Kelivaroitus autoilijoille: lumi ja sohjo haittaavat edelleen liikennettä iltalehti 04:36 13.12

Lumiset ja sohjoiset tienpinnat tekevät ajokelistä huonon. Forecan sääennusteen mukaan keskiviikkona aamulla lunta sataa vielä myös idässä, ja matalapaine liikkuu kohti pohjoista. Autoilijoita kehotetaan olemaan edelleen tarkkana liikenteessä, sillä ajokeli on huono erityisesti etelässä lumisten ja sohjoisten tienpintojen takia. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa liikennettä haittavat lumi- ja räntäsateet.


Henkilöauton kuljettaja kuoli nokkakolarissa Kempeleessä iltasanomat 18:45 11.12

Henkilöauton kuljettaja kuoli maanantaina henkilöauton ja kuorma-auton välisessä kolarissa Kempeleessä Pohjois-Pohjanmaalla.


Liminkalaiset vaatimattomina harvinaisesta maanjäristyksestä: "Sitähän sattuu" MTV 17:05 08.12

Maanjäristys on ollut päivän puhutuin aihe Pohjois-Suomessa. Järistys tapahtui viime yönä Limingassa, Pohjois-Pohjanmaalla, mutta kuntalaiset suhtautuvat harvinaiseen tapaukseen vaatimattomasti.


Tilastokeskus: Talous kasvoi viime vuonna parhaiten Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla iltalehti 12:28 08.12

Kolmanneksi parhaiten talous kasvoi Varsinais-Suomessa. Talous kasvoi mukaan viime vuonna parhaiten Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Arvonlisäyksen kiinteähintainen muutos oli viime vuonna Kainuussa 6,9 prosenttia ja Pohjois-Pohjanmaalla neljä prosenttia. - Kainuu on suhteellisesti ottaen pieni talous, mutta siellä on toimialoja, jotka ovat elpymään päin, Tilastokeskuksen yliaktuaari Olli Pirinen sanoo.


Elina, 30, heräsi keskellä yötä maanjäristykseen: ”Ensin oli vähän kauhunsekava fiilis” iltalehti 09:58 08.12

Maa järisi Pohjois-Pohjanmaalla viime yönä harvinaisen voimakkaasti. Vihantilainen Elina Laitinen heräsi torstain ja perjantain välisenä yönä säikähdykseen, kun talo tärisi kauttaaltaan. - Heräsin talon tärinään. Ensin oli vähän kauhunsekava fiilis, että mitä tapahtuu, Laitinen kertaa yön tunnelmia.


Maanjäristys rikkoi yön hiljaisuuden Oulun seudulla – ilmiötä hämmästellään somessa MTV 02:36 08.12

Lumijoella, Pohjois-Pohjanmaalla tapahtui torstain ja perjantain välisenä yönä maanjäristys.


Sää lauhtuu – matalapaine levittää viikonlopuksi sateita koko maahan MTV 20:21 07.12

Sää lauhtuu. MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että lännestä saapuu laaja matalapaine, jossa tuulet voivat voimistua jopa myrskylukemiin ainakin Pohjanlahdella ja mahdollisesti myös Pohjois-Pohjanmaalla.


Siikalatvan ja Mehiläisen yhteinen terveyskeskus arvioitiin lainvastaiseksi - ministeri Saarikko IL:lle: ”Nyt on syytä malttiin” iltalehti 20:25 02.12

Mehiläisessä yllätyttiin ministeriöiden tulkinnasta. Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö , että Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Siikalatva ei voi perustaa terveysasemaa toisen kunnan alueelle Ouluun. Sosiaali- ja terveyspalvelunsa Mehiläiselle ulkoistanut Siikalatva oli aikeissa perustaa terveysaseman Oulun Mehiläisen yhteyteen. Ajatuksena oli, että "etäpistettä" voisivat käyttää myös oululaiset.


Evira: Kuoliotautia aiheuttavaa lohikalojen virusta löydettiin ensimmäistä kertaa Suomesta iltalehti 17:55 02.12

Kirjolohista tarttuvaa IHN-virusta on löydetty ensimmäistä kertaa Suomesta. Asiasta tiedottaa elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Se kertoo viruksen löytyneen Pohjois-Pohjanmaalla Iissä sijaitsevasta merialueen kalanviljelylaitoksesta. IHN-virus aiheuttaa vertamuodostavan kudoksen kuoliotautia.


Susi kuoli liikenneonnettomuudessa Siikajoella iltasanomat 07:57 01.12

Siikajoella Pohjois-Pohjanmaalla on varhain aamulla kuollut susi liikenneonnettomuudessa.


Poroja väistänyt puutavararekka kaatui Pudasjärvellä iltalehti 08:54 30.11

Puutavararekka kaatui keskiviikkona illalla Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla. Onnettomuus sattui hieman ennen kello kymmentä illalla tiellä 20 Korentokankaan kohdalla. Rekka kaatui, kun kuljettaja väisti tiellä olleita poroja. Rekka ajautui tilanteessa niin lähelle tien reunaa, että se kaatui.


Sateinen sää jatkuu suuressa osassa maata - Lapissa pakkanen paukkuu kovana iltalehti 06:26 29.11

Suurimassa osassa maata vallitsee lauha eteläinen ilmavirtaus ja sää pysyy epävakaisena. Suuressa osassa maata sää on pilvistä ja pääasiallisesti sade on räntää tai lunta, Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla kerrotaan. Etelässä rannikolla voi sataa myös vettä. Lämpötilat vaihtelevat etelä- ja keskiosissa nollan ja muutaman plusasteen välillä. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lämpötilat ovat vaihtelevat nollan molemmin puolin.


Varoituskartta täynnä liukastelevia autoja ja ihmisiä - aamun ajokeli on paikoin erittäin huono iltalehti 07:56 24.11

Etenkin Pohjois-Suomen teillä kannattaa olla perjantaiaamuna erityisen tarkkana. Perjantaina sateet ovat pääosin siirtymässä kohti Lappia. Autoilijoita varoitetaan huonosta ajokelistä erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa kuten Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa. Kelivaroitus koskee myös jalankulkijoita. Ilmatieteen laitoksen liukasteleva ihmishahmo on merkitty Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan länsiosas, Pudasjärven ja Taivalkosken kohdalle.


Varoitus autoilijoille: ajokeli jatkuu huonona Itä- ja Pohjois-Suomessa iltalehti 05:04 24.11

Forecan sääennusteen mukaan perjantaina on sateista. Perjantaina sateet ovat pääosin siirtymässä kohti Lappia. Autoilijoita varoitetaan huonosta ajokelistä erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa kuten Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa. Maan eteläosissa sateet tulevat vetenä tai räntänä. Tuuli on edelleen puuskaista.


Sakea lumisade koettelee Suomea tänä iltana ja yönä - ”Ajokeli on mennyt aivan kammottavaksi” iltalehti 18:06 23.11

Vaarallisinta ajokeli on illan edetessä Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Länsi-Lapissa. Kuluvan illan ja tulevan yön aikana Suomessa koetaan paikoin erittäin sakeaa lumisadetta, ja ajokeli jatkuu vaarallisena pitkälti aamuyöhön. - Tällä hetkellä pahin pyry on saapunut Pohjois-Pohjanmaalle, ja kohta Kainuun alueelle. Lumisade on alkanut myös Länsi-Lapin eteläosassa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela Iltalehdelle alkuillasta.


Sää on sateinen - luvassa lunta ja vettä iltalehti 05:51 19.11

Katso oheiselta videolta, millainen sää sinun kotiseudullasi on tänään luvassa. Päivästä on luvassa sateinen. Forecan sääennusteen mukaan pohjoisessa on pilvistä ja maan keskiosissa saadaan lunta. Etelässä sade tulee alas vetenä tai räntänä. Liukkaan kelin ajovaroitukset ovat tänään voimassa Pohjois-Karjalassa, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.


Kylmäsen tehdaspalon selvittelyssä valtava urakka - ”Palon jälki on massiivinen” iltalehti 21:23 14.11

Kylmäsen tehdaspalo Siikalatvan Rantsilassa aiheutti miljoonavahingot. Lihanjalostusyritys Kylmänen Food Oy:n teollisuushalli Siikalatvan Rantsilassa Pohjois-Pohjanmaalla tuhoutui täysin perjantai-iltana 10.11. syttyneen rajun tulipalon seurauksena. Palon syttymissyyn selvittäminen alkoi viikonlopun jälkeen maanantaina. Palonsyyn tutkinta aloitettiin viikonlopun jälkeen maanantaina, mutta vasta tiistaina onnettomuuden tutkijat pääsivät tutkimaan paikkaa, josta tulipalo on mahdollisesti saanut alkunsa.


Presidentti Niinistö vierailee torstaina Porvoossa - 3-vuotiaan puukkosurma ei aiheuta erityisjärjestelyjä iltalehti 14:47 14.11

Tasavallan presidentti matkustaa ennalta suunnitellusti Porvooseen torstaina 16. marraskuuta. Presidentin kanslian viestintäasiantuntijan mukaan ikävä tapaus otettaneen jonkinlaiseen käsittelyyn kansalaistapaamisessa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Porvoossa torstaina. Vierailu on osa presidentin maakuntakiertuetta Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Itä-Uudenmaan jälkeen Niinistö vierailee tänä vuonna vielä Pohjois-Pohjanmaalla ensi kuussa.


Lieskat tuhosivat lihanjalostustehtaan - Kylmänen: ”En osaa sanoa, miten tästä jatkamme eteenpäin” iltalehti 14:53 11.11

Palosta järkyttyneen puheenjohtaja Antti Kylmäsen mukaan heillä on kuitenkin kova tahtotila rakentaa palaneiden tilojen tilalle vielä uusi Kylmäsen lihatuotanto. Kylmänen Food Oy:n teollisuushalli Siikalatvan Rantsilassa Pohjois-Pohjanmaalla tuhoutui täysin rajussa tulipalossa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta perjantai-iltana klo 19.14. Paikalle hälytettiin pelastuskomppania, kun selvisi että kyseessä on suuri teollisuusrakennus.


Uutiset