Kommentti: Taas askel lähempänä EM-kisoja – seuraavaksi luvassa kaikkien aikojen ottelut! iltasanomat 23:45 11.06

Rakenteilla oleva Huuhkajien EM-buumi jatkaa kasvuaan. Syksyllä Tampereella nähdään kaikkien aikojen tuplamaaottelu, kirjoittaa Saku-Pekka Sundelin Vaduzista.


Suljetun osaston karut olot – potilaiden haettava rauhaa vanhasta eristyshuoneesta yle 06:53 03.06

Suomessa on suunnitteilla tai rakenteilla yhdeksän uutta psykiatrista sairaalaa. Osa kamppailee yhä vanhoisa tiloissa, koska psykiatristen sairaaloiden edellinen rakennusbuumi oli 1900-luvun alussa.


Tampereella valmistaudutaan vuoden 2022 jääkiekon MM-kisoihin – jättiareena etenee aikataulussa MTV 21:05 29.05

Tampereella valmistaudutaan jo kovaa vauhtia Suomessa vuonna 2022 pidettäviin jääkiekon MM-kilpailuihin. Toiseksi ottelupaikaksi kaavailtu, rakenteilla oleva jättimäinen monitoimiareena valmistuu aikataulussa. 


Onnistuuko Eurooppa-liigan kultasormi jälleen? Tänään tarjolla jo neljäs pytty iltalehti 12:24 29.05

Eurooppalainen jalkapallokausi huipentuu tällä viikolla Mestarien liigan ja Euroopan liigan finaaleihin. Molemmat käydään täysin englantilaisin joukkuein. Tänään Bakussa Chelsea ja Arsenal ratkaisevat Eurooppa-liigan mestaruuden. Itse annan tämän ottelun voimasuhteita arvioidessani aika suuren painon sille ajatukselle, että miten joukkueiden valmennus on pystynyt ylläpitämään niiden vireen ja koheesion kauden varsinaisen päättymisen jälkeen. Toki joukkueiden materiaaleilla, loukkaantumisilla ja pelin rakenteilla on merkitystä, mutta etenkin tässä vaiheessa kautta ne ovat kaikki jo varmuudella sisällä ottelun voitontodennäköisyyksissä - ja vedonlyöntikertoimissa. Nyt etua voikin löytyä siitä, miten joukkueet ovat pitäneet (peli)virettään yllä ja valmistautuneet kauden päättävään koitokseen. Myös joukkueiden tuleville pelaajasiirtokuvioille kannattaa varata tässä mietinnässä pieni rooli juuri koheesion merkityksessä. Arsenalin manageri Unai Emery voitti vastaavan kilpailun Sevillan peräsimessä kolmena keväänä (2014, 2015 ja 2016) peräkkäin. Sen perusteella ainakin Arsenalin leirissä tiedetään miten tähän vähän muusta kaudesta irrallaan olevan tapahtumaan pitää valmistautua.


KymiRingin ilouutiselle ylistystä – "MotoGP:n järjestämisellä suuri merkitys" MTV 13:30 14.05

Parhaillaan rakenteilla oleva KymiRing on tosikäytössä ensimmäisen kerran elokuussa, kun MotoGP-testit järjestetään uudella asfaltoidulla radalla.


epäillylle Ari Mennanderille matka etiopialaisesta orpokodista sähköverkkoon traktori tuollainen tietenkään ole ylös lietealtaasta

Uutiset