Maailman terveysjärjestö WHO huolestui pohjoisen helteistä – antaa terveysohjeita MTV 14:31 25.07

Maailman Terveysjärjestö WHO on antanut terveysohjeen Euroopan alueelle helteiden takia. Epätavalliset helteet ovat jämähtäneent pohjoismaiden ylle viime viikkoina.


”Hellekupu” jämähti Pohjoismaiden ylle – näin Suomen helteistä uutisoidaan nyt maailmalla iltasanomat 09:14 19.07

Pohjoisen pallonpuoliskon kuumimmat paikat on tällä hetkellä Pohjoismaissa, mutta lämpöennätyksiä on mitattu tänä kesänä myös muualla maailmassa.


Venäjän jättimäinen ydinsukellusvene lipuu Suomenlahdelle juuri Trumpin ja Putinin tapaamisen alla iltasanomat 20:42 12.07

Venäjän Pohjoisen laivaston ydinsukellusvene Orjol on 155 metriä pitkä. Se osallistuu heinäkuun lopussa Pietarin edustalla järjestettävään vuotuiseen paraatiin.


Koeputkihedelmöityksestä ratkaisu sarvikuonojen ahdinkoon? Ensimmäisestä yrityksestä lupaavia tuloksia MTV 06:01 09.07

Tutkijat ovat onnistuneet ensimmäistä kertaa koeputkihedelmöittämään uhanalaisen pohjoisen alalajin isosarvikuonon. Asiasta kertoo The Telegraph.


RoPS jatkaa sinnikkäästi HJK:n haastamista – PS Kemi uhkaa tippua uusisuomi 22:31 04.07

Jalkapallon Veikkausliigan pohjoisen joukkueet kulkevat erilaista tietä. Kauden merkittävä yllättäjä Rovaniemen Palloseura jatkaa sarjassa toisena. PS Kemi on puolestaan jumbosijalla ja vaarassa pudota Ykköseen.


Lännessä selkenee päivän mittaan ja on poutaa – sateet liikkuvat itään iltasanomat 07:21 29.06

Syvenevä matalapaine paikoin runsaine sateineen liikkuu itään. Sen jälkipuolella tuulee voimakkaasti pohjoisen puolelta.


Nelostiellä kuuden auton ketjukolari – ruuhkauttaa liikennettä pohjoisen suuntaan MTV 13:12 22.06

Nelostiellä Lahdessa, noin puolitoista kilometriä Kujalan liittymästä etelään on sattunut kuuden auton ketjukolari, kertoo Hämeen poliisi.


Tänään on kesäpäivänseisaus – Aurinko on pohjoisimmillaan liikeradalla MTV 05:28 21.06

Tänään on pohjoisen pallonpuoliskon vuoden pisin päivä, joka tunnetaan myös kesäpäivänseisauksena. Aurinko on pohjoisimmillaan vuotuisella liikeradallaan taivaalla.


Propulsion jälleen pohjoisen valtias – Raitala ajoi kaksi voittoa iltasanomat 08:47 17.06

Daniel Redénin superori voitti Bodenin suurkilpailun kolmantena vuonna peräkkäin.


Suomen hyttysten määrä on käsittämätön: Yksin pohjoisen soilla syntyy 21 000 miljardia hyttystä MTV 06:27 06.06

Hyttysiä on ollut liikkeellä sankoin joukoin. Syynä on lämmin sää, joka on saanut hyttysten munat kuoriutumaan yhdellä kertaa.


Hallitusneuvotteluiden kariutuminen aiheutti poliittisen kriisin Italiassa - populistijohtaja vaatii presidentille virkarikossyytettä iltalehti 02:17 28.05

Italiassa saatetaan joutua järjestämään uudet vaalit hallitusneuvotteluiden kariuduttua myöhään sunnuntaina. Populistinen Viiden tähden liike yritti muodostaa hallitusta äärioikeistolaisen Pohjoisen liiton kanssa. Puolueet nimittivät pääministeriehdokkaaksi 53-vuotiaan Giuseppe Conten, joka toimi hallituksenmuodostajana.


Veikkausliigassa dramaattinen kierros: KuPS hävisi sarjajumbolle, alivoimainen RoPS nousi lisäajalla tasoihin - täyden kierroksen kaikki tulokset iltalehti 17:16 26.05

Lauantain täysi Veikkausliigan kierros oli värikäs. Sarjakakkosena lauantaihin lähtenyt Kuopion Palloseura nousi kahden maalin takaa tasoihin PS Kemiä vastaan, mutta pohjoisen jumbojoukkue iski vielä aivan ottelun lopussa. Vanha kunnon Juho Mäkelä napautti päivän toisella maalillaan Kemille arvokkaan vierasvoiton. Voitolla Kemi nousi TPS:n ohi sarjan tyvessä. KuPS taas putosi RoPSin taakse kolmanneksi, kun rovaniemeläiset nousivat yhtä dramaattisesti vierastasuriin Turussa. Inter meni Timo Furuholmin kahdella maalilla 3-2-johtoon, mutta lopussa tapahtui taas kummia.


Italian pääministeriksi tulossa täysin tuntematon professori iltalehti 21:02 21.05

Kyseessä on kompromissiehdokas. Italian uudeksi pääministeriksi on nousemassa julkisuudessa täysin tuntematon oikeustieteen professori Giuseppe Conte. Asiasta sopivat hallitusta muodostavat populistinen Viiden tähden liike ja tiukan linjan oikeistolainen Pohjoisen liitto. Conte on 54-vuotias professori, joka opettaa lakia Firenzessä ja Roomassa. Hän ei ole kansanedustaja eikä ole ollut ennen mukana politiikassa.


Italian populistipuolueet pääsivät sopuun pääministeristä iltalehti 20:35 20.05

Veroja leikataan, 500 000 maahanmuuttajaa karkotetaan. Italian parlamenttivaalit pidettiin maaliskuun alussa ja hallitusta muodostamaan valikoituivat populistinen viiden tähden liike ja äärioikeistolainen Pohjoisen liitto Lega. Puolueet ilmoittivat sunnuntaina päässeensä sopuun pääministeriehdokkaasta. Hänen nimensä kerrotaan kuitenkin vasta maanantaina, kun asiasta on kerrottu presidentti Sergio Mattarellalle.


Italian populisteilta kallis hallitusohjelma: ”Kustannusarvio jopa 126 miljardia” uusisuomi 16:24 18.05

Populistinen Viiden tähden liike ja äärioikeistolainen Pohjoisen liitto ovat päässeet sopuun Italian tulevasta hallitusohjelmasta kymmenen päivää jatkuneiden neuvotteluiden jälkeen. Ohjelma on julkaistu tänään.


Luonnos Italian hallitusohjelmasta julki: euroeroa ei mainita, Venäjä-pakotteet pois, perustulo valmisteluun MTV 13:06 18.05

Italiassa vaalit voittanut uudistusmielinen populistipuolue Viiden tähden liike ja EU-vastainen oikeistopuolue Lega (entinen Lega Nord, Pohjoisen liitto) ovat julkaisseet luonnoksensa maan hallitusohjelmaksi.


Italiassa sopu hallitusohjelmasta - pääministeristä keskustellaan vielä iltalehti 15:16 17.05

Populistinen Viiden tähden liike ja äärioikeistolainen Pohjoinen Liitto ryhtyvät hallitsemaan Italiaa. Viiden tähden liikkeen johtaja Luigi Di Maio ja Pohjoisen Liiton Matteo Salvini allekirjoittivat tänään torstaina suunnitellun koalitiohallituksensa ohjelman. Pääministerin nimi ei ole vielä selvillä, mutta neuvotteluissa on päästy eteenpäin.


Italian populisti­puolueet pyysivät lisä­aikaa poliittisen umpi­solmun selvittämiseen iltasanomat 17:29 09.05

Italian populistipuolueet Viiden tähden liike ja Lega (entinen Pohjoisen liitto) ovat pyytäneet presidentiltä 24 tunnin lisäaikaa muodostaakseen viime tingassa yhteishallituksen ratkaisemaan kaksi kuukautta jatkuneen poliittisen kriisin.


Lämpöaalto saa Lapin tulvimaan – Tornion kaupungissa vesi voi ylittää tulvavallin tuhoisin seurauksin iltasanomat 20:19 08.05

Lännestä saapunut lämpöaalto on vauhdilla sulattamassa pohjoisen lumet, tiedottaa Lapin ely-keskus.


ennätyspisteillä olla hyvinkin Weekend-festivaalilla yrityksistä – ”Sehän syö kaiken,

Uutiset