Karaokeriksa riemastuttaa Suomen suvessa – tänään tavoitteena Pohjoismaiden suurin karaoketapahtuma MTV 17:50 12.06

Helsingin Musiikkitalon puistossa tavoiteltiin tänään Helsinki-päivän kunniaksi Pohjoismaiden historian suurin karaoketapahtuman järjestämistä.


Lehti: Pohjoismaiden sakkokuningas sai taas yli 60 000 €:n rapsut uusisuomi 15:17 12.06

Ahvenanmaan rikkaimpana miehenä tunnettu kauppaneuvos Anders Wiklöf sai lauantaina Ahvenanmaalla 63 240 euron sakot ylinopeudesta, kertoo Ålandstidning.


Futishistoriassa pohjoismaista juhlaa – Suomella peiliin katsomisen paikka uusisuomi 16:19 30.05

Pohjoismaat ovat vahvasti edustettuina kahden viikon kuluttua Venäjällä alkavissa jalkapallon MM-kisoissa. Ruotsi, Norja ja Islanti ovat selviytyneet kisoihin ja pitävät yllä Pohjoismaiden vahvoja menestysperinteitä.


Ruotsalaismedia: Telia ostamassa Bonnierin tv-toiminnat - eli myös Suomen MTV3-kanavan iltalehti 13:27 25.05

Suomessa ruotsalainen Bonnier omistaa MTV:n, kertoo ruotsalainen Resumé. Pohjoismaiden suurin teleoperaattori, ruotsalainen Telia on ostamassa ruotsalaisen mediajätti Bonnierin pohjoismaiset tv-toiminnot, kertoo ruotsalainen Resumé-lehti verkkosivullaan. Lehden mukaan kauppoja on hierottu viime syksystä, ja nyt neuvottelut ovat loppusuoralla. Kauppahinnan lehti sanoo olevan 10-12 miljardia kruunua eli noin miljardi euroa.


Ruotsalaismedia: Telia ostamassa Bonnierin tv-toiminnat - eli myös Suomen MTV3:n iltalehti 12:51 25.05

Suomessa ruotsalainen Bonnier omistaa MTV:n. Pohjoismaiden suurin teleoperaattori, ruotsalainen Telia on ostamassa ruotsalaisen mediajätti Bonnierin pohjoismaiset tv-toiminnot, kertoo ruotsalainen Resumé-lehti verkkosivullaan. Lehden mukaan kauppoja on hierottu viime syksystä, ja nyt neuvottelut ovat loppusuoralla. Kauppahinnan lehti sanoo olevan 10-12 miljardia kruunua eli noin 98-120 miljoonaa euroa.


Pohjoismaiden pääministerit tukevat Suomen haavetta: Voisivatko Trump ja Putin sittenkin tavata Suomessa? iltasanomat 20:03 22.05

Pääministeri Juha Sipilän mukaan Pohjoismaiden pääministerit pitivät Arktisen alueen huippukokousta tärkeänä.


Jääkiekkoliiton pomo vahvistaa: Leijonat mukaan uuteen turnaukseen – järjestetään ennen MM-kisoja MTV 11:28 20.05

Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen vahvistaa MTV:lle, että Leijonat tulee osallistumaan vuoden 2019 huhtikuussa uuteen Pohjoismaiden kiekkoturnaukseen, Nordic Cupiin.


OECD: Naisten tasa-arvoinen osallistuminen työelämään on kasvattanut Pohjoismaiden taloutta selvästi MTV 21:47 14.05

Jo pelkästään naisten osallistuminen työelämään selittää 10–20 prosenttia Pohjoismaiden vuotuisesta talouskasvusta viimeisten 50 vuoden aikana, kertoo teollisuusmaiden yhteistyöjärjestön OECD:n uusi raportti.


Joel Harkimo ja Niklas Räsänen uhmaavat vaaroja – starttaavat kylmiltään vaativaan prätkäkisaan iltasanomat 10:15 10.05

Yksi Pohjoismaiden suurimmista moottoripyörätapahtumista järjestetään perjantaina ja lauantaina Asikkalassa.


Maailman hevipääkaupunkia etsitään Suomesta - vaatimuksena eniten metallibändejä asukaslukuun nähden iltalehti 08:44 09.05

Capital of Metal -kampanjan tarkoituksena on selvittää, mikä Suomen kaupungeista ansaitsee maailman metallipääkaupungin tittelin. Suomi röyhisti rintaansa vuonna 2016, kun Pohjoismaiden johtajat vierailivat Valkoisessa talossa ja Yhdysvaltain silloinen presidentti Barack Obama kiinnitti huomiota suomalaiseen metallimusiikkiin. - Haluan huomauttaa, että Suomessa on ehkä eniten hevibändejä maailmassa suhteutettuna väkimäärään. Lisäksi Suomessa on hyvä hallinto. Onkohan näillä asioilla jokin yhteys, Obama ihmetteli leikkisästi.


Ruotsin Nato-selvityksen tekijä: Pohjoismaat tiivistävät turvallisuus­yhteistyötä Venäjän takia iltasanomat 19:29 08.05

Venäjän toimet Ukrainassa ovat tärkeä syy, miksi Pohjoismaiden pitäisi tiivistää turvallisuuspolitiikkaansa.


Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät - tuloerot kasvussa Pohjoismaissa, vieläpä muiden teollisuusmaiden keskiarvoa nopeammin iltalehti 18:15 03.05

Ministerineuvoston mukaan yksi pääsyy tuloerojen kasvulle on se, että tukijärjestelmien rahallinen suuruus ei ole kasvanut palkkojen kanssa samaa tahtia. Pohjoismaiden eli Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin tuloerot ovat merkittävässä kasvussa. Tämä selviää Pohjoismaiden ministerineuvoston uudesta julkaisusta. - Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa kasvu on ollut suurempaa kuin OECD-maissa keskimäärin, julkaisun toinen toimittaja Jesper Roine sanoo. Poikkeavat syyt


Helsinkiin tulee 40 liikkeen outlet-kylä – tavoitteena Pohjoismaiden suurin kävijämäärä MTV 14:48 03.05

Helsingin ja Vantaan rajalle avautuu marraskuussa 2019 Helsinki Outlet -kylä. Kylään on tulossa 40 muoti- ja lifestyle-liikettä. Niiden joukossa ovat Hugo Boss, GANT, Marimekko, Tiger of Sweden ja Guess. 


Hong Kong -ketju ruotsalaisomistukseen - tuloksena Pohjoismaiden suurin halpatavaraketju iltalehti 21:28 02.05

Yrityskaupan jälkeen ruotsalainen Rusta-konserni käsittää yli 150 tavarataloa ja sillä on noin 3 000 työntekijää. Ruotsalainen tavarataloketju Rusta ostaa suomalaisen Hong Kongin. Yhdessä niistä tulee Pohjoismaiden suurin halpatavaraketju. Yritykset ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä Hong Kongin koko osakekanta siirtyy Rustalle.


Suomen Pankki: Ruotsin asuntomarkkinoiden romahduksella olisi vaikutuksia myös Suomessa uusisuomi 09:11 29.04

Pohjoismaiden välisistä reaalitalouden ja rahoitusjärjestelmän kytköksistä johtuen Ruotsin asuntomarkkinariskien laajamittaisella toteutumisella voisi Suomen Pankin arvion mukaan olla tuntuvia vaikutuksia muissakin Pohjoismaissa, myös Suomessa. 


Jutta Gustafsberg jätti kehonrakentajalegenda Ari Kokkosen - kertoo nyt luisusta pimeyteen: ”Se pistää miehen polvilleen” iltalehti 16:32 26.04

Jutta Gustafsbergin jättämä Ari Kokkonen kävi eron jälkeen pohjalla. Kehonrakennuksen Suomen ja Pohjoismaiden mestari, yrittäjä Ari Kokkonen, 45, putosi pitkään pimeyteen vuonna 2016, kun jo sovitut häät peruttiin, työyhteistyö ja samalla vuonna 2011 alkanut suhde Jutta Gustafsbergin kanssa loppui. Kihlaus purettiin ja Kokkonen jäi yksin, eropäätös oli Gustafsbergin.


Nordea arvioi Venäjä-toimintansa uudestaan - ”Aika isosta riskin vähentämisestä on kyse” iltalehti 18:38 25.04

Pohjoismaiden suurin pankkikonserni Nordea kertoi asiasta tänään osavuosikatsauksessaan. Nordean maajohtaja Ari Kaperi sanoo Iltalehdelle, että toimenpiteet ovat kohdistuneet isoimpiin venäläisiin yritysasiakkaisiin. - Suurimmillaan meidän Venäjä-toiminnan luottosalkun koko oli noin 7,5 miljardia euroa. Nyt se on 2,5 miljardia euroa. Eli aika isosta riskin vähentämisestä on kyse, Kaperi sanoo.


Helsinki-Vantaan matkustajamäärä kasvaa Pohjoismaiden pääkentistä nopeimmin MTV 11:02 18.04

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä kasvaa Pohjoismaiden pääkentistä nopeimmin. Maaliskuu oli 11. kuukausi peräkkäin, jolloin Helsinki-Vantaan matkustajaliikenne kasvoi Pohjoismaiden pääkentistä eniten.


ajatuksia EUn tulevaisuudesta jyrähti Sveitsin tasoitusmaalista osakkeitaan

Uutiset