Liverpool menetti jälleen pisteitä - hylätty maali jätti spekuloitavaa iltalehti 23:59 13.12

West Bromwichin raudanluja puolustus oli liikaa Liverpoolin hirmuhyökkääjille, ja Anfieldilla päädyttiin keskiviikkona maalittomaan tasapeliin. Vierasjoukkue West Bromwich Albion on tällä kaudella kunnostautunut tasapeleissä, ja sillä onkin niitä kasassa eniten koko kaudella. Taistelevasta ja puolustusvoittoisesta pelityylistään tunnettu West Brom pyrki myös Anfieldilla pelaamaan mahdollisimman inhorealistisesti Liverpoolin hurjaa hyökkäysarmadaa vastaan.


Iltalehden leijonat ja lampaat presidenttiehdokkaille: Väyrysen hyökkäys hyytyi iltalehti 23:42 13.12

Sauli Niinistö puolusti ärhäkkäästi presidentin oikeutta osallistua turvallisuuspoliittiseen keskusteluun, vaikka päätöksenteko kuuluu hallitukselle. MTV:n keskiviikkoiselle presidentinvaalitentille oli asetettu aikaisempia enemmän odotuksia, sillä kyseessä oli ensimmäinen suorana televisioitu tentti ja mukana oli ensimmäistä kertaa politiikan ikiliikkuja Paavo Väyrynen, jonka keräämät kannattajakortit ovat edelleen ministeriössä tarkistettavina. Väyrynen kävikin odotetusti heti alkuun tasavallan presidentin Sauli Niinistön kimppuun syyttämällä tätä toimivaltansa ylittämisestä, sillä Eurooppa-politiikka kuuluu Suomessa pääministerin johtamalle valtioneuvostolle, eikä presidentin tehtävänä ole Väyrysen mukaan keskustella eurooppalaisten päättäjien kanssa Suomen puolustuspolitiikasta.


TUTO upotti Espoo Unitedin toisen erän salamamaaleilla — "Se oli kuin kylmä suihku" jatkoaika.com 21:56 13.12

Turussa pelattiin tiukka kamppailu TUTOn ja Espoo Unitedin välillä. TUTOn vahva puolustuspeli piti Unitedin poissa parhailta maalintekopaikoilta ja kotijoukkue iski tehokkaasti paikoista maalit. TUTOn ykkösketju kapteeni Niclas Luceniuksen johdolla oli myrkkyä vierasjoukkueen puolustukselle.


Suomisen ja Iisakan kaverikuva jatkoaika.com 21:50 13.12

Samu Suominen otti Olli Iisakan toverilleseen syleilyyn omalla puolustusalueellaan. Hetkeä myöhemmin kaverikuvaan tuskin olisi ollut Iisakalla halukkuutta.


HIFK ei pystynyt murtamaan KalPan puolustusmuuria: "Olimme hitaampi joukkue" jatkoaika.com 21:35 13.12

Keskiviikko-iltana HIFK sai vieraakseen KalPan. Kotijoukkue tuli otteluun hieman vajavaisella latauksella, mikä näkyi pitkin ottelua. KalPa oli parempi joukkue, ja otti voiton lukemin 3-2.


Jukureiden kotiputken seuraavana haasteena puolustuksen poissaolojen kanssa painiva Pelicans jatkoaika.com 09:00 13.12

Viime viikolla voittoisasti kotikaukalossa esiintynyt Jukurit jatkaa kotiotteluiden putkeaan, kun Pelicans saapuu vierailulle Mikkeliin. Pelicans on ollut aiemmissa kohtaamisissa varsinkin otteluiden alussa terävänä ja siihen Jukurit lähtee hakemaan korjausta. Lahtelaisryhmälle omat haasteensa tuo myös puolustuspään poissaolot.


MTV: Puolustusvoimilta kummallinen virhe – kertoi hankintailmoituksessa ostavansa panssarihaupitseja Pohjois-Koreasta iltasanomat 04:11 13.12

Logistiikkalaitoksen tiedotuspäällikön mukaan kyseessä oli inhimillinen erehdys.


Puolustusvoimilta erikoinen kömmähdys hankintailmoituksessa – panssarihaupitsia oltiin ostamassa Pohjois-Koreasta MTV 21:06 12.12

Puolustusvoimat hankki syksyllä eteläkorealaisvalmisteisia 155 mm K9-panssarihaupitseja.  Puolustusvoimat teki lain edellyttämän jälkihankintailmoituksen julkisten hankintojen verkkoportaali Hilmaan ja Euroopan Unionin viralliseen lehteen. Ilmoituksiin oli kuitenkin päässyt varsin erikoinen virhe. Ilmoituksen mukaan asetta oltiin ostamassa Pohjois-Koreasta.


Raaseporin turmakuski on toipunut vammoistaan - tragedian poliisitutkinta on valmistumassa iltalehti 16:12 12.12

Tutkinnanjohtajan mukaan kuolonkolarissa ollut varusmies on jo palannut palvelukseen. Poliisi on saamassa Raaseporin syksyisen tasoristeysonnettomuuden esitutkinnan hiljalleen valmiiksi. Puolustusvoimien miehistönkuljetusauto ja kiskobussi kolaroivat traagisin seurauksin lokakuun 26. päivänä Raaseporin tasoristeyksessä. Turmassa kuoli kolme varusmiestä ja yksi kiskobussissa ollut matkustaja.


Kuvasi kiduttamista puhelimellaan: Kokaiinipäissään kaksi naista murhannut pankkiiri valitti tuomiostaan Hongkongissa - sanoi tuomarin tehneen virheen iltalehti 13:40 12.12

Elinkautiseen vankeuteen tuomitun brittimiehen puolustustiimi väittää, että tuomari antoi valamiehistölle väärät ohjeet. Hongkongia järkyttänyt kaksoismurha tapahtui kolme vuotta sitten. Murhaaja sanoi aluksi, ettei aio valittaa mutta valitti sittenkin. Valamiehistö oli edellisessä päätöksessään yksimielinen. Nyt puolustus väittää, että oikeudenkäynti meni tuomarin toiminnan takia väärin. Kahden indonesialaisnaisen murhasta Hongkongissa tuomittu Rurik Jutting pääsi vetoomustuomioistuimen eteen tiistaina. Hänen puolustusasianajajansa väittävät, että ensimmäisen oikeudenkäynnin tuomari Michael Stuart-Moore toimi väärin käskiessään toistuvasti valamiehiä etsimään mielenterveyshäiriöitä laajemman "mielen poikkeavuuksien" sijaan.


Transsukupuoliset voivat värväytyä Yhdysvaltojen armeijaan Trumpin esityksestä huolimatta MTV 06:15 12.12

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin mukaan transsukupuoliset voivat värväytyä armeijaan tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Asiasta kertoo muun muassa CNN.


Putin vieraili Syyriassa: Venäjä aloittaa joukkojensa vetämisen MTV 15:14 11.12

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti tänään aamulla, että maa aloittaa joukkojensa osittaisen vetämisen sodan repimästä Syyriasta. Putin vieraili tänään Syyriassa tapaamassa maan presidentti Bashar al-Assadia. Mukana oli myös Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu.


Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat yhteisen ohjuspuolustusharjoituksen MTV 14:41 11.12

Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat tänään kaksi päivää kestävän ohjuspuolustusharjoituksen, kertoo AFP. Etelä-Korean puolustusministeriön mukaan tarkoitus on harjoitella Pohjois-Korean ohjusten jäljittämistä. Ministeriön mukaan harjoitus käydään merellä Korean niemimaan ja Japanin tuntumassa.


EU:n uuteen puolustus­yhteistyöhön lisää maita – Irlanti ja Portugali mukaan iltasanomat 13:43 11.12

EU:n uuteen puolustusyhteistyöhön lähtee mukaan yhteensä 25 jäsenmaata. Vain Britannia, Tanska ja Malta ovat jäämässä ulkopuolelle.


Putin: Venäjä vetää joukkonsa Syyriasta iltalehti 12:19 11.12

Venäjä presidentti Vladimir Putin piipahtaa tänään Venäjän armeijan Syyrian tukikohdassa. Putinin on määrä tavata Khmeimimin sotilastukikohdassa myös Syyrian presidentti Bashar al-Assad. Putin piipahtaa tukikohdassa matkallaan Egyptiin. Presidentin mukana on myös puolustusministeri Sergei Shoigu.


Ei mennyt sitten millään - Juventus ja Inter tasasivat pisteet iltalehti 07:15 10.12

Serie A:n lauantain huippukamppailu, lempinimeltään Italian derby, käytiiin Juventuksen ja Interin välillä. Keltaiset kortit heiluivat ottelussa tiheään, mutta maaleja pelissä ei syntynyt yhtään. Ottelun lähtökohta oli sarjajohtaja Interille haasteellinen, sillä se oli viimeksi voittanut Juventuksen vieraana vuonna 2012. Kotijoukkueella Juventuksella oli allaan lisäksi Napolin kukistaminen viikko takaperin. Inter onnistui kuitenkin taistelemaan ottelusta pisteen ja säilyttämään sarjajohtonsa ainakin Napolin sunnuntaiseen otteluun asti. Ensimmäinen puoliaika oli enimmäkseen sitkeää puolustustaistelua, jossa paikkoja oli harvassa. Inter piti hieman kotijoukkuetta enemmän palloa, muttei onnistunut järjestämään maalintekopaikkoja käytännössä ollenkaan. Ensimmäinen kotijoukkueen huippupaikka tuli jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Mario Mandzukicille, joka pääsi kahdesti peräkkäin koittamaan maalintekoa lähietäisyydeltä.


Yrittäjästä everstiluutnantiksi – Tapio sai itsenäisyyspäivänä historiallisen ylennyksen: ”Sydämeni sykähti, tuttavani ovat sanoneet lasikaton murtuneen” MTV 06:52 10.12

Itsenäisyyspäivänä ylennettiin poikkeuksellisesti ensimmäistä kertaa everstiluutnantiksi reserviläinen, jolla ei ole työtaustaa Puolustusvoimissa tai puolustusministeriössä. Ylennys oli onnellinen yllätys myös tuoreelle everstiluutnantille itselleen.


Lukon puolustustaistelu ei riittänyt – tehokas ykkösketju ratkaisi voiton Kärpille MTV 21:32 09.12

Kärpät nappasi 3-1-voiton Lukosta tiukan taistelun jälkeen lauantaina. Kärppien tehokkaassa hyökkäysvitjassa pelaavien Mikael Ruohomaan ja Charles Bertrandin maalit päätöserässä ratkaisivat voiton isännille.


Mitä palaverissa kuiskittiin? HPK-hyökkääjä lensi pihalle HIFK-pelistä iltalehti 18:26 09.12

HPK-hyökkääjä Juho Keräsen peli päättyi jo ensimmäisessä erässä HIFK:ta vastaan. Keräselle tuomittiin estämisestä pelirangaistus ensimmäisen erän lopussa. Keränen taklasi kiekottomana ollutta HIFK:n Juhani Tyrväistä HIFK:n puolustusalueella. Keränen passitettiin ensin jäähyaitioon, mutta ottelun toinen päätuomari Jari Levonen piti lyhyen palaverin Tyrväisen kanssa HIFK:n vaihtoaitiossa. Sen jälkeen Keränen passitettiin suihkun puolelle.


Uutiset