Yhdysvallat saattaa vetäytyä YK:n ihmisoikeusneuvostosta: ”Jokin on pahasti pielessä” iltasanomat 09:50 16.06

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan Yhdysvallat suunnittelee vetäytyvänsä YK:n ihmisoikeusneuvostosta. Syynä ovat muun muassa erimielisyydet Israelia koskevista toimista.


Kim Jong-un saapunee Singaporen tapaamiseen sunnuntaina MTV 13:49 08.06

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin odotetaan saapuvan Singaporeen lentäen tulevana sunnuntaina, kertovat uutistoimisto Reutersin lähteet.


Julkkishäät luovat trendejä – Meghanin sormusvalinta vaikuttaa myös suomalaismorsianten unelmiin mtv 22:18 04.06

Keltakullan kysyntä on ollut alkuvuonna Yhdysvalloissa kiivainta yhdeksään vuoteen. Reutersin mukaan alkuvuoden trendiä selittävät osaltaan prinssi Harryn kanssa avioituneen Meghan Marklen sormukset: sekä kihla- että vihkisormus olivat keltakultaa, jota tähän saakka on pidetty jopa vanhanaikaisena.


Lisää tietoa kuninkaallisista häistä – lonkkaleikkauksesta toipuva prinssi Philip osallistuu seremoniaan mtv 12:57 18.05

Reutersin mukaan kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip osallistuu myös kuninkaallisiin häihin. 


Mark Zuckerberg EU-parlamentin kuultavaksi - aiheena Cambridge Analytica -kohu iltalehti 22:27 16.05

Kuulemista ei tällä kertaa televisioida. Näin kongressin kuulustelu eteni huhtikuussa. Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg joutuu EU-parlamentin kuultavaksi. EU-parlamentin puhemiehen Antonio Tajanin mukaan Zuckerbergiä kuullaan suljettujen ovien takana. Uutistoimisto Reutersin mukaan kuulustelu järjestetään lähiviikkoina.


USA:n lähetystö avataan tänään Jerusalemissa - yhteenottoja jo Gazan ja Israelin rajalla iltalehti 12:33 14.05

Yhteenotoissa Gazan ja Israelin rajalla on loukkaantunut ainakin 12 palestiinalaista ja yksi kuollut. Palestiinalaisten ja israelilaisten joukkojen välillä puhkesi maanantaina yhteenottoja Gazan ja Israelin rajalla vain tunteja ennen kuin Yhdysvaltain Jerusalemin-lähetystön oli määrä avata ovensa. Gazan terveysministeriön mukaan yhteenotoissa loukkaantui ainakin 12 palestiinalaista. Uutistoimisto Reutersin mukaan Israelin joukot ampuivat kuoliaaksi ainakin yhden palestiinalaismielenosoittajan.


Pariisin veitsi-iskusta epäillyn miehen ystävä otettu kiinni Strasbourgissa iltalehti 20:14 13.05

Lauantaista veitsi-iskua tutkitaan terroritekona. Näin ihmiset pakenivat veitsi-iskijää Pariisissa lauantaina. Pariisin veitsi-iskusta epäillyn miehen ystävä on otettu kiinni Strasbourgissa. Uutistoimisto Reutersin mukaan myös epäillyn perhe on otettu kiinni Pariisissa kuulusteluja varten.


Pariisin veitsihyökkääjä oli syntynyt Tshetsheniassa - ”neutralisoitiin” yhdeksässä minuutissa ensimmäisestä hätäpuhelusta iltalehti 11:27 13.05

Poliisi ampui ihmisiä Pariisin keskustassa puukottaneen miehen nopeasti kuoliaaksi. Pariisin keskustassa ihmisten kimppuun puukon kanssa hyökännyt mies oli vuonna 1997 syntynyt Ranskan kansalainen, poliisin lähteet kertoivat sunnuntaina Reutersin mukaan. Mies oli syntynyt Venäjän Tshetsheniassa. Tekijä tappoi yhden ihmisen ja haavoitti neljää muuta Pariisin keskustassa lauantai-iltana, kunnes poliisi ampui hänet kuoliaaksi. Silminnäkijöiden mukaan mies huusi "allahu akbar" ihmisiä puukottaessaan.


Veitsimies hyökkäsi ohikulkijoiden kimppuun Pariisissa - yksi kuollut, ainakin kolme haavoittunut, poliisi ampui hyökkääjän iltalehti 23:39 12.05

Uutistoimisto Reutersin poliisilähteen mukaan veitsimiehellä oli seitsemän uhria. Poliisi on tiedottanut tapauksesta hyvin niukasti. Veitsimies hyökkäsi ohikulkijoiden kimppuun Pariisin keskustassa lähellä oopperataloa lauantaina. Hyökkäyksen uhreista yksi on kuollut vammoihinsa ja ainakin kolme loukkaantunut. Yhden tai kahden uhrin vammat ovat vakavia.


Veitsimies hyökkäsi ohikulkijoiden kimppuun Pariisissa - kaksi kuollut, kaksi haavoittunut, poliisi ampui hyökkääjän iltalehti 23:24 12.05

Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi ei toistaiseksi anna lisätietoja tapauksesta. Veitsimies vahingoitti neljää henkilöä Pariisin keskustassa lähellä oopperataloa lauantaina. Hyökkäyksen uhreista kaksi on kuollut vammoihinsa ja kaksi loukkaantunut.


Veitsimies hyökkäsi ohikulkijoiden kimppuun Pariisissa - yksi kuollut, kolme haavoittunut, poliisi ampui hyökkääjän iltalehti 23:01 12.05

Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi ei toistaiseksi anna lisätietoja tapauksesta. Veitsimies vahingoitti neljää henkilöä Pariisin keskustassa lauantaina. Hyökkäyksen uhreista yksi on menehtynyt vammoihinsa ja yksi loukkaantunut vakavasti. Kahden uhrin vammat ovat lievempiä.


Veitsimies hyökkäsi ohikulkijoiden kimppuun Pariisissa - yksi kuollut, kolme haavoittunut iltalehti 23:01 12.05

Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi ei toistaiseksi anna lisätietoja tapauksesta. Veitsimies vahingoitti neljää henkilöä Pariisin keskustassa lauantaina. Hyökkäyksen uhreista yksi on menehtynyt vammoihinsa ja yksi loukkaantunut vakavasti. Kahden uhrin vammat ovat lienempiä.


Veitsimies hyökkäsi ohikulkijoiden kimppuun Pariisissa - kaksi vahingoittui vakavasti, poliisi ampui miehen iltalehti 22:59 12.05

Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi ei toistaiseksi anna lisätietoja tapauksesta. Veitsimies vahingoitti neljää henkilöä Pariisin keskustassa lauantaina. Kahden loukkaantuneen vammat ovat vakavia.


Pohjois-Korea purkaa ydinkoealueensa - järjestää ”seremonian” toukokuun lopulla iltalehti 16:54 12.05

Pohjois-Korean ulkoministeriö ilmoitti asiasta lauantaina. Pohjois-Korean ulkoministeriö ilmoitti lauantaina, että maa purkaa ydintestausalueensa."Purkamisseremonia" pidetään uutistoimisto Reutersin mukaan toukokuun 23. ja 25. päivän välisenä aikana sääoloista riippuen. Maan valtiollisen uutistoimiston mukaan testausalueen tunnelit räjäytetään ja kulkuaukot tukitaan. Lisäksi hävitetään muun muassa tarkkailualueet ja tutkimusrakennukset.


Iranin ydinasesopimusta valvovan atomijärjestön suomalaispomo erosi tehtävästään - vain 3 päivää Trumpin kohusiirron jälkeen iltalehti 20:26 11.05

Uutistoimisto Reutersin mukaan IAEA ei kerro Tero Varjorannan eroamispäätöksen syitä. Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n varapääjohtaja Tero Varjoranta on eronnut tehtävästään. Asiasta uutisoi perjantaina uutistoimisto Reuters, jonka mukaan IAEA ei ole kertonut lähdölle syytä. Varjorannan ero osuu herkkään hetkeen, sillä ilmoitus tulee vain kolme päivää sen jälkeen, kun Yhdysvallat ilmoitti vetäytyvänsä suurvaltojen ydinasesopimuksesta Iranin kanssa.


Trump iloitsee Twitterissä: Viisi terroristijärjestö Isisin ”etsityintä” johtohahmoa napattu iltasanomat 18:41 10.05

Uutistoimisto Reutersin mukaan Trump viittaa Irakin tekemiin pidätyksiin. Pidätettyjen joukossa ei kuitenkaan ole Isisin johtaja Abu Bakr al-Baghdadi.


Riadiin ammuttiin ohjus iltalehti 11:46 09.05

Saudi-Arabian asevoimat pysäytti maan pääkaupunkiin Riadiin ammutun ohjuksen. Asiasta kertoi Al-Arabiya-televisio. Uutistoimisto Reutersin mukaan Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa kuultiin tänään keskiviikkona neljä voimakasta pamahduksen ääntä. Saudi-Arabian viranomaiset eivät toistaiseksi ole kommentoineet asiaa.


aloitti esitutkinnan SM-rallissa ex-jengipomo Keijo Vilhunen haavoittui ampumisessa Malmössä ja ilmanvaihto, Kansalaispuolue iloitsi käräjäoikeuden kotiutuu Krista Kiuru ”Lukemista loukkaantuneena penkillä mennä nurin” oli kuumeisena saanut lisenssiä sivussa avausottelusta –

Uutiset