Humalainen matkustaja riehaantui Ylivieskassa - tarttui ratista ja ohjasi auton ojaan iltalehti 10:08 20.01

Nuori matkustajana ollut mies oli yllättäen tarttunut auton rattiin, eikä kuljettaja ehtinyt reagoida tilanteeseen. Ylivieskassa tapahtui lauantaina aamuyöllä erikoinen rattijuopumusepäily. Autossa matkustajana ollut nuori mies oli riehaantunut matkan aikana siinä määrin, että oli tarttunut yllättäen ratista kesken ajon. Auto ajautui ojaan.


Rikoskomisarion väitettiin keskeyttäneen useita tutkintoja, syytettiin virkavelvollisuuden rikkomisesta - käräjäoikeus totesi syyttömäksi iltalehti 07:55 17.01

Syytteen mukaan rikoskomisario oli tehnyt päätöksiä puutteellisin tiedoin useissa tutkinnoissa. Syyttäjä oli nimennyt kaikkiaan 14 epäiltyä rikosta, joissa komisarion, tutkinnanjohtajan väitettiin toimineen väärin vuoden 2016 aikana. Epäiltyjen rikosten nimikkeinä oli muun muassa rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, näpistys, pahoinpitely, kunnianloukkaus ja huumausainerikos. Komisarion väitettiin keskeyttäneen useita tutkintoja, vaikka poliisilla oli tiedossa epäiltyjen nimet ja valvontakameran kuvia. Syytteen mukaan komisario oli tehnyt päätöksiä puutteellisin tiedoin useissa tutkinnoissa sekä laiminlyönyt velvollisuutensa johtaa ja valvoa tutkintoja.


Rikoskomisariolle syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta - syyttäjä: päätti esitutkinnan turhaan 14 tapauksessa iltalehti 09:54 16.01

Keski-Suomen käräjäoikeudessa on aloitettu aamulla istunto, jossa Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisariota syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjän mukaan rikoskomisario on päättänyt esitutkinnan 14 eri tapauksessa, joissa olisi ollut selkeä syy epäillä rikosta. Epäiltyjen rikosten nimikkeinä on muun muassa rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, näpistys, pahoinpitely, kunnianloukkaus ja huumausainerikos. Syyttäjä katsoo, että virkavelvollisuuden rikkominen on tapahtunut 1. tammikuuta - 30. marraskuuta 2016.


Rattijuoppo jäi kiinni Ranskassa ajettuaan 17 kertaa liikenneympyrän ympäri iltalehti 03:04 13.01

Rattijuopumus rikkoi kansainvälisen uutiskynnyksen, koska uutistoimisto Reuters nosti tapauksen erikoisten uutisten listalle. 73-vuotias autolla liikkunut mies jäi poliisin haaviin Länsi-Ranskassa Brittanyssä. Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta ja on määrännyt tämän ajokieltoon.


Poliisin twiittimaraton teki selväksi, että kaikki eivät vietä tipatonta tammikuuta: ”Sekava mies huutaa ja riisuu vaatteita” iltasanomat 21:01 09.01

Helsingin poliisi raportoi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa aktiivisesti alkoholiin liittyvistä tehtävistä. Poliisi suoritti myös tehostettua rattijuopumusvalvontaa koko Helsingin alueella.


Kymmenen rattijuoppoa jäi kiinni Helsingin yössä keskellä viikkoa - neljänkympin alueella ajettiin satasta huumeissa iltalehti 13:21 05.01

Rattijuopumusepäillyistä peräti kahdeksan kuljetti autoa huumeiden vaikutuksen alaisena. Poliisi nappasi torstain ja perjantain välisenä yönä Helsingissä kiinni peräti kymmenen rattijuoppoa. Kyseessä on rikoskomisario Mika Heikkisen mukaan suuri määrä peilaten siihen, ettei poliisi järjestänyt yön aikana ratsiaa. Rattijuoput napattiin muiden hälytystehtävien ohella. - Onhan se aika runsaasti, Heikkinen kertoo.


Jari Sillanpäätä syytetään neljästä rikoksesta – huumekäryn lisäksi syyte rattijuopumuksesta ja liikennerikkomuksista MTV 15:20 04.01

Viihdetaiteilija Jari Sillanpäätä vastaan on nostettu syytteet. Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan, että syytenimikkeet ovat rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos ja kaksi liikennerikkomusta.


Poliisi: Mies ajoi humalassa ylinopeutta – kyydissä kaksi lasta MTV 10:38 02.01

Ylinopeutta ajanut mies puhalsi rattijuopumuslukemat Heinolassa maanantaina, Hämeen poliisilaitos tiedottaa. Miehen kyydissä oli kaksi lasta.  


17-vuotias sai Särkänniemen joukkotappelusta lähes 4 vuoden vankilatuomion iltalehti 15:50 29.12

Särkänniemen parkkipaikoilla syyskuun lopun iltana joukkotappeluksi ja silmittömäksi väkivallaksi paisunut nuorten kokoontuminen toi 17-vuotiaalle nuorukaiselle vankeustuomion muun muassa tapon yrityksestä. Pirkanmaan käräjäoikeus passitti miehen vankilaan 3 vuodeksi ja 1o kuukaudeksi. Miehen tilille luettiin myös törkeä pahoinpitely, huumausaineen käyttörikos ja rattijuopumus. Vastaajia oli kaikkiaan kuusi, joista viisi selvisi sakkorangaistuksilla. Väkivaltaisuudet alkoivat Tampereen keskustassa edellisenä iltana ennen Särkänniemen suurempaa kähinää. Vankeustuomion saanut iski puukolla kadulla 17-vuotiasta tuttavaansa mustasukkaisuusdraamassa.


Alkoholia nauttinut autoilija pakeni poliisia Oulussa ja rymisteli sillankaiteeseen – ei epäillä rattijuopumuksesta MTV 06:33 22.12

Ylinopeutta ajanut autoilija pakeni poliisia ja rysäytti sillankaiteeseen Oulussa, poliisi kertoo tiedotteessaan. Kuljettaja oli nauttinut alkoholia, mutta ei niin paljoa, että rattijuopumusraja olisi ylittynyt.


Kortiton rattijuoppo pakeni poliisia Oulussa - autosta puuttuivat valot ja rekisterikilpi, sisältä löytyi huumeita iltalehti 07:48 20.12

Oulun poliisin mukaan tapauksesta on laadittu rikosilmoitus nimikkeillä huumausainerikos, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja rattijuopumus. Oulun poliisi tiedottaa kohdanneensa ilman valoja ja rekisterikilpiä ajaneen auton Oulun Puistokadulla tiistaiyönä. Kun poliisi kääntyi auton perään, kuski kiihdytti ja pakeni lähes 100 kilometrin tuntinopeudella Limingantietä etelään päin. Takaa-ajo jatkui Limingantietä Vasaraperälle asti, jossa poliisi onnistui pysäyttämään pakoauton.


Wayne Rooney rikkoi hiljaisuuden rattijuopumusskandaalista: ”Tiesin heti, että olin tehnyt typerän virheen” iltasanomat 18:14 17.12

Wayne Rooney on kommentoinut rattijuopumus- ja pettämisskandaalia ja kertonut ajastaan yhdyskuntapalvelussa talkSportin haastattelussa.


Teinitytön murhasta epäilty yhtyi alaikäisiin 2009-2011 - oikeus tuomitsi neljästä erillisestä seksuaalirikoksesta iltalehti 15:27 12.12

Keravan henkirikoksesta epäilty 31-vuotias mies on aiemmin tuomittu ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vantaan käräjäoikeus vangitsi viime perjantaina 31-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä 6. joulukuuta tehdystä murhasta. Epäillyllä on toistuvia rattijuopumustuomioita ja lisäksi tuomio huumausainerikoksesta, kun poliisi löysi kotietsinnässä viisi kannabiskasvin taimea. Jo vuonna 2005 hän sai tuomion törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kun paiskautui ulos tieltä ajaessaan syyttäjän mukaan 210 kilometrin tuntinopeutta.


Tapio Suominen pohtii Twitterissä rattijuopumustaan: ”Tuntuu haastavalta hyväksyä, että ihan itse hölmöilin” iltalehti 13:56 04.12

Toimittaja-selostaja Tapio Suominen kertoo, että on tällä hetkellä hyvässä hoidossa. Ylen urheiluselostaja ja -toimittaja Tapio Suominen, 53, on kertonut avoimesti kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään. Maanantaina Suominen kertoi Twitterissä, että hoito etenee. - Psykoterapia alkaa tänään. Tutu lääkäri, tunnen olevani hyvässä hoidossa. Edessä elämäntaparemontti, pikku hiljaa uutta kohti, Suominen kirjoittaa.


Ainakin kaksi on kuollut rajussa ulosajossa Porissa - poliisi epäilee törkeää rattijuopumusta iltalehti 07:52 26.11

Lounais-Suomen poliisin mukaan henkilöauto ajoi suurella nopeudella ulos tieltä. Lounais-Suomen poliisin mukaan Porissa on tapahtunut vakava liikenneonnettomuus noin puolen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Poliisin alustavan selvittelyn mukaan henkilöauto ajoi suurella nopeudella ulos tieltä. Auton kuljettajaksi epäilty henkilö puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat. Hän ei loukkaantunut vakavasti. Ulosajossa on menehtynyt ainakin kaksi ihmistä.


Tapio Suomisen rattijuopumusepäilyn yksityiskohdat julki: Joi ison oluen juuri ennen ajoon lähtöä - ”en tuntenut olevani humalassa” iltalehti 17:50 15.11

Esitutkintapöytäkirja paljastaa selostaja Tapio Suomisen epäillyn rattijuopumuksen taustat. Urheiluselostaja ja -toimittaja Tapio Suominen puhalsi tiistaiaamuna 24. lokakuuta rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat poliisin puhallusratsiassa Hattulantiellä Parolassa. Suominen kertoi poliisille kuulustelussa vielä samana aamuna, että nautti alkoholia edeltävänä iltana kotonaan.


Tapio Suominen kommentoi rattijuopumustaan: ”Olen häpeissäni” iltasanomat 15:15 14.11

Ylen sivuun siirretty hiihtoselostaja kommentoi tapausta Twitter-tilillään.


Tapio Suominen kommentoi rattijuopumustaan: ”Onneksi en satuttanut ketään” iltalehti 15:08 14.11

Tapio Suominen pahoitteli rattijuopumustaan. Ylen suosikkiselostaja Tapio Suominen päätti parin viikon Twitter-hiljaisuuden kommentoimalla rattikäryään. - Olen hyvin pahoillani ja häpeissäni tapahtuneesta. Onneksi en satuttanut ketään, hashtagin rattijuopumus twiittiinsä liittänyt Suominen kirjoitti.


Uutiset