STT: Sipilä ei vaadi Lindéniltä selvitystä Ugandan-matkasta iltalehti 14:10 23.02

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei vaadi kokoomuksen entiseltä kansanedustajalta ja ministeriltä Suvi Lindéniltä selvitystä kohutusta Ugandan-matkasta. Sipilä sanoo STT:lle, että valtion enemmistöomisteinen asetarvikeyhtiö Patria on selvittänyt Uganda-epäselvyyksiä kuten on pitänyt. Suomen hallituksen kannalta asia on Sipilän mukaan nyt loppuun käsitelty. - Uskon, että Patria on toiminut nyt kuten pitääkin toimia. Ihmisiä on erotettu tai lähtenyt yhtiöstä tämän casen vuoksi. Meidän puolelta asia Patriaan päin on loppuun käsitelty, Sipilä sanoo.


Sipilä Patria-kohusta: Asia puolestamme loppuun käsitelty MTV 13:15 23.02

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan valtion enemmistöomisteinen asetarvikeyhtiö Patria on selvittänyt Uganda-epäselvyyksiä kuten on pitänyt.


Patrian neuvottelukunta sai yhtiöltä Uganda-selvityksen uusisuomi 07:40 23.02

Valtio-omisteisen aseteollisuusyhtiö Patrian neuvottelukunta sai torstaina ylimääräisessä kokouksessaan laajan selvityksen yhtiön roolista Uganda-tapauksessa.


Patrian neuvottelukunnan Wallinheimo STT:lle Lindénistä- ”Hänellä olisi hieman tarvetta selittää tätä julkisesti” iltalehti 22:02 22.02

Patrian neuvottelukunta toivoo, että Patriassa päästään mahdollisimman pian keskittymään normaaliin työhön. Video: Suvi Lindén palaa Egyptistä Ouluun torstai-iltana. Patrian neuvottelukunta kokoontui tänään ylimääräiseen kokoukseen, Patria kertoo tiedotteessaan. Neuvottelukunta esittää surunvalittelunsa menehtyneen liikemiehen omaisille.


Patria-neuvottelukunnan Wallinheimo: Lindénillä lienee tarvetta selittää asiaa julkisesti iltasanomat 21:51 22.02

Ex-ministeri Lindén on ollut niukkasanainen Uganda-tapauksesta.


Patria-neuvottelukunnan puheenjohtaja: "Lindénillä lienee tarvetta selittää asiaa julkisesti" MTV 21:46 22.02

Patria-neuvottelukunnan puheenjohtajan Sinuhe Wallinheimon (kok.) mukaan Suvi Lindénillä olisi tarvetta selvittää toimintaansa julkisesti.


Patrian neuvottelukunta esittää surunvalittelunsa Ugandassa kuolleen liikemiehen omaisille iltalehti 21:43 22.02

Patrian neuvottelukunta toivoo, että Patriassa päästään mahdollisimman pian keskittymään normaaliin työhön. Patrian neuvottelukunta kokoontui tänään ylimääräiseen kokoukseen, Patria kertoo tiedotteessaan. Neuvottelukunta esittää surunvalittelunsa menehtyneen liikemiehen omaisille.


Muistatko nämä? Patrian historiaan on mahtunut jo monta kohua – lahjussyytteitä, oikeudenkäyntejä ja kirjanpitorikoksia MTV 17:47 22.02

Suomalaismiehen outoon kuolemaan liittyvä asetarvikeyhtiö Patria kytkeytyy moniin oikeudenkäynteihin. Yhteistä niille on, että yritystä tai sen työntekijöitä ei juuri ole tuomittu, ainoastaan epäilty tai syytetty. Erityisen paljon vaikeuksia Patrialla on ollut suhteissaan Lähi-itään ja Balkanin alueeseen.


Suomalaisen liikemiehen kanssa asioinut Patrian myyntipäällikkö sai lähteä – näin tapahtumat etenivät yhtiön mukaan iltasanomat 13:39 22.02

Patria avasi keskiviikkona tapahtumavyyhtiä, jossa selvitettiin Ugandassa kuolleen liikemiehen roolia Patrian hyväksi. Yhtiö avasi hyvin seikkaperäisesti sitä, koska ja miten liikemies oli Patriaan yhteydessä.


MTV:n Pöllöraati vaatii Suvi Lindéniä astumaan esiin – myös Patrian toiminta Uganda-tapauksessa herättää ihmetystä MTV 09:10 22.02

Huomenta Suomessa Pöllöraati keskusteli muun muassa hämmennystä herättäneestä Uganda-tapauksesta, jossa suomalaisliikemies kuoli maan pääkaupungissa Kampalassa epäselvissä oloissa.


MTV:n Pöllöraatii vaatii Suvi Lindéniä astumaan esiin – myös Patrian toiminta Uganda-tapauksessa herättää ihmetystä MTV 09:10 22.02

Huomenta Suomessa Pöllöraati keskusteli muun muassa hämmennystä herättäneestä Uganda-tapauksesta, jossa suomalaisliikemies kuoli maan pääkaupungissa Kampalassa epäselvissä oloissa.


Näkökulma: Patrian toimitusjohtajan piti uhrata joko itsensä tai alaisensa - kolme Patrian työntekijää sai lähteä Uganda-kohun takia iltalehti 21:09 21.02

Patrian toimitusjohtajan Olli Isotalon piti päättää, antaako hän potkut vai ottaako hän potkut, kirjoittaa Iltalehden politiikan ja talouden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen. Kaksi viikkoa jatkuneessa Uganda-kohussa kolhuja kilpeensä saanut Patria piti keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa valtionyhtiö kertoi oman näkemyksensä viime viikkojen tapahtumista ja niiden taustoista toimitusjohtajansa Olli Isotalon suulla. Keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessa kuultiin kaksi uutista. Ensimmäinen oli se, että Isotalo kertoi lukeneensa yhtiön Romania-kuviosta tiistaina Iltalehdestä.


Uganda-kohu: Miksi kolme alaistasi sai lähteä, mutta et sinä, Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo? iltalehti 21:07 21.02

Patrian toimitusjohtajan mielestä on toimittajien tehtävä selvittää, miksi ex-ministeri Suvi Lindén oli yhtiön esitteiden kanssa Afrikassa: ”En tiedä miksi meidän pitäisi”. Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo järjesti keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa yhtiö halusi tarkentaa kertomustaan markkinointitoimista Ugandassa ja Mosambikissa sekä avata enemmän yhteyksistään Ugandassa kuolleeseen liikemieheen. Patria väitti aluksi, että se ei tuntenut liikemiestä, joka oli yhtiön mukaan omatoimisesti printannut myyntiesitteet mukaansa. Keskiviikkona Isotalo kuitenkin kertoi, että liikemiehen ja Patrian välinen yhteydenpito oli alkanut jo vuonna 2016 - pitäen sisällään liikemiehen ja Patrian myyntipäällikön välillä ainakin 18 sähköpostiviestiä ja neljä tapaamista, mukaan lukien illallistapaamisen.


MTV sai kuvat Uganda-kohun dokumenteista – tältä väärennökseksi väitetty kutsukirje näyttää MTV 20:59 21.02

Noin 40-vuotias suomalaisliikemies kuoli Ugandan pääkaupungissa Kampalassa epäselvissä olosuhteissa. Hän oli saapunut maahan markkinoidakseen Patrian tuotteita. Miehen Ugandasta saamaa kutsukirjettä on väitetty väärennökseksi.


Ministeri Lintilä tyytyy Patrian selvitykseen – lähettää viestin Suvi Lindénille iltasanomat 20:20 21.02

– Totta kai asian yleisen kiinnostavuuden vuoksi olisi hyvä, että hän kertoisi oman näkemyksensä tapahtumien kulusta ja omasta roolistaan, Lintilä ohjeistaa ex-ministeri Lindéniä.


Uganda-kohuun liitetty ex-ministeri Suvi Lindén yhä tavoittamattomissa MTV 18:53 21.02

Entiseltä kokoomusministeriltä Suvi Lindéniltä ei keskiviikkonakaan saatu kommentteja julkisuudessa vellovaan Uganda-jupakkaan, johon kytkeytyy myös epäselvissä olosuhteissa kuollut suomalaisliikemies ja asetarvikeyhtiö Patria.


Lintilä: Luottamus Patrian toimitusjohtajaan ei ole mennyt MTV 18:23 21.02

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) ei katso, että Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalon luottamus olisi Uganda-jupakan seurauksena heikentynyt.


Patria julkaisi kuuden kohdan toimenpidelistan – näin yritys aikoo huolehtia, ettei Ugandan kaltainen virhe toistu iltasanomat 18:19 21.02

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo sanoi keskiviikkona että yhtiö aikoo ottaa opiksi Uganda-kohusta. Hän peräänkuulutti, että yhtiössä tarvitaan eettisyyskoulutusta.


Kuvat: Tällä saatekirjeellä suomalaismies meni Ugandaan - ”Mukanani on entinen ministeri Suvi Lindén” iltalehti 17:49 21.02

Patria kertoi infossa suomalaisen markkinoineen toista sen osin omistamaa yhtiötä ilman lupaa. Uudet käänteet Ugandan mysteerissä eivät ota loppuakseen. Iltalehti on saanut ugandalaiselta toimittajalta Charles Etukurilta kuvat keskeisistä dokumenteista, joita suomalaismiehen ja Suvi Lindénin Ugandan matkaan liittyy.


Patrian toimitusjohtaja kuvailee yhteydenpitoa Ugandassa kuolleen liikemiehen kanssa: ”Hidastettua ping-pongia ajo-ohjeet mukaan lukien” iltasanomat 17:35 21.02

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo ei aio erota Uganda-kohun takia. Hän kokee kantavansa parhaiten vastuun laittamalla asioita kuntoon Patrian sisällä.


Uutiset