Pohjois-Korean agentti yritti kaupata Australiassa ohjusten osia – poliisi otti kiinni MTV 11:20 17.12

Australian poliisi kertoo pidättäneensä pohjoiskorealaistaustaisen miehen, jonka se epäilee yrittäneen kaupata maassa ohjuksen komponentteja. Kyseessä ovat ensimmäiset joukkotuhoaseisiin liittyvät syytteet Australiassa.


Australia pidätti Pohjois-Korean ”lojaalin agentin” - yritti myydä joukkotuhoaseita iltalehti 06:24 17.12

Australian poliisi on pidättänyt miehen, jonka epäillään toimineen Pohjois-Korean. Miehen pidätyksestä kertoo uutistoimisto Reuters. Australialaisten mediatietojen mukaan pidätetty mies on 59-vuotias korealaistaustainen mies, joka on asunut Australiassa yli 30 vuotta.


Pohjois-Korean ”lojaali agentti” pidätettiin Australiassa – epäillään yrittäneen myydä joukkotuhoaseita iltasanomat 05:53 17.12

59-vuotiasta miestä uhkaa nyt jopa 18 vuoden vankeustuomio.


Miehet, jotka myhäilevät Kim Jong-unin vierellä – NYT: He ovat Pohjois-Korean ydinohjelman takana iltasanomat 07:20 16.12

Amerikkalaislehti selvitti ohjus- ja ydinkokeiden yhteyksissä Kim Jong-unin taustalla valokuvissa näkyvien ja kuvissa usein myhäilevien miesten henkilöllisyydet ja taustat.


USA:n puolustusministeri: Pohjois-Korea ei vielä pysty iskemään Yhdysvaltoihin MTV 05:55 16.12

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis ei usko, että Pohjois-Korean tämänhetkiset ballistiset mannertenväliset ohjukset pystyisivät iskemään Manner-Yhdysvaltoihin. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.


Tillerson pyörsi sovittelevat puheensa: "Pohjois-Korean pitää ansaita pääsy neuvottelupöytiin" MTV 05:43 16.12

Pohjois-Korean pitää ansaita pääsy takaisin neuvottelupöytiin lopettamalla pitkäaikaisesti uhitteleva käytös, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson YK:n turvallisuusneuvostolle.


Pentagon: Pohjois-Korea ei kykene uhkaamaan Yhdysvaltoja ballistisella ohjuksella iltalehti 04:31 16.12

Perjantain lehdistötapaamisessa puolustusministeri Mattisilta kysyttiin, miksi uhka-arvio on muuttunut alle kuukaudessa tällä tavoin, mutta Mattis ei avannut asiaa enempää. Yhdysvaltojen puolustusministeri Jim Mattis kertoi toimittajatapaamisessa perjantaina, että Pohjois-Korean viimeisimmän ballistisen ohjuskokeen analysointi on yhä käynnissä. Hän arvioi, että Pohjois-Korean väite kyvystä tehdä ydinhyökkäys Yhdysvaltoihin on enemmän propagandaa kuin todellisuutta.


Puolustusministeri Mattis: Pohjois-Korean mannertenvälinen ohjus ei kykene tällä hetkellä uhkaamaan Yhdysvaltoja iltasanomat 03:42 16.12

James Mattis ei tarkentanut Pentagonissa antamaansa lausuntoa.


Tillerson lausuu jälleen Pohjois-Koreasta: Pohjois-Korean pitää ansaita pääsy neuvottelupöytiin iltasanomat 01:22 16.12

Ulkoministeri väläytteli aiemmin tällä viikolla, että maat voisivat aloittaa keskustelun ilman ennakkoehtoja.


Pentagon: Pohjois-Korea ei tällä hetkellä kykene uhkaamaan Yhdysvaltoja ballistisella ohjuksella iltalehti 01:17 16.12

Perjantain lehdistötapaamisessa puolustusministeri Mattisilta kysyttiin, miksi uhka-arvio on muuttunut kuukaudessa tällä tavoin, mutta Mattis ei avannut asiaa enempää. Yhdysvaltojen puolustusministeri Jim Mattis kertoi toimittajatapaamisessa perjantaina, että Pohjois-Korean viimeisimmän ballistisen ohjuskokeen analysointi on yhä käynnissä. Hän arvioi, että Pohjois-Korean väite kyvystä tehdä ydinhyökkäys Yhdysvaltoihin on enemmän propagandaa kuin todellisuutta.


Senaattori: 30 prosentin mahdollisuus, että Trump iskee Pohjois-Koreaan – ”Muuten aika loppuu” iltasanomat 22:44 15.12

Amerikkalaissenaattori arvioi, että jos mikään ei muutu pian Pohjois-Korean suhteen, turvautuu presidentti Trump sotilaalliseen vaihtoehtoon.


Pohjois-Korealla ei aikomusta rauhoittua – "Amerikkalaiset ovat pelästyneet mahtiamme" MTV 20:27 15.12

Pohjois-Korean YK-edustaja torjui perjantaina kaikki Yhdysvaltojen esittämät vaatimukset ohjuskokeiden lopettamisesta.


Pohjois-Korea: Amerikkalaiset ovat pelästyneet mahtiamme – maalla ei aikomusta rauhoittua MTV 20:27 15.12

Pohjois-Korean YK-edustaja torjui perjantaina kaikki Yhdysvaltojen esittämät vaatimukset ohjuskokeiden lopettamisesta.


Pohjois-Korean "toiseksi vaikutusvaltaisin" mies kadonnut mystisesti MTV 18:05 15.12

Pohjois-Korean toiseksi vaikutusvaltaisimmaksi luonnehdittu mies on kadonnut mystisesti.


Trump toivoo Putinin apua Korean kriisin ratkaisemiseen – "Kiina auttaa, Venäjä ei" MTV 16:58 15.12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump toivoo Venäjän auttavan Pohjois-Korean kriisin ratkaisemisessa.


Venäjä: Iranin ydinsopu haitaksi Pohjois-Korean tilanteelle MTV 11:15 15.12

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo RIA ja Interfax-uutistoimistojen mukaan, että Iranin ydinsopimuksen hajottaminen lähettäisi väärän signaalin tilanteessa, jossa Pohjois-Korean kriisiä yritetään ratkaista.


Teloittiko Kim Jong-un läheisimmän neuvonantajansa? Miestä ei ole näkynyt julkisuudessa kahteen kuukauteen iltalehti 08:32 15.12

Hwang Pyong-so on ollut tuttu näky Kim Jong-unin rinnalla uutiskuvissa. Kim Jong-unin korkea-arvoinen neuvonantaja Hwang Pyong-so on joutunut teloituskomppanian eteen, arvioivat useat mediat. Pohjois-Korean toiseksi vaikutusvaltaisimmaksi mieheksi kutsuttua Hwangia ei ole näkynyt julkisuudessa lokakuun 13. päivän jälkeen. Kenraali Hwang on Pohjois-Korean armeijan korkein johtaja heti ylipäällikön eli Kim Jong-unin jälkeen. Kaksikko on nähty hyvin usein uutiskuvissa rinnakkain.


Japanilta lisäpakotteita Pohjois-Korealle – jäädyttää 19 instituution varat MTV 08:19 15.12

Japanin hallinnon edustajan mukaan pakotteet ovat tarpeen Pohjois-Korean ydinohjelman sekä jatkuvien ohjuskokeiden vuoksi.


Putin ja Trump keskustelivat Pohjois-Korean tilanteesta puhelimitse MTV 05:34 15.12

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump keskustelivat Pohjois-Korean tilanteesta puhelimitse torstaina, kertoi Kreml. Sen mukaan presidentit keskustelivat useiden kriisialueiden tilanteesta, mutta keskittyivät selvittämään Korean niemimaan tilannetta.


Uutiset