Sauli Niinistöllä ei ole Vladimir Putinin kännykkänumeroa: ”Meidän kabineteilla on hyvä yhteys” iltalehti 07:27 13.01

Presidentti Sauli Niinistöllä ja Venäjän presidentti Vladimir Putinilla on tapana keskustella toistensa kanssa puhelimessa. Aivan kädenkäänteessä se ei kuitenkaan käy. Presidentti Tarja Halosella on tunnetusti hyvin läheiset välit Putiniin, mutta Niinistön ja Putinin välit ovat asteen verran virallisemmat. Siltä se ainakin vaikuttaa. Niinistöllä ja Putinilla on kuitenkin tapana keskustella toistensa kanssa puhelimessa. Iltalehti kysyi Niinistöltä, miten hän saa maailman suurimman valtion päämiehen langan päähän, jos tarve vaatii.


Presidentti Halonen hehkuttaa Suomea Venäjä-suhteiden mallimaaksi venäläismediassa: ”Toiset voisivat oppia meiltä” iltalehti 09:14 26.12

Presidentti Tarja Halonen sanoi venäläisen uutistoimisto Tassin haastattelussa, että Suomen ja Venäjän yhteistyö on arkipäivästä työtä. Tarja Halonen kertoi Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa suhteestaan Venäjään ja presidentti Putiniin. Presidentti Tarja Halonen sanoi venäläisen uutistoimisto Tassin haastattelussa, että Suomi on luonut pragmaattiset suhteet Venäjän kanssa, ja tämä voi toimia esimerkkinä myös muille maille. Tass viittaa myös aiemmin julkaistuun the Financial Times -lehden haastatteluun, jossa Halonen kertoi Suomen ja Venäjän suhteista.


Merja Kyllönen kertoo ISTV:n vaaligrillissä, miten hoitaisi suhteita Putiniin ja Trumpiin: ”Täytyy järjestää suomalainen kulttuurispektaakkeli” iltasanomat 16:33 15.12

Presidenttiehdokas Merja Kyllönen yrittäisi vaikuttaa Donald Trumpin tviittisormeen. Hänen mukanaan Mäntyniemeen muuttaisi neljä isoa koiraa. – Joulukuuset kaatuisi ja joulukalat olisi syöty ennen kuin ne olisi toimitettu perille.


Näytimme Tarja Haloselle lämpimät yhteiskuvat Vladimir Putinin kanssa - ”Kyllä me olemme ystäviä” iltalehti 21:05 14.12

Presidentti Tarja Halonen vieraili tällä viikolla IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Kuten ohjelman tapoihin kuuluu, myös Haloselle näytettiin valokuvia - tällä kertaa kuvia hänestä yhdessä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Halonen tunnisti ensimmäisen kuvan heti. Kyseessä oli matka Allegro-junalla Pietariin. Hän kommentoi myös välejään Putiniin.


Tarja Halonen kertoo, miten Vladimir Putin on muuttunut - linjasi myös, miksei enää soittaisi Putinille iltalehti 12:06 14.12

Presidentti Tarja Halonen vieraili IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Tarja Halonen kertoi ohjelmassa suhteistaan Vladimir Putiniin. Heillä on hyvät keskinäiset henkilökohtaiset suhteet. Halonen valotti myös, millainen Putin hänen mielestään oli 2000-luvun alussa.


Sauli Niinistö espanjalaislehdessä: ”Minulla on välitön suhde Putiniin. Hän tietää tasan tarkkaan mitä ajattelen, ja minä tiedän mitä hän ajattelee” iltalehti 13:40 17.11

Tasavallan presidentin mielestä Itämeren tilanne on joiltain osin vaarallisempi kuin kylmän sodan aikana. Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakaa espanjalaislehti ajatuksiaan muun muassa Natosta, naapuruudesta Venäjän kanssa ja Itämeren tilanteesta. Niinistön mukaan Euroopan turvallisuusympäristö on Krimin valtaamisen jälkeen muuttunut. Hän kertoo haastattelussa pahimman mahdollisen skenaarion.


Sauli Niinistö espanjalaislehdessä: ”Minulla on hyvä suhde Putiniin. Hän tietää tasan tarkkaan mitä ajattelen, ja minä tiedän mitä hän ajattelee” iltalehti 15:17 16.11

Tasavallan presidentin mielestä Baltian tilanne on joiltain osin vaarallisempi kuin kylmän sodan aikana. Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakaa espanjalaislehti ajatuksiaan muun muassa Natosta, naapuruudesta Venäjän kanssa ja Baltian maiden tilanteesta. Niinistön mukaan Euroopan turvallisuusympäristö on Krimin valtaamisen jälkeen muuttunut. Hän kertoo haastattelussa pahimman mahdollisen skenaarion.


Trumpin asettuminen Putinin puolelle synnytti myrskyn Yhdysvalloissa - ”Täydellinen petos” iltalehti 21:33 11.11

Yhdysvalloissa on tyrmistytty siitä, että Donald Trump luottaa jälleen Venäjän presidentti Vladimir Putiniin ennemmin kuin maan omiin tiedusteluvirastoihin. Aasiassa parhaillaan vieraileva Trump kertoi lauantaina toimittajille keskustelleensa Putinin kanssa Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain viimevuotisiin presidentinvaaleihin. - Hän sanoo, ettei hän sekaantunut. Kysyin häneltä uudestaan, Trump totesi Air Force One -lentokoneessa toimittajille.


Uutiset