Ihmiset osoittavat mieltään Macronia vastaan Ranskassa: Yli 100 000 ihmistä kaduilla iltalehti 22:11 19.04

Ranskalaiset vastustavat presidentin laatimia julkisen sektorin uudistuksia. Ranskan sisäministeriö ilmoittaa, että noin 119 500 ihmistä osallistui torstaina presidentti Emmanuel Macronin vastaisiin mielenosoituksiin eri puolilla Ranskaa. Asiasta kertoivat esimerkiksi uutistoimisto AFP ja Le Monde -sanomalehti. Ranskalaiset vastustavat Macronin kaavailemia julkisen sektorin reformeja. Maanlaajuisiin mielenosoituksiin osallistui ammattiliittojen jäseniä, postityöntekijöitä, rautatietyöläisiä, Air Francen työntekijöitä ja opiskelijoita.


Ottiko Hjallis mallia Macronilta? - IS: Harkimo perustaa Liike Nyt -yhdistyksen iltalehti 20:53 19.04

Harry ”Hjallis” Harkimon uudessa yhdistyksessä on samoja piirteitä Ranskan Emmanuel Macronin voittoisan poliittisen liikkeen kanssa. Kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo kertoi torstaina tiedotustilaisuudessa eroavansa kokoomuksesta. Iltalehden tietojen mukaan Harkimolla on meneillään hanke, jossa on kyse ainakin aluksi poliittisesta liikkeestä, joka pyrkii vaikuttamaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon eduskunnan ulkopuolelta. Ilta-Sanomat , että Harkimo on perustamassa Liike Nyt -nimistä yhdistystä. Myös Iltalehti on nähnyt Patentti- ja rekisterihallituksen perustamisilmoituksen, jossa kerrotaan Liike Nyt -yhdistyksen perustamisesta. IS:n mukaan yhdistyksen sääntöehdotukseen on merkitty, että ”yhdistyksen tarkoituksena on uudistaa politiikan toimintatapoja ja päätöksenteon prosesseja".


Kommentti: Macron saa oikeistopopulistien halvaannuttamassa Berliinissä kylmää kyytiä MTV 07:48 19.04

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on armoitettu puhuja. Mutta ei sittenkään niin armoitettu, että pystyisi kutittamaan liittokansleri Angela Merkeliltä lisää rahaa.


Macron tuo EU-uudistuksensa Merkelin ruodittavaksi MTV 06:26 19.04

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapaavat tänään Berliinissä. Macron yrittää edistää tapaamisessa näkemystään EU:n uudistuksista ja EU:n puolustusyhteistyön tehostamisesta.


Macron tuo EU-uudistuksensa Merkelin ruodittavaksi iltasanomat 03:37 19.04

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapaavat tänään Berliinissä.


Pääkirjoitus: Saksa on sittenkin Saksa eikä Ranska iltasanomat 21:00 18.04

Saksan Merkel ja Ranskan Macron hakevat yhteistä linjaa EU:n uudistuksiin – ja ainakin Macron pettyy.


USA:n puolustusministeri halusi Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän - Trump kielsi iltalehti 15:57 18.04

New York Timesin mukaan Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis kehotti presidentti Donald Trumpia hakemaan Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän, mutta presidentti halusi ”nopeita ja dramaattisia toimia”. Syyrian murheellinen ja sekava sota sai viime viikonloppuna uuden käänteen, kun Yhdysvallat teki yhdessä Britannian ja Ranskan kanssa ilmaiskuja Syyrian presidentin Bashar al-Assadin joukkoja vastaan. Kyseessä oli kostoisku Itä-Ghoutan huhtikuisesta kaasuiskusta, jossa kuoli ainakin 70 ihmistä. Länsi syyttää Assadin hallintoa kemiallisten aseiden käytöstä, mutta Assad ja hänen tärkein liittolaisensa Venäjä ovat kiistäneet kaiken. Yhdistyneet kansakunnat ei ole pystynyt tekemään Syyrian tilanteelle juuri mitään, koska Venäjällä on veto-oikeus. Venäjä on torpannut Syyriaan kohdistettavat rangaistustoimet yli kymmenen kertaa. Vastaavasti Venäjän tekemät vastaehdotukset eivät ole kelvanneet lännelle.


Suomalaismepeiltä ristiriitainen vastaanotto Macronin puheeseen MTV 22:35 17.04

Ranskan presidentti Emmanuel Macron piti tänään odotetun puheensa Euroopan parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa.


Macron: EU:ssa käynnissä sisällissota liberaalin demokratian ja nousevan autoritarismin välillä uusisuomi 16:40 17.04

Ranskan presidentti Emmanuel Macron varoitti tiistaina puheessaan Euroopan parlamentissa Strabourgissa, että Euroopan unionissa tuntuu olevan käynnissä sisällissota liberaalin demokratian ja nousevan autoritarismin välillä. Asiasta kertoo BBC. 


Ranskan presidentti Macron vierailee EU-parlamentissa tänään MTV 07:15 17.04

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on tänään odotetulla vierailullaan EU-parlamentissa Strasbourgissa. Macron puhuu parlamentissa noin kello 11 Suomen aikaa.


EU antoi tukensa ohjusiskuille – Soini: "Kemialliset aseet törkeitä ja epähumaaneja" MTV 19:50 16.04

EU:n ulkoministerit antoivat tänään kokouksessaan Luxemburgissa tukensa Yhdysvaltain, Britannian ja Ranskan varhain lauantaina Syyriaan tekemille ohjusiskuille. Ministerit uhkasivat Syyrian hallitusta uusilla pakoitteilla Douman kaupungissa toissaviikonloppuna tehdyn kaasuiskun takia.


Tällaisella kalustolla Syyriaan iskettiin – Ranska julkaisi videon yön pimeydessä matkaan lähteneestä hävittäjästä iltasanomat 09:36 16.04

Britannian ja Ranskan koneet välttivät Syyrian ilmatilan.


PSG löylytti Monacoa 7–1 ja varmisti Ranskan mestaruuden iltasanomat 08:56 16.04

PSG:llä on kuudelta viime kaudelta viisi mestaruutta.


Noin 15 hyökkääjä kuoli iskussa YK:n tukikohtaan Malissa iltasanomat 08:40 16.04

Länsi-Afrikassa Malin Timbuktussa noin 15 hyökkääjää kuoli lauantaisessa iskussa YK:n tukikohtaan, kertoo Ranskan asevoimat uutistoimisto AFP:lle.


”Ranska ei ole julistanut sotaa Syyrian hallitukselle” uusisuomi 08:03 16.04

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kehottaa kansainvälistä yhteisöä etsimään diplomaattista ratkaisua Syyrian seitsenvuotiseen sotaan. Macron puolusti sunnuntaina länsiliittouman ohjusiskuja Syyriaan muun muassa sillä, että Syyria on sitoutunut luopumaan kemiallisista aseista, joita sen nyt uskotaan käyttäneen.


Macron: Vakuutin Trumpin pysymään Syyriassa – "Yhdysvaltoja tarvitaan alueella vielä pitkään" MTV 07:25 16.04

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi eilen sunnuntaina "vakuuttaneensa" Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pitämään Yhdysvaltain joukot Syyriassa ennen Yhdysvaltain, Iso-Britannian ja Ranskan ohjusiskuja kolmeen kohteeseen Syyriassa viikonloppuna. 


Arviolta 15 hyökkääjä kuoli iskussa YK:n tukikohtaan Malissa – iskivät leiriin raketeilla ja autopommeilla MTV 05:55 16.04

Länsi-Afrikassa Malin Timbuktussa noin 15 hyökkääjää kuoli lauantaisessa iskussa YK:n tukikohtaan, kertoo Ranskan asevoimat uutistoimisto AFP:lle. 


EU-mailta odotetaan tänään kovaa puhetta Venäjälle Syyriasta iltasanomat 05:24 16.04

EU-maiden ulkoministerit keskustelevat tänään Luxemburgissa Syyrian tilanteesta Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan ilmaiskujen jälkeen.


EU-mailta odotetaan tänään kovaa puhetta Venäjälle Syyriasta MTV 05:18 16.04

EU-maiden ulkoministerit keskustelevat tänään Luxemburgissa Syyrian tilanteesta Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan ilmaiskujen jälkeen. Suomea edustaa Timo Soini (sin.).


Ferrarin isolle kohdalla – liikenne kolmekymppinen mies kuoli Kuvat Cristiano Ronaldon Räikköstä lyödään ruuhkautuu nelostiellä Tampereella evakuoitiin kerrostalo Toronton tähdet - Tukeeko

Uutiset