Patrian Uganda-selvitys: Yhtiö harkitsi suomalaisliikemiestä konsultiksi aiemmin iltasanomat 13:08 19.02

Liikemies tarjosi palveluitaan Patrialle ensi kertaa jo marraskuussa 2016.


Patria oli ottamassa Ugandassa kuollutta suomalaismiestä konsultiksi Pakistaniin iltalehti 12:22 19.02

Ugandassa kuollut suomalaismies oli tarjonnut marraskuussa 2016 Patrialle apuaan Indonesiassa, Pakistanissa ja Qatarissa. Patria oli aikeissa sopia yhteistyöstä Pakistanissa. Patrian valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosastolle antama selvitys paljastaa lisätietoa Ugandassa toissa viikolla kuolleen suomalaismiehen ja valtio-omisteisen aseyhtiön suhteista. Omistajaohjausministeri Mika Lintilälle 14. helmikuuta annetussa selvityksessä kerrotaan, että Patria järjesti ensimmäisen palaverin suomalaismiehen kanssa jo marraskuussa 2016, kun mies oli ollut yhteydessä yksittäiseen Patrian myyntihenkilöön.


Yle julkaisi Patrian selvityksen Uganda-jupakasta – ”Tapahtumien kulku on seuraavanlainen” uusisuomi 11:37 19.02

Ugandassa kuollut suomalaismies tarjosi apuaan valtion Patrialle useaan eri hankkeeseen, ilmenee Ylen haltuunsa saamasta ja julkaisemasta selvityksestä, jonka valtion enemmistöomistama puolustustarvikeyhtiö laati omistajaohjauksesta vastaavalle ministerille Mika Lintiläl


Ugandassa kuollut liikemies tarjosi Patrialle konsulttipalveluita Indonesiassa, Pakistanissa ja Qatarissa MTV 11:18 19.02

Ugandassa kuollut suomalainen liikemies oli tarjonnut puolustusteknologiaa valmistavalle Patrialle konsulttipalveluita muun muassa Indonesiassa ja Pakistanissa. Liikemies oli myös kertonut, että hänestä voisi olla "lisäarvoa" Patrian hankkeessa Qatarissa.


Patrian Uganda-vastaus ei riitä Lintilälle: ”Tarvetta lisäselvitykselle” iltalehti 19:30 14.02

Ministeri haluaa tietää, onko suomalaismies tehnyt aikaisemminkin konsultointia Patrialle. Patrian omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) pyysi keskiviikkona yhtiöltä selvityksen sen markkinointitoimista Ugandassa ja Mosambikissa. Selvityspyyntö liittyi suomalaisen liikemiehen kuolemaan Ugandassa. Lintilä sai vastauksen jo samana päivänä, mutta Patrian selvitys ei sellaisenaan riitä ministerille.


Konsultti kuoli Ugandassa – Patrian toimitusjohtaja Ylelle: "Tällä toimialalla ei vain kerta kaikkiaan ole varaa edes pieniin virheisiin" MTV 21:38 13.02

Ugandassa kuollut suomalainen konsultti oli aikaisemminkin tarjonnut Patrialle palveluksiaan, sanoi Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo Ylen illan A-studiossa.


Rauhanjärjestöt tekivät Suomen asevienneistä kantelun oikeuskanslerille - ”Hallituksen on pitänyt tietää, että Jemenissä on tehty sotarikoksia” iltalehti 12:46 23.01

Järjestöt pyytävät selvitystä muun muassa siitä, onko asevalmistaja Patrian ajoneuvojen käyttö Jemenin sodassa rikkonut asevientiluvan ehtoja. Rauhanjärjestöt Rauhanliitto ja Sadankomitea ovat tehneet tiistaina kantelun valtioneuvoston oikeuskanslerille. Järjestöt pyytävät oikeuskansleria tutkimaan, ovatko valtionyhtiö Patrialle myönnetyt asevientiluvat Arabiemiraatteihin lainmukaisia. Järjestöjen mukaan hallitus myönsi Patrian AMV-panssariajoneuvoille vientiluvan Arabiemiraatteihin marraskuun 2015 lopussa ja jatkoi vientilupaa tässä kuussa.


Patrialle 170 milj.e:n sopimus – Hamina-ohjusveneet päivitykseen uusisuomi 18:20 04.01

Puolustusalan tekniikka- ja palveluyhtiö Patria on allekirjoittanut sopimuksen Suomen puolustusvoimien Hamina-luokan ohjusveneiden peruskorjauksesta ja elinjaksopäivityksestä, Patria kertoo tiedotteessa.


Uutiset