Jos koronarajoitukset puretaan, Tampereen Pyrinnön harjoitukset käynnistyvät heti ja kisakalenteri saa täytettä – "Ainakin kaksi tapahtumaa toteutetaan"

yle 18:22 03.05

Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen uskoo hallituksen purkavan koronarajoituksia.


Tamperelainen huippukoripalloilija liikkumiskiellossa Italiassa – tiesi tilanteen: ”Treenasin hullun lailla”

iltalehti 13:21 11.03

Tampereen Pyrinnön kasvatti ja syksystä Italian koripallon pääsarjaa pelaava Topias Palmi, 25, on liikkumiskiellossa kotonaan Cremonassa koronaviruksen vuoksi. Pelit, harjoitukset ja liikkuminen ovat olleet tiistaista asti pannassa Italiassa. Topias Palmin seura on Serie A:n Guerino Vanoli Basket. –?Eilen tiistaina olin vielä harjoitushallilla ja treenasin hullun lailla, koska tiesin, että pian nekin kielletään. Keskiviikkona tuli sitten tieto, että pitää pysytellä kotona. Ei ole pääsyä harjoittelemaan.


Draamaa naisten pika-aitojen SM-finaalissa: Hurske hylättiin, Neziri voitti – ”Maku meni”

iltalehti 17:09 16.02

Yleisurheilun SM-hallien odotetuimman lajin naisten 60 metrin pika-aitojen finaali lässähti pahemman kerran. Kilpailusta odotettiin Reetta Hurskeen ja Nooralotta Nezirin tiukkaa ja tasokasta taistelua, mutta sitä ei nähty. Hurske otti niukan varaslähdön ja Tampereen Pyrinnön juoksija joutui astelemaan radalta pois.


Seipäässä kotimainen kärkitulos – lenkkarit jalassa

MTV 22:27 09.02

Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää hyppäsi sunnuntaina Tampereen halliyleisurheilukisoissa miesten seipäässä kauden kotimaisen kärkituloksen 545. Lisäksi hän teki kohtuullisia yrityksiä 560:sta.


Vilpas katkaisi Pyrinnön kotivoittoputken Korisliigassa – "Tosi ehjä suoritus"

yle 19:36 09.02

Salon Vilpas ja BC Nokia juhlivat voittoja miesten Korisliigassa sunnuntaina.


KTP Basket nousi Korisliigassa tasapisteisiin Pyrinnön kanssa – Vilpas kesti BC Nokian painostuksen

yle 21:18 28.01

Vilpas, KTP Basket ja Joensuun Kataja nappasivat voitot tiistain kierroksella Korisliigassa.


Suomen menestysjoukkueessa pelannut Pertti Laanti muisteli lämmöllä Kalevi Tuomista - "Hän oli ottoisä minulle, Pyrinnön matseihin oli pakko aina päästä"

yle 22:37 24.01

Torstaina ajasta ikuisuuteen siirtynyt, koipallopiireistä suureksi suomalaiseksi urheiluvaikuttajaksi ponnistanut Kalevi "Kallu" Tuominen jätti ikimuistoisen kädenjäljen myös kotimaan koripallohistoriaan.


Kataja nousi ilmiömäiseen voittoon 22 pisteen takamatkalta

yle 22:14 25.11

Joensuun Kataja katkaisi neljän ottelun tappioputkensa, kun se kukisti vieraskentällä Tampereen Pyrinnön.


Juicen Leskisen unohdettu oopperalibretto Kalle Päätalosta kuullaan viimein - ensi-ilta tänään

iltalehti 16:30 11.11

Edesmenneen Juice Leskisen ooppera­libretto Kalle Päätalon Juoksuhautojen jälkeen -teoksesta makasi 15 vuotta vailla sävellystä. Entinen Tampereen Pyrinnön mestaruussarjatason koripalloilija ja musiikin maisteri Vesa Haapaniemi, 78, ehdotti Kalle Päätalon Juoksuhautojen jälkeen -romaanin ilmestyttyä vuonna 1997, että libreton samannimiseen oopperaan tekisi itse Juice Leskinen. Haapaniemi innostui itse oopperan säveltämisestä, ilmoitti asiasta Päätalolle ja sai vihreän valon. –?Päätalo-seura ehdotti liudan nimiä oopperan libreton tekijäksi. Nimien joukossa olivat muun muassa Timo Koivusalo ja Juice. Tietysti valitsin tuttavani Juicen, joka oli Päätalo-fani. Häntä ei kahta kertaa tarvinnut houkutella. Oopperasta esitettiin osia sitten jo vuoden 1999 Päätalo-päivillä Taivalkoskella. Kalle ja Juice olivat itse katsomossa ja pitivät, Haapaniemi muistelee.


Seagulls jatkoi kotivoittojaan Korisliigassa

yle 21:19 06.11

Miesten Korisliigassa kakkosena oleva Helsinki Seagulls jatkoi kotivoittojaan, kun se kaatoi Tampereen Pyrinnön jatkoajalla 103-89.


Kouvot tyrmäsi Pyrinnön Tampereella

yle 20:50 05.10

Kouvot karkasi puolivälin tauolle 21 pisteen johdossa.


Maria Huntingtonin avauspäivään mahtui takaiskuja, lataa kovat odotukset jatkoon: ”Silloin mitataan, onko minusta ottelijaksi”

iltalehti 07:11 03.10

Tampereen Pyrinnön Maria Huntington on 13. sijalla yleisurheilun MM-kisojen seitsenottelussa avauspäivän jälkeen 3 681 pisteellä. Tampereen Pyrinnön Maria Huntington on 13. sijalla yleisurheilun MM-kisojen seitsenottelussa avauspäivän jälkeen 3 681 pisteellä. Tamperelainen ei ollut järin tyytyväinen päiväänsä, mutta uskoi valoisampaan torstaihin.


Arvostetun suomalaisen urheilupomon sydän pysähtyi auton ratissa – kertoo nyt täpärästä pelastumisestaan: ”Ajattelin, että oliko tämä tässä?”

iltasanomat 18:23 02.10

Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen joutui elokuun lopulla dramaattiseen tilanteeseen kotikaupungissaan.


MM-huuma nousee – Ella Junnilan SE-tuloksella olisi irronnut huippusijoitus Timanttiliigassa

iltalehti 22:37 06.09

Tampereen Pyrinnön naisen 195 olisi riittänyt sateisessa Brysselissä kolmanteen sijaan. Lajin valtiatar Maria Lasitskene voitti itselleen vaatimattomalla tuloksella 199. Ella Junnilan heinäkuun alussa hyppäämä korkeuden SE-tulos 195 olisi riittänyt perjantaina Timanttiliigan finaalissa peräti kolmanteen sijaan. Kilpailun tulostasoa toki nakersi 15-asteinen sää ja ajoittainen vesisade.


Hot topics