Vesi valtasi metsän Pudasjärvellä – dronevideo paljastaa tulvan laajuuden

iltasanomat 18:46 28.05

Pohjois-Suomen vesistöt ovat levittäytyneet rannoille, pelloille ja metsikköihin. Pudasjärvellä Iijoki on vallannut laajoja metsäalueita muun muassa Petäjäkankaalla. Kuvaaja Ville Honkonen tallensi dronella tulvaveden valtaaman metsän.


SHL:ssä tehoillut Pudas Jokerien puolustukseen

jatkoaika.com 09:23 12.05

Jokerit vahvistaa puolustustaan ruotsalaisella Jonathan Pudaksella.


Jokereilta taas iso hankinta – vahvistui nyt Ruotsin maajoukkuepakilla

MTV 09:12 12.05

Jääkiekon KHL:n Jokerit ja puolustaja Jonathan Pudas ovat tehneet kaksivuotisen sopimuksen, helsinkiläisseura tiedottaa.


Jokerit kaappasi tehokkaan maajoukkuepuolustajan muiden nenän edestä

iltalehti 09:03 12.05

SHL:n kolmanneksi tehokkain puolustaja valitsi eri vaihtoehdoista Jokerit. KHL.n kärkijoukkueisiin kuuluva Jokerit jatkaa kovien hankintojen tekemistä: 27-vuotias ruotsalaispuolustaja Jonathan Pudas on tehnyt helsinkiläisjoukkueen kanssa 2-vuotisen sopimuksen. –?Muutamista venäläisseuroista osoitettiin kiinnostusta, mutta Jokereiden tullessa kuvioihin mukaan tuntui päätös seuraan ja Helsinkiin siirtymisestä heti oikealta niin urheilullista kuin perheen kannalta tärkeää sosiaalista puolta ajatellen. Odotamme innolla, että pääsemme muuttamaan Helsinkiin ja liittymään Jokerit-perheeseen, Pudas toteaa Jokerien tiedotteessa.


Oululaismies varasti mönkijän, ampui sen omistajan ja otti naisen vangiksi – Pudasjärven kolmikolle vankeustuomiot

iltasanomat 15:59 30.04

Käräjäoikeuden mukaan päätekijää on pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle.


Mies surmattiin, talo poltettiin ja vaimo kidnapattiin – Pudasjärven rikosvyyhdistä annettiin tuomio

yle 14:09 30.04

Yksi mies tuomittiin taposta 13 vuoden vankeuteen. Tekoa tutkittiin alunperin murhana.


Lähde: Jokerit kaappaamassa kaksi Ruotsin maajoukkuepelaajaa

iltasanomat 18:55 30.03

Ruotsalaisen HockeyNewsin mukaan puolustaja Jonathan Pudas ja maalivahti Anders Lindbäck pelaavat Jokereissa ensi kaudella.


Näkökulma: Elämä on epäreilua - ja nyt sen kokee Ylen hylkäämä UMK-voittaja Aksel Kankaanranta

iltalehti 18:18 25.03

Ylen päätös järjestää Uuden musiikin kilpailu ensi vuonna on täysin oikea, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Yle ilmoitti tänään keskiviikkona, että seuraava Uuden musiikin kilpailu järjestetään avoimena hakuna. Tämä tarkoittaa sitä, että UMK:n Looking Back -kappaleellaan voittanut Aksel Kankaanranta ei ole viisuedustajamme. (Toki Aksel voi halutessaan hakea uudestaan UMK:hon ja sitä kautta viisuihin.) Akselin voitto tänä vuonna meni viisujen kannalta hukkaan. Ylen päätös on kirvoittanut paljon kommentteja, jossa päätöstä haukutaan ja toivotaan, että Aksel olisi kuitenkin saanut paikan viisuihin. Moni muu viisumaa kun on kertonut, miten heidän tämän vuoden viisuedustajaksi nimetty saa automaattisesti paikan ensi vuodeksi.


Kommentti: Masked Singerin piti olla historian kaamein ohjelma – sitten kaikki muuttui

iltalehti 12:04 23.03

Masked Singerin suhteen moni oli väärässä, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. MTV3:n Masker Singer -ohjelman mainoksia alkoi pyöriä reilu kuukausi sitten televisiossa, netissä ja kadun varsilla. Mainosten ja ennakkopuffien perusteella kyseessä on ohjelma, jossa ”12 julkisuudesta tuttua henkilö laulaa naamioituna”. Kuulostaa kamalalta. Myönnän suorastaan tuohtuneeni, kun kuulin ohjelman konseptista. Rock-poliisi sisälläni ulvoi, miten musiinkin tarkoitus ei ole se, että joku voisi kana-asussa koikkelehtia pitkin lavaa laulaen 20 vuotta vanhaa kappaletta. Musiikin tarkoitus on luoda uutta, ei kierrättää vanhaa hassussa asussa.


”Peli vie mennessään” – tyhjässäkin hallissa pelaaminen innosti HIFK-hyökkääjää

iltalehti 22:18 12.03

HIFK:n leirissä jaksettiin katsoa eteenpäin JYP-tappiosta ja yleisön puuttumisesta huolimatta. Antti Kalapudas iski jatkoajalla ratkaisun, kun JYP haki Helsingistä 4–3-voiton. – Pienet vastoinkäymiset heilauttavat meitä liikaa, mutta hyvä tasoitus saatiin ja tärkeä piste, HIFK:n valmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.


Tyhjä Helsingin halli ei vienyt JYP-luotsin iloa voitosta – ”Kuin paluu juurille”

iltalehti 21:17 12.03

Antti Kalapudas ratkaisi jatkoaikamaalillaan JYPille 4–3-vierasvoiton HIFK:sta. HIFK hallitsi hienokseltaan ottelua koti-Nordiksellaan, vaikka yleisön tuki tyhjässä hallissa puuttuikin. JYP nousi kuitenkin toisessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja kävi kolmannessa johdossakin ennen kuin Otto Paajanen tasoitti viimeisellä minuutilla HIFK:n pelatessa ilman maalivahtia.


Juhannustansseista kaunaa kantanut mies väijytti ex-naisystävänsä tanssipartnerin Pudasjärvellä – tuomittiin ensin murhasta, hovi tuomitsi taposta

iltasanomat 11:59 09.03

Miehen mukaan tarkoitus oli vain kuulustella uhria, ei suinkaan murhata tätä.


Pudasjärven rappukäytäväsurma muuttui hovioikeuden tuomiossa murhasta tapoksi

yle 10:44 09.03

Rovaniemen hovioikeudessa miehen saama elinkautinen vankeustuomio muuttui 11 vuoden vankeustuomioon.


Näkökulma: Ylen raatikikkailu ihmetyttää - Miksi ruotsalainen metallibändi päättää puolestamme?

iltalehti 08:22 08.03

Aksel Kankaanranta ansaitsi voittonsa, mutta valintatapa herättää kysymysmerkkejä, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Yle onnistui tänä vuonna hienosti Uuden musiikin kilpailussa. Poissa olivat kulahtaneisuus, vitsiartistit ja mukahauskuus. Yhteistyö Ylex:n kanssa oli erinomainen veto, ja green roomin juontajat Viki ja Köpi saivat oletettavasti ruutujen ääreen aiempaa nuorempaa yleisöä. Ja jopa lehdistöhuoneessa vallitsi jännitys tuloksia laskiessa. Kuka myöntää jännittäneensä silloin kun kutsuartistit Saara Aalto ja Darude kilpailivat vain itseään vastaan? Paluu vanhaan oli tällä kertaa oikea ratkaisu. Samalla linjalla jatketaan ensi vuonnakin.


JYP-vahdille toinen nollapeli putkeen – Pelicansin syöksykierre syvenee

iltalehti 20:57 18.02

JYP paranteli asemiaan SM-liigan keskikastissa Pelicansin kustannuksella. Tiistai-illan ainoassa liigaottelussa JYP haki 3–0-voiton Lahdesta. Sijalla kahdeksan jatkavan joukkueen pisteputki kasvoi neljän ottelun mittaan. Maalit syntyivät pelin puolivälin jälkeen. Toisessa erässä osuivat Jarkko Immonen, jolle kihaus oli jo kauden 18:s, sekä Antti Kalapudas. Päätöserän alussa Juha-Pekka Hytönen viimeisteli lopputuloksen.


Pitkäaikainen Pudasjärven vastaanottokeskus aiotaan lakkauttaa

yle 14:26 10.02

Maahanmuuttovirasto jatkaa majoituskapasiteetin vähentämistä, koska turvapaikanhakijoiden määrä jatkaa vähenemistään.


"Palkattomia ylitöitä ja työuupumusta" – Slushin uusi johtokaksikko saa vastuulleen yhtiön, joka ei enää pyöri vain hyvällä pöhinällä

yle 02:00 03.02

Mitä tehdään tänä vuonna toisin, Miika Huttunen ja Oona Poropudas?


Näkökulma: UMK:ssa on häkellyttävän korkea taso – mutta myös jotain, josta pitää vaieta

iltalehti 18:42 31.01

Uuden musiikin kilpailun taso lyö ällikällä, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. UMK:ssa palattiin tänä vuonna avoimeen kilpailuun, ja se kannatti. Taso on todella kova. Jokainen UMK-kappale on parempi kuin edellisvuosien kutsuartistien Saara Aallon ja Daruden kaikki kuusi kappaletta yhteensä. Etukäteen huoletti, miten UMK onnistuu houkuttelemaan kiinnostavia artisteja ja biisintekijöitä. Huoli oli turha. Vaikka artisteista ainoastaan Erika Vikman on tunnettu, on artistikattaus erinomainen. Kenties Ylellä on vilkuiltu kykykilpailujen suuntaan. Siellä on paljon lahjakkaita laulajia, vaikka läpilyönti olisikin jäänyt tekemättä. Myös kappaleet on tehty ammattitaitoisesti, ja erityisen paljon miellyttää kappaleiden laadukas tuotanto.


Hot topics