Olympiakaukalot tehty Pohjanmaalla - valmistajalla selkeä syy, miksi pleksit hajosivat Leijonien käsittelyssä jatkoaika.com 14:16 24.02

Vaikka Suomen sekä miesten että naisten jääkiekkomaajoukkueen olympiaturnaukset ovat tulleet päätökseensä, nähdään paikan päällä Etelä-Koreassa yhä suomalaisosaamista. Kaikki neljä olympialaisten käytössä olevaa kaukaloa on valmistanut nimittäin suomalainen Icepro Oy.


Paavo Arhinmäeltä tyly kuitti Niskasen voitosta innostuneelle urheiluministeri Terholle - ”Voi olla, että jää tämäkin lupaus toteuttamatta” iltalehti 12:35 24.02

Urheiluministeri Sampo Terho oli paikan päällä seuraamassa Iivo Niskasen kultahiihtoa 50 kilometrillä. Video: Iltalehden asiantuntija Toni Roponen kertoo, miksi Iivo Niskasesta tuli olympiavoittaja Urheiluministeri Sampo Terho (sin) oli paikalla Alpensian hiihtostadionilla, kun Iivo Niskanen rynnisti ylivoimaisen näytöksen päätteeksi kuninkuusmatkan olympiavoittoon.


Puhemiehet: Ilkka Kanervan hiljaisuus tuo hänelle hallituspaikan - Turun Don Quijote sai kokoomukselta 30 000 euron kultaisen kädenpuristuksen iltalehti 20:49 23.02

Puhemiesten tämän viikon jaksossa paneudutaan kokoomuksen kivikovaan kaksikkoon Ilkka Kanervaan ja Suvi Lindéniin sekä pääministeri Juha Sipilän alkoholipolitiikkaan. Suomen valtion omistama Veikkaus on siitä jännä yhtiö, että sen hallitukseen pääsee kolmella tavalla, jos olet kansanedustaja. Sinun pitää vain hävitä puheenjohtajavaali, puhemiesvaali tai olla keskustalaisen pääministerin tai sinisen ulkoministerin saunakaveri. Jos ette usko, niin kysykää vaikka Tuomo Puumalalta (kesk), Jutta Urpilaiselta (sd), Hjallis Harkimolta (kok), Raimo Vistbackalta (ps) tai Ilkka Kanervalta (kok). Saatatte yllättyä.


Saksalaispelaaja iloitsi finaalipaikasta – "Jääkiekkoa näytetään kotona telkkarissa" MTV 19:24 23.02

Saksa saavutti jääkiekossa sensaatiomaisesti olympiafinaalipaikan voitettuaan Kanadan 4-3. Haastattelussa ottelun jälkeen saksalaispelaajat vaikuttivat epäuskoisilta, mitä oli tullut tehtyä.


Ilkka Kanerva nousemassa Veikkauksen hallitukseen - kokoomus täyttää Harkimolta vapautuneen paikan iltalehti 10:47 23.02

Kokoomuksen ehdokas Veikkauksen hallituksen uudeksi jäseneksi on kansanedustaja Ilkka Kanerva. Paikka Veikkauksen hallituksessa vapautui, kun kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo ilmoitti luopuvansa paikastaan jääviyssyistä. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen vahvistaa Iltalehdelle, että Kanervan ehdokkuus on kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajiston yksimielinen päätös.


Ratkaisun päivä: Saako Suomi lisäpaikan EU-parlamenttiin? iltasanomat 01:26 23.02

Epävirallinen huippukokous Brysselissä pureutuu tänään brexitin jälkeiseen aikaan.


Kyllä on tuulilottoa! Laukkanen piti Suomen edelleen kärkitaistelussa makuupaikan jälkeen – IS seuraa olympiatapahtumia iltasanomat 13:59 22.02

Pyeongchangin talviolympialaisten neljänneksi viimeisenä kilpailupäivänä suurin suomalaisjännitys kohdistuu yhdistetyn viestinelikkoon. Myös Kaisa Mäkäräinen nähdään todennäköisesti viimeistä kertaa olympia-areenoilla. Ilta-Sanomat seuraa kisatapahtumia tiiviisti tässä artikkelissa aamusta iltaan.


Saksalais-venäläinen mies, 70, puukotti nuoria turvapaikanhakijoita Saksassa: Syyte poliittisesti motivoitujen murhien yrityksistä iltalehti 13:13 22.02

Juopunut mies puukotti alaikäistä afganistanilaista sekä syyrialaista ja irakilaista. Saksan poliisi on pidättänyt 70-vuotiaan Saksan ja Venäjän kaksoiskansalaisen "poliittisesti motivoitujen" murhien yrityksestä, viranomaiset kertoivat torstaina. Epäilty puukotti viime lauantaina Heilbronnin kaupungissa Baden-Württembergin osavaltiossa kolmea turvapaikanhakijaa kirkon ulkopuolella. 17-vuotias afganistanilaismies sai veitsihyökkäyksessä vakavat vammat. Lisäksi 19-vuotias irakilaismies ja 25-vuotias syyrialaismies haavoittuivat.


Poliisille vakava huomautus turvapaikanhakijan itsemurhayritykselle vitsailleesta viestistä – ”Kelvottomalta yritykseltä näytti” MTV 10:03 22.02

Poliisihallitus tiedotti alkuviikosta yhden poliisin saaneen vakavan kirjallisen huomautuksen ja useiden työnohjausta liittyen siihen, että Poliisit-nimisessä Facebook-ryhmässä käytiin epäasiallista ja rasistista keskustelua myös poliisin palveluksessa olevien virkamiesten toimesta.


Poliisille vakava huomautus turvapaikanhakijan itsemurhayritykselle vitsailleesta viestistä – ”Edes tota ne ei osaa…” MTV 10:03 22.02

Poliisihallitus tiedotti eilen yhden poliisin saaneen vakavan kirjallisen huomautuksen ja useiden työnohjausta liittyen siihen, että Poliisit-nimisessä Facebook-ryhmässä käytiin epäasiallista ja rasistista keskustelua myös poliisin palveluksessa olevien virkamiesten toimesta.


Karkotusuhan alla ollutta irakilaista turvapaikanhakijaa ei olekaan vielä pakkopalautettu - uusi turvapaikkahakemus vireillä iltalehti 09:43 22.02

Irakilaismies oli alun perin tarkoitus palauttaa kotimaahansa tiistaina. Tällä hetkellä häntä pidetään ulkomaalaisten säilöönottoyksikössä Helsingin Metsälässä. Suomeen vuonna 2014 tullut irakilaismies oli tarkoitus palauttaa kotimaahansa tiistaina. Mies on kuitenkin yhä Suomessa. Huomenna on tarkoitus pitää niin sanotut säilökäräjät, jossa päätetään siitä, jatketaanko miehen säilössä pitämistä vai ei. Toistaiseksi ei ole tiedossa, ollaanko miestä palauttamassa ja jos ollaan, niin milloin.


Amnesty moittii Suomea turvapaikanhakijoiden oikeuksien heikentämisestä – toiminnanjohtaja Migrin linjauksesta: Hyytävää MTV 07:14 22.02

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International moittii vuosiraportissaan Suomea turvapaikanhakijoiden oikeuksien heikentämisestä. Järjestö arvostelee viime vuosina muutettuja turvapaikkalakeja ja -käytäntöjä voimakkaasti.


Amnesty moittii Suomea turvapaikanhakijoiden oikeuksien heikentämisestä MTV 07:14 22.02

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International moittii vuosiraportissaan Suomea turvapaikanhakijoiden oikeuksien heikentämisestä. Järjestö arvostelee viime vuosina muutettuja turvapaikkalakeja ja -käytäntöjä voimakkaasti.


Niko Kari GP3-testien avauspäivän kolmanneksi nopein MTV 18:57 21.02

MP Motorsportin riveistä ajopaikan täksi kaudeksi hankkinut Niko Kari oli GP3-sarjan avaustestien kolmanneksi nopein Ranskassa keskiviikkona.


Migri Ylellä: Irakissa kuolleen käännytetyn tapaus käydään läpi uusisuomi 11:56 21.02

Maahanmuuttovirasto tulee käymään läpi päätöksentekonsa Irakissa pian palautuksen jälkeen kuolleen turvapaikanhakijan Alin tapauksessa. Asiasta kertoi Migrin oikeus- ja maatietoyksikön johtaja Hanna Helinko Yleisradion A-studiossa tiistaina.


Migri Ylellä: Irakissa kuolleen turvapaikanhakijan tapaus käydään läpi uusisuomi 11:56 21.02

Maahanmuuttovirasto tulee käymään läpi päätöksentekonsa Irakissa pian palautuksen jälkeen kuolleen turvapaikanhakijan Alin tapauksessa. Asiasta kertoi Migrin oikeus- ja maatietoyksikön johtaja Hanna Helinko Yleisradion A-studiossa tiistaina.


Suomi-sarjan pudotuspelit käyntiin – Nokian Pyry piikkipaikalta Mestis-paikan jahtiin jatkoaika.com 11:30 21.02

Valtakunnan kolmanneksi korkeimman sarjatason Suomi-sarjan pudotuspelit pääsevät vauhtiin keskiviikkona. Kahdeksan parasta joukkuetta selvitti tiensä puolivälieriin. Välierien voittajat etenevät Mestis-karsintoihin.


Syyrialaismiehen, 19, epäillään suunnitelleen terrori-iskua Saksassa iltalehti 10:45 21.02

Nuoren syyrialaismiehen hallusta löytyi pomminteko-opas ja Isis-videoita. Mamdoh A. -niminen syyrialaismies on nyt Bayreuthin käräjäoikeudessa syytettynä terrori-iskun suunnittelusta. Oikeudenkäynti vuonna 2015 Saksaan saapunutta turvapaikanhakijaa vastaan alkoi jo helmikuun alussa. Syyttäjän mukaan Mamdoh suunnitteli terrori-iskua Saksaan tai Syyriaan. Poliisi pääsi Pegnitzissa asuneen Mamdohin jäljille sattumalta. Poliisi teki Mamdohin asunnossa kotietsinnän muun asian tiimoilta ja löysi pomminteko-oppaan ja Isis-videoita. Miehen puhelimesta löytyi myös lapsipornoa, ja hän oli ajanut autoa ajokortitta.


Tilastot osoittavat: Ylivoima täysin kriittinen Leijonien välieräpaikan kannalta jatkoaika.com 07:59 21.02

Tilastojen valossa Leijonien pelaaminen tasaviisikoin on ollut nihkeää ja tuloksetonta, vaikka vastassa on ollut ennalta selvästi heikompia joukkueita. Kanadaa vastaan ratkaisu piileekin jälleen ylivoimapelissä. Jos se ei tuota maaleja, Leijonien kotimatkan todennäköisyys jo puolivälierän jälkeen kasvaa.


Uutiset