Natsi-Saksa oli jo antautunut toukokuussa 1945, mutta kaksi viikkoa sen jälkeen nähtiin syrjäisellä saarella sodan verinen jälkinäytös

iltasanomat 10:03 22.09

Toinen maailmansota alkoi syyskuussa 1939, kun Saksa hyökkäsi Puolaan. Sodan loppunäytös nähtiin vasta toukokuussa 1945.


Puolassa muistetaan toisen maailmansodan alkua – Saksan presidentti pyysi puolalaisilta anteeksiantoa

yle 16:48 01.09

Toinen maailmansota alkoi 80 vuotta sitten, kun Natsi-Saksan joukot hyökkäsivät Puolaan.


SS-Sturmbannführer sai koodiviestin ”Grossmutter gestorben” ja se käynnisti natsi-Saksan huippusalaisen operaation 31.8.1939

iltasanomat 19:00 31.08

Gestapon agentit hakivat Franz Honiokin kyläkapakasta. Hänet ammuttiin vain tunteja ennen Saksan suurhyökkäystä Puolaan. Toinen maailmansota alkoi tasan 80 vuotta sitten lavastetulla rajavälikohtauksella.


Yhdysvaltain joukoille kuusi uutta tukikohtaa Puolaan – Vastaus Venäjän varustautumiselle

yle 14:56 30.08

Puolan puolustusministerin mukaan seitsemännestäkin tukikohdasta on käyty keskusteluja.


Trump perui matkansa Puolaan Yhdysvaltoja lähestyvän Dorian-hurrikaanin vuoksi – Floridaan ja Georgiaan julistettu hätätila

yle 04:58 30.08

Myrskyn on ennustettu voimistuvan nelosluokan hurrikaaniksi viisiportaisella asteikolla sen rantautuessa Floridaan maanantaina paikallista aikaa.


Trump perui matkansa Puolaan Yhdysvaltoja lähestyvän hurrikaanin vuoksi – Floridaan ja Georgiaan julistettu hätätila

yle 04:58 30.08

Dorian-myrskyn on ennustettu voimistuvan nelosluokan hurrikaaniksi viisiportaisella asteikolla sen rantautuessa Floridaan maanantaina paikallista aikaa.


Trump perui matkansa Puolaan Yhdysvaltoja lähestyvän hurrikaanin vuoksi – Floridaan ja Georgiaan julistettu hätila

yle 04:58 30.08

Dorian-myrskyn on ennustettu voimistuvan nelosluokan hurrikaaniksi viisiportaisella asteikolla sen rantautuessa Floridaan maanantaina paikallista aikaa.


Trump perui Puolan-matkansa hurrikaaniin varautumisen takia

iltasanomat 00:12 30.08

Puolaan lähtee varapresidentti Mike Pence.


Antti Ruuskanen jää yllättäen sivuun - vaiva estää heittämästä täydellä teholla

iltalehti 14:26 06.08

Antti Ruuskanen ei sittenkään kilpaile Puolassa. Dohan MM-kisoihin valittu Antti Ruuskanen ei lähde tänä viikonloppuna Puolaan EM-joukkuekilpailun Superliigaan, vaikka hänet oli siihen jo nimetty. Ruuskasen sijaan matkaan lähtee Toni Kuusela, joka sijoittui viime viikonloppuna Kalevan kisoissa kolmanneksi.


Ruuskanen hoitaa kantapäätään levolla Ruotsi-otteluun asti – Etelätalo kieltäytyi paikasta Superliigassa, Kuusela nousee tilalle

yle 14:23 06.08

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen ei lähde viikonloppuna Puolaan Superliigaan.


IS:n erikoislehti Toinen maailmansota ilmestyi – Hitlerin hyökkäyksestä Puolaan pian 80 vuotta

iltasanomat 06:03 06.08

Toinen maailmansota oli ihmiskunnan tuhoisin valtataistelu, joka vaati arviolta 60 miljoonaa uhria. Ilta-Sanomat julkaisi maailmanpalosta 100-sivuisen erikoislehden.


Viimeinen silaus valmis – Petteri Forsell liittyy HJK:n riveihin: ”Maajoukkuepaikan säilyttämisen kannalta on parempi pelata Klubissa kuin Puolan divarissa”

iltalehti 23:01 05.08

Suomen maajoukkuepelaajan lainasiirrolle saatiin vahvistukset sekä Puolan että Suomen jalkapalloliitoilta. Petteri Forsell siirtyy loppukauden kestävällä lainasopimuksella Helsingin Jalkapalloklubin riveihin. 28-vuotias Huuhkajien vakiokasvo siirtyy Veikkausliigaan ja HJK:n pelipaitaan Puolan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavasta Miedz Legnicasta. – Olin Kuopiossa käymässä tyttöystävän luona. Aamulla tiesin, että lennän Kuopiosta Helsinkiin, mutta siitä eteenpäin, lennänkö Puolaan vai tänne (Latviaan), se ei ollut varma kuin tunti ennen lentoa, Forsell kertoo HJK:n verkkosivuilla päivästään.


Suomen puolustustavaravienti painottui viime vuonna Puolaan, Turkkiin ja Ruotsiin – toteutuneen viennin arvo 128 miljoonaa

yle 15:38 17.07

Kymmenen suurimman vientimaan joukkoon kuuluivat myös Oman, Arabiemiirikunnat, Ranska, Viro, Sveitsi, Iso-Britannia ja Intia.


Kumipallo 4000 kiertää urheiluautoilla Eurooppaa – yksi Audi kosahti Puolaan

stara 20:20 03.07

Automaailman legendaarisimmat road tripit ovat Cannonball Run ja siitä innoituksensa


Trump: Yhdysvallat aikoo lähettää lisäjoukkoja Puolaan

iltasanomat 03:50 14.06

Puolan presidentti ehdottaa nimeä ”Fort Trump”.


Yhdysvallat lähettää tuhat sotilasta Puolaan – Puolan presidentti: "Venäjä näyttää jälleen epäystävälliset keisarilliset kasvonsa"

yle 01:02 13.06

Puolan presidentin Andrzej Dudan mukaan joukkojen tuominen Puolaan on tarpeen, sillä se vahvistaa Puolan yhteyksiä länsimaihin.


Yhdysvallat lähettää tuhat sotilasta Puolaan – Puolan presidentti: "Venäjä näyttää jälleen epäystävälliset keisarilliset kasvonsa."

yle 01:02 13.06

Puolan presidentin Andrzej Dudan mukaan joukkojen tuominen Puolaan on tarpeen, sillä se vahvistaa Puolan yhteyksiä länsimaihin.


Öljykuljetukset yhä keskeytyksissä Puolaan ja Saksaan Venäjän saastuneen öljyputken vuoksi

yle 17:57 14.05

Valko-Venäjä ja Ukraina toivovat saavansa korvauksia saastuneesta öljystä koituvista kustannuksista.


Eurojackpotin päävoitot menivät Puolaan ja Saksaan – Suomeenkin mojovia summia

iltasanomat 22:01 10.05

Suomesta löytyi kaksi 5+0-tulosta.


Espoossa - etenee ja Dylan ettei valmentaja olisi helvetissä – apua

Hot topics