”Sauli Niinistö joutuu vastaamaan näihin kysymyksiin viimeistään toisella kierroksella” uusisuomi 10:14 21.01

Kansanliikkeen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen ihmettelee, miksei istuvalta tasavallan presidentiltä ja niin ikään kansanliikkeen presidenttiehdokkaalta Sauli Niinistöltä kysytä hänen rajavalvontaan liittyvistä kannanotoistaan.


Kolumni: Asiat edellä, naama peruslukemilla – miksi arvoista tuli vain presidentinvaalien toisen kierroksen ylellisyyttä? MTV 08:59 21.01

Valtaistuintaistelusta kertovassa tv-sarjassa Game of Thrones toistuu usein uhkaava ilmaus ”Winter is coming”. Sauli Niinistön kuuden vuoden presidenttikauden loppu on ollut yhtä jäätävää pakkasta ja ikitalven odottelua kansainvälisessä politiikassa.


Kommentti: Trumpin piti korjata Washington – koko hallinto on nyt suljettu ja suo yhä upottavampi iltasanomat 08:42 21.01

Yhdysvaltojen poliittisesta umpikujasta saavat syyttää itseään sekä molemmat puolueet että presidentti Donald Trump, kirjoittaa Ilta-Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Johannes Kotkavirta.


Presidenttiehdokkaat illalla Kallion kirkon penkkiin – vaalipaneelissa keskustellaan arvoista MTV 06:10 21.01

Presidenttiehdokkaat keskustelevat tänään arvoista vaalipaneelissa Kallion kirkossa Helsingissä.


Eturivin julkkikset kokoontuivat Tavastialle kannustamaan Pekka Haavistoa - tiukat turvatoimet Vastarintaliikkeen aiemmin aiheuttaman häiriön vuoksi iltalehti 22:14 20.01

Loppuunmyyty presidentinvaalien tukikonsertti oli kerännyt Kamppiin valtavan määrän kaiken ikäistä yleisöä, artisteja ja erilaisia julkisuuden henkilöitä. Helsingin Tavastia-klubi täyttyi lauantai-iltana ihmisistä, kun presidenttiehdokas Pekka Haaviston tukikonsertti "Siksi Pekka" nostatti lavalle yksitoista kotimaisen musiikin eturivin artistia. Illan aikana esiintyivät esimerkiksi Scandinavian Music Group, Vesta, Olavi Uusivirta, Paperi T ja Vesala. Tapahtuman 700 ennakkolippua oli myyty hetkessä loppuun, ja ihmiset saapuivat paikalle hyvissä ajoin. Jo hieman seitsemän jälkeen paikalla oli lähemmäs 600 ihmistä.


Varapresidentti Pence aloitti suurlähetystöpäätöksen vesittämän Lähi-idän matkansa Egyptistä iltasanomat 20:54 20.01

Egyptistä Mike Pencen on määrä matkustaa Jordanian pääkaupunkiin Ammaniin ja sieltä edelleen Israeliin.


Niinistö kummastelee aktiivimallin vastustajien vaatimuksia: ”Ihmiset aivan aidosti sanovat, että miksei presidentti kumonnut sitä” iltalehti 20:09 20.01

- Syntyy väärä mielikuva, jos annetaan ymmärtää, että presidentti hajottaa hallituksia ja eduskunnan ja muuttelee lakeja, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi Iltalehden haastattelussa. Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto linjasi äskettäin Twitterissä, että hän olisi pyytänyt juridisia arvioita aktiivimallin laillisuudesta ennen lain vahvistamista. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti aktiivimallia koskevan lain 28. joulukuuta.


MTV:n kirjeenvaihtaja: Hallinnon alasajo takaisku diilintekijä-Trumpille MTV 19:50 20.01

Yhdysvaltain hallinto ajetaan alas presidentti Donald Trumpin virkaanastujaisten vuosipäivänä budjettineuvotteluiden kariutumisen takia.


Presidentiltä raju ulostulo hallituksen turvapaikka- ja pakolaispolitiikasta: Suomi pilaa mainettaan MTV 19:29 20.01

Presidentti Tarja Halonen otti lauantaina tiukasti kantaa hallituksen turvapaikka- ja pakolaispolitiikkaan sanomalla muun muassa, että "kansainvälisiä sopimuksia ei ole tehty kirkonmenojen jälkeen, kun ei ole ollut muutakaan tekemistä". Kirkon järjestämässä Sovinto100-tapahtumassa Halonen tyrmäsi kehitysyhteistyöleikkaukset ja palautukset "turvattomiin paikkoihin". 


Sauli Niinistö ei yllättynyt kannatuksensa putoamisesta vaalien loppusuoralla: ”On vaan enteilty, että milloin sieltä tullaan alaspäin” iltalehti 19:15 20.01

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo Iltalehdelle, että korkeimmillaan yli 70 prosentin gallupsuosio oli yllätys hänelle itselleenkin. Sen sijaan galluplukujen lasku vaalipäivän lähetessä ei ihmetytä. Presidentinvaalien tunnelma sähköistyi hetkeksi torstai-iltana, kun Alma Median lehdet julkaisivat mielipidemittauksen, jonka mukaan tasavallan presidentin Sauli Niinistön kannatus on laskenut 12 prosenttiyksikköä 58 prosenttiin. Perjantaina Helsingin Sanomat julkaisi gallupin, jonka mukaan presidentinvaalien toinen kierros olisi yhä kaukana: Niinistön kannatus HS:n gallupissa oli 68 prosenttia.


Turkki pommittaa kurdien hallitsemia alueita Pohjois-Syyriassa iltalehti 19:04 20.01

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kertoo Turkin aloittaneen sotilasoperaation Pohjois-Syyriassa Afrinin kaupungissa. Turkin armeijan mukaan operaation tarkoituksena on turvata rauha Turkin rajaseudulla. Afrinin kaupunki on kurdien YPG-joukkojen hallinnassa vuodesta 2012 alkaen. Turkki pitää YPG:tä terroristijärjestönä.


Turkki pommittaa kurdien hallitsemia kaupunkeja Pohjois-Syyriassa iltalehti 18:08 20.01

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kertoo Turkin aloittaneen sotilasoperaation Pohjois-Syyriassa Afrinin kaupungissa. Turkin armeijan mukaan operaation tarkoituksena on turvata rauha Turkin rajaseudulla. Afrinin kaupunki on kurdien YPG-joukkojen hallinnassa vuodesta 2012 alkaen. Turkki pitää YPG:tä terroristijärjestönä.


”Gastronomian paavi” Paul Bocuse on kuollut - Ranskan presidentti suree iltalehti 15:54 20.01

Ranskalaisikonin kuolemasta kertoo maan sisäministeri. Yksi maailman kuuluisimmista ja arvostetuimmista kokeista, ranskalainen Paul Bocuse on kuollut 91-vuotiaana. Asiasta kertoi sisäministeri Gerard Collomb Twitterissä lauantaina. - Gastronomian paavi jätti meidät, Collomb kirjoitti.


Video: Lonkero, hermosauhut, Hakkarainen ja feminismi – miten presidenttiehdokkaat selittävät nämä termit? MTV 15:32 20.01

Mitä tulee Pekka Haavistolle mieleen sanaparista Teuvo Hakkarainen? Mihin sanapariin Merja Kyllönen vastaa "kipeä kysymys"? Entä kenen ehdokkaan mielestä lonkero on "paljon puhuttanut juoma"? Entä miten istuva presidentti kommentoi "hermosauhuja"? 


Näkökulma: Paavo Väyrynen - tuo Suomen ikioma YYA-Trump iltalehti 15:21 20.01

Laura Huhtasaaren kannattajat näyttävät käyneen ahkerasti äänestämässä ennakkoon, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen. Presidenttiehdokas, joka puhuu vaalitenteissä täysin häpeilemättä valheita - tai siis vaihtoehtoista totuutta, mikä on yksi 2010-luvun hienoimmista innovaatioista? Presidenttiehdokas, joka muuttaa lennossa mielipiteitään oman vaalimenestyksensä turvaamiseksi?


Uutiset