Ay-liikkeestä hurjaa kieltä: ”Rikkuri on saastaa, joka haisee pahalta – nimet ylös” uusisuomi 07:49 20.04

Rakennusalan työriidassa on käytössä kovat toimet – ja kovaa on myös kielenkäyttö.


Rakennusalan lakko alkaa tänään – jos sopua ei löydy, lakko jatkuu perjantainakin MTV 05:46 19.04

Rakennusalan lakko alkaa tänään. Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoi keskiviikkona, ettei Rakennusliiton ja Rakennusteollisuuden väliseen työriitaan ollut mahdollista löytää ratkaisua.


Rakennusalan lakko alkaa tänään – jos sopua ei löydy, lakko jatkuu perjantainakin iltasanomat 01:31 19.04

Rakennusalan lakko alkaa tänään.


Rakennusalan lakko alkaa torstaina - työnantajapuoli kuvailee seurauksia kohtalokkaiksi iltalehti 20:35 18.04

Työkiistassa on kyse lähinnä palkoista, sillä työantajapuoli ei ole suostunut Rakennusliiton palkankorotusvaatimuksiin. Rakennusalan työriitaan ei saatu keskiviikkona sopua. Rakennustuoteteollisuutta koskeva lakko alkaa huomenna torstaina 19. huhtikuuta, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle Twitterissä. Valtakunnansovittelijan mukaan osapuolet jatkavat neuvotteluja torstaina.


Lakko uhkaa rakennusalaa: Työnantaja tyrmää palkkavaatimuksen, liitto ei niele kikyä: ”Emme tehneet sitä viimeksi, emmekä tee nytkään” iltalehti 05:28 17.04

Rakennusalan työkiistaan ei saatu valtakunnansovittelijan johdolla ratkaisua, ja 19. huhtikuuta alkavaksi kaavailtu lakko näyttää todennäköiseltä. Rakennusalan työkiistaan ei saatu valtakunnansovittelijan johdolla maanantaina ratkaisua, ja 19. huhtikuuta alkavaksi kaavailtu lakko näyttää todennäköiseltä. Sovittelu jatkuu vielä 18. huhtikuuta. Lakko koskisi rakennustuoteteollisuutta. Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi sanoo, ettei neuvotteluissa ei tapahtunut edistymistä.


Valtakunnansovittelija: Rakennusalan lakko näyttää todennäköiseltä - nämä olisivat lakkopäivät iltalehti 19:59 16.04

Valtakunnansovittelijan arvion mukaan edellytykset sovulle ennen 19. huhtikuuta alkavaa lakkoa ovat heikot. Rakennusalan työriidan sovittelu ei ole edennyt, ja työtaistelun toteutuminen 19.4. alkaa näyttää todennäköiseltä, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle Twitterissä. Rakennusliitto ry:n ja Rakennusteollisuus RT:n ja Rakennustuoteteollisuus RTT:n välistä työriitaa soviteltiin tänään valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Sovittelussa ei tapahtunut edistystä. Kiista koskee rakennusalan palkkaratkaisua.


Rakennusalan sovittelut kariutuivat – Valtakunnansovittelija Helle: Lakko näyttää todennäköiseltä MTV 19:59 16.04

Rakennusalan työtaistelun toteutuminen näyttää todennäköiseltä, kertoo valtakunnansyyttäjä Minna Helle Twitterissä.


Rakennusalan työkiistaan haetaan sovintoa – Helle tapaa osapuolet tänään MTV 05:12 06.04

Valtakunnansovittelija Minna Helle tapaa tänään rakennusalan työriidan osapuolet. Helteen on määrä kartoittaa Rakennusliiton ja Rakennusteollisuus RT:n välille syntyneen työriidan tilannetta ja edellytyksiä sovitella sitä.


Helle tunnustelee mahdollisuuksia sovitella rakennusalan työkiistaa iltasanomat 01:41 06.04

Valtakunnansovittelija Minna Helle tapaa tänään rakennusalan työriidan osapuolet.


Useissa rakennusalan yrityksissä alkaa lakko - syynä kiista palkoista: ”Miksi rakennusmiehille pitäisi maksaa kaksi kertaa suuremmat korotukset?” iltalehti 16:43 04.04

Rakennusliitto ilmoitti tänään, että ”Suomen rakennustuoteteollisuus seisahtuu kahden viikon kuluttua laajasti työnantajien neuvotteluhaluttomuuden vuoksi.” - Työantajat tarjoavat edelleen vain julkisuudessa esillä ollutta EK:n määräämää palkankorotusta. Sen lisäksi työantajat haluavat Rakennusliiton hyväksyvän jälkikäteen kiky-sopimuksen heikennykset, sunnuntailisien poiston ja vuokratyön täydellisen vapauttamisen, Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi sanoi liiton tiedotteessa. Rakennusliitto julisti lakkoon seitsemän rakennustuoteteollisuuden yritystä: Betonimestarit Oy, Betset Oy, Parma Oy, Rajaville Oy, Parmarail Oy Ab, Rudus Oy, Ruskon Betoni Oy ja näiden kaikkien yhtiöiden tytäryhtiöiden työt, joissa työntekijöiden työehtoihin sovelletaan rakennustuoteteollisuuden työehtosopimusta. "Ylisuuria palkankorotuksia"


Työntekijöistä pulaa yhä useammissa ammateissa - katso uusi 40 ammatin lista iltalehti 10:48 28.03

Ammattibarometrin mukaan erityisesti tietyissä rakennusalan ammateissa työntekijöistä on kova pula. Entistä harvemmassa ammatissa on ylitarjontaa työntekijöistä. Työvoimapulaa on nyt useammissa ammateissa kuin viime syksynä. Koko Suomea koskevassa arviossa työvoimapula-ammateiksi määritellään nyt 40 ammattia, kun vuosi sitten niitä oli 24. Vastaavasti niiden ammattien lista, joissa on työvoiman ylitarjontaa, on pienentynyt selvästi.


alkoi yhtäkkiä haista Barbara Bushin Bushin hautajaisiin – häiriö – junat sai ehdollista vielä tiedä uransa

Uutiset