Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty USA:n demokraattisenaattori eroaa iltalehti 19:52 07.12

Ainakin seitsemän naista on syyttänyt Yhdysvaltain demokraattisenaattoria Al Frankeniä ahdistelusta. Ahdistelusta syytetty Yhdysvaltain demokraattisenaattori Al Franken ilmoitti torstaina eroavansa virastaan. Uutistoimisto Reutersin mukaan Franken erosi päivä sen jälkeen, kun hänen kollegansa senaatissa äänestivät hänen eroamisensa puolesta.


Venäjän dopingpaljastaja "varpaisillaan koko loppuelämänsä" – pelkää perheensä olevan vaarassa MTV 11:33 06.12

Moskovan antidopinglaboratorion entinen johtaja Grigori Rodtshenkov tulee olemaan varpaisillaan koko loppuelämänsä, sanoi hänen asianajajansa Jim Walden uutistoimisto Reutersin mukaan.


Venäjän dopingpaljastaja "varpaisillaan koko loppuelämänsä" – pelkää perheen olevan vaarassa MTV 11:33 06.12

Moskovan antidopinglaboratorion entinen johtaja Grigori Rodtshenkov tulee olemaan varpaisillaan koko loppuelämänsä, sanoi hänen asianajajansa Jim Walden uutistoimisto Reutersin mukaan.


Yksi kuollut ja yli 250 000 ilman sähköjä Kaliforniassa pensaspalojen takia MTV 16:33 05.12

Pensaspalot Los Angelesin luoteispuolella ovat vieneet uutistoimisto Reutersin mukaan sähkön yli neljännesmiljoonalta ja aiheuttaneet ainakin yhden kuoleman.


Vladimir Putin päätti: Sulkemisuhan alla oleva Venäjä ei aio boikotoida olympiakisoja iltalehti 16:37 04.12

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi useille toimittajille konferenssipuhelussa, että Venäjä ei sulku-uhasta huolimatta aio boikotoida Pyeongchangin talvikisoja. Peskovin mukaan päätös on presidentti Vladimir Putinin käsialaa. Kansainvälisen olympiakomitean on määrä päättää huomenna Venäjän osallistumisoikeudesta oman lippunsa alla. Paljastukset valtiojohtoisesta dopingohjelmasta ovat aiemmin saaneet aikaan muun muassa osallistumiskiellon yleisurheilun MM-kisoihin. Yli 20 venäläisurheilijaa on viime aikoina saanut elinikäisen porttikiellon olympia-areenoille. - Ei, siitä (boikotista) ei ole keskusteltu. Vastustamme urheilijoidemme oikeuksien perusteetonta rikkomista, mutta samaan aikaan Venäjä on omistautunut olympia-aatteelle, Peskov sanoi Reutersin mukaan.


Yhdysvallat ja Etelä-Korea aloittavat maanantaina historiansa suurimman ilmasotaharjoituksen iltalehti 04:27 04.12

Harjoitus järjestetään Etelä-Koreassa, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters. Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittavat maanantaina vuosittaisen ilmasotaharjoituksensa. Reutersin mukaan kyseessä on maiden tähän mennessä suurin ilmasotaharjoitus, johon Yhdysvaltojen mukaan osallistuu noin 230 lentokonetta ja noin 12 000 ihmistä Yhdysvalloista ja Etelä-Koreasta. Harjoituksen on tarkoitus kestää perjantaihin asti. Tilanne Korean niemimaalla on kiristynyt entisestään, sillä Pohjois-Korea teki viimeisimmän ohjuskokeensa marras- joulukuun vaihteessa. Lähde:


Yhdysvallat ja Etelä-Korea aloittaa maanantaina historiansa suurimman ilmasotaharjoituksen iltalehti 04:06 04.12

Harjoitus järjestetään Etelä-Koreassa, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters. Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittavat maanantaina vuosittaisen ilmasotaharjoituksensa. Reutersin mukaan kyseessä on maiden tähän mennessä suurin ilmasotaharjoitus, johon Yhdysvaltojen mukaan osallistuu noin 230 lentokonetta ja noin 12 000 ihmistä Yhdysvalloista ja Etelä-Koreasta. Harjoituksen on tarkoitus kestää perjantaihin asti. Tilanne Korean niemimaalla on kiristynyt entisestään, sillä Pohjois-Korea teki viimeisimmän ohjuskokeensa marras- joulukuun vaihteessa. Lähde:


USA:n ulkoministerivaihdoksen taustalla erimielisyydet konflikteista? - ”Trump tahtoo nopeita tuloksia” iltalehti 22:04 30.11

Ulkopoliittisen instituutin tutkijan mukaan toistaiseksi on hankalaa arvioida, millaiseksi Yhdysvaltojen ulkopoliittinen linja muuttuisi, jos Mike Pompeo nousee ulkoministeriksi Rex Tillersonin tilalle. Yhdysvaltalaismedia New York Times uutisoi torstaina, että maan presidentti Donald Trump aikoo antaa ulkoministeri Rex Tillersonille potkut ja korvata hänet keskustiedustelupalvelu CIA:n johtajalla Mike Pompeolla. Uutistoimisto Reutersin mukaan suunnitelmaa on laadittu useiden viikkojen ajan. Valkoinen talo ei ole kiistänyt asiaa. Merkkejä mahdollisesta potkujen antamisesta voikin ajatella olleen näkyvissä. Tillersonilla ja Trumpilla on ollut erimielisyyksiä muun muassa Iranin ydinsopimuksesta ja Pohjois-Korean tilanteen hoidosta.


Trump aikoo antaa ulkoministerilleen potkut ja korvata hänet CIA:n johtajalla iltalehti 17:53 30.11

USA:n ykkösvakoojasta ollaan tekemässä seuraavaa ulkoministeriä lähiviikkoina, New York Times paljastaa. Valkoinen talo on laatinut suunnitelman, jolla ulkoministeri Rex Tillerson korvataan keskustiedustelupalvelu CIA:n johtajalla Mike Pompeolla. Pompeon paikan puolestaan ottaisi senaattori Tom Cotton Arkansasista. Asiasta kertoivat hallintolähteet New York Timesille. Pian lehden julkaistua skuuppinsa, uutistoimisto sai sille vahvistuksen omista lähteistään. Reutersin lähteen mukaan suunnitelmaa on laadittu jo useita viikkoja.


Naton neuvonantaja: Sotilasliiton pitää puolustaa Suomea hyökkääjää vastaan iltalehti 13:41 30.11

Kommodori Hans Helsethin mukaan Natolla on moraalinen velvoite puolustaa sekä Suomea että Ruotsia sotilaallisesti, jos maihin kohdistuisi aseellinen hyökkäys. Sotilasliitto Naton korkea-arvoinen edustaja Hans Helseth otti kantaa Suomen ja Ruotsin maanpuolustukselliseen asemaan keskiviikkona. Helseth puhui Berliinin turvallisuuskonferenssissa, jossa käsiteltiin huolta Venäjän sotilaallisesta varustelusta. Jos vihollinen hyökkäisi, Helsethin mukaan Naton pitäisi puolustaa kumpaakin maata. - Koska ne eivät ole (Naton) jäseniä, se itse asiassa laskee aseellisen hyökkäyksen kynnystä näitä kahta maata vastaan. Mielestäni Natolla on yksinkertaisesti moraalinen syy muiden syiden ohella tulla näiden kahden maan avuksi, Helseth sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.


Islantiin uusi pääministeri skandaalinkäryisten vaalien jälkeen - pyöräilevä perheenäiti syrjäytti oikeistolaisen juristin iltalehti 10:05 30.11

Uusi pääministeri Katrin Jakobsdottir on työskennellyt aiemmin Islannin opetus- ja kulttuuriministerinä. Islannin pääministeri on vaihtumassa. Uudeksi pääministeriksi on nousemassa vihreän vasemmiston Katrin Jakobsdottir, 41. Uutistoimisto Reutersin mukaan hänen puolueensa, itsenäisyyspuolue ja edistyspuolue sopivat hallituksen muodostamisesta keskiviikkona. Islannin hallitus on painiskellut viime aikoina monien kriisien kanssa. Maassa jouduttiin järjestämään lokakuussa ennenaikaiset parlamenttivaalit, koska hallitus kaatui.


Matkustajajuna on suistunut raiteiltaan Espanjassa - ainakin 27 loukkaantunut iltalehti 14:33 29.11

Turma tapahtui Sevillan maakunnassa. Matkustajajuna on suistunut raiteiltaan Espanjan Sevillassa, kertovat viranomaiset El Pais -lehden ja Reutersin mukaan. Ainakin 21 ihmistä on loukkaantunut, heistä kaksi vakavasti. Juna oli matkalla Malagasta Sevillaan, kun se suistui raiteiltaan Arahalin kunnassa. Turmapaikalla satoi erittäin rankasti ja raiteet olivat paikoin veden varassa.


Pohjois-Korea laukaisi ballistisen ohjuksen - on yhä ilmassa iltalehti 20:49 28.11

Pohjois-Korea on jälleen ampunut ballistisen ohjuksen, Etelä-Korean armeija kertoo Yonhap-uutistoimistolle. Ohjus ammuttiin kohti itää. Laukaisusta ei välittömästi ollut saatavilla tarkempia tietoja. Eteläkorealainen armeijalähde kertoi NBC Newsin kello 20.47 Suomen aikaa julkaiseman tviitin mukaan, että ohjus on yhä ilmassa. Uutistoimisto Reuters julkaisi tänään vain reilu tunti sitten artikkelin, jossa USA:n hallituksen asiantuntijat kertoivat uskovansa, että Pohjois-Korea tekee ohjuskokeen lähipäivinä. Aamupäivällä Reutersin lähde Japanin hallinnossa kertoi Japanin havainneen radiosignaaleja, jotka viittasivat ohjuskokeen valmisteluun.


Venäläinen ex-ministeri sai Putinin liittolaiselta kaksi miljoonaa dollaria säkissä - väittää luulleensa sisältöä kalliiksi viinalahjaksi iltalehti 13:51 28.11

Venäjän entistä talouskehitysministeriä Aleksei Uljukajevia syytetään lahjusten kiristämisestä. Hän kiistää syytteet voimakkaasti. Venäjällä on meneillään erikoinen oikeudenkäynti. Maan entistä talouskehitysministeriä Aleksei Uljukajevia syytetään lahjusrikoksesta. Hän otti vastaan "pienen makkarakorin" lisäksi ruskean lukitun säkin, joka sisälsi kahden miljoonan dollarin verran käteistä. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters. Säkin lahjoitti venäläisen öljy-yhtiön Rosneftin johtaja Igor Setshin, joka on Reutersin mukaan maan presidentin Vladimir Putinin läheinen liittolainen. Syyttäjän mukaan Uljukajev otti lahjuksen vastaan 14.11.2016 vastineeksi siitä, että hän hyväksyi valtion öljy-yhtiön Bashneftin myymisen Rosneftille saman vuoden lokakuussa. Uljukajev pidätettiin dramaattisesti keskellä yötä pian sen jälkeen, kun säkki oli vaihtanut omistajaa. Putin erotti Uljukajevin seuraavana päivänä.


17-vuotias tanskalaistyttö suunnitteli pommi-iskuja kouluihin iltalehti 14:18 24.11

Tanskan korkein oikeus on todennut 17-vuotiaan tytön syylliseksi pommi-iskujen suunnitteluun. Uutistoimisto Reutersin mukaan tanskalaistyttö oli aikonut tehdä pommi-iskuja kouluihin. Lisää hetken kuluttua.


Kadonneesta argentiinalaissukellusveneestä lähetettiin hätäsignaaleja - kyydissä 44 hengen miehistö iltalehti 02:46 19.11

Argentiinan puolustusministeriö kertoo, että keskiviikkona kadonneesta sukellusveneestä on vastaanotettu hätäsignaaleja. Argentiinan laivasto vastaanotti hätäsignaalit lauantaiaamuna. Argentiinan puolustusministeriön mukaan se on vastaanottanut seitsemän satelliittipuhelua, joiden se uskoo tulleen kadonneesta ARA San Juan -sukellusveneestä. Yhteydenotot olivat Reutersin mukaan kestoltaan 4-36 sekuntia. Puolustusministeriö kertoo tiedotteessaan, että se pyrkii nyt jäljittämään signaalin apunaan nimeämätön yhdysvaltalainen yritys, joka on erikoistunut satelliittiyhteyksiin.


Uutiset