Veljekset eksyivät laskettelu­rinteestä ja putosivat 150 metriä surullisin seurauksin – ”ihme” pelasti 10-vuotiaan iltasanomat 22:16 25.02

12-vuotias poika kuoli ja hänen pikkuveljensä loukkaantui poikien eksyttyä merkattujen rinteiden ulkopuoliselle alueelle Ranskan Alpeilla.


Laskettelijat kuolivat syöksyttyään jyrkänteiltä alas Ranskan Alpeilla - toinen uhreista vain 12-vuotias iltalehti 20:51 25.02

Parikymppinen brittilaskettelija sai surmansa Oz-en-Oizansissa pudottuaan 200 metriä alas. Brittiläinen parikymppinen mies on kuollut lasketteluonnettomuudessa Isèren Oz-en-Oizansissa Ranskan Alpeilla Grenoblen itäpuolella. Mies syöksyi jyrkänteeltä noin 200 metrin pudotuksen alas, brittilehdet kertovat. Uhri oli laskettelemassa kahden kaverinsa kanssa. Heistä toinen loukkaantui myös tehtyään saman pudotuksen. Kolmas selvisi vammoitta.


Merkel ja Macron keskustelevat tänään Putinin kanssa - aiheena Syyrian tilanne ja tulitauon toimeenpano iltalehti 07:12 25.02

Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin on määrä keskustella tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Syyriasta. Kolmikon välisestä keskustelusta ilmoitettiin pian sen jälkeen, kun YK:n turvallisuuskokous oli yksimielisestä äänestänyt 30 päivää kestävän tulitauon puolesta. Merkel, Macron ja Putin keskustelevat tulitauon toimeenpanosta ja poliittisista keinoista, joita vaaditaan kestävän rauhan saamiseksi Syyriaan, Macronin kanslia ilmoittaa.


Macron, Merkel ja Putin aikovat keskustella tänään – käsittelyssä Syyrian tulitauko MTV 07:11 25.02

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja Ranskan presidentin Emmanuel Macronin on määrä keskustella tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Syyriasta.


Moniveto: PSG ei ole pysäytettävissä iltasanomat 21:44 24.02

Sunnuntai-illan monarin idea löytyy Ranskan liigan huippuottelusta.


Al Qaida-ryhmä otti vastuun kahden ranskalaissotilaan surmasta Malissa iltasanomat 14:43 24.02

Malissa toimiva, terroristijärjestö al-Qaidaan liitoksissa oleva ryhmä väittää surmanneensa kaksi Ranskan sotilasta iskussa Malissa keskiviikkona.


Al Qaeda-ryhmä otti vastuun kahden ranskalaissotilaan surmasta Malissa iltasanomat 14:43 24.02

Malissa toimiva, terroristijärjestö al-Qaidaan liitoksissa oleva ryhmä väittää surmanneensa kaksi Ranskan sotilasta iskussa Malissa keskiviikkona.


Komisario Maigret palaa tänään tv:hen - kirjailijan poikakin vilahtaa ruudussa iltalehti 09:14 24.02

Maigret on belgialaisen Georges Simenon'n luomus. Tänään ohjelmistoon palaava Komisario Maigret on brittisarja, mutta komisario Jules Maigret on nimenomaan ranskalainen poliisi. Hän on puolestaan lähtöisin belgialaisen Georges Simenon'n (1903-1989) kynästä. Maigret on Simenon'n tunnetuin luomus ja yksi Ranskan tunnetuimmista romaanihahmoista.


Merkel ja Macron vetoavat Putiniin - Itä-Ghoutan helvetti saatava loppumaan iltalehti 17:45 23.02

Euroopan johtajat toivovat Venäjän puoltavan YK:n päätöstä tulitauosta. Videolla näkyy, millaista elämä on pommitetussa Itä-Ghoutassa. Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron vetoavat Venäjän presidentti Vladimir Putiniin, jotta Syyrian Itä-Ghoutan katastrofaalinen tilanne saataisiin loppumaan. Merkel ja Macron kehottavat Putinia tukemaan YK:n turvallisuusneuvostossa tulitaukoa Itä-Ghoutaan, kertoo uutistoimisto AFP.


Ranska esitteli uudet, tiukat maahanmuuttolait – ”Milloin on Suomen vuoro?” uusisuomi 11:32 23.02

Perussuomalainen kansanedustaja Sami Savio toivoo Suomen ottavan mallia Ranskan presidentin Emmanuel Macronin hallituksen tekemistä maahanmuuttopolitiikan kiristyksistä.


Se oli siinä! Uskomaton taistelija Hannu Manninen takoi sairaana loistavan vedon - osallistuminen varmistui viime hetkellä iltalehti 15:37 22.02

Päävalmentaja Petter Kukkonen paljasti, että Hannu Mannisen osallistuminen olympialaisten jäähyväiskisaan varmistui aivan viime hetkellä. Manninen ankkuroi Suomen viestijoukkueen kunniakkaasti kuudentena maaliin. Lähtökohtiin nähden suoritus oli mainio, vaikka taistelu vitospaikasta kääntyikin Ranskan ankkurin Jason Lamy Chappuis'n hyväksi. Manninen nimittäin kilpaili sairaana. - Tunti ja 45 minuuttia ennen kilpailun alkua tehtiin päätös siitä, kilpaileeko ollenkaan. Olo oli kerta kaikkiaan niin huono aamulla, Kukkonen kertoi.


Komea suoritus! Suomen ampumahiihtojoukkue venyi kuudenneksi iltalehti 14:25 20.02

Tiistaina Pyeongchangissa oli vuorossa ampumahiihdon sekaviesti. Martin Fourcade nosti Ranskan sekaviestin olympiavoittoon ankkuriosuudella. Hopeaa pokkasi Norja, tiukan pronssitaiston voitti Italia. Kisaa pitkään hallinnut Saksa romahti ankkuriosuudella neljänneksi. Suomi sijoittui komeasti kuudenneksi.


Uusi brittipuolue aikoo estää brexitin MTV 16:32 19.02

Britanniassa Ranskan preidentin Emmanuel Macronin valtaannoususta inspiroitunut Renew-puolue on ilmoittanut käynnistäneensä kampanjan, jolla se aikoo vielä pysäyttää brexitin.


Ranskan alppihiihtotähti lähetettiin kotiin olympialaisista – kommentoi tylysti maanmiestensä suorituksia MTV 12:56 19.02

Ranskalainen alppihiihtäjä Mathieu Faivre on lähetty Pyeongchangin olympialaisista kotiin etuajassa tylyjen kommenttien takia.


Ranska potki MM-kultamitalistin surutta kotiin olympiakisoista - turhautuneet kommentit ymmärrettiin täysin väärin: ”En tarkoittanut” iltalehti 12:54 19.02

Ranskalainen Mathieu Faivre sai lähtöpassit olympialaisista. Ranskan joukkueen kokonaispanos sunnuntaina kilpaillussa miesten suurpujottelussa oli upea. Alexis Pinturault voitti kilpailussa pronssia Itävallan Marcel Hirscherin ja Norjan Henrik Kristoffersenin jälkeen.


Isä ja 11-vuotias tytär kuolivat lumivyöryn alle Ranskassa iltasanomat 22:32 18.02

Lumivyöry vaati sunnuntaina kahden ihmisen hengen Ranskan Alpeilla.


Sveitsin lumivyöryssä vältyttiin uhreilta MTV 19:35 18.02

Sveitsissä on sattunut lumivyöry Ranskan ja Italian rajalla. Vyöry pyyhkäisi mukanaan kaksi ihmistä, mutta heidät löydettiin vain lievästi loukkaantuneina.


Kaksi lumivyöryn alle jäänyttä löytyivät Sveitsissä - vain lieviä vammoja iltalehti 19:32 18.02

Kaksi lumivyöryn alle jäänyttä ihmistä selvisivät lievin vammoin Valais'ssa sunnuntaina. Sveitsin Valais'ssa tapahtunut lumivyöry aiheutti onneksi vain kahden henkilön lievän loukkaantumisen. Neljän aikaan iltapäivällä poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan kymmenen kiipeilijää oli jäänyt vyöryn alle 2 500 metrin korkeudella Col de Fenestralissa lähellä Ranskan ja Italian rajaa. Myöhemmin poliisi tiedotti, että kadonneita on enää kaksi ja kertoi jonkin aikaa myöhemmin, että heidät on löydetty. Lumivyöryn alle jääneet olivat laskettelijoita, jotka pelastettiin ja he selvisivät lievin vammoin.


Uutiset