Geena Davis Ylen erikoishaastattelussa: “Miehet tarvitaan viihdeteollisuuden tasa-arvokamppailussa liittolaisiksi”

yle 06:02 01.10

Elokuva-alan tasa-arvotyön pioneeri uskoo muutokseen. Television lastenohjelmissa se näkyy jo.


Ylen Juha Alanen on poissa – Teksti-TV:n sivu 201 oli hänen elämäntehtävänsä

iltasanomat 14:12 30.09

Teksti-TV:n pioneeri Juha Alanen (1938–2020) menehtyi.


Tänään tv:ssä: Insestin uhri jäi yksin - Adoptioisä käytti hyväkseen useita kertoja päivässä

iltalehti 04:57 30.09

Tapauksesta kertoo psykoterapeutti Stina Sundholm, joka on insestin uhrien auttamisen pioneereja Suomessa. Psykoterapeutti Stina Sundholm kohtasi ensimmäisen insestitapauksensa vuonna 1975. Kyseessä oli 5–6-vuotias tyttö, josta isä oli sekä Stinan että muiden ammattilaisten mielestä huolehtinut hyvin. Todellisuudessa hän käytti lastaan seksuaalisesti hyväksi. – Olin pyörtyä, Stina muistelee Taivaallista menoa -sarjassa toimittaja Nina Granvikille hetkeä, jolloin hän sai tietää asiasta.


Janne Kruunari kehitti Suomen ensimmäisen kaupoissa myytävän kannabinoidipitoisen hamppuöljyn – ensin kuumotteli poliisi, nyt Fimea ja Ruokavirasto

yle 16:00 28.09

Hamppualan pioneeri on varautunut vääntämään viranomaisten kanssa kiistanalaisesta tuotteestaan.


Vuonna 1841 perustettu Thomas Cook oli matkailualan uranuurtaja – näistä syistä imperiumi ajautui konkurssiin

iltasanomat 15:36 23.09

Thomas Cook oli valmismatkojen pioneeri, jonka ohi aika ajoi.


Sami Hedberg lähtee jälleen isolle kiertueelle – rentoutuu vapaa-ajalla yhdessä Saija-rakkaan kanssa: ”Opin sanomaan, että nyt pidän lomaa”

iltasanomat 15:00 22.09

Sami Hedberg on yksi suomalaisen stand up -komiikan pioneereista. Nyt hän lähtee jo viidennelle Kokovartalomies-kiertueelle.


Eazy-E sai uuden hautakiven – ei taatusti jää huomaamatta

stara 23:00 10.09

Gangsta rapin pioneereihin lukeutunut Eazy-E kuoli vuonna 1995. Nyt räppäri


Viihdelehti Stara.fi

stara 23:00 10.09

Gangsta rapin pioneereihin lukeutunut Eazy-E kuoli vuonna 1995. Nyt räppäri


Näin miinoitetaan valtatie – Maavoimat julkaisi harvinaisia kuvia harjoituksesta hylätyllä tieosuudella

iltasanomat 08:01 05.09

Pioneerit harjoittelivat suluttamista ja raivaamista valtatie 23:n käytöstä poistetulla osuudella.


Tubettamisen pioneeri Soikku eli Sonja Hämäläinen tähtää elokuva-alalle: ”Minua ei enää kiinnosta kertoa itsestäni”

iltalehti 19:41 11.08

Soikku kertoo myös, miksi hän on pitänyt taukoa tubettamisesta. Soikku, eli Sonja Hämäläinen, on yksi suomalaisen tubettamisen pioneereista. Nyt 28-vuotiaan naisen YouTube-tili on kuitenkin hiljentynyt. Edellisestä videosta on aikaa useampi kuukausi. Iltalehti pääsi Inspiskalenteri by Mmiisas -julkistustapahtumassa kysymään Hämäläiseltä, minne hän on kadonnut. – En ole lopettanut. Keskityn tällä hetkellä opiskeluun ja senkin takia minulla on ollut pieni inspiraatiokatkos. En halua tehdä videoita pakosta, vaan niiden pitäisi tulla silloin, kun tekee mieli tehdä niitä, hän kertoo.


Millainen mies oli koodinmurtaja Alan Turing? Aivan erilainen kuin elokuvissa, kertoo veljenpoika IS:lle

iltasanomat 06:13 08.08

Sir Dermot Turing on tutkinut setänsä Alan Turingin elämää ja työtä. Hän kertoo IS:n erikoishaastattelussa, millainen koodinmurtaja ja tietotekniikan pioneeri oikeasti oli.


Tämän takia Kikka oli tyrmäävä homoikoni - villitsi vähemmistöjä homobaareissa: ”Ajoi rohkeuden asiaa”

iltalehti 08:30 28.07

Kikan musiikkituottaja Ilkka ”Ile” Vainio pitää edesmennyttä laulajaa pioneerina. Kikan ensilevytyksestä tulee tänä vuonna 30 vuotta. Ikoninen laulajatar muistetaan flirttailevista ja pikkutuhmista kappaleistaan, jotka saivat aikaan varsinaisen Kikka-manian 90-luvulla. Kikalle Sipi Castrén -salanimellä kappaleita tehnyt Ilkka ”Ile” Vainio pitää edesmennyttä tähteä uudenlaisen naiskuvan pioneerina. – Kikka oli täysin uniikki persoona. Hän oli kaikista aliarvostetuin naistaiteilija Suomessa. Kansa rakasti, mutta arvostusta ei tullut. Hän kannusti kappaleissaan naisia tekemään aloitteen, mikä oli 90-luvulla harvinaista. Sellainen pikkutuhmuus oli ookoo Frederikille ja Irwinille, muttei naisartistille, Ile Vainio kertoo.


Funk-legenda Art Neville on kuollut

iltalehti 07:26 23.07

Art Neville oli muun muassa yksi funkin pioneerina pidetyn The Meters -yhtyeen perustajajäsenistä. Funk-legenda Art Neville, 81, kuoli maanantaina kotonaan vaimonsa vierellä, kertoo TMZ. Muusikon pitkäaikainen manageri Kent Sorrell kertoo, että Nevillen terveys oli heikentynyt viime vuosina.


Kolumni: Suomen naisjalkapallon pioneerihahmon syntymästä 100 vuotta – olisi ilahtunut suuresti tänä kesänä

iltasanomat 21:54 21.07

Viime sunnuntaina tuli kuluneeksi 100 vuotta merkittävän suomalaisen urheilupersoonan syntymästä, kirjoittaa Juha Kanerva.


Tänään tv:ssä: Neuvostoliitto sai kunnian ensimmäisestä avaruuslentäjästä, USA itsevarmana kuun valloituksesta: "Sinne pitää viedä tähtilippu”

iltalehti 09:16 15.07

Uutuussarja näyttää, millaista kilpaa kuun valloituksesta käytiin 50 vuotta sitten. Ensimmäinen ihminen laskeutui kuun kamaralle heinäkuussa vuonna 1969, mutta idea Kuun valloituksesta syntyi jo paljon aiemmin. Tänään alkavassa Kuun valloittajat -dokumenttisarjassa päästään seuraamaan, miten matka Kuun herruutta kohti eteni 50 vuotta sitten. Käsillä oli kosmisten löytöretkien aika, joka määrittäisi ihmisten kohtaloa. Avaruuden valloitus oli myös keskeinen osa Venäjän ja USA:n sodankäyntiä: varhaisvaiheen astronautit edustivatkin eräänlaisia alter egoja amerikkalaisille. Dokumentissa ääneen pääsevät monet avaruusajan pioneerit, kuten Buzz Aldrin, Frank Borman ja Sergei Hrustsov.


Ennennäkemätön lentolaite varasti show'n Pariisin sotilasparaatissa – katso huima video

yle 13:36 14.07

Franky Zapata aikoo laitteellaan toistaa lentokonepioneerin urotyön.


Lähde: Huuhkajien avainpelaaja Robin Lod vaihtamassa seuraa

MTV 12:45 11.07

Huuhkajien avainpelaajiin kuuluva Robin Lod on lähellä siirtoa Yhdysvaltoihin, Minnesota Unitedin riveihin. Asiasta kertoo Pioneer Press.


Yhdysvaltalainen miljardööri Ross Perot on kuollut

iltasanomat 19:55 09.07

Yhdysvaltalainen miljardööri ja teknologiapioneeri Ross Perot on kuollut 89-vuotiaana, kertoivat omaiset tiistaina. Perot pyrki kahdesti Yhdysvaltain presidentiksi.


Pohjoismaista kasvamassa tuulijättiläinen – yritysjohtajat haluavat vauhdittaa energiakehitystä ja tehdä Pohjolasta ilmastopioneerin

yle 18:00 26.06

Asiantuntijan mukaan Suomen ilmastotavoitteiden toteuttaminen helpottuu ja halpenee lisäämällä yhteistyötä muiden Pohjoismaiden kanssa.


Haukuttiin punkeroksi vetelykseksi, ja tupakka savusi – Keke Rosbergin koko tarina Iisalmesta kadehdituksi F1-mestariksi

iltasanomat 05:59 21.06

F1-kuljettaja Keijo ”Keke” Rosberg jakoi 1970–80-luvulla suomalaiset kahteen leiriin. Niihin, jotka ymmärsivät kuljettajan pioneerityön sinivalkoisen rata-autoilun soihdunkantajana maailmalla ja niihin, joiden mielestä Rosberg oli ikuinen selittelijä.


17. ennen esikoisensa harvinaiset huipputehot lentämistä – nuoret lääkärit

Hot topics