Presidentti Niinistö ei lähde Koreaan - Juha Sipilä kannustamaan suomalaisia iltalehti 13:53 16.02

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) lähtee puolisoineen Pyeongchangiin. Valtioneuvosto tiedottaa, että pääministeri Sipilä vierailee olympiamaisemissa lauantaista torstaihin. Pääministeri ja tämän puoliso Minna-Maaria Sipilä tapaavat Pyeongchangissa suomalaisurheilijoita ja kannustavat heitä kilpailutapahtumissa. Matkalla on luonnollisesti myös poliittinen ulottuvuus. Sipilä tapaa Etelä-Korean pääministerin Lee Nak-yonin sekä Soulin pormestarin Park Won Soonin.


Kuningatar Silvia perui matkansa olympialaisiin: ”Hän on surullinen” iltalehti 12:49 16.02

Kuningatar Silvian oli tarkoitus matkustaa yhdessä kuningas Kaarle Kustaan kanssa Pyeongchangin olympialaisiin. Ruotsin kuningaspari on tuttu näky olympialaisten katsomossa. Kuningasparin oli tänäkin vuonan tarkoitus lähteä olympialaisiin Etelä-Koreaan. Suunnitelmiin tuli kuitenkin yllättävä muutos, Silvia ei lähdekään Pyeongchangiin.


Kuningatar Silvia perui yllättäen matkansa olympialaisiin: ”Päätös tehtiin tänään aamulla” iltasanomat 12:45 16.02

Kuningatar Silvian piti matkustaa perjantaina Pyeongchangiin, mutta perui yllättäen matkansa.


Venäjällä omat talviolympialaiset – syynä osallistumiskielto Pyeongchangiin stara 16:00 15.02

Kansainvälinen olympiakomitea kielsi Venäjää osallistumasta Pyeongchangin talviolympialaisiin valtiojohtoisen dopingin käytön


Olympialaisten penispatsaat ihmetyttävät – nousivat nettihitiksi Japanissa stara 09:00 14.02

Etelä-Korean Pyeongchangiin saapuneet kisavieraat ovat hämmentyneet mäkihyppykeskuksen edessä heitä tervehtivistä


Valintakohun keskelle joutunut Emmi Peltonen itsevarmana olympialaisiin - ”Minun ei tarvitse todistella mitään” iltalehti 21:57 13.02

Draamaa ja kohinaahan siitä seurasi, kun kaksi 18-vuotiasta taitoluistelijaa, Viveca Lindfors ja Emmi Peltonen, jahtasivat yhtä ja samaa olympiapaikkaa. Paikan oli hankkinut Suomelle Lindfors, mutta Peltonen pyöräytti kauden kärkipisteet ja sai sovitusti lähteä Pyeongchangiin. Lindfors purki kiukkuaan töksäyttämällä, että "paras luistella hyvin, kun se paikka on minun selkänahastani otettu".


Lauri Marjamäki linjasi Leijonien kulminaatiopisteet – syksyllä nähty onnistuminen isona vertauskuvana MTV 17:15 10.02

Leijonat matkasi tällä viikolla Etelä-Korean Pyeongchangiin, missä jääkiekon miesten olympiaturnaus starttaa ensi viikolla. Lähtökohtaisesti Suomi kuuluu turnauksen isompien suosikkien joukkoon. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki linjasi lähtökohtia tulevaa turnausta ajatellen.


Anni Kärävän, 17, unelma mureni vain päivää ennen Pyeongchangiin lähtöä – ”Olin niin innoissani olympialaisista” iltasanomat 18:30 09.02

Suomen joukkueeseen valittu freestylehiihtäjä Anni Kärävä koki jättipettymyksen juuri olympialaisten kynnyksellä.


Suosikkiselostaja Niki Juusela lomailee olympialaisten ajan ensi kertaa 16 vuoteen - ”Kollegoja on hirveä ikävä” iltalehti 07:45 09.02

Niki Juusela saa nauttia talviolympialaisista kotisohvalta ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Lähestyvä F1-kausi kutkuttelee jo mielessä. Samaan aikaan kun Yleisradio ja Eurosport rakentavat olympiastudioitaan sekä Pasilaan että Pyeongchangiin, hyppää Niki Juusela autoonsa. - Ei tämä Hyvinkää nyt universumin keskipiste ole, mutta juuri lähden ajamaan sivistyksen pariin Helsinkiin, Juusela aloittaa.


Ruotsalaiset naureskelevat Leijonien ”bisnesluokalle” - ”Kohtalon ivaa” iltalehti 11:33 08.02

Ruotsalaislehdistössä uutisoitiin, että Suomen jääkiekkomaajoukkue matkustaa Etelä-Koreaan bisnesluokassa. Aftonbladetin uutinen harmitti Ruotsin jääkiekkomaajoukkuetta, sillä Tre Kronor -pelurit joutuivat lentämään Pyeongchangiin turistiluokassa. - Meillä ei ole samoja olosuhteita kuin muilla maajoukkueilla, mutta se on vain hyväksyttävä, Ruotsin konkaripakki Staffan Kronwall totesi tiistaina.


Alppitähti Lindsey Vonn kypsyy odottamiseen lentokoneessa Saksassa: ”Voisimmeko nyt lentää, kiitos” iltalehti 20:03 07.02

Kaikkien urheilijoiden matka olympialaisiin ei suju ilman ongelmia. Alppitähti Lindsey Vonn on parhaillaan matkalla Etelä-Korean Souliin ja sieltä kisakaupunki Pyeongchangiin. Matka vain tuntuu kestävän ikuisuuden. Vonn kirjoitti Twitter-tilillään, että he ovat istuneet Saksassa lentokoneessa jo kaksi tuntia ja ovat yhä lähtöportilla.


Tässä on Leijonien ”bisnesluokka” - pitkät pojat Koskinen ja Anttila lähes sylikkäin! iltalehti 18:19 07.02

Aftonbladetin uutisankasta on nyt saatu myös valokuvatodiste. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi, että Suomen ja Ruotsin miesten jääkiekkojoukkueet matkustavat olympiakaupunki Pyeongchangiin samalla lentokoneella. Aftonbladet kertoi, että Suomen joukkue pääsisi istumaan koneen etuosassa eli bisnesluokassa ja että ruotsalaispelaajat joutuisivat menemään taakse turistiluokkaan.


Sähköaaltoja aivoihin - jenkkiurheilijoilla mullistavat treenimetodit Pyeongchangiin iltalehti 17:45 07.02

Yhdysvaltojen maajoukkue käyttää moderneja apuvälineitä valmistautuessaan Pyeongchangin olympialaisiin. BBC kertoo artikkelissaan, kuinka Yhdysvaltojen joukkueen laskijat hyödyntävät virtuaalitodellisuutta ja kuulokkeita, jotka antavat sähkövirtoja aivoihin saadakseen etumatkaa muihin suksimaihin. Yhdysvaltojen joukkue on Pyeongchangissa jälleen huippunimekäs. Keihäänkärkiä ovat Mikaela Shiffrin ja Lindsey Vonn.


Leijonien olympiaryhmä yhteiskuvassa – kapteenisto valittu kisoihin MTV 14:39 07.02

Keskiviikkona olympiakaupunki Pyeongchangiin suuntaava Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue on valinnut kapteenistonsa.


Ruotsista levisi uutisankka: Leijonilla ei ole asiaa bisnesluokkaan iltalehti 14:09 07.02

Leijonat ja Tre Kronor matkustavat keskiviikkona Etelä-Koreaan. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo, että Suomen ja Ruotsin jääkiekkomiehet lentävät Pyeongchangiin samalla koneella. Aftonbladetin uutisessa kerrotaan, että Suomen joukkue pääsisi istumaan edessä eli bisnesluokassa, ja ruotsalaiset joutuisivat menemään taakse turistiluokkaan.


Tasan ei käy onni: Leijonat ja Tre Kronor samalle lennolle - suomalaiset saivat bisnesluokan iltalehti 13:23 07.02

Leijonat ja Tre Kronor matkustavat keskiviikkona Etelä-Koreaan. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo, että Suomen ja Ruotsin jääkiekkomiehet lentävät Pyeongchangiin samalla koneella. Leijonat istuu edessä eli bisnesluokassa, ruotsalaiset joutuvat menemään taakse turistiluokkaan.


Hiihtolupaus Johanna Matintalolta yllättävää puhetta olympialaisista: ”Taitaa hieman turistireissun puolelle jäädä” iltalehti 06:12 05.02

Hiihtolupaus Johanna Matintalo on selättänyt sairastelun ja lähtee Pyeongchangiin kartuttamaan kokemusta. Johanna Matintaloa harmittaa. 21-vuotias hiihtolupaus on täyttämässä yhtä suurta unelmaansa ja nousemassa Pyeongchangin kisakoneeseen, mutta viime viikon nuorten MM-kisoissa tarttunut sairaus on sotkenut suunnitelmia.


Viimein ilmaan! Suomen olympiajoukkueen lento myöhästyi lumikaaoksen takia yli viisi tuntia - jäällä sutinut traktori vahingoitti konetta iltalehti 23:16 01.02

Torstain hurja lumimyräkkä on tehnyt pahaa hallaa lentoliikenteelle, minkä myös yli 60 Pyeongchangiin matkaavaa olympiaurheilijaa sai todeta. Muun muassa Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken tähdittämä Suomen hiihtomaajoukkue ja naisten jääkiekkomaajoukkue starttasivat kohti Etelä-Korean pääkaupunkia Soulia Finnairin reittilennolla. Koneen oli määrä lähteä kello 17.30, mutta toisin kävi. Kone nimittäin pääsi ilmaan vasta hieman iltayhdentoista jälkeen - siis reilusti yli viisi tuntia myöhässä. Finnairin sivut ilmoittivat aluksi Soulin-koneen lähteneen kello 20.23. Iltalehdelle kuitenkin kerrottiin paikan päältä, ettei ensimmäinen lähtöyritys onnistunut. Lentokonetta putkesta työntänyt traktori nimittäin jäi sutimaan ja kolhi vauhtia ottaessaan vahingossa koneen nokkatelinettä. Asia kävi ilmi Naisleijonien pelaajan Minttu Tuomisen julkaisemalta Twitter-videolta.


Järkyttävää epäonnea: Suomen olympiajoukkueen lento myöhästyy lumikaaoksen takia useita tunteja - jäällä sutinut traktori vahingoitti konetta iltalehti 21:22 01.02

Torstain hurja lumimyräkkä on tehnyt pahaa hallaa lentoliikenteelle, minkä myös yli 60 Pyeongchangiin matkaavaa olympiaurheilijaa on saanut todeta. Muun muassa Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken tähdittämä Suomen hiihtomaajoukkue ja naisten jääkiekkomaajoukkue starttasivat kohti Etelä-Korean pääkaupunkia Soulia Finnairin reittilennolla. Koneen oli määrä lähteä kello 17.30, mutta toisin kävi. Kone ei nimittäin ollut tätä kirjoitettaessa vieläkään ilmassa. Finnairin sivut ilmoittivat Soulin-koneen lähteneen kello 20.23. Iltalehdelle kuitenkin kerrottiin paikan päältä, ettei ensimmäinen lähtöyritys onnistunut. Lentokonetta putkesta työntänyt traktori nimittäin jäi sutimaan ja kolhi vauhtia ottaessaan vahingossa koneen nokkatelineen hajalle. Asia käy ilmi Naisleijonien pelaajan Minttu Tuomisen julkaisemalta Twitter-videolta.


Uutiset