Etelä-Korea: Neuvottelut Pohjois-Korean kanssa jatkunevat vielä toukokuussa iltasanomat 01:02 23.05

Etelä-Korean hallitus ilmoittaa, että Koreoiden neuvottelut jatkunevat, kun Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean sotaharjoitukset on saatu päätökseen.


Trump: tapaaminen Kim Jong-unin kanssa saattaa viivästyä iltalehti 21:31 22.05

Presidentti keskusteli tänään eteläkorealaisen kollegansa kanssa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tänään tavannut Valkoisessa talossa Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin. Presidentit keskustelivat tulevasta Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamisesta. Trump sanoi, että tapaamista Kim Jong-unin kanssa saatetaan lykätä myöhemmäksi.


Läntinen toimittajaryhmä viedään Pohjois-Korean ydinkoealueelle: "Emme tiedä, milloin nousemme junaan" MTV 19:57 22.05

Pohjois-Korea päästää tarkoin vartioituna joukon johtavien länsimaisten uutisvälineiden toimittajia seuraamaan ydinkoealueensa sulkemista.


Kansainvälinen media saapui todistamaan ydinkoealueen purkua Pohjois-Koreassa – eteläkorealaiset saivat viime hetkellä pakit iltasanomat 15:20 22.05

Länsimaista mediaa edustavat toimittajat Yhdysvalloista ja Britanniasta.


Trump tapaa Etelä-Korean presidentin – keskustelevat Pohjois-Koreasta MTV 05:33 22.05

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump keskustelee eteläkorealaisen virkaveljensä Moon Jae-inin kanssa tänään Valkoisessa talossa Washingtonissa.


Lähteet New York Timesille: Trump huolissaan tapaamisesta Pohjois-Korean kanssa – ydinaseriisunnan yksityiskohdat eivät kuitenkaan kiinnosta iltasanomat 14:23 21.05

Lehden mukaan Trump on hiillostanut avustajiaan kyselemällä, kannattaako hänen ottaa riski ja jatkaa neuvotteluprosessia Pohjois-Korean kanssa.


Pohjoiskorealainen majuri loikkasi Etelä-Koreaan - ensimmäinen onnistunut upseerin pako 10 vuoteen iltalehti 08:59 19.05

Edellisen kerran upseeri on paennut Pohjois-Koreasta vuonna 2008. Kaksi pohjoiskorealaista, joista toinen on armeijan upseeri, on loikannut lauantaina Etelä-Koreaan meriteitse. Asiasta kertoo Yonhap-uutistoimisto. Kaksikko seilasi Etelä-Korealle kuuluvan Baengnyeongin saaren lähellä pienellä veneellä, jonka rannikkovartiosto pysäytti. - He ilmaisivat halunsa loikata, lähde kertoi Yonhapille.


Trump varoittaa Kim Jong-unia: Tee diili tai koet Gaddafin kohtalon iltalehti 11:22 18.05

Presidentti on eri linjoilla kansallisen turvallisuusneuvonantajansa kanssa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on esittänyt suoran uhkauksen Pohjois-Korean johtajalle Kim Jong-unille. Jos Kim ei tee sopimusta maan ydinaseohjelman lopettamisesta, hän kokee Libyan johtajan Muammar Gaddafin kohtalon. Trump esitti uhkauksensa Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa. Häneltä kysyttiin mielipidettä kansallisen turvallisuusneuvonantajan John Boltonin ehdotuksesta, että Pohjois-Korean kanssa saatettaisiin tehdä samanlainen sopimus kuin aikoinaan Libyan kanssa. Bolton käytti termiä "Libyan malli". "Pieksimme Gaddafin"


Trump: Kim Jong-un saisi jatkaa Pohjois-Korean hallitsijana iltasanomat 22:44 17.05

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi torstai-iltana, ettei hän edistä niin kutsuttua Libyan mallia ydinaseriisuntaneuvotteluissa Pohjois-Korean kanssa.


Satelliitti­kuvat kertovat Pohjois-Korean ydinkoe­alueen purkamisesta – asian­tuntijat epäileväisiä iltasanomat 12:38 17.05

Kuvista päätellen luvatut purkutyöt Punggye-rin ydinkoealueella ovat jo käynnistyneet, mutta tarkkailijoita ei ole luvattu päästää paikalle.


Trump epäilevänä huipputapaamisen kohtalosta: ”Saa nähdä” iltalehti 02:34 17.05

Pohjois-Korea ilmoitti tiistaina, että kohuttu tapaaminen presidentti Donald Trumpin ja Kim Jong-unin välillä on vaakalaudalla. Trump kommentoi asiaa keskiviikkona Valkoisessa talossa medialle. Hänen mukaansa USA ei ole saanut Pohjois-Korealta virallista viestiä huipputapaamisen toteutumisesta. - Meille ei ole vielä ilmoitettu mitään. Saa nähdä, sanoi Trump toimittajille.


Trump Pohjois-Korea-tapaamisen toteutumisesta: Saa nähdä iltasanomat 22:30 16.05

Trumpin ja Kimin on suunniteltu tapaavan toisensa 12. kesäkuuta Singaporessa.


Pohjois-Korea uhkaa perua ydinase­liennytyksen – lue koko kohulausunto: ”Emme voi piilotella vastenmielisyyttä...” iltasanomat 16:19 16.05

IS käänsi kokonaisuudessaan Pohjois-Korean keskiviikkona julkaiseman lausunnon, jossa se paheksuu erityisesti Trumpin turvallisuusneuvonantajan lausuntoja. Pohjois-Korea uhkaa jopa perua ydinaseliennytyksen.


Asiantuntija: Trump nuolaisi ennen kuin tipahti – Pohjois-Korealta kova vaade ydinaseista iltasanomat 11:12 16.05

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtajan Mika Aaltolan mukaan Pohjois-Korea testaa, mitä Trump on valmis tekemään estääkseen tapaamisen peruuntumisen.


Pohjois-Korea painoi jarrua: Trumpin ja Kimin tapaaminen uhattuna uusisuomi 08:08 16.05

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Unin kesäkuussa kaavailtu tapaaminen on joutunut vaakalaudalle. Pohjois-Korea painoi jarrua Korean niemimaan liennytykseen, Kauppalehti kertoo.


Pohjois-Korea perumassa huipputapaamisen - syynä ydinpainostus iltalehti 07:02 16.05

Pohjois-Korea aikoo harkita uudelleen kesäkuulle kaavailtua huipputapaamista, kertoo maan kansallinen uutismedia KCNA. Pohjois-Korea aikoo harkita tapaamista uudelleen mikäli Yhdysvallat jatkaa maan yksipuolista painostamista sen ydinohjelman vuoksi. Lausunnossa myös uhitellaan, että Trump pysyy "epäonnistuneena presidenttinä" jos hän jatkaa edeltäjiensä polulla.


- ”Tämä saa 82-vuotias isä alushousuissa ja työntekijät Johto ja taas vastaansa Pohjois-Amerikan Tottakai vai valmentaja varoittaa vangittiin tapon yrityksestä Vanhempien keinot ”Vakioparturini vie

Uutiset