut elävän mukana, kunnes sen vartalo on lopulta irronnut. Oululainen Antti Korpela oli toissa viikolla ystävänsä Antti Nikulan kanssa seuraamassa Arctic Rallya Rovaniemellä ja Kemijärvellä, kun sopivaa katselupaikkaa etsiessään miehet tekivät luonnossa makaaberin havainnon. - Havaitsimme porokaksikon tiellä ja hetken tarkkailtuamme näiden liikettä tämä yksilö, jolla oli päähän kiinnittynyt toisen poron pää, palasi aina tielle, eikä jaksanut kulkea pitkälle syvässä umpihangessa, Korpela kertoo.


Perätön ilmianto Lapissa - poliisi joutui tutkimaan olematonta rikosta: ”Tekisi joskus mieli sanua rumasti ja vielä perrään kirvata” iltalehti 13:18 06.02

Perättömässä ilmoittelussa on vaara Pekka ja susi -ilmiöstä, poliisi muistuttaa. Lapin poliisi joutui tutkimaan viikonloppuna ainakin yhtä olematonta rikosta. Tapaus sattui Rovaniemellä. Kerta ei ole ensimmäinen, kun perättömästä rikoksesta ilmoitetaan. Poliisi kaivoikin esiin noin vuoden vanhan muistutuksensa asiasta. Tuolloin kyseessä oli keksitty raiskaus.


Vammalan Lentopallo kuittasi vierastappionsa Rovaniemellä iltasanomat 21:12 05.02

VaLePan voittoputki sai jatkoa.


Poliisi otti varkaat kiinni Rovaniemellä - selvitti samalla viime vuoden rikoksen iltalehti 09:29 05.02

Kolmikko tehtaili murtoja Lapissa. Poliisi otti kiinni ja samalla ratkesi myös viime vuoden rikosvyyhti. Lapin poliisi sai murtohälytyksen perjantain ja lauantain välisenä yönä kello kolmelta Rovaniemen Ounaspaviljongilta. Noin tuntia aiemmin oli yritetty murtautua myös Pöykkölässä sijaitsevaan kauppaan.


Viveca Lindfors räväytti ennätyspisteensä – nousi Emmi Peltosen ohi kauden tilastossa iltasanomat 16:05 04.02

Olympialaisista rannalle jäänyt Viveca Lindfors luisteli ennätyspisteensä sunnuntaina Rovaniemellä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa.


Niin lähellä! Viveca Lindfors luisteli huippupisteet - tulos olisi pudottanut Emmi Peltosen olympiakoneesta iltalehti 15:38 04.02

Viveca Lindfors luisteli uusilla ennätyspisteillään ylivoimaiseen Pohjoismaiden mestaruuteen. Lindfors vei Rovaniemellä luistellut kisat nimiinsä upealla vapaaohjelmallaan, joka nosti hänet kirkkaaksi ykköseksi. Lyhytohjelman jälkeen Lindfors oli kakkosena. Helsinkiläinen keräsi yhteensä 166,63 pistettä. Tulos on Lindforsin ennätys ja myös kotimainen kauden kärkitulos. Mikäli PM-kisa olisi vielä laskettu olympianäytöksi, olisi Lindfors kiilannut Emmi Peltosen ohitse ja Pyeongchangin olympiakoneeseen.


Nuori nainen istui jään reunalla jalat hyytävässä Kemijoessa – ei saatu turvaan pelkästään puhuttamalla iltasanomat 09:34 29.01

Rovaniemellä pelastuslaitos auttoi yöllä nuoren naisen puoliksi veden varasta.


Nainen jään reunalla jalat hyisessä Kemijoessa – pelastuslaitos pelasti yön tunteina MTV 09:31 29.01

Rovaniemellä pelastuslaitos auttoi yöllä nuoren naisen puoliksi veden varasta.


Pietarinen voitti Arctic Lapland Rallyn - Asunmaa keskeytti viimeisellä erikoiskokeella iltalehti 18:42 27.01

Eerik Pietarinen on voittanut Rovaniemellä ajetun rallin SM-sarjan avausosakilpailun Arctic Lapland Rallyn. 24-vuotias tuusulalainen ajoi voittoon lopulta reilusti yli kahden minuutin erolla. Pietarinen tykitti pohjat peräti yhdeksällä erikoiskokeella. - Ralli meni hyvin. Saatiin puhdas ja ongelmaton suoritus kumpanakin kisapäivänä. Taso varmasti vain kovenee seuraavassa rallissa Mikkelissä, kun vastassa ovat Jari Ketomaa ja Kalle Rovanperä, joten täysillä pitää sielläkin mennä, Pietarinen tunnelmoi kisan jälkeen AKK:n tiedotteessa.


Eerik Pietarinen voitti selvästi Tunturirallin – hallitseva Suomen mestari ajoi ulos viimeisellä erikoiskokeella iltasanomat 18:41 27.01

Eerik Pietarinen hallitsi rallin SM-sarjan avauskilpailua Rovaniemellä.


Eerik Pietarinen voitti selvästi Tunturirallin – hallitseva Suomen mestari ajoi ulos kisan loppuhetkillä iltasanomat 18:41 27.01

Eerik Pietarinen hallitsi rallin SM-sarjan avauskilpailua Rovaniemellä.


Uutiset