Junavaunu syöksyi kotitalon sisään Meksikossa - ainakin viisi asukasta kuollut, uhreista kolme lapsia iltalehti 18:27 18.01

Onnettomuus tapahtui pääkaupunki Mexicon esikaupunkialueella. Rahtia kuljettanut juna joutui onnettomuuteen varhain torstaiaamuna paikallista aikaa Meksikon pääkaupungin esikaupunkialueella Ecatepecissa. Juna suistui raiteiltaan ja yksi sen vaunuista syöksyi asuinrakennuksen sisään. Ainakin viisi asukasta kuoli, Mexicon osavaltion syyttäjä sanoi lausunnossaan Reutersin mukaan.


Psyykikko tuomittiin vankeuteen Yhdysvalloissa - iäkäs nainen maksoi 3,5 miljoonaa puhdistuakseen demoneista iltalehti 01:41 18.01

Yhdysvalloissa Bostonissa psyykikkona esiintynyt henkilö on tuomittu kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen veronkierrosta. Asiasta kertoo Reuters. Itseään hengelliseksi neuvonantajaksi kutsunut Sally Ann Johnson, 41, tunnusti oikeudessa yrittäneensä välttää veronmaksua saatuaan vanhalta massachusettsilaiselta naiselta noin 3,5 miljoonaa dollaria. Nainen oli maksanut rahat Johnsonille korvauksena manaamisesta, koska hän halusi puhdistautua demoneista. Bostonilaistuomari Denise Casperin mukaan todisteet osoittivat, että psyykikko käytti Martha's Vineyardin saarella asunutta vanhusta hyväkseen. Saari tunnetaan rikkaiden ja kuuluisuuksien lomapaikkana. Vuonna 2007 nainen oli 70-vuotias ja hänellä oli runsaasti henkilökohtaista varallisuutta.


Trump Reutersille: Venäjä auttaa Pohjois-Koreaa kiertämään sanktioita iltalehti 00:33 18.01

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo uutistoimisto Reutersille antamassaan haastattelussa, että Pohjois-Korea edistyy koko ajan Yhdysvaltoihin yltävän pitkän matkan ohjuksen kehitystyössä. Trump kertoi keskiviikkona antamansa 53-minuuttisen haastattelun aikana, että Venäjä auttaa Pohjois-Koreaa kiertämään sille asetettuja kansainvälisiä sanktioita. - Venäjä ei auta meitä lainkaan Pohjois-Korean kanssa, sanoi Trump.


Trump Reutersille: Tilanne Pohjois-Korean kanssa on kuin kovaa pokeripeliä iltasanomat 23:03 17.01

Yhdysvaltain presidentti moitti Venäjää siitä, että maa auttaa ydinaseilla uhittelevaa Pohjois-Koreaa kiertämään sille asetettuja pakotteita.


Kaksi amerikkalaista ja kaksi kanadalaista siepattiin Nigeriassa - poliisit ammuttiin kuoliaiksi iltalehti 20:27 17.01

Nelikko kidnapattiin matkalla Kafanchanista Abujaan tiellä, jolla sieppaukset ovat yleisiä. Kaksi amerikkalaista ja kaksi kanadalaista on siepattu Pohjois-Nigeriassa Kadunan osavaltiossa, kertoivat maan viranomaiset keskiviikkona. Asemiehet hyökkäsivät ulkomaalaisten kimppuun tiistai-iltana noin kello seitsemän aikaan, kun nämä olivat palaamassa Kafanchanin kaupungista Abujaan, Kadunan osavaltion poliisin edustaja Mukhtar Aliyu kertoi uutistoimisto Reutersille. Matka Kafanchanista Abujaan kestää noin 3,5 tuntia.


Poliisi paljasti ihmissalakuljetusringin: turistiviisumeilla Puolaan, turvapaikka-anomus Saksasta iltalehti 18:12 17.01

Perheenjäsenet järjestivät syyrialaisia Persianlahdelta lentoteitse Eurooppaan 8 000 euron maksua vastaan. Saksan poliisi oli jäljittänyt ihmissalakuljettajia lähes vuoden ajan. (REUTERS) Saksan ja Puolan poliisi ovat paljastaneet laajan ihmissalakuljetusringin, kertoivat viranomaiset keskiviikkona. Rikostutkinta on aloitettu puolalais-syyrialaisista perheenjäsenistä, joita epäillään "järjestelmällisen ja kaupallisen ulkomaalaisten ihmissalakuljetuksen" johtamisesta.


New Jersey kielsi dronen lennättämisen humalassa - rangaistus jopa puolen vuoden vankeustuomio iltalehti 00:05 17.01

Yhdysvalloissa New Jerseyn kuvernööri Chris Christie on hyväksynyt lain, joka kieltää drone-lennokkien lennättämisen humalaisilta. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Laki kieltää dronen lennättämisen niiltä, joiden veren alkoholipituisuus ylittää 0,8 promillea. New Jerseyssa myös rattijuopumuksissa raja on 0,8 promillea. Laki kieltää dronen lennättämisen myös vankilan lähimaastossa ja metsästystoiminnassa hyödyntämisen. Lain rikkomisesta voi seurata jopa puolen vuoden vankeusrangaistus, tuhannen dollarin sakot tai molemmat.


Kaliforniassa asuintaloon vangitut 13 sisarusta ovat teosta epäillyn pariskunnan biologisia lapsia MTV 20:43 16.01

Yhdysvaltain Kaliforniassa asuintalosta löydetyt 13 sisarusta ovat vangitsemisesta epäillyn pariskunnan biologisia lapsia. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.


13 sisarusta löydettiin vangittuina kotoaan Yhdysvalloissa - vanhemmille syytteet kidutuksista iltalehti 04:49 16.01

Uhreista nuorimman arvellaan olevan 2-vuotias ja vanhimman 29-vuotias, kertoo uutistoimisto Reuters. Kolmentoista sisaruksen kerrotaan löytyneen Kalifornian osavaltiossa sijaitsevasta kodistaan järkyttävistä olosuhteista. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Sisarukset, iältään 2-29-vuotiaita, olivat kotonaan vankeina. Poliisin mukaan sisarukset löydettiin kotoaan nälkiintyneinä ja likaisina. Osa heistä oli kahlittuna lukkojen avulla vuoteisiinsa. Poliisi löysi sisarukset Los Angelesin itäpuolella sijaitsevasta Perrisin kaupungista, jossa perhe asui.


Poliisi ampuu mielenosoittajia kyynelkaasulla Ateenassa iltalehti 21:25 15.01

Maan parlamentti hyväksyi maanantaina kiistellyt reformit, joita Kreikan velkojat ovat vaatineet. Kreikan poliisi on ampunut mielenosoittajia kyynelkaasulla parlamenttitalon edessä Ateenassa, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP. Poliisin mukaan noin 6 000 ihmistä on kokoontunut paikalle protestoimaan vero-, energia- ja työvoimapoliittisia uudistuksia vastaan. Mediatietojen mukaan mielenosoittajia olisi paikalla yli 10 000. Osa mielenosoittajista on heitellyt poliisia palopommeilla ja kivenmurikoilla. Poliisi on vastannut kyynelkaasulla.


Voimakas maanjäristys Perussa - ainakin 1 kuollut, 20 loukkaantunut iltalehti 15:17 14.01

Voimakas 7,1 magnitudin järistys iski maan eteläosassa. Maa järisi Perussa kello neljän jälkeen aamulla paikallista aikaa maan etelärannikolla. 7,1 magnitudin järistys romahdutti taloja ja vaurioitti katuja. Ainakin yksi ihminen kuoli ja 20 loukkaantui järistyksessä, jonka keskus sijaitsi Lomasissa, Arequipan alueella. Kuolonuhri on 55-vuotias mies, joka murskaantui kiven alle Yaucan kaupungissa, ilmoitti Arequipan kuvernööri Yamila Osorio Twitterissä. Loukkaantuneet saivat vammoja Chalan kaupungissa, uutistoimisto Reuters kertoi.


Turistivene räjähtänyt Thaimaassa - ainakin 16 loukkaantunut iltalehti 14:37 14.01

Turisteja kuljettanut vene syttyi tuleen ja räjähti Phi Phin saaren edustalla. Turisteja kuljettava pikavene on räjähtänyt Phi Phi Le -saaren edustalla Thaimaassa. Räjähdyksessä on haavoittunut 16 ihmistä, jotka ovat pääosin turisteja, Phi Phin poliisi kertoi uutistoimisto Reutersille. Kuuden loukkaantuneen vammat ovat vakavat. Loukkaantuneet ovat 14 turistia ja kaksi miehistön jäsentä. Loukkaantuneet turistit ovat pääasiassa Kiinasta, sillä vene kuljetti 26 kiinalaisturistin seuruetta Phuketista Phi Phille, kunnes se syttyi tuleen ja räjähti.


Hätätilaviraston työntekijä painoi väärää nappia – laukaisi ohjushälytyksen uusisuomi 11:04 14.01

Havaijilla Yhdysvalloissa ehdittiin lauantaina säikähtää, kun osavaltion asukkaita varoitettiin muun muassa matkapuhelimiin lähetetyllä viestillä ohjusiskusta, uutistoimisto Reuters kertoo. Kyseessä oli väärä hälytys.


Hallinnon vastaus protesteihin? – Tunisia suunnittelee lisäävänsä vähävaraisten taloudellista tukea MTV 19:39 13.01

Tunisia suunnittelee lisäävänsä vähävaraisten perheiden taloudellista tukemista, kertoo hallinnon lähde uutistoimisto Reutersille.


Rattijuoppo jäi kiinni Ranskassa ajettuaan 17 kertaa liikenneympyrän ympäri iltalehti 03:04 13.01

Rattijuopumus rikkoi kansainvälisen uutiskynnyksen, koska uutistoimisto Reuters nosti tapauksen erikoisten uutisten listalle. 73-vuotias autolla liikkunut mies jäi poliisin haaviin Länsi-Ranskassa Brittanyssä. Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta ja on määrännyt tämän ajokieltoon.


Tsekkiläiset äänestävät presidentistä – istuva presidentti suosikki, mutta vastassa vakavasti otettava vaihtoehto MTV 22:16 12.01

Tshekissä alkoi tänään perjantaina äänestetty presidentinvaaleissa. Vaaleista on todennäköisesti tulossa tiukka taisto. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Ensimmäisen kierroksen toinen äänestyspäivä on huomenna lauantaina.


Uutiset