Erikoista pompottelua: urheilun katsomorajoitusten vastuuministeriö vaihtui taas – määräaika meni jo

iltalehti 12:11 03.06

Kansanedustaja Pauli Kiurun (kok) kirjalliseen kysymykseen vastaakin opetus- ja kulttuuriministeriöstä ministeri Hanna Kosonen (kesk). Urheilun katsojarajoitusasiassa saatiin jälleen erikoinen käänne, kun kansanedustaja Pauli Kiurun (kok) esittämä kirjallinen kysymys rajoitusten lieventämisestä siirtyy taas eri ministeriöön. Kiurun kysymys ohjattiin aluksi opetus- ja kulttuuriministeriöön urheilusta vastaavan ministerin Hanna Kososen (kesk) työpöydälle. Viidestoista toukokuuta kirjallinen kysymys siirrettiin sosiaali- ja terveysministeriöön perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd).


"Hän parkui kuin tyttö" – Manchester United -legenda Paul Scholes tylyttää maailmanmestaria – suuri hetki vietiin pois katkeralla tavalla

MTV 09:02 02.06

Manchester United -legenda Paul Scholes seurasi vuonna 1999 joukkueensa voittoon päättyneen jalkapallon Mestarien liigan finaalin sivusta. Keskikenttäpelaajan varoitustili oli täyttynyt välierissä Juventusta vastaan tavalla, jota hän ei sulattanut.


Kohusarja Normaaleja ihmisiä alkaa Ylellä - nuorten seksikohtaukset vuotivat pornosivustoille

iltalehti 06:41 02.06

BBC:n Normaaleja ihmisiä -sarja on kohahduttanut seksisisällöllään. Sally Rooneyn palkittuun kirjaan perustuva, suitsutettu BBC:n 12-osainen draamasarja seuraa Mariannen (Daisy Edgar-Jones) ja Connellin (Paul Mescal) suhteen kehittymistä lukiovuosista aina yliopiston loppupuolelle. Marianne ja Connell asuvat pikkukaupungissa Irlannissa, mutta siihen yhtäläisyydet heidän välillään loppuvatkin. Connell on suosittu ja pidetty jalkapalloilija, kun taas Marianne on koulussakin yksin. Jokin epätodennäköistä kaksikkoa kuitenkin vetää yhteen. Sarja on täynnä nuoruuden kasvukipuja, nuorta rakkautta sekä surumielisyyttä ja toiveikkuutta.


Kirjeenvaihtajalta: Rakenteellinen rasismi kampittaa Yhdysvaltain mustia kohdusta alkaen, mutta avasiko George Floyd viimein tien pysyvälle muutokselle?

yle 06:08 02.06

Valkoisena ulkomaalaisena olen nähnyt vain kalpean aavistuksen mustien yhteiskunnallisesta vastamäestä, mutta jo se puistattaa, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Paula Vilén.


Outo käänne hallituksen urheilukatsomorajoituksissa – vastuuministeriö vaihtuu

iltalehti 10:59 01.06

Kansanedustaja Pauli Kiurun (kok) esittämään kirjalliseen kysymykseen urheilun katsomorajoituksista vastaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd). Urheilun katsomorajoituksissa koskevassa tilanteessa on tapahtunut outo ja yllättävä käänne. Kansanedustaja Pauli Kiurun (kok) esittämään kirjalliseen kysymykseen asiasta vastaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).


Outo käänne hallituksen urheilukatsomorajoituksissa – vastuuministeri vaihtuu

iltalehti 10:59 01.06

Kansanedustaja Pauli Kiurun (kok) esittämään kirjalliseen kysymykseen urheilun katsomorajoituksista vastaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd). Urheilun katsomorajoituksissa koskevassa tilanteessa on tapahtunut outo ja yllättävä käänne. Kansanedustaja Pauli Kiurun (kok) esittämään kirjalliseen kysymykseen asiasta vastaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).


Maailmankuulu taimitarha kukoisti vuosikymmeniä Espoossa – Nyt paikalla versoo vauhdilla vieraslaji, joka odottelee tilaisuuttaan ryöpsähtää ympäriinsä

iltasanomat 10:32 01.06

Puutarha-arkkitehti Paul Olssonin kädenjälki näkyy muun muassa presidentin kesäasunnolla Kultarannassa ja Hietaniemen hautausmaalla. Olssonin taimitarha toimi Kauniaisissa aina vuoteen 2000 asti.


Tältä tutut tähdet näyttivät lakkiaispäivänään – Paula Vesalan erilainen ylioppilaskuva herättää ihastusta

iltasanomat 22:15 30.05

Moni suomalaisjulkkis innostui lauantain lakkiaispäivän kunniaksi muistelemaan omia juhliaan.


Näin Minneapolisissa roihusi viime yönä

iltasanomat 11:30 29.05

Kansalliskaarti saapui torstaina viranomaisten apuun Minneapolisissa Yhdysvalloissa, jossa mielenosoitukset ovat yltyneet väkivaltaisiksi. Minneapolisin ja St. Paulin metropolialueella on osoitettu mieltä kolmen päivän ajan sen jälkeen, kun poliisien kiinni ottama musta mies kuoli maanantaina. Kiinnioton aikana poliisi painoi 46-vuotiasta miestä polvella niskasta yli viiden minuutin ajan, ja tämä julistettiin myöhemmin kuolleeksi. Tapaus herätti laajaa suuttumusta, sillä poliisiväkivalta afroamerikkalaisia kohtaan on Yhdysvalloissa herkkä aihe.


Manuela Bosco löysi yllättäen somesta kaksoisolentonsa - Paula Vesalalta tyhjentävä reaktio: ”Whaaat”

iltalehti 16:44 28.05

Manuela Bosco löysi kaksoisolentonsa historiallisesta henkilöstä. Kuvataiteilija Manuela Bosco löysi itsensä kaksoisolennon Instagramin kautta. Tapahtumaketju sai alkunsa, kun Manuela julkaisi itsestään mustavalkoisen kuvan eilen tiistaina Instagramissa. Miehensä Tuure Kilpeläisen ottamassa kuvassa Manuela poseeraa luonnonhelmassa.


Kirjeenvaihtajan analyysi: Kuolleiden määrä ei pysähdy 100 000:een – Yhdysvalloissa koronarajoitusten politisoituminen uhkaa synkistää uhrilukua entisestään

yle 05:30 28.05

Jos pandemian vastaista taistelua ohjaa enemmän poliittinen kuin kansanterveydellinen etu, voittaja on virus, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Paula Vilén.


Mistä maailma puhuu -podcast: Miksi Yhdysvaltain terveydenhuoltojärjestelmä on niin heikko?

yle 12:02 27.05

Jo ennen koronakriisiä terveydenhuolto oli yhdysvaltalaisten suurin huolenaihe, sanoo Ylen Washingtonin-kirjeenvaihtaja Paula Vilén.


Ranskan jalkapallomestari kuollut 43-vuotiaana traagisessa onnettomuudessa

MTV 07:53 24.05

Ranskan jalkapallomestaruuden urallaan voittanut Fabrice Lepaul on kuollut 43-vuotiaana. Lepaul menehtyi auto-onnettomuudessa saamiinsa vammoihin lauantaina, Ranskan jalkapalloliitto kertoo verkkosivuillaan.


Paula Tiessalo: Tämä on koulusta valmistuville epäreilu kevät

yle 06:45 24.05

Yhdenkään nuoren ei pitäisi joutua samanlaiseen epävarmuuteen kuin tämän kevään valmistuneet joutuivat, pohtii Paula Tiessalo blogissaan.


Entinen NBA-tähti latasi kovan mielipiteen – LeBron James ei mahdu tämän miehen papereissa edes viiden parhaan pelaajan joukkoon

iltasanomat 17:38 21.05

Paul Pierce pisti NBA-pelaajia paremmuusjärjestykseen.


Legenda nimesi NBA:n kaikkien aikojen parhaat: megatähti jäi listauksen ulkopuolelle

MTV 16:49 21.05

Upean koripallouransa kolme vuotta sitten päättänyt Paul Pierce on sitä mieltä, että NBA-liigan tämän hetken ikonisin pelaaja LeBron James ei ole yksi kaikkien aikojen viidestä parhaasta pelaajasta.


Isän äkillinen kuolema musersi Mikaela Shiffrinin – 25-vuotias tähti nukkuu äitinsä vieressä ja puhuu ”vauvakielellä”

iltalehti 11:24 21.05

Mikaela Shiffrin pelkää menettävänsä kaikki läheisensä. Kevät on ollut alppihiihdon supertähti Mikaela Shiffrinille, 25, raskas. Yhdysvaltalaistähden isä Jeff Shiffrin menehtyi helmikuussa äkillisesti vain 65-vuotiaana. Alppihiihtäjän isoäiti Pauline, 98, kuoli hieman aiemmin. Jeff Shiffrin joutui kotonaan äkilliseen onnettomuuteen ja sai vakavan päävamman. Hän kuoli sairaalassa läheistensä ympäröimänä.


Vappu Pimiä ja Paula Koivuniemi lenkkeilivät yhdessä – some sekosi kaksikon yhteiskuvasta: "Ollut niin ikävä häntä ja hänen upeaa ääntänsä"

mtv 09:03 21.05

Vappu Pimiä julkaisi yllättävästä lenkkiseuralaisestaan kuvan.


Näkökulma: Irvokasta ja härskiä: kesäkuussa urheilukatsomossa on alle 500, kaljaterassilla 1 500 ja huvipuistossa 15 000 henkeä

iltalehti 07:05 21.05

Valtioneuvoston korona-ajan rajoitukset ovat urheilun kannalta törkeitä, mutta urheilupäättäjät saavat myös syyttää itseään, kirjoittaa Santtu Silvennoinen. Valtioneuvoston suhtautuminen huippu-urheiluun on ollut korona-aikana vastenmielistä tai ainakin kevytmielistä, kuten kansanedustaja Pauli Kiuru (kok) toi oheisessa jutussa esiin. Tiistaina Aluehallintovirasto (Avi) tiedotti, ettei yli 500 henkilön yleisötilaisuuksia sallita edes erityisjärjestelyin ainakaan 30. kesäkuuta asti. Määräys nojasi vahvasti valtioneuvoston linjaukseen.


Ryöpytystä hallituksen kevytmieliselle korona-ajan urheilupolitiikalle – iso päätös edessä: ”Katseet kääntyvät Sanna Mariniin”

iltalehti 16:26 19.05

Urheilutapahtumien katsojamäärät on rajattu 500 henkeen, mutta ravintoloihin saa ottaa puolet täydestä asiakaskapasiteetista. Kansanedustaja Pauli Kiuru (kok) haluaa hallituksen muuttavan linjaansa. Kansanedustaja Pauli Kiuru (kok) on pettynyt valtioneuvoston toimiin huippu-urheiluasioissa korona-aikana. Esimerkiksi jalkapalloilun Veikkausliigan ja pesäpalloilun Superpesiksen seuroja on pidetty jo viikkoja löysässä hirressä, sillä toimintaohjeita katsojien ottamiseksi ottelutapahtumiin ei ole laadittu. Ainoa tiedossa oleva asia on, että yli 500 hengen kokoontumiset on kielletty heinäkuun loppuun asti.


Hot topics