Sdp haluaa sokeriin, suolaan ja rasvaan kohdistuvan veron – Antti Rinteen mukaan vero kohdistuisi ”haitallisiin ruokailutottumuksiin” iltasanomat 20:17 26.03

Keskusta kiristäisi alkoholin verotusta. Kokoomuskin on valmis kiristämään alkoholiveroa, jos viinien myynti vapautetaan.


Nyt puhuu ”Ollikaisen Markku”, joka on toistuvasti kuullut nimensä Antti Rinteen selityksissä: ”Hänellä on ollut mielessä se, mitä sanoin” iltasanomat 17:52 26.03

Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen on huomannut, että hänen nimensä tulee usein Rinteen selitellessä esiin.


Kommentti: Turhaa puhetta – Rinteen ja Sdp:n lihaverouudistus on poliittinen pannukakku ja mahdoton toteuttaa iltasanomat 14:08 25.03

Keskustelu Sdp:n ajamasta ”kestävän kehityksen arvonlisäverosta” jatkuu vaikka villat ovat lopussa. Puheenjohtaja Antti Rinne (sd) voisi rehellisesti todeta, ettei puheita voi siirtää käytäntöön, sillä siihen ei taivu arvonlisäverojärjestelmä eikä EU. Kyseessä oli poliittinen pannukakku, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Pääkirjoitus: Maito- ja lihavero ajoivat Sdp:n Rinteen selitysten suohon – sosiaalisessa mediassa puheille irvaillaan iltasanomat 20:28 24.03

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on sekavilla puheillaan maidon ja lihan alv:n korotuksista ajautunut selitysten lukinverkkoon. Niille irvistellään sosiaalisessa mediassa ja poliittiset vastustajat käyttävät sekoilua hyväkseen, arvioidaan Ilta-Sanomien pääkirjoituksessa.


Pääkirjoitus: Maito- ja lihavero ajoivat Sdp:n Rinteen selitysten suohon – sosiaalisessa medissa puheille irvaillaan iltasanomat 20:28 24.03

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on sekavilla puheillaan maidon ja lihan alv:n korotuksista ajautunut selitysten lukinverkkoon. Niille irvistellään sosiaalisessa mediassa ja poliittiset vastustajat käyttävät sekoilua hyväkseen, arvioidaan Ilta-Sanomien pääkirjoituksessa.


Kommentti: Antti Rinteen vihreä kosiskelu räjähti täysin omille näpeille iltasanomat 14:05 24.03

Kun kumartaa kaikille pyllistää väistämättä aina joillekin. Antti Rinne huomasi liian myöhään tehneensä sen valtavalle joukolle Sdp:n perusäänestäjiä, kirjoittaa Ilta-Sanomien politiikan uutistuottaja Hanna Vesala.


Sipilä vastaa Rinteen vero­puheisiin maidosta ja lihasta – veti mukaan lapsi­perheet ja köyhät iltasanomat 14:45 23.03

Demarien ehdottama kestävän kehityksen arvonlisävero ei miellytä Juha Sipilää. Ilmastoa ei pelasteta hankaloittamalla lapsiperheiden ja pienituloisten arkea, hän linjaa.


Sdp: Ei lihavero vaan kestävän kehityksen alv – Uusi vero koskisi kaikkia tuotteita ja palveluita uusisuomi 19:29 19.03

Ei lihavero, vaan kestävän kehityksen arvonlisävero. Tämä on ollut sdp:n viesti sen jälkeen, kun puheenjohtaja Antti Rinteen vaalikonevastaukset herättivät keskustelun puolueen haluista ohjata kulutusta vähäpäästöisiin tuotteisiin verotuksen keinoin.


Kokoomuslainen laski Antti Rinteen ”miljardilingon” laskun – ”Vakavin uhka suomalaiselle palkansaajalle” uusisuomi 16:50 19.03

Kokoomuksen lappeenrantalainen kansanedustaja Jukka Kopra kauhistelee lupauksia, joita sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne antoi äänestäjille vierailullaan Lappeenrannassa.


Antti Rinteen kommentit kuohuttavat – Virkamiehet: Lihavero lähes mahdoton uusisuomi 10:12 19.03

Erillisen ”lihaveron” toteuttaminen olisi Suomessa hankalaa, mahdollisesti EU-säädösten vastaista ja valtiovarainministeriössä epäillään, muuttaisiko se suomalaisten kulutustottumuksia halutulla tavalla.


Antti Rinteen kuohuttava ”lihavero” Suomeen? – Virkamiehet: Lähes mahdotonta uusisuomi 10:12 19.03

Erillisen ”lihaveron” toteuttaminen olisi Suomessa hankalaa, mahdollisesti EU-säädösten vastaista ja valtiovarainministeriössä epäillään, muuttaisiko se suomalaisten kulutustottumuksia halutulla tavalla.


Antti Rinteen tupo-kommentti kuohuttaa: ”Tämä on kuin pään laittamista pensaaseen” uusisuomi 08:59 18.03

Työnantajapuolen johtajat kritisoivat sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen tupo-lausuntoa.


Rinteen kanta lihaveroon herätti tunteita Ylen tentissä – Sipilä: ”Antti, älä pliis sellaista esitä” iltasanomat 13:38 15.03

Antti Rinne haluaa ohjata suomalaisten ruokavalintoja kestävän kehityksen arvonlisäverolla. Juha Sipilä nousi takajaloilleen, kun Rinne ei selkeästi rajannut suomalaista lihaa ulkopuolelle.


Antti Rinteen lihakommentti aiheutti äläkän Yle-tentissä uusisuomi 22:44 14.03

Ylen suuressa vaalitentissä puoluejohtajien tunteet kuumenivat ilmastonmuutosta ja ruokaa koskevassa keskustelussa. Puoluejohtajilta kysyttiin, kannattavatko he haittaveroa lihalle samaan tapaan kuin alkoholille ja tupakalle.


Sdp:stä heti lyttäys Juha Sipilälle: ”Höpö höpö ja löyhyn löyhyn” uusisuomi 11:23 09.03

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen (sd) ja sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen viestintävastaava ja poliittinen neuvonantaja Dimitri Qvintus arvostelevat suorin sanoin pääministeri Juha Sipilän (kesk) aamuisia lausuntoja sote-uudistuksen kaatumisesta.


Pääkirjoitus: Juha Sipilä teki nerokkaan vedon – sote syö ministereitä, miten käy Antti Rinteen? iltasanomat 21:00 08.03

Pääministeri Juha Sipilän kolmen puolueen hallitus jää suomalaiseen poliittiseen historiaan – sekavana viritelmänä, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen.


Uutiset