Kaksi autoa kolaroi Etelä-Karjalassa - yksi loukkaantui vakavasti: ”Jalka oli virheasennossa ainakin” iltalehti 19:43 25.02

Valtatie 13 oli onnettomuuden vuoksi poikki, mutta on nyt avattu liikenteelle. Etelä-Karjalan Savitaipaleella valtatie 13:lla tapahtui noin kello 17:45 kahden auton välinen kohtaamiskolari. Autoissa oli yhteensä neljä henkeä. Kolme selvisi onnettomuudesta ilman vammoja, mutta yksi loukkaantui vakavammin ja hänet on toimitettu Etelä-Karjalan keskussairaalaan. Vakavammin loukkaantunut henkilö jouduttiin irrottamaan autosta. Hän oli pelastuslaitoksen päivystävän palomestari Petri Pätylän mukaan kuitenkin tajuissaan.


Hevonen ja henkilöauto kolaroivat Lieksassa, eläin rojahti auton päälle - Poliisi: ”Poistui paikalta hyvin nopeasti” iltalehti 19:06 25.02

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos ja Itä-Suomen poliisi tiedottivat harvinaisesta kolaritapauksesta. Lieksan Yläviekintiellä hevonen ja henkilöauto kolaroivat sunnuntaina iltapäivällä. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan henkilöauto ja peräkärryllä hevosensa kanssa lenkillä ollut omistaja kolaroivat alhaisella nopeudella.


Turverekka syttyi tuleen Huittisten ABC:n pihassa - ”Kuului kova pamaus ja sitten kuulutus” iltalehti 16:30 25.02

Tulipalosta kuulutettiin liikenneaseman sisällä ja asiakkaita pyydettiin siirtämään autot kauemmas palavasta rekasta. Turvelastissa ollut rekka syttyi tuleen Huittisten ABC:n pihassa sunnuntaina iltapäivällä. Satakunnan pelastuslaitoksen tilannekeskuksen mukaan palon syynä oli täysperävaunuyhdistelmään tullut etulaakerivika, jonka vuoksi osa ajoneuvon renkaista syttyi tuleen.


Omakotitalon keittiö tuhoutui tulipalossa Kotkassa - mittavia vaurioita iltalehti 13:54 25.02

Puurakenteisen omakotitalon keittiö tuhoutui tulipalossa Kotkan Katariinassa sunnuntaina aamupäivällä. Palokunta pääsi aloittamaan sammutustyöt muutamassa minuutissa hätäilmoituksen tekemisestä, mutta rakennus ehti kärsiä mittavia vaurioita. Keittiö oli täyden palon vaiheessa pelastuslaitoksen päästyä paikalle. Liekit nielivät kaksikerroksisen puutalon keittiön kokonaan. Kymenlaakson pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta Vaahteratiellä kello 9.39. Paikalle hälytettiin palokuntien yksiköitä neljältä paloasemalta sekä kaksi ensihoidon yksikköä ja poliisipartio.


Raviradalla syttyi iso tulipalo Oulussa - syytä selvitetään iltalehti 11:58 20.02

Äimäraution ravirata syttyi tiistain vastaisena yönä palamaan, ja suuren rakennuspalon sammutustyöt kestivät useita tunteja. Oulun hätäkeskus sai tiistain vastaisena yönä kello 2.00 hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Oulun Äimäräuationtielle. Hälytys muuttui heti suureksi rakennuspaloksi. Kohteessa sijaitsee Äimäraution ravirata, jonka katsomorakennus oli tulessa. Sammutustyöt käynnistyivät yöllä ja kestivät useita tunteja, paikalla oli kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä.


Oulun Äimäraution raviradalla iso tulipalo - katsomorakennus ilmiliekeissä iltalehti 03:05 20.02

Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Äimäraution raviradan katsomorakennus palaa Oulussa. Pelastuskeskus sai tiedon suuresta rakennuspalosta kahden aikaan aamuyöllä. Sammutustyöt olivat käynnissä vielä aamukolmelta.


Oulussa iso tulipalo – Äimäraution raviradan pääkatsomo ilmiliekeissä iltasanomat 02:28 20.02

Sammutustöissä on useita pelastuslaitoksen yksiköitä.


75-vuotias kalamies vajosi jäihin, neuvokkaat sivulliset vetivät rantaan hyisestä merestä - merivartiosto: olisi menehtynyt ilman auttajia iltalehti 17:57 19.02

Länsi-Suomen merivartiostolla ei ollut viikonloppuna yhtään hälytystä jäihin putoamisesta, mutta maanantaina niitä on tullut kaksi. Ensimmäinen hälytys tuli jäihin vajonneesta autosta Kokkolan Ohtakarissa meripelastuskeskus Turkuun hieman ennen kello yhtä päivällä. Tehtävään hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja Kokkolan merivartioaseman partio. Nopeasti kuitenkin ilmeni, että auto oli vajonnut jäihin jo sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, eikä kukaan ollut hädässä. Autolla ajaneet henkilöt olivat päässeet itse yöllä pois autosta. Todellinen hätätilanne sattui heti edellisen hälytyksen jälkeen vain muutamaa minuuttia yli yhden. Airiston matkailukeskuksen rannassa Stormälössa jää petti 75-vuotiaan pilkille lähteneen miehen alta. Apuun hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä, ensihoitoyksikkö ja poliisipartio sekä Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri ja Nauvon merivartioaseman ilmatyynyalus.


Lauantainen tulipalo vaati kuolonuhrin Kotkan Hovinsaarella iltalehti 14:24 18.02

Myös vieressä sijaitseva toinen puutalo oli tulipalon vuoksi vaarassa. Kotkan Hovinsaarella puutalossa asunut noin 60-vuotias mies menehtyi palossa saamiinsa vammoihin, kertoo Kaakkois-Suomen poliisi. Puurakenteinen neljän asunnon 350-neliöinen talo paloi täyden palon vaiheessa pelastuslaitoksen päästessä paikalle. Rakennuksessa on toiminut muun muassa pubi. Myös vieressä sijaitseva toinen puutalo oli tulipalon vuoksi vaarassa.


Kotkassa Hietasen satamassa tulipalo – rakennus paloi ilmiliekeissä MTV 22:42 17.02

Kotkan Hovinsaaressa on saatu sammutettua liekit kookkaasta puurakennuksesta, joka syttyi tuleen ennen iltayhdeksää. Iltakymmenen jälkeen palopaikalla raivattiin vielä palopesäkkeitä, ilmoittaa pelastuslaitoksen tilannekeskus.


Tulipalo Hietasen satamassa Kotkassa – liiketilassa näkyi liekkejä iltasanomat 21:28 17.02

Palopaikalle hälytettiin 13 pelastuslaitoksen yksikköä.


Tulipalo Puolangan kirkolla sammutettu iltasanomat 21:43 16.02

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä.


Puolangan kirkossa syttynyt tulipalo on saatu sammutettua - ei tietoa henkilövahingoista iltalehti 21:23 16.02

Ensimmäiset palolaitoksen yksiköt ovat paikalla ja paloa pyritään rajaamaan. Puolangan kirkkorakennuksen toimistosiivessä on syttynyt tulipalo. Pelastuslaitos on saanut ilmoituksen tulipalosta hieman ennen iltakahdeksaa ja paikalle on lähtenyt lukuisia yksiköitä. Kymmentä yli yhdeksän aikaan palokunta oli saanut palon sammutettua. Paikalla olevat pelastuslaitoksen yksiköt keskittyvät vielä yläpohjan varmistamiseen ja jälkiraivaukseen.


Puolangan kirkolla palaa iltasanomat 21:04 16.02

Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä.


Puolangan kirkko on syttynyt tuleen iltasanomat 20:57 16.02

Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä.


Turun maanantainen kerrostaloasunnon tulipalo vaati yhden ihmisen hengen iltalehti 13:19 16.02

Poliisin mukaan tulipalon syyn selvittäminen jatkuu. Turun Lausteella, Kämnerinpolulla syttyi viime maanantaina tulipalo kerrostaloasunnossa. Hälytys tulipalosta tuli iltapäivällä hieman ennen kello viittä, ja paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköitä. Tulipalo rajautui yhden asunnon alueelle ja se sammutettiin nopeasti. Paikalta toimitettiin sairaalahoitoon yksi henkilö vakavasti loukkaantuneena. Myöhemmin henkilö menehtyi saamiinsa vammoihin.


Konehalli palaa Kuhmoisissa - sisällä koneita ja kaasupulloja, paikalla useita yksiköitä iltalehti 02:52 16.02

Pelastuslaitos sai puoli kolmen aikaan yöllä hälytyksen suuresta rakennuspalosta Kuhmoisissa. Päivystävän pelastusviranomaisen mukaan kohteessa on tällä hetkellä konehalli tulessa ja täyden palon vaiheessa. Halli on tiettävästi täynnä koneita ja sisällä on myös kaasupulloja. Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä.


Tekninen vika säikäytti Helsingissä - yleisen vaaran hälytysääni raikui syyttä iltalehti 21:57 14.02

Helsinkiläisillä asuinalueilla on keskiviikkoiltana kuultu karmiva hälytysääni, mutta vaaraa alueilla ei ole ollut. Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Taisto Hakala lohduttaa Helsingissä yleisen vaaran hälytysääntä säikähtäneitä: alueella ei ole vaaraa. Hakala kertoo asiasta sähköpostitse laittamassaan tiedotteessa. Hakalan mukaan keskiviikkoillan aikana useat hälyttimet ovat reistailleet. Ensimmäiset havainnot tehtiin kello 18.00 jälkeen Viikin ja Pihlajamäen alueella, jonka jälkeen vika on toistunut muuallakin Pohjois-Helsingin alueella.


Uutiset