Downshiftaava Jarmo, 33, sanoo voivansa lopettaa kaiken työnteon 45-vuotiaana - ”Jos harrastukset ovat mielekkäämpiä kuin työnteko, miksi käyttäisin aikaani siihen?” iltalehti 11:17 20.01

Vantaalainen Jarmo Vestola neuvoo blogissaan, miten elämään voi saada lisää mielekkyyttä tekemällä vähemmän töitä, ja miten se onnistuu käytännössä. Osa-aikatöitä ravintolassa tekevä vantaalainen Jarmo Vestola, 33, tienaa vuodessa nettona noin 17 500 euroa. Pienilläkin tuloillaan hän säästää ja sijoittaa, tavoitteenaan elää kymmenen vuoden kuluttua enimmäkseen osinkotuloilla. Tavoite tuntuu äkkiseltään uskomattomalta, mutta Vestola kertoo, että voisi periaatteessa jo nyt lopettaa työnteon kokonaan, jos niin haluaisi. Hän kirjoittaa aktiivisesti blogia nimeltä , jossa neuvoo ihmisiä siinä, miten lähes kuka tahansa voi halutessaan vähentää työntekoaan ja siten lisätä elämänsä mielekkyyttä.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Dynamo Moskovalla vahva motivaatioetu iltalehti 11:07 20.01

Lauantain vetovihje uskoo Dynamo Moskovan pystyvän venymään kotonaan tiukassa paikassa pakkovoittoon heikkoa Admiralia vastaan. Dynamo Moskova taistelee läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista ja sille jokainen voitto on tällä hetkellä äärimmäisen arvokas. Ottelussa Admiralia vastaan moskovalaisilla on varmuudella suuri motivaatioetu, sillä Admiral ei periaatteessa pelaa enää mistään. Kotonaan lähes kaikki nimimiehensä myynyt (myös valmentaja lähti) Admiral on taistellut nuoruuden innolla, mutta vieraissa on vaikeampaa.


Suomalaislupaus taas avauksessa Ranskan liigassa - nyt vastassa on maailmantähtiä iltalehti 20:57 19.01

18-vuotias Timo Stavitski jatkaa Caenin avauksessa Marseille'ta vastaan tänä iltana. Timo Stavitski pelasi tiistaina 71 minuuttia Caenin voittaessa Bordeaux'n vieraissa 2-0. - Kiva harrastushan jalkapallo on. Nyt olen tosi hyvässä asemassa, mistä en voi olla kuin superonnellinen. Nyt tämä periaatteessa on minun työ, Stavitski kertoi Iltalehdelle keskiviikkona.


Marsista tehtiin merkittävä löytö: ”Periaatteessa astronautit voivat mennä ämpärit ja lapiot käsissään...” iltasanomat 20:39 13.01

Nasa on tehnyt kahdeksan uutta havaintoja Marsin hiekkapinnan alla piilevän jään olemassaolosta.


Marsista tehtiin merkittävä jäälöytö: ”Periaatteessa astronautit voivat mennä ämpärit ja lapiot käsissään...” iltasanomat 20:36 13.01

Nasa on tehnyt kahdeksan uutta havaintoja Marsin hiekkapinnan alla piilevän jään olemassaolosta.


IS: Pirkko Mannola antoi Göran Stubbille pakit 60 vuotta sitten iltalehti 11:55 13.01

Göran Stubb kertoo Ilta-Sanomissa iskeneensä silmänsä tuoreeseen Miss Suomeen. Karkauspäivänä 2016 kihlautuneet Pirkko Mannola, 79, ja Göran Stubb, 82, asuvat nykyään saman katon alla. Periaatteessa pari olisi voinut sisustaa yhteistä kotia jo paljon aikaisemminkin - Ilta-Sanomat nimittäin kertoo Göranin iskeneen silmänsä Pirkkoon jo vuonna 1958.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Villarreal venyttää voittoputkeaan iltalehti 10:27 07.01

Sunnuntain vetovihje uskoo Villarrealin venyttävän voittoputkensa La Ligassa Deportivon kustannuksella kolmen ottelun mittaiseksi. Ennen joulutaukoa Villarreal otti hienot voitot kovista Celtasta ja Valenciasta - vieraissa. Joukkue on joulukuun alun heikosta jaksosta huolimatta noussut odotetulle tasolleen ja on tällä hetkellä menossa jälleen ensi kaudeksi Euroopan kentille. Potentiaalia Villarrealilla olisi periaatteessa jopa Mestarien liigan peleihin oikeuttaville sijoituksille. Loukkaantumiset ovat kuitenkin haitanneet joukkuetta pitkin kautta, eikä Villarreal pääse tähänkään peliin parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.


"Kilpailu on niin kovaa, että melkein kilpaillaan hengiltä" – matka-alalle tulee uusia yrittäjiä joka suunnasta MTV 03:00 02.01

Periaatteessa matkatoimiston ei tarvitse osata myydä hiekkaa Saharaan tai jäätä eskimoille, vaan se pääsee paljon vähemmällä.


SM-liigan elävä legenda matkalla hurjaan ennätykseen - nousi itsensä Otakar Janeckyn rinnalle! iltalehti 18:53 28.12

TPS-konkari Eric Perrin on nyt virallisesti SM-liigan kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja. Asia varmistui tänään, kun TPS aloitti KooKoo-vierailunsa hurjalla ryminällä. Perrin iski TPS:n toisen osuman ajassa 6.11. Maali nosti hänen kokonaispisteensä 479:ään, eli tasoihin itsensä Otakar Janeckyn kanssa. Tshekkilegenda paukutti SaiPassa, Jokereissa ja Bluesissa kaikkiaan 479 pistettä 450 ottelussa. Perrinille illan ottelu oli miehen 564:s SM-liigassa. Perrin nousee periaatteessa Janeckyn ohi jo nyt, sillä kanadalaisella on läjässä Janeckya enemmän maaleja.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Carvalhal korjaa puolustuksen iltalehti 12:38 15.12

Perjantain vetovihje uskoo Sheffield W:n managerin Carlos Carvalhallin saaneen tarpeeksi joukkueensa vuotavasta puolustuksesta ja korjaavan asian tämän illan Wolves-peliin. Kevään nousukarsinnoissa karvan päähän Valioliigapaikasta jäänyt Sheffield W tunnettiin viime kaudella erittäin tarkasta pelistä ja tiukasta puolustuksestaan. Joukkueelle tehtiin perussarjassa kolmanneksi vähiten maaleja (45 maalia/46 ottelua). Tällä kaudella menestys ei ole ollut samaa tasoa johtuen juuri heikommasta puolustuspelaamisesta. Joukkue on periaatteessa näyttänyt viime otteluissaan nousuvireiseltä, mutta edelleenkään puolustus ei ole pitänyt viimekautiseen malliin. Uskon joukkueen valmennuksen tietävän asian ja työstävän sitä koko ajan.


Näkökulma: Poliisi oli taas tehtäviensä tasalla iltalehti 07:41 07.12

Viranomaiset tiedostivat itsenäisyyspäivän mielenosoitusten riskit ja suhtautuivat niihin vakavasti, kirjoittaa Iltalehden Satavuotiaan itsenäisen Suomen merkkipäivän mielenosoituksissa oli periaatteessa kaikki ainekset väkivaltaisille yhteenotoille ja mellakoille. Rasismia, fasismia ja uusnatsismia vastustava Helsinki ilman natseja -tapahtuma keräsi poliisin mukaan yli tuhat ihmistä, mutta järjestäjien mukaan kulkueessa oli loppuvaiheessa noin 3 000 ihmistä.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Jokerit toipunut ulkoilmasta iltalehti 12:47 05.12

Tiistain vetovihje ottaa KHL:ssä vedon Jokereiden puolesta. Severstalia (kohde 7649) vastaan Jokerit-myönteiseen kantaan riittää oikeastaan se, ettei näe ottelussa mitään erityistekijöitä, jotka puhuisivat nimenomaisesti Jokereita vastaan. Joukkueitten tasoero riittää tekemään Jokereista vieraissakin (vierashaitta esim. tuomaritoiminnan myötä) normitapauksessa suuren suosikin. Tässä voisi periaatteessa jossitella lauantaisen huippupelin vaikutuksella Jokereiden motivaatioon tai esitykseen (vrt. eilinen SKA:n vaisu peli Neftehimikin vieraana), mutta itse en usko Jokereiden tässä kärsivän mistään ulkoilmakrapulasta.


Lauantain veto- ja vakiovihjeet: Kaikella kunnioituksella Uusi-Seelanti, mutta... iltalehti 18:32 10.11

Lauantain vetovihje pitää MM-jatkokarsintojen Uusi-Seelanti-Peru-ottelua päivän lupaavimpana pitkävetokohteena. Tästä pelistä olisi periaatteessa tarjolla kaksikin ideaa, mutta valitaan näistä kupongille vain se maistuvampi, eli alle 2,5 maalia (kohde 9354, kerroin 1,60). Uusi-Seelanti on omaan Oseanian alkukarsintaansa ihan tasokas joukkue salomonsaaria ja fidjejä vastaan, mutta sen jälkeen tässä viimeisessä karsintavaiheessa tuleekin vastaan vähän järeämpää kalustoa Etelä-Amerikan karsintaviitosen (Peru) muodossa.


Kaupunkihuuhkaja väijyy pikkukoiria Tampereella - ”Kissanpentu tai chihuahua voisi periaatteessa mennä” iltalehti 20:02 07.11

Sunnuntaina Tampereella oli useampi luontokuvaaja huuhkajaa bongaamassa. Cityhuuhkaja uhkaa puistossa vapaana ulkoilutettavia pieniä koiria Tampereella. - Lintu on pyörinyt keskustan ja lähialueen puistoissa nyt viikon ajan. Se on tavattu useammasta paikasta, sanoo luontokuvaaja Kimmo Mäkiselkä.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Ladasta loppuvat varaosat - Juventukseen rohkea ohipeli iltalehti 12:40 31.10

Tiistain vetovihje uskoo kokoonpano-ongelmien haittaavan Avtomobilist-Lada-ottelussa enemmän vieras- kuin kotijoukkuetta. Sekä Avtolla että Ladalla on tällä hetkellä mahdollisesti jopa kentällinen pelaajia sivussa loukkaantumisten takia. Molemmat ovat periaatteessa selviytyneet viime aikojen loukkaantumissumastaan tulosten valossa kelvollisesti. Ladasta kannattaa kuitenkin huomioida, että sen viime voitot ovat tulleet vain kotona ja vain heikoista joukkueista. Avto sen sijaan on hakenut pari kovaakin vierasvoittoa. Nyt kotona nostankin Avton Veikkausta selvästi suuremmaksi suosikiksi Ladaa vastaan.


Suomalainen ex-kiekkoilija muistaa välinpitämättömän suhtautumisen päävammoihin - ”Kun oltiin aivan sotkussa ja sekaisin” iltalehti 13:31 26.10

Entinen NHL-pelaaja kiittelee nykymenetelmiä aivotärähdyksiin puuttumisessa Aivotärähdysten tunnistaminen ja hoito jääkiekossa ovat nykyisin "aivan eri sfääreissä" kuin takavuosina. Näin kuvailee entinen NHL-pelaaja ja Pelaajayhdistyksen nykyinen yhteyspäällikkö Iiro Järvi. Lausunnollaan Järvi tarkoittaa nimenomaan positiivista kehitystä aivotärähdysten havainnoinnissa ja hoidossa. -  Minun pelaajaurani aikana puhuttiin lähinnä päänsärystä. Vain todella selkeät tilanteet, kun oltiin aivan sotkussa ja sekaisin, jalat eivät kantaneet ja puhe oli sekavaa, niin ne saatettiin sieltä poimia. Kaikki muut tapaukset periaatteessa sivuutettiin. Tilanne on huomattavasti parempi nyt, sanoo Järvi, joka lopetti vuonna 2000 aktiiviuransa.


Suomalainen ex-kiekkoilija muistaa välinpitämättömän suhtautumisen päävammoihin - ”Kun oltiin aivan sotkussa ja sekaisin” iltalehti 13:31 26.10

Entinen NHL-pelaaja kiittelee nykymenetelmiä aivotärähdyksiin puuttumisessa Aivotärähdysten tunnistaminen ja hoito jääkiekossa ovat nykyisin "aivan eri sfääreissä" kuin takavuosina. Näin kuvailee entinen NHL-pelaaja ja Pelaajayhdistyksen nykyinen yhteyspäällikkö Iiro Järvi. Lausunnollaan Järvi tarkoittaa nimenomaan positiivista kehitystä aivotärähdysten havainnoinnissa ja hoidossa. -  Minun pelaajaurani aikana puhuttiin lähinnä päänsärystä. Vain todella selkeät tilanteet, kun oltiin aivan sotkussa ja sekaisin, jalat eivät kantaneet ja puhe oli sekavaa, niin ne saatettiin sieltä poimia. Kaikki muut tapaukset periaatteessa sivuutettiin. Tilanne on huomattavasti parempi nyt, sanoo Järvi, joka lopetti vuonna 2000 aktiiviuransa.


Suomalainen ex-kiekkolija muistaa välinpitämättömän suhtautumisen päävammoihin - ”Kun oltiin aivan sotkussa ja sekaisin” iltalehti 13:31 26.10

Entinen NHL-pelaaja kiittelee nykymenetelmiä aivotärähdyksiin puuttumisessa Aivotärähdysten tunnistaminen ja hoito jääkiekossa ovat nykyisin "aivan eri sfääreissä" kuin takavuosina. Näin kuvailee entinen NHL-pelaaja ja Pelaajayhdistyksen nykyinen yhteyspäällikkö Iiro Järvi. Lausunnollaan Järvi tarkoittaa nimenomaan positiivista kehitystä aivotärähdysten havainnoinnissa ja hoidossa. -  Minun pelaajaurani aikana puhuttiin lähinnä päänsärystä. Vain todella selkeät tilanteet, kun oltiin aivan sotkussa ja sekaisin, jalat eivät kantaneet ja puhe oli sekavaa, niin ne saatettiin sieltä poimia. Kaikki muut tapaukset periaatteessa sivuutettiin. Tilanne on huomattavasti parempi nyt, sanoo Järvi, joka lopetti vuonna 2000 aktiiviuransa.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Tykit jauhavat Moskovan illassa iltalehti 13:04 23.10

Maanantain vetovihje tarttuu Veikkauksen runsasmaalisuustäkyyn KHL:n illan ehdottomassa huippuottelussa ZSKA-SKA. Veikkaus tarjoaa tähän markkinoiden korkeinta yli 4,5 maalin kerrointa (1,80). Vaikka joukkueet lähtisivätkin illan otteluun noin periaatteessa ”puolustuksen kautta”, niin aika vaikeaa on nähdä tämän pelin silti jäävän nykymiehistöjen tulivoimaisuudella kovin helposti vähämaaliseksi.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Koemanin kantti koetuksella iltalehti 14:05 22.10

Sunnuntain vetovihje ei uskaltaisi tällä hetkellä lyödä ropojaan likoon Evertonin menestyksen tai sen managerin Ronald Koemanin pitkän jatkon puolesta. Evertonin kausi on ollut synkkä. Valioliigassa se on voittanut kaksi peliä kahdeksasta ja on aivan sarjan hännässä ja torstaina tuli käytännössä lähtö Eurooppa liigasta 1-2 Lyon-kotitappion myötä. Joukkue on rakennettu heikosti ja peli näyttää juuri tällä hetkellä huonolta ja hitaalta. Osaltaan ongelmat kulminoituvat joukkueen "tähtipelaajaan" Wayne Rooneyhin. Periaatteessa Rooneyta pitäisi peluuttaa, mutta mies ei tällä hetkellä tee muuta kuin hallaa Evertonin pelaamiselle. Manageri Ronald Koeman onkin koko lailla hankalassa paikassa - ja tämä näkyy myös miehen tämän hetken habituksessa. Periaatteessa Koemanilla pitäisi riittää karismaa kääntää näitä vaikeita tilanteita, mutta juuri nyt Evertonin touhu näyttää aika toivottomalta. Everton-Arsenal-pelissä molemmilla joukkueilla on rasitushaittaa torstain Eurooppa Liigan otteluista, mutta en tässä vähennä siitä ihan hirveästi Arsenalilta vieraspelistä huolimatta, sillä Arsene Wenger käytti ihan kohtuullisesti rotaatiota.


Uutiset