Varoituskartta täynnä liukastelevia autoja ja ihmisiä - aamun ajokeli on paikoin erittäin huono iltalehti 07:56 24.11

Etenkin Pohjois-Suomen teillä kannattaa olla perjantaiaamuna erityisen tarkkana. Perjantaina sateet ovat pääosin siirtymässä kohti Lappia. Autoilijoita varoitetaan huonosta ajokelistä erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa kuten Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa. Kelivaroitus koskee myös jalankulkijoita. Ilmatieteen laitoksen liukasteleva ihmishahmo on merkitty Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan länsiosas, Pudasjärven ja Taivalkosken kohdalle.


Lumimyräkkä etenee Suomen yli - sateet jäävät vielä Pohjois-Suomen ylle iltalehti 14:50 23.11

Lännestä Suomeen tullut voimakas matalapaineen aalto on levinnyt nyt laajalti koko Suomen ylle. Lounaisrannikolla ja etelässä lumimyräkkä muuttuu vedeksi. Forecan päivystävä meteorologi Riikka Lahtinen kertoo lännestä Suomen yli lipuvan matalapaineen rintaman levinneen laajalle koko maan ylle. Oulun eteläpuolella Pohjanmaan alueella ja Keski-Suomen alueella sataa lunta, lounaisrannikolla sateet muuttuvat vedeksi. Tuuli on ollut paikoin navakkaa ja merialueilla ja Lapin tuntureilla on päästy myrskylukemiin. - Merialueilla kovin tuuli on ollut Märketissä, 23 metriä sekunnissa. Länsi-Lapissa tuulet ovat voimistumassa ja Muoniossa on tunturilta mitattu 28 metriä sekunnissa olevia tuulen voimakkuuksia, Lahtinen kertoo.


Viikko tuo lunta Pohjois-Suomen lisäksi myös maan eteläosiin - katso myös päivän ennuste iltalehti 04:42 20.11

Lumisateita Etelä-Suomeenkin tuova raikkaan talvinen alkuviikko taittuu lauhaksi viikonlopuksi. Uusi viikko tuo lunta Pohjois-Suomen lisäksi myös maan eteläosiin, kun maanantaina saadaan kuurosateita etelää myöten ja lämpötilat laskevat nollan tuntumaan. Ilmatieteen päivystävän meteorologin Ville Siiskosen mukaan lämpötila on nollan tienoilla myös Hämeen eteläpuolella ja sadekuurot saadaan suuressa osassa Etelä-Suomeakin lumena.


Inarin meteori toi mieleen Tsheljabinskin tulipallon - muistatko vielä tuhoisan räjähdyksen? iltalehti 13:15 17.11

Inarin tulipallo toi mieleen Tsheljabinskin tuhoisan räjähdyksen vuonna 2013. Video: Venäjän yllä 2013 räjähtänyt taivaankappale tallentui useille videoille ja teki poikkeuksellisen paljon tuhoa. Pohjois-Suomen yllä nähtiin torstaina kirkas tulipallo, joka oli näkyvissä useita sekunteja. Meteoriitista tehtiin havaintoja ympäri Lappia kello 18.40.


Meteori valaisee pimeän tähtitaivaan kirkkaaksi päiväksi - uusi hämmästyttävä video iltalehti 02:18 17.11

Lapissa torstaina illalla nähdystä kirkkaasta valoilmiöstä on julkaistu uusi video. Pohjois-Suomen taivaalla nähtiin torstaina illalla kirkas valoilmiö, joka valaisi taivaan. Silminnäkijähavaintoja on tehty niin Inarissa kuin Kittilässäkin. Lapissa revontulivierailuita järjestävä Aurora Service Tours -niminen yritys julkaisi YouTubessa uuden videon, jossa meteori valaisee hetkellisesti pimeän tähtitaivaan kirkkaaksi kuin päivä.


Katso: Radioamatöörin mastokamera tallensi Pohjois-Suomen valoilmiön - totuus paljastui vasta videosta iltalehti 20:38 16.11

Radioamatööri Johannes Karhulan radiomastossa sijaitseva videokamera tallensi Pohjois-Suomen taivaan valkaisseen kirkkaan valoilmiön etelämpänä Lohtajalla. Tulipallo nähtiin aina Pohjois-Suomea myöten. Silminnäkijähavaintoja on tehty niin Inarissa kuin Kittilässäkin. - Maston lähellä sijaitsee puolustusvoimien harjoittelualue. Luulin sitä aluksi niiden pommiksi ennen kuin katsoin videon, Karhula kertoo.


Katso ensimmäinen video Pohjois-Suomen valoilmiöstä ”Luulin ensin kuuksi” iltalehti 20:06 16.11

Pohjois-Suomessa puhuttava valoilmiö tallentui Oliverin videolle. Kuvasitko itse paremman kuvan tai videon tilanteesta? Lähetä näytille toimitukseen! Iltalehteen yhteyttä ottanut Oliver taltioi oudon valoilmiön videolle. Katso Oliverin kuvaama video ohessa. Oliver kuvasi videon Kittilän Pokassa.


Mitä Inarissa tuli alas taivaalta? Useita havaintoja kirkkaasta valoilmiöstä ja hurjasta pamahduksesta iltalehti 19:23 16.11

Pohjois-Suomen taivaalla on havaittu kirkas valoilmiö. Osa silminnäkijöistä arvelee kyseessä olleen kookkaan meteorin. Iltalehteen yhteyttä ottaneet silminnäkijät kertovat Inarin taivaalla noin puoli seitsemän aikoihin havaitusta kirkkaasta valoilmiöstä. - Valtava tulipallo valaisi taivaan Inarin Saariselällä. Kesto oli noin 5 sekuntia ja muutama minuutti myöhemmin kuului jysähdys, yksi silminnäkijöistä kertoo. Hän arvelee että kyseessä oli kookas meteori.


Huumekoplalla kävi käry – poliisi takavarikoi 30 kiloa amfetamiinia sekä muita aineita iltasanomat 11:41 18.10

Oulun poliisi kertoo tehneensä Pohjois-Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen suuren huumetakavarikon.


Malinen jättää RoPSin kesken sopimuskauden - hyppää Pikkuhuuhkajien päävalmentajaksi: "Olisimme halunneet pitää Juhan Rovaniemellä" iltalehti 15:33 16.10

Rovaniemen Palloseuraa luotsaava Juha Malinen on Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Malinen siirtyy uuteen tehtävään käynnissä olevan kauden jälkeen. Malinen vastaa jatkossa myös Palloliiton Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtamisesta. Malisella oli RoPSin kanssa voimassa oleva sopimus ensi kaudesta.


Juha Malinen on Pikkuhuuhkajien uusi päävalmentaja iltalehti 14:51 16.10

Rovaniemen Palloseuraa luotsaava Juha Malinen on Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Malinen siirtyy uuteen tehtävään käynnissä olevan kauden jälkeen. Malinen vastaa jatkossa myös Palloliiton Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtamisesta. Malisella oli RoPSin kanssa voimassa oleva sopimus ensi kaudesta.


Uutiset