Hallitusneuvotteluiden kariutuminen aiheutti poliittisen kriisin Italiassa - populistijohtaja vaatii presidentille virkarikossyytettä iltalehti 02:17 28.05

Italiassa saatetaan joutua järjestämään uudet vaalit hallitusneuvotteluiden kariuduttua myöhään sunnuntaina. Populistinen Viiden tähden liike yritti muodostaa hallitusta äärioikeistolaisen Pohjoisen liiton kanssa. Puolueet nimittivät pääministeriehdokkaaksi 53-vuotiaan Giuseppe Conten, joka toimi hallituksenmuodostajana.


Veikkausliigassa dramaattinen kierros: KuPS hävisi sarjajumbolle, alivoimainen RoPS nousi lisäajalla tasoihin - täyden kierroksen kaikki tulokset iltalehti 17:16 26.05

Lauantain täysi Veikkausliigan kierros oli värikäs. Sarjakakkosena lauantaihin lähtenyt Kuopion Palloseura nousi kahden maalin takaa tasoihin PS Kemiä vastaan, mutta pohjoisen jumbojoukkue iski vielä aivan ottelun lopussa. Vanha kunnon Juho Mäkelä napautti päivän toisella maalillaan Kemille arvokkaan vierasvoiton. Voitolla Kemi nousi TPS:n ohi sarjan tyvessä. KuPS taas putosi RoPSin taakse kolmanneksi, kun rovaniemeläiset nousivat yhtä dramaattisesti vierastasuriin Turussa. Inter meni Timo Furuholmin kahdella maalilla 3-2-johtoon, mutta lopussa tapahtui taas kummia.


Italian pääministeriksi tulossa täysin tuntematon professori iltalehti 21:02 21.05

Kyseessä on kompromissiehdokas. Italian uudeksi pääministeriksi on nousemassa julkisuudessa täysin tuntematon oikeustieteen professori Giuseppe Conte. Asiasta sopivat hallitusta muodostavat populistinen Viiden tähden liike ja tiukan linjan oikeistolainen Pohjoisen liitto. Conte on 54-vuotias professori, joka opettaa lakia Firenzessä ja Roomassa. Hän ei ole kansanedustaja eikä ole ollut ennen mukana politiikassa.


Italian populistipuolueet pääsivät sopuun pääministeristä iltalehti 20:35 20.05

Veroja leikataan, 500 000 maahanmuuttajaa karkotetaan. Italian parlamenttivaalit pidettiin maaliskuun alussa ja hallitusta muodostamaan valikoituivat populistinen viiden tähden liike ja äärioikeistolainen Pohjoisen liitto Lega. Puolueet ilmoittivat sunnuntaina päässeensä sopuun pääministeriehdokkaasta. Hänen nimensä kerrotaan kuitenkin vasta maanantaina, kun asiasta on kerrottu presidentti Sergio Mattarellalle.


Italian populisteilta kallis hallitusohjelma: ”Kustannusarvio jopa 126 miljardia” uusisuomi 16:24 18.05

Populistinen Viiden tähden liike ja äärioikeistolainen Pohjoisen liitto ovat päässeet sopuun Italian tulevasta hallitusohjelmasta kymmenen päivää jatkuneiden neuvotteluiden jälkeen. Ohjelma on julkaistu tänään.


Luonnos Italian hallitusohjelmasta julki: euroeroa ei mainita, Venäjä-pakotteet pois, perustulo valmisteluun MTV 13:06 18.05

Italiassa vaalit voittanut uudistusmielinen populistipuolue Viiden tähden liike ja EU-vastainen oikeistopuolue Lega (entinen Lega Nord, Pohjoisen liitto) ovat julkaisseet luonnoksensa maan hallitusohjelmaksi.


Italiassa sopu hallitusohjelmasta - pääministeristä keskustellaan vielä iltalehti 15:16 17.05

Populistinen Viiden tähden liike ja äärioikeistolainen Pohjoinen Liitto ryhtyvät hallitsemaan Italiaa. Viiden tähden liikkeen johtaja Luigi Di Maio ja Pohjoisen Liiton Matteo Salvini allekirjoittivat tänään torstaina suunnitellun koalitiohallituksensa ohjelman. Pääministerin nimi ei ole vielä selvillä, mutta neuvotteluissa on päästy eteenpäin.


Italian populisti­puolueet pyysivät lisä­aikaa poliittisen umpi­solmun selvittämiseen iltasanomat 17:29 09.05

Italian populistipuolueet Viiden tähden liike ja Lega (entinen Pohjoisen liitto) ovat pyytäneet presidentiltä 24 tunnin lisäaikaa muodostaakseen viime tingassa yhteishallituksen ratkaisemaan kaksi kuukautta jatkuneen poliittisen kriisin.


Lämpöaalto saa Lapin tulvimaan – Tornion kaupungissa vesi voi ylittää tulvavallin tuhoisin seurauksin iltasanomat 20:19 08.05

Lännestä saapunut lämpöaalto on vauhdilla sulattamassa pohjoisen lumet, tiedottaa Lapin ely-keskus.


Lämpöaalto saa Lapin tulvimaan – Torniossa on viikon päästä todella märkää iltasanomat 18:39 08.05

Lännestä saapunut lämpöaalto on vauhdilla sulattamassa pohjoisen lumet, tiedottaa Lapin ely-keskus.


Lapissa lämpimän sään hehkutus saattaa harmittaa – tänään viisi senttiä lunta MTV 07:24 07.05

Etelässä lämpimiä säitä on hehkutettu koko viikonlopun ajan. Sää näyttää kuitenkin aivan toiselta etenkin pohjoisen Lapin vinkkelistä: tänään on satamassa vielä viisi senttiä lunta.


Mystiset aukot Pohjoisen jäämeren jäälautassa hämmästyttävät Nasaa: ”En ole koskaan nähnyt vastaavaa” MTV 14:31 25.04

Nasa havaitsi vuosittaisella tutkimusmatkallaan erikoisia aukkoja Jäämeren alueen jäälautassa. Nasan tiedemies kertoo, etteivät hän ole koskaan nähnyt vastaavaa. 


Näkökulma: Kolmet potkut ja kolme mestaruutta - Kai Suikkanen on minulle mysteeri iltalehti 07:46 23.04

Kai Suikkanen on karismaattinen sheriffi ja kömpelö studiokommentaattori, josta ei ota selvää, kirjoittaa Sasha Huttunen Oulusta. On voinut pitää jonkinmoisena nyrkkisääntönä, että kun valmentaja saa kahdet potkut peräkkäin, se alkaa olla hänen osaltaan siinä. Näin ajattelin myös Kai Suikkaselle käyneen. Hän sai toisella tulemisellaan kenkää TPS:stä marraskuussa 2014 ja yhden välivuoden jälkeen myös Kärpät näytti ovea viime keväänä, kun Suikkanen ei saanut hilattua pohjoisen suurseuraa edes puolivälieriin.


Rekka kaatui Nelostiellä Mäntsälässä - kaistat pohjoiseen tukossa iltalehti 08:01 20.04

Jätepuutavaraa kuljettanut rekka kaatui Helsinki-Lahti-moottoritiellä aamulla 06.30 aikaan. Molemmat kaistat pohjoisen suuntaan ovat tukossa hieman liittymän 25 eteläpuolella, Mäntsälän Nesteen kohdalla. Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan, että raivaustyöt paikalla kestävät vielä pitkään. Kolaripaikan ohi pääsee Neste Tuliruusun kohdalta.


Pyöräilijä Michael Goolaerts kuoli vain 23-vuotiaana – kaatui tienpintaan Pohjoisen helvetissä iltasanomat 12:52 09.04

Goolaerts kaatui kisan nupukiviosuudella maantiepyöräilyn kevätklassikossa.


Kärppien päävalmentaja Mikko Manner hehkuttaa pohjoisen ja etelän yhteenottoa: ”Korvien väli vaikuttaa” iltalehti 15:37 03.04

Oulun Kärpät isännöi Helsingin IFK:ta tänään Liigan välierien avausottelussa. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner vastasi Iltalehden kysymyspatteriin. 1. Minkälainen on välieräsarjan Kärpät-HIFK asetelma?


Kärpät palasi huipulle ja lähtee metsästämään mestaruutta takaisin pohjoiseen jatkoaika.com 07:45 03.04

Viime kaudella kyykännyt Oulun Kärpät lähti välivuoden jälkeen tavoittelemaan nousua takaisin kohti Liigan kärkisijoja. Oululaiset tekivät sen, jopa hieman ennakko-odotuksia korkeammalle - runkosarjan voittajiksi. Puolivälierissä Kärpät siivosi tieltään Porin Ässät lukemin 4-1, ja välierissä oululaiset kohtaavat HIFK:n vahvan kevätvireen. Aika näyttää, kestääkö pohjoisen ylpeyden liito takaisin kiinni Kanada-maljaan.


Poliisi: Kevätsää yllyttää pääsiäisautoilijoita uhkarohkeaan kaahailuun - ”Rauhallisesti vaan...” iltalehti 12:30 30.03

Ylikonstaapeli muistuttaa, ettei ruuhkassa ohittelemalla voita aikaa käytännössä ollenkaan. Poliisi on kiirastorstai-iltapäivästä lähtien pysäyttänyt Suomen valtateillä useita innokkaita pääsiäisen juhlijoita, joiden hinku päästä lomalaitumille on realisoitunut törkeinä ylinopeuksina ja vaarallisina ohituksina. Nopeusvalvontaa moottoritiellä parhaillaan suorittava ylikonstaapeli Jarno Alarotu Hämeen poliisista kertoo Iltalehdelle puhelimitse, että pitkäperjantain liikenne etenkin pohjoisen suuntaan näyttää edelleen reippaalta.


hirmuisin kesken tv-haastattelun Ronaldo sai satikutia tieltä Yhdysvalloissa – tuomarit antoivat suomalaiselle

Uutiset