Leijonavahti Jussi Olkinuora siirtyy KHL:ään! iltalehti 16:50 19.04

Pelicans menettää ykkösvahtinsa Venäjälle. Iltalehden tietojen mukaan Pelicansin maalivahti Jussi Olkinuora siirtyy ensi kaudeksi KHL:ään, jossa hänen uusi seuransa on Admiral Vladivostok. Olkinuora on SM-liigan parhaita torjujia. Tällä kaudella hän pelasi 39 runkosarjapeliä torjuntaprosentilla 91,7 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,26.


Suomi-kiekon superlupaus saattaa loikata Kanadan maajoukkueeseen! Paljasti Radio Voimalla: ”Valitsen sen, kumpi kysyy ensin” iltasanomat 19:39 18.04

Pelicansin timantti Brad Lambert ei vielä tiedä, mitä maajoukkuetta hän edustaa.


Pelicansille uusi maalivahti ja viisi hyökkääjää iltalehti 11:35 17.04

Lahden Pelicans julkaisi pelaajasopimuksia. Maalivahti Atte Tolvanen sekä hyökkääjät Miro-Pekka Saarelainen, Frank Gymer, Jonatan Tanus, Otto Nieminen ja János Hári siirtyvät Pelicansin SM-liigamiehistöön kahden vuoden sopimuksilla. 24-vuotias Tolvanen on torjunut edelliset kuusi kautta Pohjois-Amerikassa, ensin kaksi kautta NAHL:ssä ja sen jälkeen neljä vuotta yliopistosarja NCAA:ssa. Tällä kaudella Tolvanen pääsi testaamaan taitojaan myös AHL:n Syracuse Crunchin paidassa kuuden ottelun verran.


Näkökulma: Kärpillä mättää melkein kaikki – melkein kaikki hehkuttavat HIFK:ta iltalehti 12:06 15.04

Playoff-kevät on ollut yhtä Kärppien kritisointia ja HIFK:n hehkutusta, kirjoittaa Vesa Parviainen. Puolivälierissä Kärpät tiputti Ilveksen 4–0 ja HIFK Pelicansin 4–2. Kärpät ei pelannut vielä tasollaan, mutta HIFK nousi upeasti altavastaajan asemasta ja murensi huippukauden pelanneen Pelsun armottomalla hyökkäysalueen prässillään. Näistä lähtökohdista Kärpät-HIFK-välieräsarjaan, jossa HIFK on jatkanut siitä, mihin lahtelaisten kanssa jäi. Se avaa ja kääntää peliä nopeasti, on fyysinen, vie taklaukset loppuun ja pursuaa voitontahtoa.


Näkemys: Pelicansin tiedotuksen mukaan Ville Niemisellä on seuraan sopimus vuoteen 2022 saakka jatkoaika.com 16:37 12.04

Pelicansin on töpeksinyt päävalmentajansa Ville Niemisen sopimuskuvion viestinnässä täydellisesti.


Ville Nieminen Pelicans-sopimuksestaan: "Kauden jälkeen täytyi selvittää, tultiinko liian kovaa" MTV 14:42 12.04

Ville Nieminen jatkaa Lahden Pelicansin päävalmentajana.


Näkökulma: Pelicans nosti keskisormen pystyyn – seurapomolta hämmästyttäviä kommentteja Ville Niemisen jatkosta MTV 13:08 12.04

Lahden Pelicansin seurajohdon puheet siitä, että prosessi, jonka tulos oli Ville Niemisen kanssa tehty sopimus, eteni suunnitellusti, ovat erikoisia, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 


Ville Nieminen jatkaa Pelicansin päävalmentajana iltasanomat 12:17 12.04

Pelicans on tehnyt Niemisen kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.


Ville Nieminen ja Pelicans sopivat jatkosta – "Mentiin kaasu pohjassa" yle 12:14 12.04

Ville Nieminen ja viime kaudelta tuttu valmennusryhmä jatkavat Lahden Pelicansin peräsimessä.


Ville Nieminen jatkaa Pelicansin päävalmentajana ? "Kyse on isosta kokonaisuudesta" jatkoaika.com 12:13 12.04

Lahtelaisseura jatkaa tutussa komennossa, kun viime vuoden päävalmentaja Ville Nieminen solmi jatkosopimuksen.


Sihvonen: Pelicansin farssi vailla vertaa – Ville Niemiseltä riisuttiin aseet suurten egojen välisessä sarvien kalistelussa MTV 12:11 12.04

Pelicans tiedotti Ville Niemisen jatkavan seuran päävalmentajana. Onko kaikki nyt hyvin? kysyy MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen, ja vastaa: Ei todellakaan ole!


Ville Nieminen jatkaa Pelicansin päävalmentajana – urheilujohtaja naureskeli huhuille: ”Olemme olleet tyytyväisiä runsaasta näkyvyydestä” iltalehti 12:07 12.04

Pelicansin valmentajatiimi ensi kaudelle on valmis. Ville Nieminen ja viime kaudelta tuttu valmennusryhmä jatkavat Lahden Pelicansin peräsimessä myös ensi kaudella. Pelicans on tehnyt Niemisen kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Valmennustiimissä jatkavat Pasi Nurminen, Arttu Lipsanen sekä Tommi Pärmäkoski.


Yllätyskäänne! Ville Nieminen jatkaa sittenkin Pelicansin peräsimessä MTV 11:59 12.04

Ville Nieminen jatkaa Lahden Pelicansin päävalmentajana jääkiekon SM-liigassa ensi kaudella, seura tiedottaa.


Näkökulma: Liigan välierissä on yksi kuokkavieras – mikä joukkue ei kuulu joukkoon? iltalehti 15:14 11.04

HPK:n nousu Liigan jumbosijalta runsaassa vuodessa finaalipaikasta taistelevaksi huippujoukkueeksi on ollut hämmästyttävä, kirjoittaa Vesa Parviainen. HPK:n vahva runkosarja, TPS:n tiputtaminen puolivälierissä ja Tapparan väkevä haastaminen välierissä saattaa hämärtää monen mielessä sen tosiseikan, ettei moinen meno ole Kerhon kokoiselle seuralle mikään itsestäänselvyys. Se on tehnyt huiman harppauksen Liigan pohjamudista uskottavaksi finaalikandidaatiksi ja jopa mahdolliseksi mestariehdokkaaksi. Toki sinne saakka on vielä matkaa, mutta HPK on Sportin ja Pelicansin yllätysten tyssättyä tämän kauden suurin sensaatio.


Kärpät voittoon jatkoajalla - HIFK päästi kaksi miestä läpiajoon, Metsävainio ratkaisi iltalehti 18:58 03.04

Oulun Kärpät isännöi Helsingin IFK:ta välierien avausottelussa Raksilassa. Hallitseva mestari ja runkosarjavoittaja Kärpät kukisti Ilveksen puolivälierissä suoraan otteluvoitoin 4-0. Viime kauden pronssijoukkue HIFK voitti Pelicansin otteluin 4-2. Avauserän ensimmäiset puolittaiset paikat kehitteli Kärpät, mutta erän puolivälissä astui esille HIFK:n duunarihyökkääjä Juho Keränen.


Pelicansin toimitusjohtaja Ville Niemisen jatkosta: "Kerromme ensi viikolla valmentajatilanteesta" MTV 18:36 03.04

Pelicansin Ville Niemisen mahdollinen jatko Lahdessa on puhuttanut SM-liigan ympärillä viime viikkoina. Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kommentoi tilannetta MTV Urheilulle. 


Sihvonen: Pelicansin ja HIFK:n sarja oli floppi – ”Syy on ilmeinen” MTV 20:58 31.03

Pelicans pelasi Liigassa erinomaisen runkosarjan. Joukkuetta vieläpä vahvistettiin pudotuspelikevättä kohti Juhamatti Aaltosella. Tämän piti olla lahtelaisten kevät. Toisin kävi. HIFK passitti Pelicansin tylysti kesälomille otteluvoitoin 4-2. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen avaa Pelicansin pettymyksen anatomiaa. Myös siitä Sihvonen kirjoittaa, miksi HIFK:n ja Pelicansin puolivälieräsarja ei kohonnut likikään siihen tasoon, mitä odotettiin. Sarja oli lopulta pelkkä suutari eikä lähelläkään muistoihin jäävää klassikkoa.


Sakari Salminen ratkaisi HIFK:n ja Pelicansin ottelusarjan jatkoaika.com 16:36 31.03

Sakari Salminen nousi ratkasijaksi Helsingin jäähallin lauantai-illan trillerissä. Salmisen 2–1-maali päättii kiihkeän ottelusarjan. Salmisen arveli HIFK:n halunneen enemmän voittoa.


Ville Nieminen: "Vastustaja oli playoff-kokeneempi joukkue" jatkoaika.com 15:17 31.03

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen uskoi pudotuspelikokemuksen olleen merkittävä tekijä ottelusarjassa HIFK:ta vastaan. Niemisen mielestä HIFK suoritti tasaisemmin kuin Pelicans.


Uutiset