Apustuspakkaus, rakkauspakkaus... Kelalle liki 30 000 nimiehdotusta, mutta äitiyspakkaus on äitiyspakkaus - Nimeä ei vaihdetakaan iltalehti 14:18 16.01

Kela ei muutakaan äitiyspakkauksen nimeä, Kela tiedottaa. Kela teki marraskuussa kyselyn 80 vuotta täyttäneen äitiyspakkauksen mahdollisesta uudesta nimestä. Kaikista vastanneista lähes 60 prosenttia halusi säilyttää äitiyspakkauksen nimen äitiyspakkauksena. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk) mukaan tuloksen perusteella nimenvaihto ei ole ajankohtainen.


Ministeri Saarikko, miksi Suomessa tuhansien annetaan sairastua vakaviin tauteihin turhaan? iltasanomat 23:40 15.01

Infektiolääkärit ihmettelevät, miksi pneumokokkirokotteita ei vaihdeta parempiin Suomessa. Peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) sanoo, ettei rokotteita voida hankkia hinnalla millä hyvänsä.


Hoitaja ei käynyt, vanhus löytyi kuolleena – Ministeri Saarikko: Kotihoidon ongelmat ei vain yhden kunnan asia MTV 18:42 15.01

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) pitää äärimmäisen valitettavana tapausta, jossa espoolaisvanhuksen epäillään kuolleen kotihoidossa tapahtuneen laiminlyönnin vuoksi. Saarikko sanoo tietävänsä, että ongelmia on myös muissa kunnissa.


Alkoholilakia muutetaan estämään etä­myynti – ”Hallituksen linjana on turvata Alkon monopoli” iltasanomat 16:14 19.12

Peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) perustaa työryhmän ratkomaan alkoholilain etämyynnin epäselvyydet.


Erikoissairaanhoitoa koskeva asiakasseteli soten "kipeä kohta" – ministeri toppuuttelee huolta päivystyksestä MTV 09:19 16.12

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon mukaan eilen päättynyt lausuntokierros osoitti, että erikoissairaanhoitoa koskeva asiakasseteli on valinnanvapauslakiesityksen "kipeä kohta". Muutoksia, ainakin yksityiskohtiin, on tulossa.


Saarikko: Sote saatava valmiiksi, muutoin terveysfirmojen ”villi meno jatkuu ja terveydenhuolto eriarvoistuu” iltalehti 10:02 09.12

Keskustan sote-ministeri Saarikko ryöpyttää yksityisiä terveysjättejä ja patistaa sote-uudistusta valmiiksi, koska muutoin villi nykymeno jatkuu ja terveydenhuolto eriarvoistuu. - Ymmärrän, että erityisesti suuryritykset hakevat nyt asemia kiinteistöjä ostamalla ja nykyisen lainsäädännön tulkintaa avartamalla. Markkina-asemat kiinnostavat. Mutta ei ole kestävää, jos samaan aikaan historiallisen reformin kanssa julkinen valta joutuu käymään kilpajuoksua yrityselämän kanssa, Annika Saarikko (kesk) moittii blogissaan (9.12). Perhe ja peruspalveluministeri Saarikon mukaan Juha Sipilän (kesk) hallituksen on saatava sote-uudistus valmiiksi, sillä muuten terveysfirmojen "villi meno ja markkinaosuuksien valtaaminen kiihtyvät".


Sote-varoitus ministeriltä: "Vähävaraiset uhkaavat päätyä julkisen hoidettaviksi, varakkaat hyödyntävät yksityisiä" uusisuomi 09:18 09.12

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) varoittaa, että Suomen uhkaa syntyä polarisoidut terveydenhuollon markkinat.


Toimeentulotuen Kela-siirto sai murskakritiikin eduskunnalta - ”Taloudellinen peruste siirrolle osoittautui virheelliseksi” iltalehti 10:05 01.12

Jyrki Kataisen (kok) sixpack-hallitus päätti toimeentulotuen siirrosta Kelalle kehysriihessään 25.3.2014 osana kuntien miljardin euron rakenneuudistusohjelmaa. Kela-siirron tarkoituksena oli hallituksen mukaan "parantaa ihmisten yhdenvertaisuutta tuen saamisessa, tehostaa toimintaa ja vähentää kuntien tehtäviä tiukassa taloustilanteessa." Kataisen hallituksen peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd) hehkutti uudistusta STM:n 3.4.2014 antamassa tiedotteessa.


Ministeri Saarikko puhuu uskostaan - oli nuorena aktiivinen seurakuntalainen: ”en ehdi käydä kirkossa joka sunnuntai” iltalehti 07:20 19.11

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa kuullaan perhe- ja peruspalveluministerin mietteitä uskonnollisesta elämäntavasta. Ministeri Annika Saarikon (kesk) uskonnollisuus nousi esille IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimmassa jaksossa eutanasia-teeman yhteydessä. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyy Saarikolta, vastustaako ministeri eutanasiaa uskonnollisen vakaumuksensa vuoksi. Saarikko on ollut aktiivinen seurakuntanuori ja toiminut isosena.


Annika Saarikko elää punamultaparisuhteessa - tällaisia ”väittelyharjoituksia” hän käy demarimiehensä kanssa iltalehti 11:49 17.11

Perhe- ja peruspalveluministeri kertoo perhe-elämästään IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimassa jaksossa. Tällaista on keskustaministerin ja demarin jakama perhearki. Annika Saarikko kertoo videolla parisuhteestaan. Ministeri Annika Saarikko on naimisissa valtiovarainministeriössä työskentelevän SDP:läisen Erkki Papusen kanssa.


Annika Saarikko tietää, miltä vanhemman menettäminen tuntuu: ”Nyt ei ole enää isää kannustamassa” iltalehti 12:13 16.11

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko avautuu IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimassa jaksossa surusta, jonka hän joutui kohtamaan alkuvuodesta Videolla Annika Saarikko kertoo, miltä isän menettäminen tuntui. Saarikon isä kuoli kuluvan vuoden tammikuussa.


Susanne Päivärinta grillasi ministeriä oikein kunnolla - ”Ettekö ota peiliä käteen?” iltalehti 21:02 15.11

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimassa jaksossa ministeri Annika Saarikko kertoo, miltä osin hän on tyytyväinen sote-uudistukseen. Pitääkö päättäjien ottaa peili käteen, kun kokonainen keskussairaala on menossa yksityiselle? Videolla ministeri vastaa. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolta kysytään ohjelman haastattelussa, onko hän tyytyväinen sote-uudistuksen lausuntokierroksella olevaan lakiesitykseen.


Porvoon leikkipuistosurma pysäytti Annika Saarikon, jolla samanikäinen lapsi: ”henki salpautui kun luin sen uutisen” iltalehti 19:12 15.11

Keskustalainen perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko pitää tärkeänä, että viranomaiset saavat tutkia Porvoon lapsisurman taustat rauhassa. Hän kommentoi asiaa IL-TV:n Sensuroimattoman Päivärinnan haastattelussa. Videolla ministeri kuvailee, miten hän reagoi Porvoon lapsisurmaan. Suomen uutisagendaa on kuluvalla viikolla hallinnut Porvoossa tapahtunut perhetragedia, jossa isän epäillään surmanneen 3-vuotiaan tyttärensä maanantaina leikkipuistossa.


Saarikko haluaa rajoituslain tiukennukset voimaan ensi vuoden alusta iltasanomat 18:13 15.11

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) toivoo, että sote-uudistukseen liittyvän rajoituslain muutokset tulisivat voimaan ensi vuoden alusta.


Sensuroimaton Päivärinta tänään: mitä ajattelee kuolemansairas mies? iltalehti 13:36 15.11

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman yhdeksännessätoista jaksossa puhutaan tärkeistä ja vakavista asioista. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta saa studioonsa vieraiksi kuolemansairaan lääkärin Kyösti Korhosen sekä keskustan varapuheenjohtajan ja perhe- ja peruspalveluministerin Annika Saarikon. Kyösti Korhonen sairastaa munuaissyöpää, jota ei voi parantaa. Mitä hän ajattelee vääjäämättömänä suhteellisen pian edessä olevasta kuolemasta? Ja miksi Korhonen vastustaa eutanasiaa, vaikka hänen tulevat viimeiset hetkensä voivat olla hyvin tuskaisia?


Ex-ministeri käsi paketissa eduskunnassa: ”Hyvä kysymys, mitä tapahtui” iltalehti 18:05 09.11

Perhe- ja peruspalveluministerin tehtävät heinäkuussa jättänyt Juha Rehula (kesk) kuunteli torstaina eduskunnan kyselytunnilla hallituksen ja opposition kansanedustajien välistä sanailua vasen käsi napakassa kantositeessä. - Urheiluvamma kahden ja puolen viikon takaa, Rehula kertoi kyselytunnin jälkeen Iltalehdelle.


Uutiset