USA: Keskustelut Pohjois-Korean kanssa menevät oikeaan suuntaan – myös etelä ja pohjoinen sopivat uudesta tapaamisesta MTV 12:43 01.06

Etelä Korea ja Pohjois-Korea ovat sopineet korkean tason tapaamisessa, että maat tapaavat myöhemmin kesäkuussa keskustellakseen sotilas- ja perheenyhdistämisasioista.


Tänään edellispäiviä viileämpää – lauantaina palataan hellelukemiin iltasanomat 07:47 31.05

Sää on poutainen ja laajalti aurinkoinen, pohjoinen ilmavirtaus heikkenee.


Moon: Pohjois-Korea edelleen sitoutunut ydinaseriisuntaan – Pohjoinen lupaa säännöllisiä tapaamisia MTV 05:21 27.05

Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin mukaan Pohjois-Korea on edelleen sitoutunut ydinaseriisuntaan. Moonin mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on myös ilmaissut halunsa tehdä yhteistyötä rauhan eteen.


Italiassa sopu hallitusohjelmasta - pääministeristä keskustellaan vielä iltalehti 15:16 17.05

Populistinen Viiden tähden liike ja äärioikeistolainen Pohjoinen Liitto ryhtyvät hallitsemaan Italiaa. Viiden tähden liikkeen johtaja Luigi Di Maio ja Pohjoisen Liiton Matteo Salvini allekirjoittivat tänään torstaina suunnitellun koalitiohallituksensa ohjelman. Pääministerin nimi ei ole vielä selvillä, mutta neuvotteluissa on päästy eteenpäin.


Yöttömien öiden aika alkoi Utsjoella: Aurinko laskee seuraavan kerran 29. heinäkuuta iltalehti 12:35 17.05

Läpi yön paistava aurinko on pohjoinen erikoisuus. Päivät pitenevät juuri nyt ympäri Suomen - aivan pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Siellä päivä on nyt nimittäin pisimmillään: yötön yö alkoi Utsjoella viime yönä. Seuraavan kerran aurinko laskee aivan pohjoisimmassa Lapissa vasta 29. heinäkuuta.


Suhteet lämpenevät – Etelä-Korea poistaa propagandaämyrit, pohjoinen säätää kellot naapurin kanssa samaan aikaan MTV 09:37 30.04

Koreoiden suhteet alkavat lämmetä maiden johtajien historiallisen tapaamisen jälkeen.


Viron poliisi epäilee: mies raiskasi suomalaisnaisen lähellä Tallinnan Viru-hotellia - ulkoilmaraiskaukset Virossa erittäin harvinaisia iltalehti 16:37 24.04

Viron poliisin seksuaalirikosten yksikkö otti epäillyn miehen kiinni viime lauantaina tallinnalaisessa ravintolassa. Viron pohjoinen poliisiprefektuuri on pidättänyt 35-vuotiaan miehen, jonka epäillään raiskanneen suomalaisen naisen Tallinnassa. Miehen kiinniotto tapahtui Tallinnassa lauantaina. Seksuaalirikoksen uhriksi joutunut suomalaisnainen on 23-vuotias.


Kärpät-faneja haukuttu junteiksi – Juha Junno otti kantaa oululaisten kiisteltyyn perinteeseen MTV 06:24 24.04

Jääkiekon SM-liigan Oulun Kärppien entinen toimitusjohtaja Juha Junno ei pidä oululaisfanien "Pohjoinen!"-huutoa kesken Maamme-laulun törkeänä käytöksenä, vaan hienona osoituksena urheilukulttuurista.


SM-liigan legenda todisti Kärppien upeaa voittoa aitiopaikalta: ”Jännä peli, aivan hirveä” iltalehti 21:25 14.04

Liigan etelä vastaan pohjoinen -välieräsarja oli upea sarja, jossa kaksi maalivahtia teki tähtiluokan hyökkääjistä aseettomia. Kärppien ja Helsingin IFK:n seitsemän illan maaleissa oli enemmän oho-maaleja kuin ola-laa-maaleja. Kärppien Veini Vehviläinen kehui kättelyjonossa (Kevin) Lankisen ja sai vaihdossa tsempit jatkoon.


Hovioikeuden osapäätös ajoi uusnatsit ahtaalle: Pirkanmaan käräjäoikeudella oli toimivalta tuomita yhdistys lakkautettavaksi iltalehti 19:29 13.04

Turun hovioikeus on antanut perjantaina osapäätöksen Poliisihallituksen ja niin kutsutun Pohjoismaisen vastarintaliikkeen riita-asiassa. Uusnatsien rekisteröimätön yhdistys ja sen rinnalla toiminut rekisteröity varainkeruuyhdistys valittivat Pirkanmaan käräjäoikeuden ratkaisemasta asiasta hovioikeuteen. Käräjäoikeus tuomitsi uusnatsien yhdistyksen lakkautettavaksi, koska se rikkoi ja kannusti rikkomaan lakia tai hyviä tapoja olennaisella tavalla. Turun hovioikeus on ratkaissut osapäätöksessään uusnatsien valituksen siitä, oliko Pirkanmaan käräjäoikeus toimivaltainen asiassa. Uusnatsien mukaan Pohjoinen perinne ry -nimisen yhdistyksen asiat olisi pitänyt tutkia toisessa kaupungissa.


Hovioikeus: Pirkanmaan käräjäoikeus sai lakkauttaa uusnatsijärjestöön linkittyvän Pohjoinen perinne ry:n MTV 17:16 13.04

Pirkanmaan käräjäoikeus sai lakkauttaa uusnatsijärjestöön linkittyvän Pohjoinen perinne -yhdistyksen, Turun hovioikeus linjasi tänään antamassaan ratkaisussa.


Sihvonen: Kärpät ja HIFK pelaavat upeaa sarjaa – Tobias Salmelainen hakee iskua oululaisten arkaan paikkaan MTV 10:03 11.04

Kärpät ja HIFK, pohjoinen ja etelä. Joukkueiden välinen välieräsarja on saanut vaiheilleen arvoistaan jännitettä niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella. MTV Sportin jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen analysoi asetelman.


Kylmää mutta aurinkoista - pohjoinen ilmavirtaus vallitsee koko maassa iltalehti 05:27 27.03

Sää on vuodenaikaan nähden huomattavan kylmää etenkin öisin, kertoo Ilmatieteen laitos. Katso päivän säätiedot nopeasti yllä olevalta videolta. Tänään koko maassa on joko selkeää tai puolipilvistä ja enimmäkseen poutaa. Paikoin on luvassa lumikuuroja.


Viimeinen urospuolinen valkoinen sarvikuono kuollut – enää kaksi alalajin naarasta jäljellä MTV 11:01 20.03

Maailman viimeinen urospuolinen pohjoinen valkoinen sarvikuono on kuollut Ol Pejetan luonnonsuojelualueella Keniassa. Asiasta kertoo BBC.


Vimeinen urospuolinen valkoinen sarvikuono kuollut – enää kaksi alalajin naarasta jäljellä MTV 11:01 20.03

Maailman viimeinen urospuolinen pohjoinen valkoinen sarvikuono on kuollut Ol Pejetan luonnonsuojelualueella Keniassa. Asiasta kertoo BBC.


joutuneensa rajun nettikiusaamisen määränneen 9-vuotiaita vierailun taustalla

Uutiset