Rightin miehet KooKoolle liikaa - Tapparan oikea käsi alhaalla pelaavat ukot olivat iskussa iltalehti 20:53 13.12

Tamperelaiset kaatoivat kouvolalaiset 3-0. Tapparan erikoisuutena oli pelkästään rightin pelaajista koostuva ylivoimaketju. Jääkiekkojoukkueessa on monesti pulaa rightin pelaajista - siis oikea käsi alhaalla pelaavista kiekkoilijoista. Tapparalla tätä murhetta ei ole, vaan esimerkiksi joukkueen toisessa ylivoimaketjussa keskiviikkona KooKoota vastaan nähtiin pelkästään rightin miehiä: Otso Rantakari, Kristian Kuusela, Sebastian Repo, Juhani Jasu ja Jere Karjalainen. Yhteensä kirvesrintojen kokoonpanossa oli keskiviikkona peräti yhdeksän rigtin miestä.


Kaikkea vihaava Merlin-kissa nousi somesuosikiksi - samaistutko otukseen? iltalehti 20:49 12.12

Merlin saa uusia seuraajia päivittäin. Ragdoll Merlin on saanut valtavasti ihailua sosiaalisessa mediassa. Ragdoll on Suomessakin suosituin rekisteröity kissarotu. Kanadalainen Merlin ihastuttaa vihaisella ilmeellään. Oikeasti kissa on kiltti ja ystävällinen, mutta sen perusilme saa sen näyttämään siltä, että sillä on aina pahat mielessään. Kissaa seuraa pelkästään Instagramissa jo yli 45 000 ihmistä.


Islamista luopunut todistaja suomalaisten terrorismioikeudenkäynnissä: ”Taistelemaan meneminen oli se juttu” iltalehti 00:03 12.12

Helsingin käräjäoikeuden terrorismirikosvyyhden todistajan mukaan hänen oli vaikea uskoa, että hänen kaverinsa olisivat niin pahoja, että he pystyisivät tappamaan ihmisiä. Kolmea suomalaista miestä syytetään Helsingin käräjäoikeudessa terroristisen rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan heidän oli tarkoitus lähteä Syyriaan vierastaistelijoiksi. Syytetyistä tiettävästi kaksi on käynyt Syyriassa. Kolmas kääntyi Turkissa takaisin. Käräjäoikeus kuuli maanantaina todistajaa, joka päätti luopua islamin uskosta ennen lähtöä. Hän sai tuomion kokonaisuuteen liittyvistä talousrikoksista, mutta terroristisen rikoksen valmistelussa hän on pelkästään todistajan roolissa.


Lewis Hamilton osti 20 miljoonan ökykartanon - yli 500 neliötä todelliselta luksusalueelta iltalehti 17:53 11.12

Formuloiden hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton hankki kartanon Kensingtonista, Etelä-Lontoosta. Hamilton maksoi sijoituksestaan 18 miljoonaa puntaa eli noin 20 miljoonaa euroa. Summa ei tee merkittävää lovea Hamiltonin pankkitilille, sillä pelkästään viime kaudesta Mercedeksen mies tienasi 32 miljoonaa puntaa. Lähitulevaisuudessa hänen odotetaan solmivan uuden sopimuksen, joka nostaa tulotason entistä korkeammaksi.


Sydäntä särkevä video: Nääntyvä jääkarhu etsii epätoivoisena ruokaa - kuvaajat syyttävät ilmastonmuutosta iltalehti 16:05 11.12

Valokuvaaja Paul Nicklenin mukaan kuvaustilanne nälkään kuolevan jääkarhun kanssa oli täynnä kyyneliä ja tunnekuohuja. Videolla nähdään riutunut ja heikossa kunnossa oleva jääkarhu, joka yrittää epätoivoisesti etsiä ruokaa viimeisillä voimillaan. Vähälumiset talvet eivät ole pelkästään Suomen suru. Valokuvaaja Paul Nicklen on julkaissut Sea Legacy -tiiminsä kanssa sydäntä särkevän videon nälkään nääntyvästä jääkarhusta, joka etsii epätoivoisesti ruokaa Kanadan Baffininsaarella napapiirin pohjoispuolella.


Sihvonen: Kärppien salaisuus – ”Ainoa, joka onnistui nopeuttamaan” MTV 12:10 08.12

Käsillä olevan syyskauden suurin sensaatio Suomalaisessa jääkiekkoilussa on ollut kiistatta Oulun Kärpät. Kärpistä voi sanoa, etteivät pelkästään ne tulokset – vaan vieläpä se tapa ja tyyli! On syytä tarkastella sitä, mikä on Kärppien salainen resepti.


Prinssi Harry opettaa kihlatulleen etikettiä - antaa jopa läksyjä iltalehti 07:24 08.12

Marraskuussa kihlautunut Meghan Markle saa opastusta etiketin saloihin sulhaseltaan. TMZ:n mukaan prinssi Harry on aloittanut näyttelijä Meghan Marklen koulutuksen hovin monisyiseen etikettiin. Marklella on opittavanaan paljon, sillä pelkästään ruokailuun liittyy lukuisia sääntöjä. On myös aiheita, joita tulee välttää esimerkiksi kuningattarelle puhuttaessa. Erillistä tapakouluttajaa Marklelle ei ole palkattu, vaan avun tarjoaa Marklen tuleva puoliso, prinssi Harry. Marklen tulee esimerkiksi lopettaa selfieiden ottaminen fanien kanssa, sillä kuninkaallisten ei tulisi koskaan suostua niihin.


Nyt ovat koriraudat kovilla – Katso Lauri Markkasen kaikki marraskuun donkit suomikoris 17:40 07.12

Lauri Markkanen ei ole pelkästään heittäjä, vaan pystyy myös lyömään palloa alaspäin saadessaan mahdollisuuden. Marraskuun aikana Markkanen räväytti yhteensä 10 donkki korilevyn läpi. Chicago Bulls...


Iinan nimissä tilattiin 2 000 euron edestä vaatteita ja puhelimia – Poliisi: "Jos verkkokaupat parantaisivat järjestelmiään, petokset loppuisivat siihen" MTV 06:05 07.12

Poliisin tietoon tulee joka vuosi pelkästään pääkaupunkiseudulla noin 2 000–3 000 tapausta, jossa identiteettivarkauden uhriksi joutuneen nimissä on tilattu verkkokaupasta tavaraa. Poliisi pitää verkkokaupoista tilaamista nykyisellään liian helppona rikollisille.


Sauli Niinistö palkitsi urheilusankarit Suomen Leijonan ritarimerkillä - katso kuvat tilaisuudesta iltalehti 16:13 04.12

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on antanut Suomen Leijonan I luokan ritarimerkit 48 olympia- ja paralympiavoittajille. Juha Mieto, Pertti Ukkola, Heli Rantanen, Hannu Manninen, Sami Jauhojärvi... Kun astui sisään Kalastajatorpan aulaan maanantaina iltapäivällä, oli kuin olisi tullut ihmeelliseen suomalaiseen urheilumuseoon, jossa ovat melkein kaikki sinivalkoiset urheilusankarit - eivätkä pelkästään kuvina vaan ihan vielä ilmielävinä.


Mikko Harju esittää upeasti suositun joululaulun, uutisia myös keväästä: ”Yksi haave on käymässä toteen” iltalehti 15:30 03.12

Iltalehti julkaisee joka adventti yhden joululauluvideon. Ensimmäisenä on vuorossa Mikko Harjun Tulkoon joulu. Mikko Harju, 26, on tunnettu suomalainen laulaja ja lauluntekijä. Mies nousi julkisuuteen keväällä 2016 hänen omakustannejulkaisunsa myötä. Mä olen tässä nousi todella kuunnelluksi Spotifyssa. Mikko Harjun Sinä riität -kappale on puolestaan saanut aikaan tatuointi-ilmiön. Jo yli 80 fania on halunnut tatuoida säkeen jostakin Harjun kappaleesta ihoonsa. Pelkästään Sinä riität -kappaleesta säkeitä ihoonsa on ottanut yli 50 ihmistä. Harju on onnellinen, että on voinut tuoda lohtua häntä kuunteleville.


Venäjän laivasto järjestää yli 500 sotaharjoitusta vuonna 2018 iltalehti 22:50 01.12

Valtiolliset venäläismediat kertovat, että Venäjän laivasto järjestää yli 500 sotaharjoitusta ensi vuonna. Uutistoimisto Tassin mukaan Venäjän laivasto harjoittelee ahkerasti ensi vuonna. Asiasta kertoo laivaston komentaja Vladimir Koroljov Venäjän puolustusministeriön julkaisussa Krasnaja Zvezda. Suunnitelmissa on yli 500 harjoitusta pelkästään laivastossa. Venäjä harjoittelee paitsi itsenäisesti niin myös Kiinan ja Intian kanssa yhdessä. Lisäksi Venäjän laivasto osallistuu kansainväliseen "Armeijapeliin", joka pidetään heinä-elokuun vaihteessa ensi vuonna.


Musiikki palasi Youtubeen iltalehti 20:08 01.12

Iso määrä musiikkia blokattiin suomalaisilta eilen torstaina. Nyt musiikkivideot ovat jälleen suomalaisten katseltavissa. Suoratoistopalvelu Youtuben käyttäjät harmistuivat eilen torstaina, kun videot eivät toimineetkaan. Blokkaus koski pelkästään Suomea. Googleen tukisivustolla kerrottiin tuolloin, että sopimusneuvottelut Teoston kanssa eivät olleet onnistuneet.


Venäjän duuma: Pohjois-Korea valmis keskustelemaan USA:n kanssa Venäjän avustuksella iltalehti 10:27 01.12

Duuman delegaatio on parhaillaan vierailulla keskiviikkona ohjuskokeen tehneessä Pohjois-Koreassa. Valtion duuman kansainvälisten asioiden osaston varapuheenjohtaja Aleksei Chepa totesi, että Pohjois-Korea ei ole valmis palaamaan neuvotteluprosessiin lännen politiikan vuoksi. - Pakotteet eivät pelota Pohjois-Koreaa lainkaan, se ei ole valmis luopumaan ydinaseohjelmasta pelkästään pakotteiden vuoksi. Pohjois-Korean parlamentin johtaja totesi, että maa on valmis elämään pakotteiden alla vielä seuraavat sata vuotta, Chepa sanoi.


Helsingin asuntohintojen lasku hälytysmerkki? Ekonomisti toppuuttelee: ”Juuri nyt valmistuu paljon uusia asuntoja” iltalehti 11:08 28.11

Helsinkiin on Hypon pääekonomistin valmistunut tänä vuonna 60 prosenttia enemmän uusia koteja verrattuna viime vuoteen. Asuntorahoittamiseen erikoistuneen Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus varoo vetämästä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä Tilastokeskuksen tänään julkistamista tiedoista, joiden mukaan asuntojen hinnat kääntyivät Helsingissä laskuun lokakuussa. Tilastokeskuksen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat Helsingissä lokakuussa 0,7 prosenttia ja pelkästään vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat 0,9 prosenttia syyskuuhun verrattuna.


Yli sata poroa jäänyt tavarajunien alle Norjassa viime päivinä - ”Se oli kilometrien mittainen verilöyly” iltalehti 14:13 27.11

Pelkästään lauantaina 65 poroa jäi yhden tavarajunan alle. Yli sata poroa on jäänyt viime päivinä tavarajunien alle. Poroilla on parhaillaan käynnissä talvimuutto, kun ne vaihtavat laidunta. Pelkästään lauantaina 65 sarvipäätä jäi yhden ainokaisen tavarajunan alle. Keskiviikon ja perjantain välisenä aikana kiskoille kuolleita poroja kertyi 41.


Kyselyn huolestuttava tulos: Joka neljäs 25-34-vuotias myöntää ajaneensa alkoholia nauttineena - ”kertoo kaksinaismoralismista” iltalehti 10:45 24.11

Pikkujoulukaudella poliisin haaviin on jäänyt pelkästään yhtenä marraskuun viikonloppuna 145 rattijuopumuksesta epäiltyä autoilijaa. Pikkujoulukausi on kiihkeimmillään. Vilkkaimmat pikkujouluviikonloput ovat arvioiden mukaan tällä ja ensi viikolla. Kun kaupunkien sekä kuntien anniskeluravintolat täyttyvät juhlatuulella olevista asiakkaista, lisääntyvät myös poliisin saamat tehtävät. Vakuutusyhtiö LähiTapiolan Arjen katsaus -tutkimus paljastaa huolestuttavia lukemia. Nuorten keskuudessa yhden tai muutaman lasillisen jälkeen autoilu on hälyttävän yleistä - peräti 25 prosenttia 25-34-vuotiasta autoilijoista kertoo hypänneensä rattiin juotuaan alkoholia.


”Katsoi tunnilla koulun Ipadilta pornoa” - uusi Instagram-tili vuotaa oppilaiden saamat Wilma-nootit nettiin iltalehti 11:28 20.11

Tutkija pelkää oppilaiden alkavan hölmöillä pelkästään siksi, että seurauksena saadut Wilma-viestit pääsisivät esille. Syyskuussa perustettu Instagram-tili julkaisee kuvia, jotka ainakin näyttävät esittävän suomalaisten koululaisten saamia Wilma-viestejä. Viesteissä ei näy lähettäneen opettajan nimeä, joten mitään lakia ei lähtökohtaisesti rikota. Viestistä ilmenee lähetysaika, meneillään oleva tunti tai kurssi, päivämäärä ja viestin sisältö. Viestien aitoutta ei ole voitu varmistaa. Esimerkiksi tällaisia julkaistut Wilma-merkinnät ovat:


Esapekka Lapilla surkea alku Australian MM-rallissa: ”Kaikki meni heti päin helvettiä” iltalehti 17:03 17.11

Esapekka Lappi ajautui teknisiin ongelmiin heti Australian MM-rallin toisella erikoiskokeella. Naarajärveläisen Toyotasta hajosi heti kättelyssä ohjaustehostin, minkä jälkeen Lapin eteneminen muuttui selviytymistaisteluksi. Lappi joutui ajamaan ilman ohjaustehostinta pitkän EK3:n, jolla oli mittaa 26 kilometriä. Raskas ohjaus ei käy pelkästään käsille, vaan aiheuttaa myös vaaratilanteita, mikäli kuljettaja vain koettaa pitää jonkinlaista vauhtia yllä.


Amerikkalainen teinityttö myi neitsyytensä 2,5 miljoonalla eurolla iltalehti 11:08 16.11

Tarjouskisassa kakkoseksi jäivät Hollywood-näyttelijä ja venäläinen poliitikko. Pelkästään etunimellään Giselle esiintyvä amerikkalainen 19-vuotias nainen on myynyt neitsyytensä huutokaupalla pahamaineisella Cinderella Escorts -nettisivulla. Hinta nousi 2,5 miljoonaan euroon. Cinderella on saksalainen deittisivusto. Ostajana oli liikemies Abu Dhabista. Gisellen mukaan kakkoseksi tarjouskilpailussa jäi nimeämätön Hollywood-näyttelijä ja kolmoseksi venäläinen poliitikko.


Uutiset