Venäjä ostaa amfibiolentokoneita lähes 30 miljoonan euron edestä iltalehti 15:51 20.10

Venäjän hallitus antoi määräyksen, jonka mukaan hätätilaministeriön on ostettava kuusi Berijev Be-200 -amfibiolentokonetta. Venäjän hätätilaministeriö aikoo ostaa Berijev Be-200 -amfibiolentokoneita kahden miljardin ruplan eli lähes 30 miljoonan euron edestä. Sekä maalle että veteen laskeutumaan pystyviä amfibiolentokoneita on Venäjän hallituksen antaman määräyksen mukaan tarkoitus ostaa kuusi kappaletta.


Kirja: Vesa-Matti Loiri yllätti ex-liigakiekkoilijan ystävän - "Vieläkin nousee kyynel silmäkulmaan" iltalehti 08:59 20.10

Laru #24 -kirja ilmestyy tällä viikolla. Mika Lartamalla oli ongelma: mitä hankkia synttärilahjaksi kuusikymppiselle naiselle, hyvän kaverin vaimolle. Lartama tuumi, että Vesa-Matti Loiri esittämässä pari kipaletta suurelle fanilleen voisi toimia. Voisiko kuvio onnistua? Ehkä, sillä juhlia vietettiin Loirin Lapin-mökin lähellä.


Turisti kuoli Firenzessä - basilikasta irronnut kivi putosi päähän iltalehti 07:38 20.10

Tunnettu nähtävyys on nyt suljettu. Espanjalainen 52-vuotias turisti sai surmansa torstaina Firenzessä, kun Pyhän ristin basilikasta (Basilica di Santa Croce) irtosi kivenkappale, joka putosi turistin päähän noin 20 metrin korkeudelta. Paikallisten lehtien mukaan kiven koko oli noin 15 senttiä kanttiinsa.


Katso video: Ensimmäiset koekappaleet Trumpin muurista pystytettiin Yhdysvaltoihin iltasanomat 07:19 20.10

Presidentti Donald Trumpin vaalikampanjan yksi kulmakivistä oli lupaus rakentaa muuri Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle.


USA: Palestiinalaisten yhteishallituksen tunnustettava Israel ja riisuttava Hamas aseista iltasanomat 10:49 19.10

Yhdysvallat vaatii, että palestiinalaisten tulevan yhteishallituksen on tunnustettava Israel ja riisuttava palestiinalaisjärjestö Hamas aseista.


Tuoreet rikostilastot julki: Raiskausten ja törkeiden pahoinpitelyiden määrä lisääntynyt kuluvana vuonna iltalehti 09:28 19.10

Sen sijaan seksuaalisten ahdistelujen määrä on laskenut huomattavasti viime vuodesta. Raiskauksia on ilmoitettu poliisille kuluvan vuoden aikana lähes 11 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Tammi-syyskuun aikana poliisin tietoon on tullut 945 raiskausta, eli 91 kappaletta enemmän kuin samalta aikaväliltä vuosi sitten. Asia selviää Tilastokeskuksen julkaisemista tuoreista .


Analyytikko arvioi: Koskenkorvaa valmistavan Altian arvo noin 450 miljoonaa euroa iltalehti 16:01 17.10

Erityisesti Koskenkorvan viinastaan tunnetun Altian markkina-arvo on Kauppalehden analyytikon Ari Rajalan laskeman arvion mukaan noin 450 miljoonaa euroa. Altiaa ilmoittaa, että se teki viime vuonna 356,6 miljoonan euron liikevaihdolla 43,5 miljoonan euron tuloksen ennen veroja. Oman pääoman tuotto oli 20,5 prosenttia. Rajalan tekemä arvonmääritys perustuu kuitenkin oikaistuihin lukuihin, joista tulosta parantaneet kertaerät on siivottu pois.


Omaan autoon asennettu pommi tappoi nimekkään bloggarin Maltalla - oli syyttänyt hallitusta korruptiosta iltalehti 08:32 17.10

Autopommi tappoi nimekkään bloggarin ja toimittajan Daphne Caruana Galizian Maltalla maanantaina. Hänen autonsa räjähti Bidnijassa saaren pohjoisosassa pian sen jälkeen, kun hän oli lähtenyt ajamaan. Silminnäkijöiden mukaan auto repeytyi räjähdyksessä kappaleiksi ja toimittajan ruumis sinkoutui autosta läheiselle pellolle. Caruana Galizia oli ilmoittanut poliisille tässä kuussa saamistaan uhkauksista, mutta iskun tekijästä tai motiivista ei ollut heti tietoa. Poliisi ei kertonut tarkemmin uhkauksista.


Uutiset