Kausiennakko: Flyers astuu Carter Hartin aikakauteen haastajana

jatkoaika.com 07:00 19.09

Philadelphia Flyers kohtaa Metropolien divisioonassa armotonta kilpailua, eikä ole uudistunut läheskään yhtä näyttävästi kuin muutamat vastustajansa. Työsarkaa on paljon, mutta yksi mies kaiken muuttaa voi – hän seisoo maalipuiden välissä.


Aiheuttaako astmalääkkeen liikakäyttö norjalaishiihtäjien kuolemia? Toni Roponen jyrähtää: ”Olen täysin pöyristynyt, miten voidaan käyttää lääkettä kymmenkertainen määrä”

iltalehti 11:14 16.09

Ida Eide menehtyi viime vuonna sydänkohtaukseen. Sondre Turvoll Fosslin sydän pysähtyi ajomatkalla. Norjan hiihdossa käytetään runsaasti astmalääkettä. Asiantuntija Toni Roponen pohtii sydänkohtausten ja astmalääkityksen yhteyttä. Norjalaislehti VG uutisoi viime talvena, että peräti 69 prosenttia vuosina 1992–2018 arvokisamitalin voittaneista vuonomaan hiihtäjistä käytti astmalääkitystä. Vuosi sitten hiihtäjä Ida Eide, 30, menehtyi sydänkohtaukseen. Loppukesästä maailmancupiakin kiertäneen Sondre Turvoll Fosslin, 26, sydän pysähtyi ajomatkalla.


Kauppakeskus Metropoli Joensuussa evakuoitiin tulipalon vuoksi

iltasanomat 19:44 08.09

Joensuun keskustassa syttyi pieni palonalku kauppakeskus Metropolissa sunnuntaina iltapäivällä.


Kauppakeskus Metropolissa Joensuussa palaa – sammutustyöt käynnissä

iltasanomat 16:44 08.09

Palon laajuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa.


Taifuuni Faxai rantautui Tokion itäpuolelle - raju sade ja tuuli pieksevät metropolialuetta

yle 14:45 08.09

Japanin Ilmatieteen laitos kertoi, että taifuuni rantautui lähelle Chiban kaupunkia klo 5 paikallista aikaa.


MM-yleisurheilussa muhii suuri sensaatio – Norjan ihmepoika pääroolissa

iltalehti 07:39 07.09

Asiantuntija Toni Roponen analysoi Norjan Ingebrigtsenin juoksijaveljeksiä. Tällä vuosituhannella afrikkalaisten dominoimassa lajissa syntyperältään pohjoismaalainen miesten 1 500 metrin juoksun maailmanmestari vuonna 2019. Kuulostaa lähes sensaatiomaiselta, mutta se voi realisoitua vajaan kuukauden päästä Dohan kisoissa.


23 kiloa laihduttanut Ringa Ropo vinkkaa, kuinka pääsee eroon kesäpöhöstä: näillä muutoksilla saat taatusti tuloksia aikaan

iltasanomat 20:30 05.09

Kävikö niin, että loman aikana pöksyt pienenivät ja posket pullistuivat? Ringa Ropo neuvoo ottamaan salaattia isolle lautaselle ja muun ruoan pienelle.


Suomalainen Europol-pomo: Järjestäytyneestä rikollisuudesta on tullut uusi normaali

iltasanomat 21:27 30.08

Järjestäytyneeseen rikollisuuden vakavin vaikutus on väkivallan lisääntyminen, Ruotsi on tästä varoittava esimerkki.


Toni Roposelta kova arvio – povaa jättiyllättäjälle lajilegendan temppua: ”Käsittämätön aika”

iltalehti 06:06 30.08

Shaunae Miller-Uibo teki vaikutuksen Iltalehden asiantuntijaan. Bahaman Shaunae Miller-Uibo teki hämmentävän kovan tuloksen kakkoslajissaan 200 metrin juoksussa torstaina Zürichin Timanttiliigassa. Hän pysäytti kellot ajassa 21,74 ja voitti tapahtuman maailman tämän kauden uudella kärkituloksella. Vastatuulta oli 0,4 metriä sekunnissa.


Ringa Ropo sai aktiiviaikanaan sellaisen määrän julkisuutta, että on antanut urheilussa menestyvälle tyttärelleen painavan neuvon: ”Siihen voi vaikuttaa omalla toiminnallaan”

iltalehti 22:31 29.08

Entinen korkeus- ja pituushyppääjä Ringa Ropo jakaa ajatuksiaan tyttärensä urheilumenestyksestä. Entinen korkeus- ja pituushyppääjä, nykyinen Cambridge-laihdutusohjelman valmentaja Ringa Ropon tytär Ella Junnila teki kesällä uuden naisten korkeushypyn Suomen ennätyksen. Tällä hetkellä Junnila lukeutuu Suomen yleisurheilun kärkinimiin. – Tiedän sen urheilijan maailman, ja tuntuu huikealta, kun oma lapsi pääsee kokemaan sen. Otetaan kuitenkin askel kerrallaan.


Asiantuntija analysoi jälleen sairauslomalle joutuneen Oliver Helanderin tilannetta: ”Se kortti kannattaa pelata loppuun asti”

iltalehti 13:39 28.08

Toni Roponen arvioi, että keihäänheittäjän tilanne MM-menestystä ajatellen on vaikea, muttei täysin mahdoton. Iltalehden asiantuntija Toni Roponen arvioi, että jälleen sairauslomalle joutuneen keihäänheittäjä Oliver Helanderin, 22, tilanne Dohan MM-menestystä ajatellen on vaikea, muttei mahdoton. –?Uskon, että peli olisi laitettu välittömästi poikki, jos hän ei pystyisi heittämään. Helander heitti paluukisassaan Espoossa toissa sunnuntaina lika 85 metriä, jonka hän kylläkin astui yli. Se kertoi, että hän on kunnossa. Jos hän ei olisi kunnossa, ei tätä peliä pelattaisi, Roponen sanoo.


Euroports Rauman työntekijät marssivat ulos protestina lomautusuhalle – yhtiö pitää ulosmarssia laittomana

yle 14:03 26.08

Rauman satamaoperaattori Euroports suunnittelee lomautuksia vähentyneen liikenteen takia.


Ennätyksiä takoneiden Suomen aitanaisten eväät on syöty: ”Nooralotta Neziriltä voi odottaa enemmän”

iltalehti 16:34 18.08

Iltalehden asiantuntija Toni Roponen analysoi Annimari Kortteen, Reetta Hurskeen ja Nooralotta Nezirin tilanteita. Viime kaudella 30-vuotiaana 100 metrin aidat parhaimmillaan 13,14. Tänä suvena uusi ennätysaika 12,72. Ennätysten erotus on 42 sadasosaa. Annimari Kortteen tuloskehitys vuoden aikana on verrattavissa siihen, että Mikkelin Jukurit pelaisi ensi keväänä jääkiekkoilun SM-liigan finaaleissa.


Riitta-Liisa Roponen taltioi pelottavan tilanteen kesken ajomatkan – vauhkoontunut hevonen juoksi autoja kohti: ”Liikenne pysähtyi siihen”

iltalehti 14:56 17.08

Lähistöllä ei Roposen mukaan ollut hevostalleja. Riitta-Liisa Roponen koki varsinaisen yllätyksen kesken ajomatkan perjantaina. Hänen ja miehensä Toni Roposen matkanteko katkesi hetkeksi, kun hevonen juoksi tienlaitaa pitkin kohti vastaan tulleita autoja.


Riitta-Liisa Roponen taltioi pelottavan tilanteen kesken ajomatkan – vauhkoontunut hevonen juoksi kohti: ”Se tapahtui tosi äkkiä”

iltalehti 14:56 17.08

Lähistöllä ei Roposen mukaan ollut hevostalleja. Riitta-Liisa Roponen koki varsinaisen yllätyksen kesken ajomatkan perjantaina. Hänen ja miehensä Toni Roposen matkanteko katkesi hetkeksi, kun hevonen juoksi tienlaitaa pitkin kohti vastaan tulleita autoja.


Ella Junnilalle hurjaa suitsutusta – asiantuntija uskoo nuoren suomalaisen rikkovan haamurajan

iltalehti 13:19 17.08

Toni Roponen analysoi Ella Junnilan tilannetta. – Tein pilkkaa vauhdista. Hyppäsin neljällä askeleella sentin korkeammalta, mitä täydellä vauhdilla 194. Nyt oli neljän askeleen kohdalla merkki, mutta taisi olla lentävää kuutta askelta. Näin ilmoitti Ella Junnila naisten korkeuskisan jälkeen 3. heinäkuuta Tampereen GP:ssä, kun hän teki tuoreimman SE-tuloksen 195.


Suomen keihäsvalinnoista taas soppa – Toni Roposelta järeät konstit: ”Amerikkalainen karsinta”

iltalehti 12:12 15.08

Asiantuntija pui Lassi Etelätalon ja Toni Kuusela välistä MM-valintapäätöstä, arvioi Tero Pitkämäen uran jatkuvan ja kertoo, mistä Antti Ruuskasen sekä Oliver Helanderin ”aikalisissä” on kyse. Lassi Etelätalo vai Toni Kuusela Oliver Helanderin sekä Antti Ruuskasen adjutantiksi Dohan MM-kisoihin? On hyvä merkki suomalaisen keihäänheiton kannalta, että arvokisavalinnoista saadaan pitkästä aikaa pientä kohua.


Mahalasku yleisurheilun Superliigassa! Suomen tulos kertoo tylyn totuuden: ”Tietyillä urheilijoilla on tosi vaikeaa”

iltalehti 20:35 11.08

Asiantuntija Toni Roponen ruotii Suomen yleisurheilukautta. Suomen yleisurheilumaajoukkueen keikasta viikonloppuna Puolassa järjestettyyn Superliigaan tuli mahalasku, kun Suomi tippui tylyllä tavalla B-sarjaan. Suomi keräsi 190 pistettä. 225 pistettä kerännyt Ukraina oli viimeinen Superliigassa säilynyt maa. Kilpailun voitti Puola 345 pisteellä.


Ringa Ropo pohtii somea urheilijan näkökulmasta: ”Jos joku lähtee tekemään se edellä”

iltasanomat 08:52 07.08

Ringa Ropo korostaa urheilijan omaa vastuuta sosiaalisen median käytössä.


Urheiluvaatejätti otti Ringa Ropon palautteen kiitollisena vastaan – ”Tällaiselle pienemmällä pakaralla varustetulle naiselle”

iltasanomat 08:36 07.08

Ringa Ropo muistetaan urheilusuorituksistaan ja räväköistä kisa-asuistaan.


sensaatiota Pohjois-Amerikassa –

Hot topics