Brexit tietää leikkauksia EU:n seuraavaan seitsemän vuoden budjettiin – rahoitus Puolalle ja Unkarille ärsyttää monia MTV 22:48 26.04

EU:n seuraavat budjettineuvottelut alkavat virallisesti ensi viikolla, kun komissio antaa budjettiehdotuksensa vuosille 2021–27. EU:n budjettikomissaari Günther Oettinger kävi tänään Helsingissä kuulemassa hallituksen budjettinäkemyksiä.


Valkoisen talon lääkäristä piti tulla veteraaniministeri – nyt häntä syytetään myrkyllisen työilmapiirin luomisesta MTV 06:03 25.04

Trumpin hallinnossa on ollut useita kohuja nimityksistä ja potkuista. Viimeksi Trump erotti ulkoministeri Rex Tillersonin.


London Eye, kuningatar ja pääministeri iloitsevat uudesta kuninkaallisesta vauvasta iltalehti 03:23 24.04

Cambridgen herttuaparille ja maanantaina syntyneelle kuopukselle on virrannut myös sosiaalisessa mediassa runsaasti onnitteluita tunnetuilta tahoilta. Prinssi William ja herttuatar Catherine sekä heidän vastasyntynyt poikavauvansa on huomioitu laajasti muun muassa Twitterissä. Onnittelunsa esitti kuninkaallisen perheen lisäksi Brexit-neuvotteluiden kanssa painiskeleva Britannian pääministeri Theresa May.


Kapteeni Picard tukena – Britanniassa kampanjoidaan uuden brexit-kansanäänestyksen puolesta iltasanomat 20:57 15.04

Muun muassa näyttelijä Patrick Stewart oli käynnistämässä kampanjaa sunnuntaina Lontoossa.


EU-asiantuntijoiden arvio: Jyrki Katainen on neljänneksi todennäköisin vaihtoehto EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi - auttaisiko kotikenttäetu? iltalehti 06:02 15.04

Votewatchin yli tuhannelle EU-asiantuntijalle lähettämän kyselyn mukaan Jyrki Katainen on neljänneksi todennäköisin vaihtoehto Jean-Claude Junckerin seuraajaksi EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi. Brysselin "EU-kupla" listasi komission varapuheenjohtajana nykyisin toimivan Jyrki Kataisen neljänneksi, kun Votewatch (12.4.) kysyi yli tuhannelta EU-asiantuntijalta, kuka on todennäköisin vaihtoehto EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin seuraajaksi. Ehdoton ykkösveikkaus Junckerin pestin perijäksi on taitavana Brexit-neuvottelijana tunnettu ranskalainen Michel Barnier, joka sai 37 prosentin kannatuksen.


Britannian Helsingin-suurlähettiläs: Brexit ei uhkaa maiden suhteita – uskoo puolustusyhteistyön jopa lisääntyvän MTV 05:53 13.04

Britannian Helsingin-suurlähettiläs Tom Dodd uskoo maansa puolustusyhteistyön Suomen kanssa jatkuvan ja lisääntyvän lähivuosina. Britannian tuleva EU-ero ei näitä kahdenvälisiä suhteita uhkaa, Dodd vakuuttaa STT:n haastattelussa.


Britannian May matkustaa Skandinaviaan: Salisburyn myrkkyisku agendalla iltalehti 08:54 09.04

Theresa May tapaa maanantaina Tanskan ja Ruotsin pääministerit. Britannian pääministeri Theresa May tapaa maanantaina Tanskan pääministerin Lars Løkke Rasmussenin ja Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin yksipäiväisellä vierailulla. May tapaa pääministerit kahdenvälisesti Kööpenhaminassa ja Tukholmassa. Tapaamisten agendalla ovat turvallisuus- ja puolustusasiat sekä brexitin jälkeinen kaupankäynti. Guardian-lehden mukaan Salisburyn hermomyrkky sekä Venäjän jatkuva uhka kansainväliselle turvallisuudelle ovat keskustelulistalla.


Häpi-kissa pelasti emäntänsä tulipalosta: herätti hyppimällä mahan päällä - Kissaliitto palkitsee 4 sankarikissaa iltalehti 15:49 05.04

Arvonimi myönnetään kissoille, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi siihen, että ihmishenkiä on pelastunut ja että vakavilta sairaustapauksilta on vältytty. Suomen Kissaliitto ry palkitsee neljä Sankarikissaa vuodelta 2017. Arvonimi myönnetään kissoille, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi siihen, että ihmishenkiä on pelastunut ja että vakavilta sairaustapauksilta on vältytty. Kissa voi saada kunniamaininnan myös muista sankariteoista. Sankarikissa voi olla rekisteröity rotukissa tai kotikissa. Sofi, cornish rex Helsingistä Sofin isännällä oli ollut päivällä heikko olo, mutta hänet oli passitettu sairaalasta kotiin.


STT: 20 000 suomalaisen tiedot saattaneet päätyä Cambridge Analyticalle iltalehti 13:46 05.04

Facebook kertoi eilen, että Cambridge Analyticalle on päätynyt ainakin 87 miljoonan käyttäjän tiedot. Liki 20 000 suomalaisen tiedot ovat saattaneet päätyä Cambridge Analyticalle, kertoo STT. Yhtiön edustaja Peter Münster vahvisti asian STT:lle puhelimitse. Facebook kertoi eilen, että Cambridge Analyticalle on päätynyt ainakin 87 miljoonan käyttäjän tiedot. Analytiikkayritys keräsi Facebook-käyttäjistä tietoja, jotta pystyi paremmin kohdentamaan mainoksia heille. Cambridge Analytican asiakas oli Donald Trump ja hänen vaalikampanjaväkensä ja Britannian EU-eroa eli brexitiä ajanut kampanja.


EU:n brexit-pääneuvottelija tapaa tänään Sipilän, Niinistön ja kumppanit Helsingissä iltasanomat 01:50 05.04

Britannian EU-eroneuvottelut etenivät maaliskuussa merkittävästi, mutta sovittavaa on vielä paljon.


Mark Zuckerberg joutuu todistamaan kongressin edessä - aiheena Cambridge-skandaali iltalehti 18:14 04.04

Kuuleminen tapahtuu huhtikuun 11. päivänä. Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg todistaa huhtikuun puolessavälissä Yhdysvaltojen kongressissa, kertoo uutistoimisto Reuters. Aiheena on Cambridge Analytica -skandaali. Analytiikkayhtiö Cambridge Analytican epäillään keränneen kymmenien miljoonien Facebook-käyttäjän tietoja ja käyttäneen niitä hyväkseen muun muassa Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjassa vuonna 2016. Yritys keräsi Facebook-käyttäjistä tietoja, jotta pystyi paremmin kohdentamaan mainoksia heille. Cambridge Analytican asiakas oli Donald Trump ja hänen vaalikampanjaväkensä ja Britannian EU-eroa eli brexitiä ajanut kampanja.


Voisiko Brexit vielä peruuntua? Ei, se juna meni jo - tässä tärkeimmät syyt iltalehti 06:13 04.04

Ikkuna Britannian EU-eron peruuttamiseen näyttää olevan sulkeutumassa. Vaikka käytännössä jokainen brexitiä koskeva uusi tieto ja selvitys on osoittanut eron tulevan briteille historiallisen kalliiksi, eron keskeyttämisen realistisuus on yhä huterammalla pohjalla. Ikkuna eron peruuttamiseen näyttää olevan sulkeutumassa. Syitä on useita.


Pakkomyynnissä olleen menestyshevosen arvo yllätti taustavoimat – murtautuuko lopullisesti huipulle? iltasanomat 18:47 03.04

Kansainvälisten tähtien joukkoon pyrkivä T. Rex avaa kautensa hyvin sujuneiden talvitreenien jälkeen.


May BBC:lle: Brexitin jälkeen voimme käyttää jäsenmaksujen rahat kouluihin ja terveydenhuoltoon MTV 23:02 29.03

Ison-Britannian pääministeri Theresa May kertoi BBC:lle haastattelussa, että kun maa lähtee EU:sta ja lopettaa myös jäsenmaksun maksamisen, rahat voidaan käyttää muun muassa julkiseen terveydenhuoltoon.


KuPS jatkaa nimimiesten kiinnityksiä – nyt riveihin liittyy Lum Rexhepi iltasanomat 12:51 29.03

KuPS teki taas uuden pelaajasopimuksen.


Cambridge Analytica -vuotaja puhuu Britannian parlamentissa – odotetaan myös Brexit-tietoja MTV 12:56 27.03

Viime viikolla uutisoitiin, että Cambridge Analytica -konsulttiyhtiö oli saanut Facebookilta käyttöönsä yli 50 miljoonan Facebookin käyttäjän profiilitietoja. Yhtiön epäillään käyttäneen näitä tietoja muun muassa Donald Trumpin presidentinvaalikampanjan hyväksi. Asian paljastaneelta tutkimusjohtajalla odotetaan tänään lisätietoja Britannian parlamentissa.


Siniset passit palaavat brittien taskuihin – ranskalainen valmistaja suututtaa MTV 14:25 22.03

Britit ovat käärmeissään, kun heidän Brexitin jälkeen myönnettävät passinsa aletaan valmistaa Ranskassa.


Siniset passit palavat brittien taskuihin – ranskalainen valmistaja suututtaa MTV 14:25 22.03

Britit ovat käärmeissään, kun heidän Brexitin jälkeen myönnettävät passinsa aletaan valmistaa Ranskassa.


Erimielisyys Gibraltarista ratkaistu brexitin jälkeisen siirtymäkauden ajaksi – Espanja saatu tyytyväiseksi MTV 10:27 22.03

EU-johtajien tämän viikon huippukokouksen asialista on pitkä. Yksi päänsärky on maantieteellisesti pieni, mutta periaatteellinen. Britannia ja Gibraltar kiistelevät yhä Gibraltarin asemasta brexitin jälkeen.


Huhtasaaren gradun plagiointisyytöksiä huusi suu ilmalentoon katto edellä johti F1-legendojen vihanpitoon Julius Junttilalle kansa ansaitsee vapaan Karjala-lippis kevättulvat ovat päälle – IS saliharjoittelu esti ”Työnhaku

Uutiset