Näkökulma: Sanni on yksi Suomen parhaista liveartisteista - voisiko joku selittää miksi? iltalehti 18:48 07.07

Sanni ärsyttää hyvyydellään, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Sannia olisi niin helppo dissata, ja kyllähän sovinistit niin tekevätkin. Sanni on nuori nainen (tyypillinen sovinistien kohde), itsevarman oloinen (kyllä pitäisi naisen olla nöyrä), Sanni kiroilee (ei naisten sovi kiroilla), Sanni on menestynyt (menisi oikeisiin töihin), Sanni näyttää lavalla kieltä ja kouraisee alapäätänsä (kyllä ei!). Sannin Ruisrockin keikka sunnuntaina teki suorastaan naurunalaisiksi kaikki nämä sovinistisetämiehet, jotka jaksavat ulista Sannista. Vaikka vastoinkäymisiä piisasi, Sanni näytti, miksi hän on yksi Suomen parhaista liveartisteista.


Näkökulma: Elli Haloo, Robin ja Chisu muuttuivat radikaalisti - onko kaikki pilalla? iltalehti 13:16 07.07

Eturivin artistit eivät ole kuten silloin ennen, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Ruisrockin lauantaita leimasi kolmen huiman menestyneen suomalaisartistin täydelliset muutokset. Elli Haloo on Suomen suosituimman yhtyeen, jättimäiseksi kasvaneen Haloo Helsingin! laulaja, kunnes hän päätti lähteä soolouralle Ellips-nimellä. Robin Packalén puolestaan jätti vanhat suomenkieliset biisinsä ja vaihtoi englantiin sekä aikuismaisempaan poppiin. Chisun muutos on hienovaraisempaa, mutta ei häntäkään ole musiikkinsa puolesta tunnistaa samaksi artistiksi kuin sitä, joka aikoinaan lauloi pullotetuista kyynelistä, jotka myydään Baden-Badeniin.


Umpihumalainen mies törmäsi mönkijällä puuhun Pudasjärvellä iltasanomat 04:29 20.06

Vammoja saanut kuljettaja toimitettiin sairaalaan.


Järjetön henkirikosepäily Pudasjärvellä – 59-vuotias mies ammuttiin, talo poltettiin ja vaimo siepattiin mukaan iltasanomat 14:17 17.06

Kolmen ohikulkijan epäillään surmanneen pudasjärvisen miehen. Surmatun puoliso pakotettiin tekemään rahasiirtoja verkkopankissa.


Näkökulma: Yle hautasi viisufloppinsa - yritti kertoa asiasta niin ettei kukaan huomaa iltalehti 06:27 04.06

Yleisradion UMK-tiedotuksen ajoitus ei ole sattumaa, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Huomasitko, mitä tapahtui 3. kesäkuuta aamupäivällä? Aivan, silloin hallitus paljasti hallitusohjelmansa. Valtioneuvosto kertoi jo viime viikolla, että julkistus tapahtuu kello 10.30 Oodi-kirjastossa. Jo puolisen tuntia aiemmin hallituksen edustajat Antti Rinne, Li Andersson ja kumppanit aloittivat matkanteon Senaatintorilta kohti Oodia. Tiedotusvälineet seurasivat tilaisuutta asiaan kuuluvasti. Mitä muuta tapahtui aamukymmenen aikoihin? Yleisradio päätti julkistaa juuri kello 10 sen, miten viisuedustaja valitaan ensi kevään Euroviisuihin.


Pudasjärviselle miehelle elinkautinen murhasta – löi uhria pöydänjalalla päähän ja ampui porraskäytävässä iltasanomat 14:52 23.05

Teon takana oli syyttäjän mielestä mustasukkaisuus.


Pudasjärvellä rappukäytävässä surmatyön tehnyt mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen yle 09:57 23.05

Murhasta tuomittu mies ja uhri tunsivat toisensa. Surmatyön tekijä suunnitteli tekonsa etukäteen.


Pudasjärvellä rappukäytässä surmatyön tehnyt mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen yle 09:57 23.05

Murhasta tuomittu mies ja uhri tunsivat toisensa. Surmatyön tekijä suunnitteli tekonsa etukäteen.


Näkökulma: Ilmainen vinkki Ylelle – tällä konseptilla irtoaa menestystä Euroviisuissa iltalehti 07:14 19.05

Entäpä jos Suomi tekisi virot ensi vuoden Euroviisuissa? kysyy Iltalehden toimittaja Mari Pudas. Yleisradion mukaan päätöstä seuraavien Euroviisujen esiintyjän valintakonseptista ei ole vielä tehty. Vaihtoehtoina on paluu vanhaan tai kutsuartisti, kuten tänä ja viime vuonna. Useat musiikintekijät, joiden kanssa olen keskustellut, ovat toivoneet paluuta vanhaan. Eli että sävellyksiä tai kokonaan valmiita kappaleita voisi taas lähettää Yleisradiolle, joka seuloisi parhaat Uuden musiikin kilpailuun. Iltalehden tietojen mukaan tämä malli on vahvin seuraavaksi konseptiksi, kutsuartisteja kun on ollut tavattoman vaikea löytää.


IL seurasi livenä Euroviisufinaalia: Ennakkosuosikki Alankomaat voitti! iltalehti 21:54 18.05

Toimittaja Mari Pudas seurasi livenä Euroviisujen finaalia Tel Avivissa.


IL-analyysi: Euroviisut voittaa korkeuksissa leijuva yllättäjä iltalehti 19:01 18.05

Euroviisujen finaali käydään tänään lauantaina ja on paljon mahdollista, että finaalin voittaa yllätysnimi, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Iltalehti oli paikalla Euroviisujen perjantain kenraaliharjoituksissa. Finaalissa nähdään 26 maata, tässä suosikkeja. Australia


Näkökulma: Yle-pomo selitti Suomen vaisua viisutulosta hämmentävillä väitteillä iltalehti 18:34 16.05

Ylen Uuden musiikin kilpailun tuottaja Anssi Aution kommentointi Suomen jäämisestä finaalin ulkopuolelle herättää kysymyksiä, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Suomi jäi jälleen kerran finaalin ulkopuolelle Euroviisuissa. Siitä lähtien kun Suomen viisukarsintaa on käyty Uuden musiikin kilpailu -nimellä, kahdeksan kertaa, on Suomi selvinnyt finaaliin vain kolmesti, joka on auttamattoman surkea tulos. Kun finaaliin on päästy, on siellä jääty Softengineä lukuun ottamatta tanakasti häntäpäähän. Ylen UMK-tuottaja Anssi Autio kommentoi putoamista Iltalehdelle tiistaina.


Näkökulma: Yle-pomo puolusti Suomen vaisua viisutulosta hämmentävillä väitteillä iltalehti 18:34 16.05

Ylen Uuden musiikin kilpailun tuottaja Anssi Aution kommentointi Suomen jäämisestä finaalin ulkopuolelle herättää kysymyksiä, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Suomi jäi jälleen kerran finaalin ulkopuolelle Euroviisuissa. Siitä lähtien kun Suomen viisukarsintaa on käyty Uuden musiikin kilpailu -nimellä, kahdeksan kertaa, on Suomi selvinnyt finaaliin vain kolmesti, joka on auttamattoman surkea tulos. Kun finaaliin on päästy, on siellä jääty Softengineä lukuun ottamatta tanakasti häntäpäähän. Ylen UMK-tuottaja Anssi Autio kommentoi putoamista Iltalehdelle tiistaina.


Näkökulma: 6 syytä joiden takia Suomi putosi viisufinaalista iltalehti 16:35 15.05

Suomen putoaminen Euroviisujen finaalista oli monien asioiden summa, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Darude ja Sebastian Rejman eivät päässeet Euroviisujen finaaliin, aivan kuten etukäteen osattiin odottaa. Pieni toivonkipinä piini siinä, että ensimmäisessä semifinaalissa taso oli kehno. No, se kipinä sammui tulosten selvittyä. Miksi Suomi putosi? On mahdotonta sanoa muiden ihmisten puolesta, miksi he ovat äänestäneet kuten ovat äänestäneet, äänestysperusteita kun ei missään kerrota. Mutta jotain on kuitenkin kenen tahansa nähtävissä.


Näkökulma: Finaalista pudonneet Darude ja Sebastian Rejman kadottivat suoraselkäisyyden - luikkivat piiloon lehdistöltä iltalehti 06:01 15.05

Suomen euroviisuedustajien rehellisyys petti viime metreillä, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Siinä kävi juuri kuten ennustettiin. Suomi ei selviytynyt Tel Avivin Euroviisujen finaaliin. Lauantain finaalin jälkeen saamme tietää, kuinka kauas Suomi lopulta jäi, kun kaikki tulokset julkaistaan. Tulos oli odotettu, Suomen ei missään vaiheessa uskottu pääsevän jatkoon. Darude ja Sebastian Rejman itse kertoivat maanantain harjoitusten jälkeen finaalin olevan heidän tavoitteensa. Tavoite kerrottiin suoraan, mutta linja katosi finaalipaikan jäätyä haaveeksi.


Näkökulma: Darude ja Sebastian kiroilevat ja äksyilevät – se on erinomaista ja ennustaa sitä, että Suomi on finaalissa iltalehti 07:12 14.05

Suomen viisuedustajien käytös Tel Avivin Euroviisuissa on poikkeuksellista, kirjoittaa toimittaja Mari Pudas. Darude ja Sebastian Rejman ovat poikkeuksellisia suomalaisia viisuedustajia. Tapasin kaksikon Tel Avivissa sunnuntaina. He, erityisesti Darude, olivat hieman närkästyneitä siitä, miten tämänkin jutun kirjoittaja on etukäteen Suomen viisuesityksestä kirjoittanut. Suomen kohdalla kun on povattu heikkoa menestystä.


Näkökulma: Missä on Darude? Suomen esitys jätti kylmäksi - mutta kaksi tärkeintä asiaa vie sen viisufinaaliin iltalehti 20:04 13.05

Suomi nähdään finaalissa, jos äänestäjä ja jury pitävät korvansa auki, kirjoittaa Tel Avivin Euroviisuissa paikalla oleva toimittaja Mari Pudas. Ei hyvältä näytä! Mutta onneksi kuulostaa hyvältä. Noihin kahteen lauseeseen voi kiteyttää Daruden ja Sebastian Rejmanin Look Away -esityksen. Vedonlyöjät ovat veikkailleet Suomen jäävän semifinaalinsa häntäpäähän. Tuoreimmassa listauksessa Suomi on koko 41 maan katraassa neljänneksi vähiten veikatuin. Esitys ei ihan oikeasti ole niin huono, ei varsinkaan kun katsoo tasoa, mikä ensimmäisessä, 17 maan semifinaalissa on. Jatkoon pääsee 10 maata, ja vaikka vedonlyöjät sanovat mitä, Suomen pitäisi mennä jatkoon. Miksikö? Se kaikista tärkein elementti, eli itse sävellys, on kohdillaan. Euroviisuthan ovat, kuten nimikin Eurovision Song Contest kertoo, sävellyskilpailu. Look Awayssä on selkeä, erottuva kertosäe ja sävellys on muutenkin oikein kelpo peruspoppibiisi.


Asiakirjat julki Trump olleet hyvin RoPSilla unelma-alku, Aberdeen TPSn Minni välillä ”Joskus tuntuu, vammoihinsa – poliisi – yksikään

Uutiset