Jälleen uusi käänne Aarnio-vyyhdissä: KRP:n tynnyrihuumelähetyksestä tutkintapyyntö Poliisihallitukselle iltalehti 06:58 13.01

Poliisihallitus sai perjantaina tutkintapyynnön koskien sitä, syyllistyikö KRP rikosprovokaatioon valehuumetynnyrin lähettämisessä Suomeen. Lähetyksen perusteella Jari Aarnio ja 9 muuta tuomittiin vuosikausiksi vankeuteen. Huumepoliisin päällikkönä toimineen Jari Aarnion ja yhdeksän muun henkilön pitkiin vankeustuomioihin johtanut "alkurikos" halutaan nyt uudelleen tutkintaan. Virossa työskentelevä lakimies-kirjailija Juhani Tamminen jätti perjantaina Poliisihallitukseen tutkintapyynnön siitä, syyllistyikö keskusrikospoliisi (KRP) kiellettyyn rikosprovokaatioon järjestämällä Hollannista Suomeen lähetetyn valehuumetynnyrin.


Poliiseja kehotetaan käräyttämään työkavereitaan - ”kavalluskanava” herättää suuttumusta iltalehti 07:04 12.01

Poliisihallitus on avannut sisäisen kanavan, jolla poliisit voivat käräyttää kollegoitaan anonyymisti. Sisäinen vasikointikanava herättää poliisin sisällä suuttumusta ja vastustusta. Poliisien keskuudessa leviää video, jolta on aistittavissa "Eettisen kanavan" aikaansaamat tunnelmat. Kaikessa hiljaisuudessa käynnistetty vasikointikanava kannustaa poliiseja käryttämään kollegansa.


Poliisihallitus selvittää lasten alpakkatapahtuman siirtämistä – ”Teemme juridisen arvion” iltasanomat 14:33 08.12

Feministinen puolue teki poliisihallitukselle selvityspyynnön.


Suomen entisen NHL-tappelijan bisnes loppui lyhyeen - poliisihallitus puuttui peliin: ”Minulla on metrin mittainen banaani otsassa” iltalehti 12:55 08.12

Entisen NHL-pelaajan Sami Heleniuksen vedonlyöntiyrityksen toiminta loppui poliisihallituksen selvityspyyntöön. Poliisihallituksen mukaan Heleniuksen nimellä markkinoidun sivuston Kasino Curtin toiminta on Suomen lakien vastaista. Seuraavana päivänä ex-kiekkoilija päätti olla vastaamatta selvityspyyntöön ja vetofirman toiminta ajettiin alas.


Poliisihallitus selvittää lastentapahtuman siirtämisen laillisuuden – kaupunginvaltuutettu pyysi selvitystä MTV 09:47 08.12

Poliisihallitus aloittaa selvityksen itsenäisyyspäivän lastentapahtuman siirtämistä koskeneesta päätöksestä, kertoo Feministinen puolue. Puolueen mukaan päätöksen laillisuutta pyysi selvittämään puolueen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Katju Aro.


Poliisi: Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kokoontumisia itsenäisyyspäivänä ei voi kieltää ennakkoon MTV 13:36 05.12

Poliisi ei voi estää ennakolta Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) kokoontumisia, mielenilmaisuja tai tunnusten käyttöä itsenäisyyspäivänä, koska päätös järjestön Suomen osaston sekä alueosastojen lakkauttamisesta ei ole vielä lainvoimainen. Poliisihallitus kertoo asiasta tiedotteessaan.


Poliisi ei voi estää uusnatsien kokoontumista itsenäisyyspäivänä - käräjäoikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen iltalehti 13:10 05.12

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti viime viikolla lakkauttaa Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Suomen osaston ja sen alaosastot. Toistaiseksi poliisi ei kuitenkaan voi estää uusnatsien kokoontumisia, mielenilmauksia tai tunnusten käyttöä itsenäisyyspäivän tapahtumissa, koska oikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen. Asiasta kertoo Poliisihallitus tiedotteessaan. - Muuten poliisilla on oikeus puuttua niiden, kuten muidenkin tahojen kokoontumisiin ja mielenilmauksiin, mikäli yleinen järjestys ja turvallisuus vaarantuvat tai lakia muutoin rikotaan, tiedotteessa todetaan.


Poliisiylijohtaja uusnatsijärjestön lakkautuksesta: ”Selkeä viesti ettei rasististen järjestöjen toiminnalle pidä antaa sijaa” - natsit aikovat marssia silti iltalehti 14:42 30.11

Kansallissosialistit aikovat silti marssia Helsingissä itsenäisyyspäivänä. Pirkanmaan käräjäoikeus on hyväksynyt Poliisihallituksen kanteen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen osaston sekä siihen suoraan tai välillisesti kuuluvien alaosastojen sekä Pohjoinen perinne ry:n lakkauttamiseksi. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan Poliisihallitus tutustuu tarkoin päätöksen sisältöön. Tämän jälkeen arvioidaan sen vaikutuksia.


Käräjäoikeus tuomitsi uusnatsien järjestön lakkautettavaksi Suomessa iltalehti 14:29 30.11

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnan laittomaksi. Poliisihallitus voitti uusnatsijärjestön siviilioikeudenkäynnissä. Oikeus antoi päätöksensä 30. marraskuuta. Käräjäoikeus julisti Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkautetuksi tuomiolauselmassa. Kaikkien alaosastojen toiminta loppuu, kuuluivat ne liikkeeseen välillisesti tai suoraan.


Suomen valtio voitti rahapeliyhtiö Betssonin tytäryhtiön käräjillä - vaati Poliisihallitukselta 2,15 miljoonan euron korvauksia iltalehti 08:41 10.11

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomion tapauksessa keskiviikkona. Maltalainen peliyhtiö BML Group haastoi Poliisihallituksen oikeuteen, koska Apple poisti peliyhtiön sovellukset verkkokaupastaan Apple Storesta Poliisihallituksen pyynnöstä. Tapauksen keskiössä on valtion rahapelimonopoli. Poliisihallitus on 2000-luvun aikana taistellut useiden peliyhtiöiden kanssa. Esimerkiksi 2000-luvun alussa Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistys Paf ja Suomen valtio taistelivat siitä, saako Paf ottaa asiakkaita nettipeleihinsä Manner-Suomesta.


Suomen uusnatsit ovat harvinaisen radikaaleja - Supon erikoistutkija: ”Vastaavaa en tiedä Euroopasta” iltalehti 16:27 26.10

Suojelupoliisin erikoistutkija Tommi Partanen todisti asiantuntijana Poliisihallituksen ja uusnatsien välisessä riita-asiassa Tampereella. Poliisihallitus pyrkii Pirkanmaan käräjäoikeudessa osoittamaan, että uusnatsistinen Pohjoismainen vastarintaliike toimii lakien tai hyvien tapojen vastaisesti Suomessa. Poliisihallitus esittää järjestön lakkauttamista esimerkiksi sananvapautta rikkovien kirjoitusten ja rikollisuuden ihannoinnin vuoksi. Poliisi on syynännyt uusnatseja jo pitkään. Oikeudessa kuultiin asiantuntijana Suojelupoliisin erikoistutkijaa Tommi Partasta, joka on selvittänyt vastarintaliikkeen taustoja vuodesta 2009.


Poliisihallitus vyöryttää todisteita uusnatseja vastaan - käräjätuomari huolestui aikataulusta iltalehti 15:33 26.10

Todisteiden suuri määrä venyttää oikeudenkäyntiä perjantaille. Poliisihallituksen ja uusnatsien välinen riitaoikeudenkäynti uhkaa venyä. Käsittelylle oli alun perin osoitettu ainoastaan torstai 26. lokakuuta. Puheenjohtaja, käräjätuomari Virpi Pirhonen kuitenkin ilmoitti heti istunnon aluksi, että myös varapäivä perjantai otetaan käyttöön.


Vastarintaliike juhli Jesse Torniaista Asema-aukion väkivallan jälkeen - uusnatsi nauroi oikeudessa iltalehti 14:33 26.10

Uusnatsit olivat palkinneet Torniaisen ”rohkeudesta ja uskollisuudesta liikettä kohtaan”. Poliisihallituksen asianajajan Markku Fredmanin mukaan PVL:n helmikuinen toiminta osoittaa, että yhdistys on syytä lakkauttaa. Poliisihallitus vaatii kanteessaan uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnan keskeyttämistä. Kannetta ajava Fredman totesi torstaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa, että Jesse Torniaisen kohtelu Helsingin Asema-aukion pahoinpitelyn jälkeen on erityisen painava todiste.


Uusnatsien väkivaltainen historia nousi esiin oikeudessa iltasanomat 13:48 26.10

Asema-aukion pahoinpitely oli asianajajan mukaan viimeinen niitti, jonka takia Poliisihallitus nyt vaatii uusnatsijärjestöjen lakkauttamista.


Jesse Torniainen kuunteli uusnatsien rikoshistoriaa rauhallisena - tietokoneessa erikoinen teippiviritys iltalehti 11:39 26.10

Poliisihallitus nosti esiin useita uusnatsien rikoksia. Poliisihallitus pyrkii oikeudessa todistamaan, että uusnatsit ovat järjestelmällisesti kehottaneet ihmisiä rikollisuuteen ja väkivaltaan. Poliisihallitus vaatii kanteessaan, että uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kaikki toiminta lopetetaan Suomessa.


Uusnatsit tulivat joukolla lakkautusoikeudenkäyntiin - ruotsalaismies naureskeli Jesse Torniaiselle: ”Nehän näyttävät tykkäävän sinusta” iltalehti 11:02 26.10

Tänään oikeudessa kuullaan erityisesti PVL:n lakkauttamista vaativaa Poliisihallitusta. Poliisihallituksen ja uusnatsijärjestön välistä riita-asiaa käsitellään torstaina ja perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Oikeuden puheenjohtaja Virpi Perhonen totesi istunnon aluksi, että käsittelyssä tarvitaan myös toinen päivä. Torstaina oikeus kuulee erityisesti Poliisihallitusta, joka vaatii kanteensa mukaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkauttamista Suomessa.


Uutiset