Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan räjäyttämään jääpatoja – Puolustusvoimilta pyydetty virka-apua iltasanomat 23:44 21.04

Räjäytykset saattavat alkaa sunnuntaina.


Etelä-Pohjanmaan joet tulvivat rajummin kuin vuosiin, valtatie 3 katkaistu – Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan räjäyttämään patoja MTV 23:14 21.04

Valtatie 3 jouduttu sulkemaan tulvan vuoksi Kurikan Jalasjärven kohdalla Etelä-Pohjanmaalla. Veden ennakoidaan olevan korkealla vielä huomennakin.


Valtatie 3 katkaistu Etelä-Pohjanmaalla tulvan takia – Vaasan seudulla vesi uhkaa asutustakin MTV 19:45 21.04

Valtatie 3 on suljettu Kurikan Jalasjärven kohdalla Etelä-Pohjanmaalla, kertoo Liikennevirasto. Tulvavesi on noussut tielle noin sadan metrin matkalla. Liikenne ohjataan kiertotielle.


Kuvat: Vesi nousi tielle – Valtatie 3 katkaistu liikenteeltä iltasanomat 16:53 21.04

Vesi on noussut pikkuteille Pohjois-Pohjanmaalla.


Kolmostie saatetaan joutua katkaisemaan liikenteeltä – kuva: Vesi nousi tielle iltasanomat 16:33 21.04

Vesi on noussut pikkuteille Pohjois-Pohjanmaalla.


Valtatie 3 saatetaan joutua katkaisemaan Etelä-Pohjanmaalla tulvan takia, Vaasan seudulla vesi uhkaa asutustakin MTV 16:12 21.04

Valtatie 3 saatetaan joutua katkaisemaan Kurikan Jalasjärven kohdalla Etelä-Pohjanmaalla tulvaveden vuoksi. Jos niin käy, liikenne ohjataan kiertotielle.


Vesi on noussut teille Pohjois-Pohjanmaalla, Vaasan seudulla tulva uhkaa asutusta MTV 15:57 21.04

Tulvavesi on noussut muutamille pienille paikallisteille Pohjois-Pohjanmaalla, kertovat Liikennevirasto ja Suomen ympäristökeskus. Tulvaveden vuoksi suljettuina ovat ainakin tie numero 18576 Siikalatvan Pasossa ja tie numero 18183 Ylivieskassa ja Alavieskassa.


Tulvavesi nousi pikkuteille Pohjois-Pohjanmaalla – Vaasan seudulla tulvavesi uhkaa asutusta iltasanomat 15:21 21.04

Tulvavesi on noussut muutamille pienille paikallisteille Pohjois-Pohjanmaalla, kertovat Liikennevirasto ja Suomen ympäristökeskus.


Tulvavedet nousevat yhä Pohjanmaalla – voivat katkaista kolmostien iltasanomat 00:01 21.04

Taajamia suojataan tekemällä tilapäisiä järviä.


Tulvat uhkaavat jo Lapuan ja Ilmajoen taajamia – yöllä tilanne pahenee MTV 17:33 20.04

Vesi uhkaa nousta Lapuan ja Ilmajoen taajamiin sekä Jalasjärven keskustaan huomenna Etelä-Pohjanmaalla.


Koteja suojataan muoveilla ja hiekkasäkeillä Kyrönjoen alajuoksulla – "Tulva tulee uhkaamaan lähipäivinäkin" MTV 19:44 19.04

Pohjanmaalla Kyrönjoen ja Laihianjoen alueella kymmeniä rakennuksia suojattiin torstaina tulvavedeltä muun muassa muoveilla ja hiekkasäkeillä.


Eläinsuojelurikostuomiot kahdelle turkistarhaajalle - toisen tarhalle on aiemmin videokuvausisku iltalehti 15:43 19.04

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut eläinsuojelurikoksesta sakkoihin kaksi turkistarhaajaa. Rikosjutut olivat täysin erilliset, mutta niillä oli sama syyttäjä ja sama käräjätuomari. Myös tarkastuksia tiloille tehnyt ja oikeudessa todistanut eläinlääkäri oli sama. Molemmat tilat sijaitsevat niin ikään Pietarsaaren seudulla ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Pohjanmaan käräjäoikeus antoi tuomionsa jutuissa viime ja toissa viikoilla.


Tulvat uhkaavat jo koteja Pohjanmaalla – asukkaita kehotetaan varotoimiin MTV 13:18 19.04

Pohjanmaalla Kyrönjoen alajuoksun asukkaita kehotetaan suojaamaan kiinteistöjään kastumiselta, sillä tulvat uhkaavat useita asuinrakennuksia. Pääsyynä tulvimiseen ovat Kyrönjokeen muodostuneet jääpadot, tiedottaa Etelä-Pohjanmaan ely-keskus.


Alkuvuonna liikenteessä turvallisempaa kuin vuosi sitten – Pohjois-Pohjanmaalla eniten onnettomuuksia MTV 11:53 19.04

Tämän vuoden ensimmäinen neljännes sujui Suomen tieliikenteessä turvallisemmin kuin vuoden 2017 vastaava aika, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.


Suurimmassa osassa Suomea saadaan nauttia auringosta iltalehti 04:46 19.04

Forecan sääennusteen mukaan päivästä on tulossa pääpiirteissään aurinkoinen. Poikkeuksen muodostavat Lappi ja Kaakkois-Suomi, joissa nähdään sateita, mutta muuten tänään saadaan nauttia kevätpaisteesta. Etelä-Pohjanmaalla on edelleen voimassaoleva tulvavaroitus.


"Alkaa tapahtumaan seuraavien tuntien aikana" – Pohjanmaalla odotetaan paikoin pahinta tulvaa 50 vuoteen MTV 20:07 18.04

Pohjanmaan joet ovat alkaneet tulvia Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaan rannikolla eilen illalla.


- idässä hemmetin Leijonat! Suomi löi Raisiossa – syttymissyy saarta Vuokraturvan toimitusjohtaja soitti minulle” – tärvelivät tärvelivät saarta

Uutiset