Juhlallinen 1918-tilaisuus toi presidentin, pääministerin ja arkkipiispan Turkuun - ”Täällä ovat nyt sisällissodan perinnön monet kasvot” iltalehti 15:11 20.05

Sisällissodan, vankileirien ja teloitusten uhreja on muistettu tänään Turussa pidetyssä muistopäivässä. Tilaisuuteen Turun tuomiokirkossa ja tervehdyskäynteihin punaisten ja valkoisten muistoa kantavilla muistomerkeillä osallistuivat presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä (kesk)sekä edustajat kaikista eduskuntapuolueista. Arkkipiispa Kari Mäkisen johtamassa muistohetkessä Turun tuomiokirkossa muistokynttilän sytyttivät arkkipiispan lisäksi presidentti Niinistö, pääministeri Sipilä sekä kansanedustajat Li Andersson (vas), Thomas Blomqvist (rkp), Simon Elo (sin), Leena Meri (ps), Krista Mikkonen (vihr), Petteri Orpo (kok), Antti Rinne (sd) ja Peter Östman (kd).


Hallituksen julkaisema video hämmentää: ”Banaali kampanja sotesta” uusisuomi 18:21 17.05

RKP pitää hallituksen julkaisemaa sote-kampanjavideota vastuuttomana. Puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson otti hallituksen uudistusta markkinoivan videon esiin tänään eduskunnan kyselytunnilla.


Hallituksen ”herkässä tilanteessa” julkaisema video hämmentää: ”Banaali kampanja sotesta” uusisuomi 18:21 17.05

RKP pitää hallituksen julkaisemaa sote-kampanjavideota vastuuttomana. Puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson otti hallituksen uudistusta markkinoivan videon esiin tänään eduskunnan kyselytunnilla.


Seuraa livenä: Oppositio grillaa hallitusta välikysymyksellä nuorten työehdoista iltalehti 13:53 08.05

Keskustelu välikysymyksestä alkaa kello 14 eduskunnassa. Oppositio, poislukien KD ja RKP, on tehnyt välikysymyksen nuorten työehdoista. Välikysymyksen käsittely alkaa eduskunnassa kello 14, hallituksen luottamuksesta äänestetään huomenna. Välikysymys kokonaisuudessaan menee näin:


Valtiotieteilijä ryöpyttää: ”Jokin korkeampi taho varjelkoon meitä tämän hallituksen luovilta ratkaisuilta” uusisuomi 15:58 05.05

Sekä valtiotieteiden tohtori Göran Djupsund että RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Anders Adlercreutz vaativat maakuntavaalien siirtämistä. Djupsundin mukaan ajatus vaaleista voitaisiin kuopata kokonaan.


”Hallituksen kielikokeilusta on tulossa farssi” uusisuomi 09:52 05.05

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin mielestä kouluruotsin vapaaehtoisesta kokeilusta voitaisiin luopua kokonaan.


'N Sync -poikabändi harvinaisissa yhteiskuvissa, miehet ovat muuttuneet 23 vuodessa - tunnistatko vielä? iltalehti 22:02 01.05

Tyttöjen suosikit Justin, JC, Lance, Joey ja Chris ovat muuttuneet vuosien varrella. 'N Sync -poikabändi on yksi 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun legendaarisimmista popyhtyeistä. Bye Bye Bye, I Want You Back ja It's Gonna Be Me -kappaleistaan tunnetun yhtyeen keulakuva oli Justin Timberlake, joka on sittemmin menestynyt sooloartistina. Yhtyeeseen kuuluvat hänen lisäkseen myös laulajat JC Chasez, Chris Kirkpatrick, Joey Fatone ja Lance Bass. Kolme levyä julkaissut yhtye on nyt saanut maanantaina tähden Hollywoodin Walk of Famelle Hollywood Boulewardilla. Bändin jäsenet nähtiin pitkästä aikaa harvinaisissa yhteiskuvissa. Mukana paikan päällä oli myös Timberlaken vaimo, näyttelijä Jessica Biel.


Setä Arkadia -podcast: Sipilän vispilänkauppaa? Rkp:n tukea ostetaan nyt sotekopterilla iltasanomat 16:32 26.04

Sotessa ovat alkaneet kirikierrokset ja tunnelma pörisee katossa, sekä kuvainnollisesti että käytännössä. Myös politiikan aidanrakoja satiirisesti tutkiva Setä Arkadia tekee paluun julkisuuteen soten loppukirin myötä.


Sipilä kertoi Ilkassa varasuunnitelmastaan – näin kommentoivat kristilliset ja Rkp iltasanomat 14:14 25.04

Pääministerin lienee turha odottaa oppositiolta tukea sote- ja maakuntauudistuksessa.


Perussuomalaisten Meri: Sipilä kosii pienpuolueita - ”härskiä kaupankäyntiä” iltalehti 12:16 25.04

PS:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri roimii pääministeriä Juha Sipilää (kesk), joka saattaa kosiskella oppositiopuolueita soteuudistuksen taakse. - Lähinnä kristillisdemokraateissa ja RKP:ssä voisi olla pohdintaa. Malli ei ole niin kaukana ajatuksista, joita heillä on, vaikka heillä on siinä kipupisteitä, Sipilä totesi Sipilän mukaan vielä tällaisia keskusteluja ei ole käyty, mutta valiokuntakäsittelyn jälkeen näin saatetaan tehdä. Silloin hallituspuolueet ovat saaneet enemmän tietoa uudistuksesta.


Ilkka ja Pohjalainen: Sipilä varautuu jo hallituksen sote-kapinaan - keskusteluja tulossa RKP:n ja KD:n kanssa iltalehti 17:16 24.04

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) aikoo kysyä RKP:ltä ja KD:ltä, voisivatko puolueet äänestää hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen puolesta, uutisoivat Ilkka ja Pohjalainen verkkosivuillaan. Keskustelu hallituksen toimintakyvystä nousi tiistaina tapetille sen jälkeen, kun yksi puolueen voimahahmoista Kaj Turunen ilmoitti tiistaina loikkaavansa kokoomukseen. Turunen oli muun muassa keräämässä perussuomalaisista loikanneen sinisten kannattajakortteja viime talvena. Sinisten puheenjohtajan Sampo Terho syytti eduskunnassa kokoomusta juonittelusta. Pääministeri Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) vakuuttivat, ettei hallituksen työskentely ole vaarantumassa.


Huoli jättijärjestelmän sote-uhasta yllätti ministerin: ”On minulle kyllä uutinen, jos pitäisi paikkansa” uusisuomi 18:19 17.04

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on huolissaan Ylen uutisesta, jonka mukaan kallista Apotti-potilastietojärjestelmää ei saataisi kokonaan käyttöön sote-uudistuksen yhteydessä. Ministeri joutui vastaamaan kysymyksiin jättihankkeesta eduskunnassa.


Henriksson: Hallituksen talouspolitiikan kivijalka murenee – noin kolmen miljardin euron verran MTV 15:31 13.04

Hallitus julkaisi keskiviikkona kehysriihensä tulokset. Tämä on luonnollisesti herättänyt paljon keskustelua. Yksi julkisen talouden kannalta hyvin merkittävä asia on kuitenkin jäänyt vailla huomiota kehysriiheen liittyvässä keskustelussa, kirjoittaa RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson.


RKP:n Henriksson: Kehysriihi vesittyi – tärkeät uudistukset jäivät tekemättä iltasanomat 22:11 11.04

Kehysriihi oli hallituksen viimeisiä mahdollisuuksia tehdä uusia päätöksiä uudistuksista, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoo.


Adlercreutz haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana iltasanomat 12:40 08.04

RKP:n puoluekokous pidetään Oulussa toukokuun lopussa.


RKP:n Henriksson haluaa hallitukselta päätöksen mielenterveysohjelmasta: ”Jokainen ihminen, joka kärsii mielenterveysongelmista, on yksi henkilökohtainen tragedia liikaa” iltalehti 12:41 07.04

Henriksson vetoaa mielenterveysongelmien laajuuteen sekä paremman hoidon välttämättömyyteen. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson toivoo hallitukselta päätöstä kansallisesta pitkän aikavälin mielenterveysohjelmasta. RKP:n tiedotteessa Henriksson vetoaa mielenterveysongelmien laajuuteen sekä paremman hoidon välttämättömyyteen. - Mielenterveysongelmat aiheuttavat inhimillistä kärsimystä ja miljardien eurojen kustannukset yhteiskunnalle vuosittain. Valitettavasti mielenterveystyö on siitä huolimatta sote-uudistuksessa jäänyt varjoon, Henriksson sanoo tiedotteessa.


RKP:n Torvalds puolusti Suomen metsäteollisuutta europarlamentissa - sai myöhemmin vaalitukea Suomen metsäteollisuudelta iltalehti 20:04 03.04

Vihreiden Pekka Haaviston tukiyhdistyksen palkkakulut olivat yli 90 000 euroa. Tiistai oli viimeinen päivä jättää presidentinvaalien varsinainen vaalirahailmoitus, ja kaikki ehdokkaat ovat nyt sellaisen myös jättäneet. kerrotaan muun muassa miksi perussuomalaisten Laura Huhtasaaren kampanjakulut nousivat viime hetkillä yli 150 000 eurolla.


Nämä puolueet haluavat lakkauttaa perintö- ja lahjaveron – "Tuottaisi enemmän työpaikkoja" MTV 19:32 01.04

Eduskuntapuolueista kokoomus, perussuomalaiset ja RKP kannattavat perintö- ja lahjaveron poistamista, ilmenee MTV Uutisten selvityksestä. Puolueiden mukaan se pitäisi tehdä asteittain. 15 maata EU:ssa on luopunut perintöverosta, muistetaan RKP:stä.


Kansanedustaja vaatii muutosta lakiesitykseen: ”Miljoonat julkiset kuvat uhkaavat jäädä tietosuojalain jalkoihin” uusisuomi 12:02 31.03

RKP:n kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz vaatii muutosta hallituksen lakiesitykseen tietosuojalaista. 


Ay-pomo teilaa kansalaisaloitteen perintöveron poistosta: ”Ajaa ruotsinkielisten vuosisataisia etuoikeuksia” uusisuomi 16:22 20.03

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas tykittää blogissaan, että kansalaisaloite perintöveron poistamiseksi on RKP:n ”tulevan kyvyn” masinoimaa.


- huumeita olisi 12-vuotiaita turvapaikanhakijoita 125 miljoonan korvauskanteen eivät kuitenkaan kiinnosta itseään tappioasemassa ”Nyt jää yhä katso säävideo leimahti riita Omat pojat?-projektilla Oulu tuloksiaan parempi pätsiksi Prisman parkkipaikalla pilaili Trumpin selittää ”Taktinen toimitusjohtajiin - näin

Uutiset