Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen jättivoittoon pahvisten katsojien edessä

MTV 18:41 23.05

Huuhkajat-vahti Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen nappasi lauantaina Bundesliigan kärkitaistelussa arvokkaan vierasvoiton Mönchengladbachista maalein 3-1. Kamppailu pelattiin periaatteessa tyhjille katsomoille, mutta yhdeltä Mönchengladbachin kannattajaryhmältä lähteneen idean myötä ottelua seurasi 13 000 pahvista katsojaa.


Köpetdag vienyt Energetikiä vieraissa viime vuosina kuin litran mittaa – tänään tilastoihin dramaattinen muutos?

iltalehti 11:51 14.05

Torstain pelipoiminta löytyy Turkmenistanin liigasta. Tänään Turkmenistanin liigan ainoassa ottelussa kohtaavat Energetik ja Köpetdag eivät periaatteessa ole kovinkaan eri vahvuisia joukkueita. Niiden kolme edellisen kauden sijoitukset maan sarjassa ovat olleet Energetik ensin mainittuna viides ja neljäs, kolmas ja kuudes ja kuudes ja kahdeksas. Tästä huolimatta Köpetdag on voittanut Energetikin vieraissa vuodesta 2017 lähtien viisi kertaa peräkkäinen päästämättä maaliakaan maalierolla 9–0.


Suvi Teräsniskan kiertue siirtyi vuodella - tilanne pakotti uusiin ratkaisuihin: "Olen periaatteessa työtön ensimmäistä kertaa"

iltalehti 11:51 08.05

Korona havahdutti Suvi Teräsniskan miettimään kulutustottumuksiaan. Absurdilta tuntuvan maailmantilanteen myötä tietyt tottumukset ovat menneet laulaja Suvi Teräsniskan perheessä uusiksi. Ihmiskunnalla olisi hänen mukaansa herätyksen paikka. – Koronakriisi on herättänyt minut uudella tavalla. Olen itse syyllistynyt tietynlaiseen turhaan kuluttamiseen, sillä olen nuoresta iästä saakka ollut itsenäinen ja hyvin toimeentuleva. Nyt on kuitenkin ensimmäistä kertaa tilanne, jolloin olen periaatteessa työtön. Se laittanut miettimään rahan kulutusta ihan uudella tavalla, Teräsniska myöntää.


BATE saanut vaihteen silmään – nyt jo jättisuosikki sarjakärkeä vastaan?

iltalehti 07:45 18.04

Lauantain mielenkiintoisin peli löytyy Valko-Venäjän liigasta. Valko-Venäjän liigan "moraalinen kärkikamppailu" käydään BATE:n ja Torpedo Zhodinon välillä. BATE on voittanut kymmenestä Valko-Venäjän liigan viimeisestä mestaruudesta yhdeksän ja on maan jalkapalloilun selkeä viime vuosien valtias. Tämän kauden BATE kuitenkin aloitti todella heikosti. Sarjassa se hävisi kaksi ensimmäistä peliään ja tippui siinä sivussa jo cupistakin. Kahdessa viime liigapelissään BATE on saanut ilmaa siipiensä alle ja tuloksena ovat olleet 1–0-voitto Ruhk Brestistä ja viimeksi jo komea 3–0-voitto FC Minskistä. Kone alkaa käynnistyä? Viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Torpedo Zhodino on sen sijaan aloittanut tämän sesongin rytinällä; joukkue johtaa sarjaa saldolla 3–0–1, maalit 4–2. Kuten maalimääristäkin huomaa, Torpedo Zhodinon menestys on perustunut puolustuksen pitämiseen. Periaatteessa BATE:n hyökkäyskalusto on sarjan paras ja tässä Zhodinon puolustus joutuukin oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella kunnon testiin. Itse pidän BATE:a kauden alun kangerteluista huolimatta edelleen ylivoimaisesti sarjan parhaana joukkueena, ja tässä sen kuulukin olla mielestäni todella suuri ennakkosuosikki. Ottelu alkaa kello 20.00.


Vetovihje: Valko-Venäjän liigassa kohtaavat kovavireiset joukkueet – palautetaanko pikkukaupungin nippu maanpinnalle?

iltalehti 13:11 16.04

Torstain pelivalinta tulee Valko-Venäjän liigasta. Valko-Venäjän liigan illan mielenkiintoisimmassa (Energetik-BGU–FK Gorodeja) ottelussa kohtaavat kaksi hyvävireistä joukkuetta. Kotijoukkue Energetik-BGU on jokseenkin ansaitusti sarjan kärjessä. Joukkue ei periaatteessa ole aivan sarjan vahvimpia, mutta on palannut kauden ensimmäiset pelit niin hyvin, että taulukon kakkossija ei tässä vaiheessa ole vääryys.


Sarjajumbo hurjassa nousuvireessä Nicaraguassa - Jalapakin vaikeuksissa Sabanasin ministadionilla?

iltalehti 13:10 08.04

Keskiviikon pelipoiminta löytyy Nicaraguan liigasta. Nicaraguan Clausuran sarjajumbo CD Las Sabanas on piristynyt viime aikoina merkittävästi; joukkueen jonka saldo koko Clausuran osalta on 2-4-8 maalit 10-27, on hävinnyt viimeisestä viidestä pelistään vain yhden - ja senkin luultavasti sarjan parhaalle joukkueelle Estelille vieraissa 0-1. Vire on siis hurja ja näillä otteilla Sabanasin nousu pois sarjan hännästä onkin vain ajan kysymys. Periaatteessa nousussa ei olisi edes mitään maata mullistavaa, sillä Aperturassa Sabanas oli viime syksynä pudotuspelijoukkueita (sarjasijoitus kuudes saldolla 6-5-7 maalit 17-21). Jalapa oli syksyn sarjassa puolestaan jumbo saldolla 2-6-10 maalit 12-23. Tähän nähden Clausuran tämän hetken sarjataulukko ei välttämättä kerrokaan täyttä totuutta joukkueiden voimasuhteista.


Korona keskeytti suositun sairaalasarjan kuvaukset - Uudet jaksot alkavat silti tänään Suomessa

iltalehti 10:58 06.04

Holby Cityn sairaala ei ole ainoa sarja, jota korona koettelee. Maailmanlaajuisesti suosittu sairaalasarja Holby City jatkuu tänään meilläkin uusin, jo 22. tuotantokauden jaksoin. Tuttuun tapaan niitä on luvassa huima määrä: 52 kappaletta. Katsottavaa siis periaatteessa riittää, kun esityspäiviä on nyt viikossa vain yksi: maanantai. Ilmaisu "pariaatteessa" on tässä kohtaa paikallaan, sillä BBC on toistaiseksi keskeyttänyt sarjan kuvaukset koronatilanteen vuoksi. Sarjaa kuvataan toki kuukausia etukäteen, joten ihan heti katsottava ei lopu viruksen vuoksi, mutta se on myönnetty, että pitkäaikaisista vaikutuksista on vielä tässä vaiheessa vaikea sanoa mitään varmaan. Toistaiseksi Isossa-Britanniassa on nähty 12 osaa tältä samalta tuotantokaudelta, joka meilläkin nyt alkaa.


Skandaalinkäryinen tositarina tänään tv:ssä - Katso kuvat Studio 54:n julkkiksista

iltalehti 08:05 04.04

Legendaarinen yökerho New Yorkissa oli 1970-luvun ilmiö ja julkkisten suosikki. Tämän skandaalinkäryisen tarinan voisi periaatteessa kertoa vain kaksi ihmistä: Ian Schrager ja Steve Rubell. Koska Rubell kuoli aidsin aiheuttamiin komplikaatioihin vuonna 1989 ollessaan 45-vuotias, on Studio 54 -dokumentissa äänessä Schrager. Hän oli toinen Studio 54:n perustajista ja pysytteli pitkään poissa valokeilasta.


Suomeen voisi korona­kriisissä tulla avun­etsijöitä Ruotsista ja Venäjältä – presidentti Niinistö painottaa IS:ssä suoran viestin tärkeyttä naapureille: ”Emme mekään mestareita ole”

iltasanomat 07:10 29.03

Epätoivoisessa tilanteessa koronakriisi voisi periaatteessa herättää naapurimaissa kiinnostusta Suomen terveydenhoitoa kohtaan.


Suomeen voisi koronakriisissä tulla avunetsjiöitä Ruotsista ja Venäjältä – presidentti Niinistöstä viestin naapureille on oltava selkeä: ”Emme mekään mestareita ole”

iltasanomat 07:10 29.03

Epätoivoisessa tilanteessa koronakriisi voisi periaatteessa herättää naapurimaissa kiinnostusta Suomen terveydenhoitoa kohtaan.


Huoli epätoivoissaan Ruotsista ja Venäjältä Suomeen koronakriisissä pyrkivistä heräsi – presidentti Niinistö painottaa IS:lle suoran viestin tärkeyttä naapureille: ”Emme mekään mestareita ole”

iltasanomat 07:10 29.03

Epätoivoisessa tilanteessa koronakriisi voisi periaatteessa herättää naapurimaissa kiinnostusta Suomen terveydenhoitoa kohtaan.


Huoli Ruotsista ja Venäjältä koronakriisissä apua etsimään tulevista heräsi – presidentti Niinistö painottaa IS:lle suoran viestin tärkeyttä naapureille: ”Emme mekään mestareita ole”

iltasanomat 07:10 29.03

Epätoivoisessa tilanteessa koronakriisi voisi periaatteessa herättää naapurimaissa kiinnostusta Suomen terveydenhoitoa kohtaan.


Presidentti Niinistö huolestui – Venäjältä ja Ruotsista voisi koronakriisissä tulla avun etsijöitä Suomeen

iltasanomat 06:00 29.03

Epätoivoisessa tilanteessa koronakriisi voisi periaatteessa herättää naapurimaissa kiinnostusta Suomen terveydenhoitoa kohtaan.


Tänään tv:ssä: Mikä supernainen! 100-vuotias Anna Perälä asuu yksin, ajaa autoa ja hoitaa kaikki askareet itsenäisesti

iltalehti 06:15 27.03

Anna Perälä päätyi lyhytdokumentin tähdeksi vähän vastentahtoisesti. Kauhavalla syntynyt forssalainen Anna Perälä ei todennäköisesti perusta tämän jutun päälle. Ei hän olisi halunnut viettää satavuotispäiviäänkään eikä esiintyä lyhytdokumentissa, ainakaan periaatteessa. Kamerat pääsivät kuitenkin seuraamaan, kun Annaa juhlittiin viime kuussa ensimmäistä kertaa elämässään.


Mikä supernainen! 100-vuotias Anna Perälä asuu yksin, ajaa autoa ja hoitaa kaikki askareet itsenäisesti

iltalehti 06:15 27.03

Anna Perälä päätyi lyhytdokumentin tähdeksi vähän vastentahtoisesti. Kauhavalla syntynyt forssalainen Anna Perälä ei todennäköisesti perusta tämän jutun päälle. Ei hän olisi halunnut viettää satavuotispäiviäänkään eikä esiintyä lyhytdokumentissa, ainakaan periaatteessa. Kamerat pääsivät kuitenkin seuraamaan, kun Annaa juhlittiin viime kuussa ensimmäistä kertaa elämässään.


Maalit tiukassa Islotsh–Neman Grodno -ottelussa?

iltalehti 13:55 21.03

Lauantain huippuottelu löytyy Valko-Venäjän liigasta. Lauantain Valko-Venäjän liigan mielenkiintoisin ottelu on Islotsh–Neman Grodno. Viime kaudella kummatkin sijoittuivat Vysshaya Ligassa keskikastiin ja joukkueiden odotetaan tällä kaudella taistelevan parhaimmillaankin vain neljännestä sijasta. Valko-Venäjän sarjassa on periaatteessa kolme joukkuetta ylitse muiden; Dinamo Brest, BATE sekä Shakhtyor. Näiden jälkeen sarja on tasainen ja arvaamaton. Pelaajista voi mielenkiintoisimpana nostaa esille Islotshin guinealaisvahvistuksen Momo Yansanen. Yansane teki viime kaudella joukkueelleen 11 maalia ja sijoittui koko sarjan maalipörssissä kuudennelle sijalle.


Näyttelijä joutui hyvästelemään Salkkarit-hahmonsa traagisesti: "Sillä tavalla voi käydä periaatteessa ihan kenelle tahansa"

mtv 10:00 20.03

Celin El Azizin hahmo Victoria Saari poistuu Salatuista elämistä suuren tragedian saattelemana. 


Ville esittelee tänään tv:ssä kannabisviljelmänsä: Vaatehuoneessa useita eri lajikkeita

iltalehti 06:30 17.03

Ville arvelee syyllistyvänsä periaatteessa törkeään huumausainerikokseen. Villen vaatehuoneesta löytyy muun muassa Jack Hereriä, Sweet Zombieta ja Blueberryä. Ne ovat kaikki kannabiksen lajikkeita, joita hän kasvattaa omaan käyttöönsä tarvittavan välineistön, kuten suurpainenatriumlampun sekä ilmankosteuden ja lämpötilan säätimen, avulla. Ville itse arvelee Mitä mieti Ronja Salmi -ohjelmassa, että kasvien määrä täyttäisi törkeän huumausainerikoksen merkit. Hän on kuitenkin valmis ottamaan riskin kärsimiensä kovien kipujen vuoksi. Niitä ei ole saatu aisoihin mitenkään muuten, vaikka yritetty on. Ville on syönyt opiaatteja, jopa fentanyyliä, epilepsialääkkeitä, masennuslääkkeitä, unilääkkeitä ja rauhoittavia, sekä niiden päälle laksatiiveja loiventamaan lääkkeiden sivuvaikutuksia. Mikään ei kuitenkaan ole tepsinyt. Jopa opioidilääkityksen aikaan Ville harkitsi itsemurhaa päivittäin. Rajut kivut olivat niin kovat eikä elämässä tuntunut olevan mieltä.


Liverpoolin nälän puute näkyi viimeksi – sytyttääkö tänään senkään vertaa?

iltalehti 08:38 29.02

Lauantain pelivalinta on Valioliigan Watford-Liverpool. Liverpoolilla on Valioliigassa erikoinen ongelma; vaikka kautta on jäljellä vielä 11 kierrosta, on sen mestaruus periaatteessa jo selvä tapaus. Liverpool johtaa toisena sarjassa olevaa Manchester Cityä 22 pisteellä ja tarvitsee lopulliseen teoreettiseenkin mestaruutensa varmistamiseen enää viisi voittoa. Kun Liverpool on samaan aikaan Mestarien liigassa kovassa paikassa (hävisi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelunsa Atletico Madridille vieraissa 0–1), on sillä näissä Valioliigan ”ei niin sytyttävissä” pelissä selvä alilatauksen vaara. Tästä saatiin oivaa esimerkkiä viikolla, kun surkea West Ham oli katkaisemassa Liverpoolin 21 kotipelin voittoputkea Anfieldilla. West Ham johti peliä vielä 67 minuutin jälkeen 1–2. Mo Salahin ja Sadio Manen maaleilla Pool kuitenkin käänsi pelin hieman onnekkaastikin.


Hot topics