Leslie-hurrikaani osuu lauantain aikana Portugaliin – rankat tuulet etenevät myös Espanjaa kohti MTV 12:01 13.10

Leslie-myrsky etenee kohti Portugalia ja Espanjaa lauantain aikana. Myrskyn ennustetaan tuovan mukanaan rankkasateita ja vaarallisia tuulia.


Kaikkien aikojen löytö: 400 vuotta vanha laivan hylky löydettiin merenpohjasta – "Sisältää paljon uutta tietoa historiastamme" MTV 05:59 28.09

Reutersin mukaan laiva oli mahdollisesti kauppamatkalla Intiasta Portugaliin, kunnes se upposi juuri ennen määränpäätänsä.


THL: Riskiryhmien vältettävä matkustamista Espanjaan ja Portugaliin – taustalla hirmuhelteet ja aavikkopöly MTV 17:11 03.08

Riskiryhmien kannattaa nyt harkita Espanjan tai Portugalin matkan siirtämistä, opastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.


Tappohelle iskee Eurooppaan – lähes 50 asteen paahdetta luvassa! stara 09:20 02.08

Espanjaan ja Portugaliin matkustavia neuvotaan varautumaan miltei vaarallisiin helteisiin. Lämpötilat


Viihdelehti Stara.fi stara 09:20 02.08

Espanjaan ja Portugaliin matkustavia neuvotaan varautumaan miltei vaarallisiin helteisiin. Lämpötilat


Eduskunta hyväksyi: Portugaliin muuttaneiden suomalaiseläkeläisten nollaverotukselle loppu iltasanomat 21:13 29.05

Eduskunta hyväksyi tiistaina Suomen ja Portugalin välisen verosopimuksen irtisanomisen.


US: Suomalaiseläkeläisiä aletaan viimein verottaa Portugalissa MTV 20:56 29.05

Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen Portugalin verosopimuksen irtisanomisesta. Asiasta kirjoittavan Uuden Suomen mukaan Portugaliin muuttaneiden suomalaiseläkeläisten verovapaus jää nyt historiaan.


Nyt se on varmaa: Suomi alkaa verottaa Portugaliin muuttaneita - ”Kun on tuloja, niin jonnekin siitä veroja maksetaan” iltalehti 19:36 29.05

Eduskunta päätti tänään, että Suomi irtisanoo Portugalin kanssa 1970 solmimansa verosopimuksen. Portugalin parlamentin viivyttelyn takia Suomi otti käyttöön ns. diplomaattisen tien. Kiistellyn verosopimuksen irtisanomisesta käytettiin tänään eduskunnassa kolme puheenvuoroa. Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kiisti, että kyse olisi jostakin kateudesta kumpuavasta omituisesta menettelystä. - On aivan selvää, että jos emme hyväksy yrityksille veroparatiisipakoilua, niin emme me myöskään yksittäisille kansalaisille halua hyväksyä sellaista tilannetta, että suomalainen, joka saa Suomesta vaikkapa eläkettä, voisi välttyä kokonaan tuon eläkkeen verottamiselta. Hän ei maksaisi siitä veroa Suomeen mutta hän ei maksaisi siitä lainkaan veroa myöskään Portugaliin.


Nyt se on varmaa: Suomi panee pisteen ”varakkaampien” eläkeläisten nollaveroille Portugalissa uusisuomi 18:23 29.05

Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen Portugalin verosopimuksen irtisanomisesta. Näin olleen Portugaliin muuttaneiden suomalaiseläkeläisten verovapaus jää historiaan.


Suomi iskee eläkeläisiin Portugalissa: Lähes 500 suomalaisen verotus kiristyy iltalehti 17:44 29.05

Juha Sipilän hallituksen esitys: ”Verosopimuksen irtisanominen poistaa eläketulon verotusta koskevan kannustimen muuttaa Portugaliin”. Suomen ja Portugalin verosopimus alkaa vetää viimeisiään. Verosopimuksen irtisanominen on tänään eduskunnassa osittain ainoassa ja osittain toisessa käsittelyssä. Juha Sipilän hallitus esittää, että Suomi irtisanoo Helsingissä 1970 Portugalin kanssa solmiman verosopimuksen, jolla estetään tulon ja omaisuuden kaksinkertainen verotus.


”Suomen mitta on täysi – varakkaampien eläkeläisten verovapaus päättyy” uusisuomi 19:34 23.05

Eduskunnan täysistunto hyväksyi keskiviikkona suunnitelman Portugalin verosopimuksen irtisanomisesta. Se päättää Portugaliin muuttaneiden suomalaiseläkeläisten verovapauden, kuten valtiovarainvaliokunnan verojaoston jäsen Olavi Ala-Nissilä (kesk.) puheenvuorossaan toi esiin.


Saara Aalto paljasti viisusalaisuuksia - esiintymisasussa 11 000 kristallia, hervoton lavarakennelma valmistuu Portugalissa iltalehti 17:00 28.04

Saara Aallon fanit toivottivat artistille onnea euroviisukoitokseen Helsingissä kauppakeskusvierailulla. Suomen edustaja Saara Aalto aloittaa euroviisu-urakkansa ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 8.5. Lähtö Portugaliin on maanantaiaamuna ja sitä ennen hulinaa riittää. Saara vieraili lauantaina Helsingissä kauppakeskus Forumissa jakamassa nimmareita ja poseeraamassa yhteiskuvissa fanien kanssa. Viisukoitos kiinnosti kovasti faneja ja Saara paljasti tilaisuudessa hieman esiintymisasustaan. - Siinä on 11 000 Swarovskin kristallia.


Saksalaispari käveli 2600 kilometrin matkan - 141 päivän urakka alkoi Norjasta ja päättyi Portugaliin iltalehti 12:38 16.04

Pari lähti matkaan joka aamu auringon noustua ja pystytti teltan illan hämärtyessä. Päivittäin Svenja Trenkel ja Witali Bytschkow taivalsivat jalan kahdeksasta yhdeksään tuntia, olipa arki tai sunnuntai. Välillä matka taittui sateessa, kovassa tuulessa tai lumipyryssä. 2600 kilometrin matka sujui 141 päivässä. Trenkelin ja Bytschkowin matkasta kirjoitti saksalainen Der Spiegel -lehti. Kahden vuoden ajan seurustelleen, Kölnissä asuvan Svenjan ja Witalin urakka alkoi elokuussa Norjan Trondheimista ja suuntana oli Portugalin Porto. Matkavarustus oli mahdollisimman kevyt: kummallakin oli selässä vain pieni reppu ja tietysti teltta majoittumista varten.


Suomi irtisanoo verosopimuksensa Portugalin kanssa - vuorineuvokset joutuvat verolle ensi vuoden alusta alkaen iltalehti 14:18 12.04

Hallitus esittää eduskunnalle Suomen ja Portugalin välisen verosopimuksen irtisanomista. Irtisanomisen taustalla on Portugalin parlamentin vitkuttelu Suomelle tärkeässä asiassa. Valtioneuvosto päätti torstaina yleisistunnossaan esittää eduskunnalle Portugalin kanssa vuonna 1970 solmitun verosopimuksen irtisanomista. Irtisanomisen syynä on Portugalin parlamentin haluttomuus ratifioida uutta verosopimusta. Suomi ja Portugali allekirjoittivat marraskuussa 2016 uuden verosopimuksen, jonka myötä Suomen verotusoikeus laajenisi Suomesta Portugaliin maksettaviin yksityisen sektorin työ- ja lisäeläkkeisiin. Nykyisin Suomi saa verottaa vain julkisen sektorin eläkkeitä.


Hallitus päätti: Suomi aikoo purkaa Portugalin verosopimuksen uusisuomi 14:10 12.04

Juha Sipilän (kesk.) hallitus päätti esittää eduskunnalle Suomen ja Portugalin verosopimuksen purkamista. Vuonna 1970 voimaan astunut verosopimus sallii esimerkiksi eläkkeiden maksamisen Portugaliin verovapaasti.


Guardian: Poliisi haki humalaisen lentäjän ohjaamosta juuri ennen nousua - yli sadan matkustajan matka katkesi iltalehti 20:11 25.03

Poliisi löysi 40-vuotiaan miehen koneen ohjaamosta vahvasti päihtyneenä. Yli sadan lentomatkustajan matka Lissaboniin tyssäsi perjantaina Stuttgartin lentokentällä hyvin erikoisesta syystä. Portugalilaisen TAP Air Portugalin lento ei päässyt lähtemään Saksasta Portugaliin, koska toisen lentäjän huomattiin olevan humalassa. Tapauksesta kertoo .


Huuhkajat ammuttiin karkasi lällätellen voittoon keräävät odottamaan turhaan sitten Afrikan uumenista

Uutiset