Puolustusvoimat tilaa testikäyttöön uusia Misuja - ”Hieno juttu, että on kotimainen vaihtoehto” iltalehti 16:21 15.12

Uudet Misu-panssariajoneuvot ovat rakenteensa vuoksi erityisen tehokkaita suojautumisessa miinoja vastaan. Puolustusvoimat on tilannut koekäyttöön uusia kotimaisia miina-, sirpale- ja luotisuojattuja Misu-miehistönkuljetusajoneuvoja. Testisarja käsittää neljä PMPV 6X6 -ajoneuvoa, joita testataan puolustusvoimissa kenttäolosuhteissa vuosina 2018-2020. Puolustusministeriön mukaan hankinnan avulla kerätään tietoa maastoajoneuvon suorituskyvystä ja käytettävyydestä puolustusvoimien tulevaisuuden tarpeisiin.


Hartwallin toimitusjohtaja 5,5%:sta: ”Hieno asia lonkerolle – Voi jopa hillitä kokonaiskulutusta” uusisuomi 13:14 15.12

Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen ei usko, että eduskunnan päätös vaikuttaa merkittävästi alkoholin kokonaiskulutukseen, kertoo Kauppalehti.


Läpimurto sähköautoille? Yliopiston akkukeksintö voi jopa kolminkertaistaa ajomatkan uusisuomi 08:00 15.12

Kanadalaisen Waterloon yliopiston tutkijat lupaavat, että sähköauton ajomatka voisi jopa kolminkertaistua yhdellä latauksella, kertoo Kauppalehti.


Läpimurto sähköautoille? Yliopiston akkukeksintö voi jopa kolminkertaistaa matkan uusisuomi 08:00 15.12

Kanadalaisen Waterloon yliopiston tutkijat lupaavat, että sähköauton ajomatka voisi jopa kolminkertaistua yhdellä latauksella, kertoo Kauppalehti.


Alma Media perusti erillisen faktatoimituksen presidentinvaalien ajaksi - tarkistaa ehdokkaiden esittämiä väitteitä iltalehti 07:59 15.12

Alma Media perusti faktantarkistukseen keskittyvän toimituksen presidentinvaalien ajaksi. Aamulehden, Iltalehden, Kauppalehden, Lapin Kansan ja Satakunnan Kansan toimittajista koostuva faktatoimitus tarkistaa presidenttiehdokkaiden julkisuudessa esittämiä väitteitä aina varsinaiseen vaalipäivään saakka. Projektin tavoitteena on tarjota lukijoille vastuullista ja luotettavaa journalismia, luotettavaa tietoa vaalikampanjasta ja ehdokkaista, vastustaa valemedian ja disinformaation leviämistä ja antaa lukijoille mahdollisuus osallistua faktantarkistusprosessiin.


Puolustusvoimat tilaa uusia Misuja – huippunopeus jopa 110 km/h MTV 16:56 14.12

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat tilaamaan Protolab Oy:ltä kotimaisia miina-, sirpale- ja luotisuojattuja maastoajoneuvoja kokeilukäyttöön. Ajoneuvot tunnetaan nimellä Misu.


KL: Nokian toimitusjohtajalla lähes 3 miljoonan euron eroraha iltalehti 08:51 14.12

Nokian toimitusjohtajalla Rajeev Surilla on suomalaisten pörssiyhtiöiden muhkein eroraha, ilmenee Kauppalehden selvityksestä. mukaan potkujen sattuessa Suri saisi lähes kolme miljoonaa euroa. Surin tarkka eroraha, joka sisältää irtisanomisajan palkan ja irtisanomiskorvauksen on, 2 927 300 euroa. Kakkosena KL:n selvityksessä tulee UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen 2 622 500 euron erorahallaan.


Edesmenneen Carrie Fisherin koiran ympärillä kuohuu - perhe paheksuu lemmikin jumalointia iltalehti 06:43 14.12

Fisherin assistentti käyttää Gary-koiraa välikappaleena, jonka kautta fanit voivat ottaa yhteyden edesmenneseen näyttelijään. Varsinkin Tähtien sota -elokuvien prinsessa Leiana tunnettu näyttelijä, käsikirjoittaja ja kirjailija Carrie Fisher menehtyi vajaa vuosi sitten 60-vuotiaana. Fisheriä jäi suremaan myös hänen koiransa, ranskanbulldoggi Gary.


Aurinkokuntaamme tupsahtaneesta mystisestä Oumuamuasta etsitään merkkejä vieraasta älystä ja sivilisaatiosta MTV 18:50 13.12

Aurinkokuntaamme hiljattain ilmestynyt mystinen kappale kiinnostaa avaruudesta vieraan älyn merkkejä etsiviä tutkijoita. Sitä kohti suunnataan tänään yksi maailman suurimmista radioteleskoopeista.


Telia tyynnyttelee Suomi 100 -tekstariraivoa: Nyt voit tilata valtiollisen onnitteluviestin erillisellä lomakkeella - ”Ei maksa mitään” iltalehti 16:25 13.12

Valtio muisti suomalaisia onnitteluviestillä sadannen itsenäisyyspäivämme kunniaksi. Ilman jääneet voivat tilata sen vielä erikseen. Suomi 100 -henkiset onnitteluviestit lentelivät itsenäisyyspäivänä valtiokonttorin piikkiin. Suomi 100 -komitean jalona tarkoituksena oli tervehtiä jokaista kännykkäliittymän omistavaa Suomen kansalaista tekstiviestillä, joka sattuu olemaan yksi Suomen puhelinteknologiahistorian suurimmista saavutuksista. Jotain meni pieleen. Puhelinoperaattori Telian asiakkaista 20 prosenttia jäi ilman viestiä. Telia pahoitteli virhettä tuoreeltaan ja totesi, että viestejä kyllä lähetettiin jopa 200 kappaleen sekuntivauhtia.


Palestiina: Yhdysvallat ei voi osallistua Lähi-Idän rauhanneuvotteluihin Trumpin "rikoksen" takia MTV 13:13 13.12

Yhdysvaltoja ei tulisi ottaa jatkossa mukaan Lähi-Idän rauhanneuvotteluihin, linjasi palestiinalaishallinto muslimimaiden johtajien kokouksessa keskiviikkona. Taustalla on Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätös tunnistaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.


Näitä piirteitä miehet arvostavat naisissa – eivät liity aina ulkonäköön stara 08:00 13.12

Älykkäitä, huumorintajuisia ja rentoja naisia pidetään yleisesti naarasjoukon kultakimpaleina. Mikäli


Viihdelehti Stara.fi stara 08:00 13.12

Älykkäitä, huumorintajuisia ja rentoja naisia pidetään yleisesti naarasjoukon kultakimpaleina. Mikäli


Yritti ostaa nuorelta seksiä ja raiskasi - uhri sai pahan paleltumavamman iltalehti 22:14 12.12

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut Donia Ali Rezaei'n raiskauksesta sekä yrityksestä ostaa seksuaalipalveluja nuorelta henkilöltä. Teko tapahtui Varkauden seudulla vuosi sitten marraskuussa. Donia Ali Rezaei oli tuolloin 21-vuotias. Seuranaan hänellä oli toinen ulkomaalainen mies.


Rekkaonnettomuus Raaseporissa - pelastuslaitos torjuu kymmenien litrojen polttoainevuotoa iltalehti 18:31 12.12

Pelastuslaitos raivaa kaatunutta rekkaa Raaseporissa tiellä numero 25. Kappaletavaraa kuljettanut täysperävaunuyhdistelmä on suistunut tieltä ja kaatunut kyljelleen ojaan Raaseporissa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tiistaina ennen puoltapäivää tielle numero 25 Leksvallin kohdalle.


Tutkijat selvittävät onko oudon muotoinen avaruuskappale muukalaista alkuperää iltalehti 18:07 12.12

Maan ohi viilettänyt kappale on peräisin tähtien välisestä avaruudesta. Sikarinmuotoinen outo taivaankappale saattaa olla muukalaista alkuperää, kertovat tutkijat. Keskiviikosta alkaen kappaletta kohti suunnataan valtava radioteleskooppi, jolla kuunnellaan neljällä eri taajuudella lähettääkö "sikari" radiosignaaleja.


Vuoden naissolisti -Emma-ehdokkuuksissa erikoinen tilanne: vain Laura Voutilainen on julkaissut tänä vuonna albumin iltalehti 13:14 12.12

Emma-gaalassa artistit pääsivät tänä vuonna ehdolle, jos he ovat julkaisseet vähintään kolme kappaletta tai albumin. Vuoden naissolistin Emma-palkinnosta kisaavat tänä vuonna Evelina, Janna, Jenni Vartiainen ja Laura Voutilainen. Nelikosta ainoastaan Voutilainen on julkaissut kuluneen vuoden aikana kokonaisen albumin, joka kantaa nimeä Miks ei. Vain elämää -ohjelmassa alkuvuonna nähty Voutilainen on viimeksi saanut vuoden naissolistin Emman kahteen kertaan 1990-luvulla, vaikka on ollut sittemminkin ehdolla. - Aivan upeaahan se on, olen kuitenkin pyörinyt alalla 22 vuotta ainakin. Nämä tunnustukset, se että on mukana kahdessa kategoriassa, tuntuu tietenkin aivan upealta. Se, että mun tekemisillä on joku merkitys, antaa uskoa ja luottamusta tulevaankin. Toki yleisö ja fanikunta ovat olleet mukana tähänkin asti.


Kenet Olli Mäki kohtasi Olympiastadionilla MM-ottelussa elokuussa 1962? iltalehti 05:55 12.12

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Minkä väriset ovat Norwichin kotipeliasun shortsit? 2) Eye of the Tiger soi Rocky III -nyrkkeilyelokuvassa (1982). Minkä yhtyeen kappale on kyseessä?


Puljujärvi lunastaa odotuksia – "Pitää luottaa, että olen hyvä pellaaja" MTV 20:20 11.12

Jesse Puljujärven itseluottamus ja peliaika ovat nytkähtäneet viime aikoina nousuun. Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä on alkanut alkukauden AHL-taipaleen jälkeen lunastaa häneen kohdistuneita odotuksia NHL:n puolella.


Puljujärvi lunastaa odotuksia – "Pitää luottaa, että olen hyvä pellaaja"" MTV 20:20 11.12

Jesse Puljujärven itseluottamus ja peliaika ovat nytkähtäneet viime aikoina nousuun. Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä on alkanut alkukauden AHL-taipaleen jälkeen lunastaa häneen kohdistuneita odotuksia NHL:n puolella.


Uutiset