Niskaselle hävinneen venäläisen ratkaisu kisan lopussa yllätti kaikki – selittää nyt erikoista suksipäätöstään iltasanomat 21:31 24.02

Aleksandr Bolshunovin toiminta 50 kilometrin kisassa puhutti hiihtopiirejä.


Kullankaivuun kaksinkertainen suomenmestari jäätyi Haluatko miljonääriksi? -ohjelmassa JVG- kysymyksessä - olisitko tiennyt vastauksen? iltalehti 20:46 24.02

JVG:n elokuvatunnussävelmän nimi koitui illan Haluatko miljonääriksi? -kisailijalle liian kimurantiksi kysymykseksi. Anne Roth, 42, Oulusta pääsi kilpailijan paikalle lauantai-illan Haluatko miljonääriksi? -ohjelmassa. Lapsena kahdesti kullanhuuhdonnan suomenmestaruuskisat voittanut nainen työskentelee myyntitehtävissä firmassa, joka tekee verkkoviestintään digitaalisia ohjelmistoratkaisuja. Juontaja Jaajo Linnonmaa uteli ohjelmassa naiselta, eikö kullankaivamisella rikastu. - Sille on syynsä, miksi mä oon täällä, oman romaanin kirjoittamisesta haaveileva Roth nauroi.


Mika Kojonkoskelta iso ratkaisu: ”Kun viimeinen kilpailu on maalissa, kaikki selviää” iltalehti 20:22 24.02

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja kertoo sunnuntaina Pyeongchangissa, aikooko hän hakea pestiinsä uudelleen. Mika Kojonkoski lupaa tehdä suuren ratkaisun Pyeongchangin olympiakisojen loppuun mennessä. - Olen sunnuntaina valmis sen asian kanssa, että haenko nykyistä paikkaani vai en. En ole miettinyt asiaa yhtään kisojen aikana. Kun viimeinen kilpailu on maalissa, sen jälkeen kaikki selviää, Kojonkoski sanoo.


Keskustan Kaikkonen: Pienten lasten koulu ratkaisuksi koulutuksen eriarvoistumiseen iltalehti 20:16 24.02

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen esittää niin sanottua pienten lasten koulua ratkaisuksi koulutuksen eriarvoistumiseen ja oppimistulosten eriytymiseen. Kaikkonen ehdottaa, että esikoulusta ja peruskoulun kahdesta ensimmäisestä vuosiluokasta tulisi muodostaan kokonaisuus, pienten lasten koulu, jonka aikana varmistetaan jokaisen lapsen perustaitojen riittävyys edetä pidemmälle. - Viime vuosina tutkimukset peruskoulun päättävien osaamisesta ovat huolestuttavaa luettavaa. PISA-tulokset ovat ensimmäistä kertaa näyttäneet oppimistuloksissa alueellisia eroja. Tyttöjen ja poikien osaamiserot ovat kasvaneet suurimmiksi mitattujen maiden joukosta. Tutkimusten mukaan osalla peruskouluista valmistuvilla on puutteita perustaidoissa kuten lukemisessa ja kirjoittamisessa. Emme voi tyytyä tähän, Kaikkonen sanoo.


Harri Kirvesniemeltä suoraa puhetta Niskaselle olympiakullan hävinneen venäläishiihtäjän toiminnasta – ”En voi ymmärtää” iltasanomat 17:55 24.02

Ilta-Sanomien hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi kummeksuu Aleksandr Bolshunovin ratkaisuja miesten 50 kilometrillä.


Nuori nainen tuli raskaaksi 30 vuotta vanhemmalle naimisissa olevalle pomolleen – teinitytön poikkeuksellinen ratkaisu muutti historiaa iltasanomat 17:01 24.02

Tuore elokuva kertoo Astrid Lindgrenin elämän ratkaisevasta käänteestä. ”Pepin äiti” sai lapsen vain 19-vuotiaana. Isä oli hänen naimisissa oleva pomonsa.


Romahdusvaara, pakkanen puskee revenneistä nurkista, pankki hönkii niskaan: Perheet sinnittelevät yhä vajoavassa rivitalossa Pälkäneellä - kunnalle iso lunastusvaatimus iltalehti 18:30 23.02

Kunnanjohtajan mukaan vastuu vajoavista asunnoista olisi rakennusliikkeillä, mutta kunta aikoo tulla asiassa vastaan. Rivitalo vajoaa maan poveen Pälkäneellä Pirkanmaalla. Osakkeenomistajat esittivät keskiviikkona Pälkäneen kunnalle 427 000 euron suuruisen lunastusvaatimuksen talosta tontteineen. Pälkäneen kunnanhallitus käsitteli vaatimusta kokouksessaan. Kunnanjohtajan mukaan kyseessä on inhimillinen tragedia, johon Pälkäneen kunta halua löytää oikeudenmukaisen ja inhimillisen ratkaisun. Pälkäneen kunnanhallitus istui illalla useita tunteja pohtimassa ratkaisua Asunto Oy Onkkaalanrivin esittämään yli 400 000 euron suuruiseen lunastusvaatimukseen. Vajoavissa rivitaloissa asuvien kuntalaisten ahdinkoa halutaan helpottaa, mutta perusteiden pitää olla kestävät. Yhdenvertaisuuskin pitää ottaa huomioon.


Hovioikeus teki ”käänteentekevän” ratkaisun: Totaalikieltäytyjä vapautettiin – muidenkin tuomiot jäihin uusisuomi 16:43 23.02

Hovioikeus on vapauttanut vankeuteen tuomitun totaalikieltäytyjän rangaistuksesta merkittävässä oikeustapauksessa, tiedottaa yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto.


Aseistakieltäytyjäliitto hehkuttaa hovioikeuden päätöstä vapauttaa totaalikieltäytyjä: ”Käänteentekevä ratkaisu” iltalehti 12:38 23.02

AKL vaatii, että totaalikieltäytyjien vapausrangaistuksista on luovuttava. Aseistakieltäytyjäliitto toteaa, että Helsingin hovioikeuden tänään antama ratkaisu on käänteentekevä. Hovioikeus jätti siviilipalveluksesta kieltäytymisestä syytetyn totaalikieltäytyjän rangaistukseen tuomitsematta, koska pitää tuomitsemista syrjivänä. Ratkaisu tehtiin täpärin 4-3 äänin. Vähintään useat kymmenet vapausrangaistukseen tuomitut totaalikieltäytyjät ovat vedonneet aikaisemminkin tuomitsemisen syrjivyyteen verrattuna asevelvollisuuspalveluksesta rauhan aikana vapautettujen Jehovan todistajien kohteluun. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun tuomioistuin on ottanut argumentin vakavasti ja antanut ratkaisunsa laajan harkinnan jälkeen, liitto toteaa.


Totaalikieltäytyjä vetosi Jehovan todistajiin ja vältti linnatuomion - täpärästä poikkeusratkaisusta voi tulla ennakkotapaus iltalehti 10:45 23.02

Kyseessä on merkittävä oikeustapaus. Helsingin hovioikeus totesi tänään perjantaina päätöksessään äänin 4.3, että ainoastaan Jehovan todistajien ase- ja siviilipalveluksesta vapauttaminen on vastoin perustuslain syrjintäkieltoa. Hovioikeus vapautti vankeuteen tuomitun totaalikieltäytyjän rangaistuksesta merkittävässä oikeustapauksessa. Yhdenvertaisuusvaltuutettu kommentoi asiaa tiedotteella.


Trump ehdottaa bonuksia aseita kouluissa kantaville opettajille iltalehti 10:26 23.02

Palkanlisä voisi olla 10-40 prosenttia. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ratkaisumalli kouluampumisten lopettamiseen on opettajien ja urheiluvalmentajien aseistaminen. Trump ehdottaa, että aseita kantavat opettajat saisivat erityisen bonuksen, joka voisi olla 10-40 prosenttia palkan päälle. Aseet saavien opettajien olisi käytävä läpi kattava koulutus.


Ratkaisun päivä: Saako Suomi lisäpaikan EU-parlamenttiin? iltasanomat 01:26 23.02

Epävirallinen huippukokous Brysselissä pureutuu tänään brexitin jälkeiseen aikaan.


Kaisa Mäkäräinen puntaroi uransa jatkoa: ”Voisin siirtyä sivuun” iltasanomat 19:23 22.02

Ratkaisu kilpauran jatkosta kypsyy loppukeväästä.


PAM: Kiinteistöpalvelualalle uusia lakkovaroituksia – työt saattavat pysähtyä kolmeksi päiväksi MTV 19:04 22.02

PAM tiedottaa, että sen hallitus päätyi koventamaan lakkopäätöksiään kiinteistöpalvelualalle saadakseen aikaan ratkaisun työehtosopimusneuvotteluissa. Mahdollinen lakko alkaisi 12. maaliskuuta ja kestäisi kolme päivää.


Pam laajentaa kiinteistöpalvelualan työtaistelutoimia - koskee noin 2 000 työntekijää iltalehti 18:59 22.02

Pam tavoittelee tempullaan sopimusratkaisua kiinteistöpalvelualalle. Uudet lakot kestävät kolme vuorokautta ja ne alkavat 12. maaliskuuta klo 06.00 ja päättyvät 15. maaliskuuta klo 06.00. Lakon piirissä on paljon suurimpien yritysten toimipaikkoja sekä kahden yrityksen kaikki työt. Lakon piirissä on yhteensä noin 2 000 työntekijää.


Ampumahiihtoliiton myllerrys uhkaa Kaisa Mäkäräisen upeaa uraa: ”Niin paljon on taas tulossa muutoksia joka puolella” iltalehti 15:45 22.02

Valmennuksen vaihtuminen, Ampumahiihtoliiton johdon oudot ratkaisut ja liiton talousmurheet mietityttävät Suomen ykkösurheilijaa. Iltalehden Santtu Silvennoinen analysoi Mäkäräisen henkilökohtaiset kilpailut Pyeongchangissa. Kaisa Mäkäräinen antoi Östersundin maailmancupissa kauden alussa signaalin, että ura jatkuu ensi talvellakin.


Ampumahiihdon päävalmentaja teki kovan ratkaisun: ilmoitti olympialaisissa jättävän paikkansa - myös kakkosluotsi vaihtuu iltalehti 15:21 22.02

Ansiokasta työtä tehnyt Antti Leppävuori ei jatka ampumahiihtäjien ruorissa tämän kauden jälkeen. Ampumahiihdon päävalmentaja Antti Leppävuori teki kovan ratkaisun, kun hän ilmoitti torstaina olympialaisissa jättävän paikkansa. Leppävuori vetää joukkuetta kauden loppuun asti, mutta ei ole enää mukana ensi kaudella.


Poliisin tappaman mustaihoisen miehen perhe sai 3,5 miljoonan korvaukset Washingtonissa iltalehti 12:17 22.02

Konstaapeli ampui ylinopeutta ajanutta Terrence Sterlinginiä, 31, kuolettavasti niskaan ja selkään. Washingtonin kaupunki joutuu sovitteluratkaisun vuoksi maksamaan 3,5 miljoonan dollarin korvaukset perheelle, jonka jäsenen poliisi ampui kuoliaaksi vuonna 2016. Poliisi surmasi aseettoman Terrence Sterlingin, 31, joka törmäsi moottoripyörällään poliisiautoon. Poliisit olivat ennen törmäystä yrittäneet pysäyttää mustaihoisen Sterlingin holtittomasta ajamisesta.


Yhdysvaltojen naisille olympiakultaa jatkoaika.com 10:17 22.02

Kanadan ja Yhdysvaltojen naisten joukkueiden välillä nähtiin todella tasainen ja tiukka olympiafinaali. Ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta asti. Yhdysvaltojen naisten joukkue voitti olympiakultaa ensimmäistä kertaa 20 vuoteen!


Huikea trilleri! Yhdysvallat kukisti Kanadan rankkarikisassa naisten kiekkofinaalissa iltalehti 09:22 22.02

Yhdysvallat ja Kanada ratkoivat olympiakullan naisten jääkiekossa rankkarikisassa. Ottelu päättyi varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen lukemiin 2-2. Ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskilpailussa, joka venyi sekin trilleriksi. Yhteensä 12 laukojaa pääsi yrittämään rankkaria. Lopulta Yhdysvallat vei pitemmän korren, kun Jocelyne Lamoureux-Davidson veivasi yrityksensä upeasti verkkoon, ja Kanada ei kyennyt iskemään omassa yrityksessään.


Uutiset