Kari-Pekka Toivonen irtisanoutui Oulun Teatterista – ”Tämä on yksi näytelmä, joka loppuu keväällä” iltasanomat 15:03 18.10

Pohjoisen teattereissa käy kylmä vinkka. Kari Väänänen irtisanoutui Rovaniemeltä helmikuussa ja Kari-Pekka Toivonen Oulusta maanantaina.


Ranskalaismedia uutisoi laajasti Arto Paasilinnan kuolemasta – ”Yksi pohjoisen merkittävimmistä kirjailijoista” iltasanomat 13:47 17.10

Arto Paasilinna oli hyvin suosittu myös Ranskassa, jossa hänen teoksistaan on tehty myös elokuvia.


Raksilan maamerkkiä laajennetaan 20 miljoonalla – julkisivu hyödyntää pohjoisen perhosen muotoja iltasanomat 06:19 03.10

Kiilamainen Kiitäjä voitti Ouluhallin laajennuksen suunnittelukutsukilpailun.


Sakari Manninen päätti pelata itsensä huipulle – nyt työn hedelmää korjataan Jokereiden ykkösnyrkissä jatkoaika.com 19:11 06.09

Pohjoisen kiekkokoulun läpikäynyt Sakari Manninen olisi voinut tyytyä kiekkoilemaan Liigan keskitasolla. Kova työ ja sinnikäs asenne siivittivät hyökkääjän kuitenkin pykälää pidemmälle aina KHL:n kirkkaisiin valoihin asti.


Ilmastokommentti: Onko kriittinen piste jo ylitetty? Epätodennäköiset uhkakuvat toteutuvat, mutta tavoitteista lipsutaan kilvan MTV 13:28 29.08

Grönlannin pohjoisen rannikon jääpeite on huvennut, vaikka sitä on pidetty vakaana. Grönlannin pohjoisosissa jäätikkö on ollut paksumpaa kuin muualla arktisilla alueilla ja sen takia on uskottu, että sulaminen ei kohdistu sinne. Kevään lämpimät etelätuulet kuitenkin sulattivat jään, kirjoittaa MTV Uutisten ympäristötoimittaja Päivi Mäki-Petäjä.


Grönlannin "viimeisestä linnakkeesta" paljastui huolestuttava tieto: Mitä tapahtui vakaana pidetylle jääalueelle? Tutkijatkin hämmästyivät MTV 07:35 28.08

Tuoreet satelliittikuvat paljastavat huolestuttavan tiedon Grönlannin jääpeitteestä: Ensimmäistä kertaa mittaushistoriassa vahvana ja vakaana pidetyn pohjoisen rannikon jääpeite on huvennut. 


Maailman terveysjärjestö WHO huolestui pohjoisen helteistä – antaa terveysohjeita MTV 14:31 25.07

Maailman Terveysjärjestö WHO on antanut terveysohjeen Euroopan alueelle helteiden takia. Epätavalliset helteet ovat jämähtäneent pohjoismaiden ylle viime viikkoina.


”Hellekupu” jämähti Pohjoismaiden ylle – näin Suomen helteistä uutisoidaan nyt maailmalla iltasanomat 09:14 19.07

Pohjoisen pallonpuoliskon kuumimmat paikat on tällä hetkellä Pohjoismaissa, mutta lämpöennätyksiä on mitattu tänä kesänä myös muualla maailmassa.


Venäjän jättimäinen ydinsukellusvene lipuu Suomenlahdelle juuri Trumpin ja Putinin tapaamisen alla iltasanomat 20:42 12.07

Venäjän Pohjoisen laivaston ydinsukellusvene Orjol on 155 metriä pitkä. Se osallistuu heinäkuun lopussa Pietarin edustalla järjestettävään vuotuiseen paraatiin.


Koeputkihedelmöityksestä ratkaisu sarvikuonojen ahdinkoon? Ensimmäisestä yrityksestä lupaavia tuloksia MTV 06:01 09.07

Tutkijat ovat onnistuneet ensimmäistä kertaa koeputkihedelmöittämään uhanalaisen pohjoisen alalajin isosarvikuonon. Asiasta kertoo The Telegraph.


RoPS jatkaa sinnikkäästi HJK:n haastamista – PS Kemi uhkaa tippua uusisuomi 22:31 04.07

Jalkapallon Veikkausliigan pohjoisen joukkueet kulkevat erilaista tietä. Kauden merkittävä yllättäjä Rovaniemen Palloseura jatkaa sarjassa toisena. PS Kemi on puolestaan jumbosijalla ja vaarassa pudota Ykköseen.


Lännessä selkenee päivän mittaan ja on poutaa – sateet liikkuvat itään iltasanomat 07:21 29.06

Syvenevä matalapaine paikoin runsaine sateineen liikkuu itään. Sen jälkipuolella tuulee voimakkaasti pohjoisen puolelta.


Nelostiellä kuuden auton ketjukolari – ruuhkauttaa liikennettä pohjoisen suuntaan MTV 13:12 22.06

Nelostiellä Lahdessa, noin puolitoista kilometriä Kujalan liittymästä etelään on sattunut kuuden auton ketjukolari, kertoo Hämeen poliisi.


Tänään on kesäpäivänseisaus – Aurinko on pohjoisimmillaan liikeradalla MTV 05:28 21.06

Tänään on pohjoisen pallonpuoliskon vuoden pisin päivä, joka tunnetaan myös kesäpäivänseisauksena. Aurinko on pohjoisimmillaan vuotuisella liikeradallaan taivaalla.


Propulsion jälleen pohjoisen valtias – Raitala ajoi kaksi voittoa iltasanomat 08:47 17.06

Daniel Redénin superori voitti Bodenin suurkilpailun kolmantena vuonna peräkkäin.


Suomen hyttysten määrä on käsittämätön: Yksin pohjoisen soilla syntyy 21 000 miljardia hyttystä MTV 06:27 06.06

Hyttysiä on ollut liikkeellä sankoin joukoin. Syynä on lämmin sää, joka on saanut hyttysten munat kuoriutumaan yhdellä kertaa.


Hallitusneuvotteluiden kariutuminen aiheutti poliittisen kriisin Italiassa - populistijohtaja vaatii presidentille virkarikossyytettä iltalehti 02:17 28.05

Italiassa saatetaan joutua järjestämään uudet vaalit hallitusneuvotteluiden kariuduttua myöhään sunnuntaina. Populistinen Viiden tähden liike yritti muodostaa hallitusta äärioikeistolaisen Pohjoisen liiton kanssa. Puolueet nimittivät pääministeriehdokkaaksi 53-vuotiaan Giuseppe Conten, joka toimi hallituksenmuodostajana.


Veikkausliigassa dramaattinen kierros: KuPS hävisi sarjajumbolle, alivoimainen RoPS nousi lisäajalla tasoihin - täyden kierroksen kaikki tulokset iltalehti 17:16 26.05

Lauantain täysi Veikkausliigan kierros oli värikäs. Sarjakakkosena lauantaihin lähtenyt Kuopion Palloseura nousi kahden maalin takaa tasoihin PS Kemiä vastaan, mutta pohjoisen jumbojoukkue iski vielä aivan ottelun lopussa. Vanha kunnon Juho Mäkelä napautti päivän toisella maalillaan Kemille arvokkaan vierasvoiton. Voitolla Kemi nousi TPS:n ohi sarjan tyvessä. KuPS taas putosi RoPSin taakse kolmanneksi, kun rovaniemeläiset nousivat yhtä dramaattisesti vierastasuriin Turussa. Inter meni Timo Furuholmin kahdella maalilla 3-2-johtoon, mutta lopussa tapahtui taas kummia.


Italian pääministeriksi tulossa täysin tuntematon professori iltalehti 21:02 21.05

Kyseessä on kompromissiehdokas. Italian uudeksi pääministeriksi on nousemassa julkisuudessa täysin tuntematon oikeustieteen professori Giuseppe Conte. Asiasta sopivat hallitusta muodostavat populistinen Viiden tähden liike ja tiukan linjan oikeistolainen Pohjoisen liitto. Conte on 54-vuotias professori, joka opettaa lakia Firenzessä ja Roomassa. Hän ei ole kansanedustaja eikä ole ollut ennen mukana politiikassa.


kevyempänä 246 lentänyt Nasan tutkija puida Helsingin käräjillä ”En näe,

Uutiset