Nyt tuli hyviä uutisia rakentamisesta: ”Pitkästä aikaa mittavia investointeja, mikä on hienoa havaita” uusisuomi 09:39 24.06

Rakentamisen noususuhdanteen jatkuminen on parantanut rakennusalan yritysten kannattavuutta. Rakennusteollisuus RT:n kannattavuusselvityksen perusteella talonrakennusteollisuuden jäsenyritysten liikevoitto nousi viime vuonna 4,7 prosenttiin edellisvuoden 3,2 prosentin pohjalukemista. 


Rakennusalalle sopu: 30 + 40 sentin korotukset vähimmäispalkkoihin kahtena vuonna iltalehti 17:02 09.05

Rakennusliitto ja Rakennusteollisuus RT ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen rakennusalan työehtosopimuksista, Rakennusteollisuus kertoo tiedotteessaan. Sopimus on kaksivuotinen ja se kattaa kaikki liittojen väliset kahdeksan sopimusalaa. Sopimuksen johdosta rakennusalalle julistettu työsulku, ylityökielto ja muut työtaistelutoimet peruuntuvat. Nyt saavutettu neuvottelutulos takaa Rakennusteollisuuden mukaan rakennusalalle työrauhan kahdeksi vuodeksi. - Palkkoja nostetaan kaksivuotisessa sopimuksessa kumpanakin vuonna 30 sentin yleiskorotuksella. Työehtosopimuksen mukaisiin vähimmäispalkkoihin eli palkkataulukoihin tehtiin 40 sentin korotukset molempina vuosina, liiton tiedotteessa todetaan.


Työsulku peruuntuu – Rakennusliitto: Näin rakennusalan palkat nousevat uusisuomi 16:54 09.05

Rakennusliitto ja Rakennusteollisuus RT ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen rakennusalan työehtosopimuksista. Näin ollen rakennusalalle julistettu työsulku, ylityökielto ja muut työtaistelutoimet peruuntuvat.


Rakennusteollisuus kohdistaisi työsulun vain liiton jäseniin - Rakennusliiton puheenjohtaja: ”Työntekijöille on ilmoitettu, että eroa liitosta, niin pääset töihin” iltalehti 15:46 07.05

- Tämä tullaan riihimään ja varmasti tavataan leivättömän pöydän äärellä, Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi sanoo. Rakennusliiton puheenjohtajan Matti Harjuniemen mukaan rakennusalan työntekijöitä on kiristetty eroamaan liitosta rakennusalan työriidan aikana. - On yrityksiä, joissa työntekijöille on ilmoitettu, että kun eroat liitosta, niin pääset töihin. Tämä tullaan riihimään ja varmasti tavataan leivättömän pöydän äärellä, Harjuniemi ilmoittaa.


Rakennusalan työsulku lähenee - Rakennusteollisuus aikoo kieltää liiton jäseniltä työmaille pääsyn: ”Tulee pyytää poistumaan ja ilmoittaa selkeästi, että palkkaa ei makseta” iltalehti 12:49 07.05

Rakennusliiton mukaan kyse on laittomasta toimenpiteestä. Rakennusteollisuuden mukaan työtaistelutoimi voidaan kohdistaa vain liiton jäseniin. Rakennusteollisuuden työmarkkinajohtaja Tapio Kari katsoo, että heillä on oikeus kieltää työn tekeminen Rakennusliiton jäseniltä työsulun aikana. Rakennusliiton mukaan kyse on laittomasta menettelystä.


Rakennusalaa uhkaa työsulku - onko 20 senttiä rahariita vai ei? iltalehti 17:12 30.04

Rakennusliiton vaatimus nostaisi palkkoja 2,5-3,0 % tänä ja ensi vuonna. Rakennusteollisuus RT julisti viime keskiviikkona rakennusteollisuuteen kattavan työsulun 10. toukokuuta alkaen. Kyseessä on vastatoimi alalla meneillään olevalle, 19.4 alkaneelle lakolle. Lakko kohdistuu seitsemään betoniyritykseen viikko sitten Rakennusliitto ilmoitti uusista lakoista, jotka tulevat kestämään kesäkuulle saakka. Työmarkkinaretoriikkaa - Rakennusteollisuus on tarjonnut samantasoista palkkaratkaisua kuin kaikki muut palkansaajat ovat tähän mennessä hyväksyneet. Rakennusliitto haluaa sopia muita aloja suuremmista palkankorotuksista. Emme ole voineet myöntyä Rakennusliiton palkkavaatimuksiin, jotka ovat lähes kaksinkertaiset teollisuuden muihin aloihin ja julkiseen sektoriin nähden. Rakennusalan palkkakehitys on ollut 2000-luvun muutenkin vahvaa.


Rakennusteollisuudelta poikkeuksellinen ratkaisu: Estää työsululla työntekijöiden pääsyn töihin MTV 15:31 25.04

Rakennusteollisuus on päätynyt poikkeukselliseen työtaistelutoimenpiteeseen, työsulkuun. Sulku alkaa 9. toukokuuta, ja se koskee Rakennusteollisuus RT:n liittoyhteisön kaikkien toimialojen jäsenyrityksiä.


Valtakunnansovittelija: Rakennusalan lakko näyttää todennäköiseltä - nämä olisivat lakkopäivät iltalehti 19:59 16.04

Valtakunnansovittelijan arvion mukaan edellytykset sovulle ennen 19. huhtikuuta alkavaa lakkoa ovat heikot. Rakennusalan työriidan sovittelu ei ole edennyt, ja työtaistelun toteutuminen 19.4. alkaa näyttää todennäköiseltä, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle Twitterissä. Rakennusliitto ry:n ja Rakennusteollisuus RT:n ja Rakennustuoteteollisuus RTT:n välistä työriitaa soviteltiin tänään valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Sovittelussa ei tapahtunut edistystä. Kiista koskee rakennusalan palkkaratkaisua.


Rakennusalan työkiistaan haetaan sovintoa – Helle tapaa osapuolet tänään MTV 05:12 06.04

Valtakunnansovittelija Minna Helle tapaa tänään rakennusalan työriidan osapuolet. Helteen on määrä kartoittaa Rakennusliiton ja Rakennusteollisuus RT:n välille syntyneen työriidan tilannetta ja edellytyksiä sovitella sitä.


Työnantaja äimistelee lakkojulistusta: ”Miksi rakennusmiehille pitäisi maksaa lähes tuplakorotukset?” uusisuomi 17:22 04.04

Suomen rakennustuoteteollisuus seisahtuu lakkojen takia useana päivänä peräkkäin huhti–toukokuussa. Lakkoilulla olisi kauaskantoisia vaikutuksia, näkee jumiutuneiden neuvottelujen toinen osapuoli Rakennusteollisuus RT.


Rakennusteollisuus: Korkeasuhdanne taittuu - ”keskeinen kasvun este ammattitaitoisen työvoiman saatavuus” iltalehti 12:34 20.03

Rakentaminen kasvaa tänä vuonna hitaammin kuin muu talous.Asuntoaloitusten määrä laskee 44 000 asuntoon 2018. Työmaan johtohenkilöistäa alan mukaan kova pula. - Tänä vuonna ensi kertaa sitten vuoden 2014 rakentaminen kasvaa hitaammin kuin Suomen talous. Rakentamisen kasvu on ollut vahvaa viime vuosien aikana. Hallituksen 110 000 uuden työpaikan tavoitteesta on kasassa noin 86 000, joista 24 000 on tullut rakentamiseen. Luvut puhukoot puolestaan. Näin sanoo Rakennusteollisuuden pääekonomisti Sami Pakarinen liiton tänään julkistamassa suhdannetiedotteessa.


Autoilijoilla kävi euron lisätienestit huipentui viestiin kuumensi tunteita – nosti eläkettä teeskentely pelasti ”Siinä käveltiin tupakkaa

Uutiset