Kaksi ihmistä ammuttu kuoliaaksi Zurichin keskustassa iltalehti 17:19 23.02

Ampumiset eivät liity terrorismiin. Kaksi ihmistä on ammuttu kuoliaaksi Zurichin keskustassa Sveitsissä, kertoo uutistoimisto Reuters. Sveitsin poliisin mukaan kyse ei ole terrorismista. Poliisi ei ole kertonut ampumisten yksityiskohtia. Molemmat henkilöt ammuttiin lähellä Zurichin päärautatieasemaa. Vaaratilanne on poliisin mukaan ohi.


Nigeria pelasti 76 koulutyttöä Boko Haramin kynsistä - siepattiin aiemmin kuorma-autoihin iltalehti 07:59 22.02

Ihmiset juhlivat tyttöjen palauttamista turvallisesti kotikylään. Nigerian armeija pelasti keskiviikkona 76 siepattua koulutyttöä terroristijärjestö Boko Haramin kynsistä ja löysi kahden tytön ruumiit. Tytöt katosivat aiemmin Dapchin kylästä, jonne heidät palautettiin keskiviikkoiltana. - Kaikki juhlivat heidän paluutaan laulamalla ja ylistämällä suurta Jumalaa, Babagana Umar, jonka omakin tytär siepattiin, kuvaili Reutersille


Yli 90 tyttöä kadoksissa Nigeriassa – Boko Haram hyökkäsi MTV 21:53 21.02

Yli 90 nigerialaistyttöä on kadoksissa terroristiryhmä Boko Haramin hyökättyä Yoben kylään Koillis-Nigeriassa, kertovat kaksi lähdettä uutistoimisto Reutersille.


Jihadistijärjestö Boko Haram hyökkäsi nigerialaiskylään – yli 90 tyttöä kadoksissa MTV 21:53 21.02

Yli 90 nigerialaistyttöä on kadoksissa terroristiryhmä Boko Haramin hyökättyä Yoben kylään Koillis-Nigeriassa, kertovat kaksi lähdettä uutistoimisto Reutersille.


Syyrian Ghoutan pommituksissa kuollut jo 250 ihmistä, loukkaantuneita yli tuhat MTV 10:04 21.02

Syyriassa hallituksen joukkojen pommitusten uhriluku nousee. Sunnuntaina alkaneissa pommituksissa kuolleita on ainakin 250, kertoo uutistoimisto Reuters.


Clooney, Winfrey, Spielberg... Julkkiksilta miljoonalahjoitukset aselakiuudistusta vaativalle marssille iltalehti 02:02 21.02

Opiskelijat ympäri Yhdysvaltoja vaativat tiukennuksia maan aselakeihin, ja ovat saaneet tukea muun muassa Hollywoodista. Oprah Winfrey, George Clooney ja Steven Spielberg ovat jokainen lupautuneet lahjoittamaan 500 000 dollaria aselakiuudistusta vaativalle opiskelijamarssille Washingtonissa, kertoo uutistoimisto Reuters. Clooney ja hänen vaimonsa, ihmisoikeusasianajaja Amal Clooney, lupasivat 500 000 dollarin lahjoitukset ensimmäisinä tiistaina. Pari lupasi myös marssia opiskelijoiden kanssa maaliskuun 24. päivänä.


Trump haluaa määrätä joukkoammuskeluissa käytetyn aseen lisäosan kiellettäväksi - myös muita rajoituksia harkinnassa iltalehti 00:34 21.02

Floridan kouluammuskelu nosti aserajoitukset taas Yhdysvaltojen politiikan keskiöön. Mielenosoittajat vaativat alkuviikosta tiukennuksia Yhdysvaltojen aselakeihin. Presidentti Donald Trumpin hallinto haluaa kieltää lisäosan, jolla puoliautomaattisista aseista saa käytännössä sarjatuliaseen, kertoo uutistoimisto Reuters.


Järjestö: Syyrian hallinnon hyökkäyksessä Ghoutassa kuollut yli 70 ihmistä – piiritetyssä kaupungissa asuu yhä 400 000 ihmistä MTV 21:40 19.02

Syyrian sotaa tarkkailevan ihmisoikeusjärjestön mukaan 71 ihmistä on saanut surmansa ja yli 300 loukkaantunut kuluneen vuorokauden aikana hallituksen ja sen liittolaisten joukkojen tekemissä pommituksissa Ghoutassa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.


Järjestö: Syyrian hallinnon hyökkäyksessä Ghoutassa kuollut yli 70 ihmistä – piiritetyssä kaupungissa asuu yhä 400 00 ihmistä MTV 21:40 19.02

Syyrian sotaa tarkkailevan ihmisoikeusjärjestön mukaan 71 ihmistä on saanut surmansa ja yli 300 loukkaantunut kuluneen vuorokauden aikana hallituksen ja sen liittolaisten joukkojen tekemissä pommituksissa Ghoutassa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.


Vatikaani: Paavi Paavali VI julistetaan tänä vuonna pyhimykseksi iltalehti 17:26 17.02

Paavali VI toimi paavina vuodesta 1963 vuoteen 1978. Vatikaani aikoo julistaa paavi Paavali VI:n tänä vuonna pyhimykseksi, kertoo uutistoimisto Reuters. Asiasta päätti nykyinen paavi Franciscus, joka ilmoitti asiasta roomalaisille papeille järjestetyssä yksityisessä kokouksessa tämän viikon torstaina. Vatikaani julkisti asian lauantaina.


Voimakkaasti ikääntyvässä Japanissa halutaan pitää ihmiset mukana työelämässä vielä yli 70-vuotiaina iltalehti 15:04 17.02

Japani tarvitsee kipeästi uusia työntekijöitä. Japanilaiset voivat tällä hetkellä valita minkä ikäisenä he jäävät eläkkeelle 60 ja 70 ikävuoden välillä. He jotka haluavat työskennellä yli 65-vuotiaiksi saavat enemmän eläkettä kuin alle 65-vuotiaina eläköityvät. Nyt Japani kuitenkin haluaa, että ihmiset työskentelisivät vielä yli 70-vuotiainakin. Sen vuoksi vapaaehtoista eläkeikää halutaan nostaa yli 70 vuoden. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.


FBI:n johtajaa vaaditaan eroamaan, koska FBI ei estänyt Floridan kouluampumista varoituksista huolimatta iltalehti 11:46 17.02

FBI sai suoran varoituksen kouluampujan lähipiiristä jo tammikuussa. Floridan kuvernööri Rick Scott on pyytänyt FBI:n johtajaa Christopher Wrayta eroamaan. Samaa ovat vaatineet myös monet raivoissaan olevat floridalaiset. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters. Viime päivinä on tullut ilmi, että FBI sai ainakin kaksi erillistä varoitusta Nikolas Cruzista ennen kuin tämä murhasi 17 ihmistä viime keskiviikkona Floridan Parklandissa sijaitsevassa koulussa.


Ainakin 18 ihmistä on kuollut kolmen itsemurhapommittajan iskettyä kalamarkkinoille Nigeriassa iltalehti 09:42 17.02

Hyökkäyksen takana saattaa olla pahamaineinen terroristijärjestö Boko Haram. Ainakin 18 ihmistä on kuollut ja 22 on loukkaantunut Nigeriassa Maidugurin kaupungissa tapahtuneessa terrori-iskussa, kun kolme itsemurhapommittajaa räjäytti itsensä kalamarkkinoilla perjantai-iltana. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters. Kukaan ei ole vielä ottanut vastuuta iskusta, mutta islamistinen terroristijärjestö Boko Haram on suorittanut aiemmin tuhoisia iskuja samalla alueella.


Reuters: Meksikon sisäministeri helikopteriturmassa – kaksi maassa ollutta kuoli iltasanomat 07:34 17.02

Helikopterilennon tarkoitus oli tutkia aiemmin päivällä sattuneen maanjäristyksen aiheuttamia tuhoja.


Noin 300 venäläistä kuoli tai haavoittui Syyriassa toissa viikolla - Kreml kiistää tiedot Venäjän vastustajien disinformaationa iltalehti 12:27 16.02

Noin 300 venäläistä kuoli tai haavoittui toissa viikolla Yhdysvaltain johtamassa ilmaiskussa Pohjois-Syyriassa. Uutistoimisto Reutersin mukaan miehet olivat palkkasotilaita, jotka työskentelivät Kremliin yhteyksissä olevan venäläisen yksityisen turvallisuusyhtiön, Wagnerin, listoilla. Venäläisen sotilaslääkärin mukaan noin 100 venäläistä kuoli, ja useita venäläistaistelijoita tuntevan lähteen uhreja oli ainakin 80. Loukkaantuneita olisi 200.


Floridan kouluammuskelun uhrit: Lahjakas tanssija, urheilutähti, sankarivalmentaja... iltalehti 02:36 16.02

Kouluampumisessa kuoli 17 ihmistä, joista neljätoista oli koulun oppilaita. Koulua evakuoidaan ammuskelun jälkeen Viranomaiset eivät ole julkistaneet virallista nimilistaa. Reuters on koonnut listansa uhrien omaisten sosiaalisessa mediassa julkaisemien muistopäivitysten pohjalta.


Floridan kouluammuskelun uhrit: Lahjakas tanssija, urheilutähti, sankarivalmentaja iltalehti 02:11 16.02

Kouluampumisessa kuoli 17 ihmistä, joista neljätoista oli koulun oppilaita. Viranomaiset eivät ole julkistaneet virallista nimilistaa. Reuters on koonnut listansa uhrien omaisten sosiaalisessa mediassa julkaisemien muistopäivitysten pohjalta. Aaron Feis, 37, jalkapallovalmentaja


Venäjä väittää: Länsimaat yrittävät sekaantua Venäjän presidentinvaaleihin iltalehti 15:49 15.02

Venäjän ulkoministeriö sanoo, että sillä on todisteita asiasta. Venäjän ulkoministeriö kertoo, että Moskovalla on "aineellista todisteaineistoa" länsimaiden yrityksestä sekaantua Venäjän presidentinvaaleihin. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Ministeriö sanoo varoittaneensa länsimaita siitä, että Moskova vastaa kovin toimenpitein, mikäli pyrkimykset vaikuttaa Venäjän sisäisiin asioihin eivät lopu.


Veli: Entinen paavi Benedictus XVI on vakavasti sairas iltalehti 14:39 15.02

Veli kertoi entisen paavin tarvitsevan usein pyörtuolia. Paavina vuosina 2005-2013 toiminut Joseph Ratzinger eli paavi Benedictus XVI on vakavasti sairas. Asiasta kertoi hänen veljensä Georg Ratzinger, 94, saksalaiselle Neue Post -viikkolehdelle. Asiasta raportoi myös uutistoimisto Reuters.


EU-komission Juncker toiveikas Puolan suhteen: "Hyvät mahdollisuudet sille, että näkemykset muuttuvat" MTV 14:19 14.02

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoo, että Puolan ja EU:n välien lämpenemisellä on hyvät mahdollisuudet, kertoo uutistoimisto Reuters.


Uutiset