Meripihkalöydös paljastaa: Punkit piinasivat jo dinosauruksia – aiemmin tuntematon punkkilaji nimettiin Draculaksi MTV 15:33 13.12

Sairauksia Suomessakin levittävä pieni vitsaus, punkki, on paljon ihmistä vanhempi. Jopa dinosaurukset joutuivat kärsimään viheliäisten verenimijöiden puremista, kertoo Reuters.


Venäjä rakentaa Egyptiin maan ensimmäisen ydinvoimalan iltasanomat 20:51 11.12

Venäjä rakentaa Egyptiin maan ensimmäisen ydinvoimalan, kertoo Reuters.


Salainen dokumentti paljasti olympiajärjestäjien säästötoimien karun seurauksen: Katsojia uhkaa tuntien pakkashelvetti iltalehti 15:56 11.12

Pyeongchangin talviolympiakisojen järjestäjät ovat jälleen kerran uuden haasteen edessä, kertoo uutistoimisto Reuters. Jo tähän mennessä kisojen yllä on ollut monenlaisia tummia pilviä. Harmaita hiuksia ovat aiheuttaneet Venäjän osallistumiskielto, pahasti tavoitteesta jäänyt lipunmyynti, keskeneräiset rakennustyöt, Pohjois-Korean epävakaa tilanne - ja nyt vielä melkoisen kylmiksi ennakoidut sääolotkin. Reuters on saanut haltuunsa sisäisen dokumentin, joka paljastaa, että kisajärjestäjät eivät säästösyistä ole voineet rakentaa Pyeongchangin olympiastadionille kattoa. Sen seurauksena viima pääsee suoraan avajaisseremonian katsojien keskuuteen. Dokumentissa ennakoitiin, että keliolot monen tunnin seremonian aikana vastaavat luultavasti neljäätoista pakkasastetta.


Berliinin joulutorin läheltä löytyi kaksi kassillista patruunoita - ”kyse ei ole terrorismista” iltalehti 01:29 11.12

Satoja patruunoita sisältäneiden kassien löytöpaikka oli pysäköintihalli torin lähellä. Berliinin poliisi kertoo uutistoimisto Reutersille, ettei tapauksessa ole kyse terrorismista tai vastaavasta. - Tässä kaupungissa ampumatarvikkeita löytyy melko usein. Voi olla, että joku siivosi kellariaan ja löysi tällaisen sodanaikaisen kätkön patruunoita.


Trumpin ex-kampanjapäällikkö kärähti Venäjä-tutkinnalle - rikkoi oikeuden määräystä ja haamukirjoitti myönteisen artikkelin itsestään iltalehti 06:27 09.12

Artikkeli julkaistiin torstaina englanninkielisessä ukrainalaislehdessä. Asiasta kertoo Reuters. Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort on tällä hetkellä tarkan seulan alla. Venäjä-tutkinnasta vastaavan erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinta julkisti perjantaina lukuisia asiakirjoja, jotka tutkijoiden mukaan todistavat aukottomasti, että Manafort kirjoitti itseään käsittelevän mielipidekirjoituksen englanninkieliseen ukrainalaislehteen parantaakseen imagoaan. Näin tehdessään Manafort rikkoi oikeuden määräystä. Todisteina Muellerin tutkinta esitti sähköposteja, kopioita asiakirjoista joissa näkyy mielipidekirjoituksen muutoshistoria sekä muuta materiaalia, joka tutkinnan mukaan todistaa, että Manafort kirjoitti itse positiivisen kirjoituksen omasta poliittisesta toiminnastaan Ukrainassa.


Putin ja Erdogan tapaavat maanantaina, keskustelivat eilen Trumpin Jerusalem-päätöksestä MTV 16:35 08.12

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tekee virallisen vierailun Turkkiin maanantaina. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters lähteisiin viitaten.


Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty USA:n demokraattisenaattori eroaa iltalehti 19:52 07.12

Ainakin seitsemän naista on syyttänyt Yhdysvaltain demokraattisenaattoria Al Frankeniä ahdistelusta. Ahdistelusta syytetty Yhdysvaltain demokraattisenaattori Al Franken ilmoitti torstaina eroavansa virastaan. Uutistoimisto Reutersin mukaan Franken erosi päivä sen jälkeen, kun hänen kollegansa senaatissa äänestivät hänen eroamisensa puolesta.


Sloveniassa valtava bitcoin-varkaus – 55 miljoonan edestä virtuaalivaluuttaa kateissa MTV 15:06 07.12

Slovenialainen virtuaalivaluutta bitcoinia myyvä kauppa NiceHash sanoo, että siltä on varastettu noin 4700 yksikköä virtuaalivaluuttaa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.


Sisäoppilaitosten täysin perverssi tulokasriitti paljastui Itävallassa: Nuorten peräaukkoihin pantiin suksivoidetta iltalehti 08:25 07.12

Itävaltalaisten alppihiihtäjien järkyttävät paljastukset kymmenien vuosien ajalta ovat johtaneet tutkintakomission perustamiseen, kertoo uutistoimisto Reuters. Useampi takavuosien alppihiihtäjä, osa nimellään ja osa nimettöminä, on tehnyt paljastuksia valmentajien ja toisten urheilijoiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vyyhti alkoi purkautua, kun entinen olympiaedustaja Nicola Werdenigg kertoi viime, että miespuolinen joukkueen jäsen raiskasi hänet. Werdenigg oli väitettyjen tapahtumien aikaan vasta 16-vuotias. Tirolin kuvernööri Günther Platter kertoi, että Werdeniggin ja hänen jälkeensä avautuneiden väitteet on otettu erittäin vakavasti. Useampi ex-alppihiihtäjä on kertonut, että hyväksikäyttö ja seksuaalinen häirintä on ollut järjestelmällistä.


Vladimir Putin ilmoitti asettuvansa ehdolle ensi vuoden presidentinvaaleissa iltalehti 16:41 06.12

Putin ilmoitti ehdolle asettumisestaan keskiviikkona. - Tarjoan itseäni ehdolle Venäjän federaation presidentin tehtävään, Vladimir Putin sanoi puhuessaan tehtaan työntekijöille keskiviikkona tehdasvierailulla Nizni Novgorodissa Venäjälllä, kertoo uutistoimisto Reuters.


Uutinen raskaasta sarjasta: kohutun uusintaottelun aikataulu selvisi MTV 14:11 06.12

Uusintaottelu raskaan sarjan entisen maailmanmestari David Hayen ja Tony Bellewin välillä järjestetään toukokuun 5.5.2018 Lontoossa, kertoo uutistoimisto Reuters.


Venäjän dopingpaljastaja "varpaisillaan koko loppuelämänsä" – pelkää perheensä olevan vaarassa MTV 11:33 06.12

Moskovan antidopinglaboratorion entinen johtaja Grigori Rodtshenkov tulee olemaan varpaisillaan koko loppuelämänsä, sanoi hänen asianajajansa Jim Walden uutistoimisto Reutersin mukaan.


Venäjän dopingpaljastaja "varpaisillaan koko loppuelämänsä" – pelkää perheen olevan vaarassa MTV 11:33 06.12

Moskovan antidopinglaboratorion entinen johtaja Grigori Rodtshenkov tulee olemaan varpaisillaan koko loppuelämänsä, sanoi hänen asianajajansa Jim Walden uutistoimisto Reutersin mukaan.


Kolmea syytetään korruptiota selvittäneen toimittajan autopommimurhasta Maltalla MTV 00:03 06.12

Kolmea miestä epäillään korruptiota selvittäneen toimittaja ja bloggari Daphne Caruana Galizian murhasta, kertoo Reuters vedoten oikeusasiakirjoihin.


Yksi kuollut ja yli 250 000 ilman sähköjä Kaliforniassa pensaspalojen takia MTV 16:33 05.12

Pensaspalot Los Angelesin luoteispuolella ovat vieneet uutistoimisto Reutersin mukaan sähkön yli neljännesmiljoonalta ja aiheuttaneet ainakin yhden kuoleman.


Joko sopimustilanne ratkeaa? Kubica ja venäläiskuski Williamsin tehtaalle MTV 10:54 05.12

Williamsin F1-talli jatkaa neuvotteluja puolalaisen Robert Kubican ja venäläisen Sergei Sirotkinin kanssa, kertoo uutistoimisto Reuters.


Vladimir Putin päätti: Sulkemisuhan alla oleva Venäjä ei aio boikotoida olympiakisoja iltalehti 16:37 04.12

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi useille toimittajille konferenssipuhelussa, että Venäjä ei sulku-uhasta huolimatta aio boikotoida Pyeongchangin talvikisoja. Peskovin mukaan päätös on presidentti Vladimir Putinin käsialaa. Kansainvälisen olympiakomitean on määrä päättää huomenna Venäjän osallistumisoikeudesta oman lippunsa alla. Paljastukset valtiojohtoisesta dopingohjelmasta ovat aiemmin saaneet aikaan muun muassa osallistumiskiellon yleisurheilun MM-kisoihin. Yli 20 venäläisurheilijaa on viime aikoina saanut elinikäisen porttikiellon olympia-areenoille. - Ei, siitä (boikotista) ei ole keskusteltu. Vastustamme urheilijoidemme oikeuksien perusteetonta rikkomista, mutta samaan aikaan Venäjä on omistautunut olympia-aatteelle, Peskov sanoi Reutersin mukaan.


Yhdysvallat ja Etelä-Korea aloittavat maanantaina historiansa suurimman ilmasotaharjoituksen iltalehti 04:27 04.12

Harjoitus järjestetään Etelä-Koreassa, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters. Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittavat maanantaina vuosittaisen ilmasotaharjoituksensa. Reutersin mukaan kyseessä on maiden tähän mennessä suurin ilmasotaharjoitus, johon Yhdysvaltojen mukaan osallistuu noin 230 lentokonetta ja noin 12 000 ihmistä Yhdysvalloista ja Etelä-Koreasta. Harjoituksen on tarkoitus kestää perjantaihin asti. Tilanne Korean niemimaalla on kiristynyt entisestään, sillä Pohjois-Korea teki viimeisimmän ohjuskokeensa marras- joulukuun vaihteessa. Lähde:


Yhdysvallat ja Etelä-Korea aloittaa maanantaina historiansa suurimman ilmasotaharjoituksen iltalehti 04:06 04.12

Harjoitus järjestetään Etelä-Koreassa, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters. Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittavat maanantaina vuosittaisen ilmasotaharjoituksensa. Reutersin mukaan kyseessä on maiden tähän mennessä suurin ilmasotaharjoitus, johon Yhdysvaltojen mukaan osallistuu noin 230 lentokonetta ja noin 12 000 ihmistä Yhdysvalloista ja Etelä-Koreasta. Harjoituksen on tarkoitus kestää perjantaihin asti. Tilanne Korean niemimaalla on kiristynyt entisestään, sillä Pohjois-Korea teki viimeisimmän ohjuskokeensa marras- joulukuun vaihteessa. Lähde:


Uutiset