Juha Mieto arvioi Krista Pärmäkosken kultamahdollisuuksia: ”Vanhan rouvan kanssa tulee tappelu” iltalehti 22:40 24.02

Krista Pärmäkoski on ollut Suomen naisten hiihtokuningatar Pyeongchangin kisoissa. Pärmäkoskella on näistä karkeloista takataskussaan jo kaksi pronssimitalia, mutta mitalitili voi vielä täydentyä sunnuntaina 30 kilometrin kisassa. Onko Pärmäkoskella mahdollisuuksia jopa kultamitaliin, Juha Mieto?


Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken menestyksen takana on kuopiolainen aviopari: ”Kisapäivien paine on tässä parasta” iltasanomat 22:33 24.02

Suomen hiihtotähtien taustalla on yksi pariskunta.


Sunnuntaina tulee lisää kultaa! Krista Pärmäkoski on kolmenkympin voittajasuosikki: ”Riittää, että johdan viimeiset kilometrit” iltalehti 18:54 24.02

Asiantuntija Toni Roponen ennakoi naisten 30 kilometrin kilpailua yhdessä Krista Pärmäkosken ja Matti Haaviston kanssa. Video: Tällaisista lähtökohdista starttaa naisten 30 kilometrin yhteislähtö. - Krista Pärmäkoski uhkuu erittäin kovaa itseluottamusta ja on äärimmäisen hyvässä kunnossa. Nyt on oikeasti tarjolla olympiakultaa, sanoo Iltalehden ja Discoveryn asiantuntija Toni Roponen.


Pariviestissä hyytyneeltä Mari Laukkaselta paljastus: ”En olisi tullut mukaan, ellei olisi pyydetty” iltalehti 23:10 21.02

Mari Laukkanen oli otettu hiihdon valmennusjohdon ja Krista Pärmäkosken pyynnöistä. Video: Iltalehden asiantuntija Toni Roponen käy läpi naisten pariviestin antia Etukäteen oli selvää, että Suomen ykköstykki Krista Pärmäkoski saa valita kilpailumatkansa Koreassa.


Laukkasen ja Pärmäkosken oli muutettava taktiikkaa – "Ei tämä ole se tapa, jolla haluaisin hiihtää" MTV 13:20 21.02

Mari Laukkanen ja Krista Pärmäkoski sijoittuivat viidenneksi Pyeongchangin olympialaisten maastohiihdon parisprintissä keskiviikkona. Suomalaiskaksikko joutui muuttamaan taktiikkaansa finaaliin Laukkasen hyydyttyä välierähiihdon lopussa.


Mari Laukkasen loikat jatkuvat - palaa pikaisesti takaisin ampumahiihtoon iltalehti 09:33 21.02

Suomalainen on mukana torstaina ampumahiihdon viestissä. Mari Laukkanen hiihtää Krista Pärmäkosken parina viestissä. Mari Laukkasen loikat jatkuvat Koreassa.


Olympiasankari Krista Pärmäkoski lähtee mukaan uuteen bisnekseen iltalehti 08:07 21.02

Hiihtäjän omaan KP-tuoteperheeseen kuuluvat toistaiseksi pipo ja t-paita. Mari Laukkanen hiihtää Pärmäkosken parina viestissä. Olympiasankari Krista Pärmäkoski lähtee mukaan uuteen bisnekseen, sillä hän tuo markkinoille oman tekstiilimalliston. Myyntiin asetetaan aluksi pipo ja t-paita.


Harri Kirvesniemellä selvä näkemys Mari Laukkasen ja Krista Pärmäkosken mahdollisuuksista – lausui myös varoituksen sanat iltasanomat 19:20 20.02

Harri Kirvesniemi arvioi ennakkoasetelmat keskiviikkona hiihdettävään naisten parisprinttiin.


Yllätysratkaisu hiihtonaisten romahdukseen? Ampumahiihtojoukkue esittää Mari Laukkasta hätiin - ”Hän olisi vahvistus” iltalehti 19:14 19.02

Antti Leppävuoren mielestä Mari Laukkasen kuuluisi olla Krista Pärmäkosken adjutanttina hiihdon pariviestissä. Suomen hiihtonaisten romahdus, Krista Pärmäkoskea ja tietyin varauksin Kerttu Niskasta laskematta, puhuttaa Koreassa. Suomen seuraavasta potentiaalisesta mitalimatkasta, naisten pariviestistä, ei saisi tulla lauantain viestin kaltaista epäonnistumista.


Marjamäen ”nyrkit” ja Pärmäkosken riemu – katso kuvakooste tunteikkaista suomalaishetkistä olympialaisissa iltasanomat 13:24 19.02

Olympialaiset ovat edenneet jo yli puolivälin. Kisoihin on mahtunut jo runsaasti suomalaishetkiä ja tunteet ovat vaihdelleet ilosta pettymykseen.


Pärmäkosken kunto ja Niskasen itseluottamus ratkaisivat – Reijo Jylhä taustoitti kinkkistä viestipäätöstä MTV 12:46 16.02

Suomen maastohiihtojoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä on paljastanut, että lauantaiseen naisten viestiin oli tarjolla kaksi tasavahvaa kokoonpanoa.


Mitalirohmu Pärmäkoski ennustaa jättipaukkua – paras matka vielä edessä MTV 11:39 16.02

Krista Pärmäkosken vatsa ei täyty kahdesta olympiapronssista. Jäljellä on vielä kolme kisaa, ja hän uskoo, että niistä ainut henkilökohtainen on hänelle se paras.


Virpi Sarasvuo huolissaan suomalaisen naishiihdon tulevaisuudesta – "Ei hirveästi merkkejä tulevista huipuista" MTV 06:04 16.02

Pyeongchangin olympialaisissa kaksi pronssia toistaiseksi napannut Krista Pärmäkoski, 27, on tällä hetkellä suomalaisen naismaastohiihdon yksinäinen kirkas huippu. Entinen hiihtotähti, kuusinkertainen maailmanmestari Virpi Sarasvuo (o.s. Kuitunen) on aavistuksen huolissaan siitä, keistä on tulevaisuudessa kannattelemaan naishiihtoa Pärmäkosken jälkeen.


Ruotsalaisasiantuntijalta kovaa kritiikkiä Pärmäkosken pronssimitalista: ”Tiedetään, kumpi oli nopeampi” iltalehti 00:40 16.02

Krista Pärmäkoski ja Marit Björgen jakoivat pronssimitalin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa Pyeongchangissa. Videolla Iltalehden asiantuntija Toni Roponen käy läpi Krista Pärmäkosken pronssimitalisuoritusta. Pärmäkoski ja Björgen pysäyttivät kellot tarkalleen samalle sekunnin kymmenysluvulle, mikä johti pronssimitalin jakamiseen. Hiihdossa ei enää ole eroteltu hiihtäjiä sadaosien tarkkuudella, kuten aikanaan oli tapana.


Krista Pärmäkoski voitti erittäin harvinaisen mitalin - vain Marjo Matikainen on pystynyt samaan iltalehti 23:37 15.02

Suomen naisilla on normaalimatkoilta arvokisoista vain kolme luisteluhiihtomitalia. Pärmäkosken pronssi oli Suomen ensimmäinen olympiamitali vapaalla etenemistavalla. Iltalehden asiantuntija Toni Roponen analysoi videolla Krista Pärmäkosken torstain hiihtoa. Marjo Matikainen nappasi Lahden MM-kisoista vapaan etenemistavan kisoista hopeaa 10 kilometriltä ja pronssia 30 kilometriltä vuonna 1989.


Krista Pärmäkoski katsoi videolta Juha Miedon sadasosan tappion ja aisti legendan tuskan iltalehti 21:04 15.02

Korean kisojen olympiasankari katsoo runsaasti videolta sekä omia että muiden hiihtosuorituksia. Iltalehden asiantuntija Toni Roponen analysoi Krista Pärmäkosken suoritustasoa Pyeongchangissa. Krista Pärmäkoski on syntynyt yli 10 vuotta Juha Miedon Lake Placidin vuoden 1980 olympiakisojen sadasosan kultatappion jälkeen, mutta Kurikan legendan ikimuistoisen karvas hiihtopettymys on piirtynyt myös Pärmäkosken verkkokalvoille.


Mestarivalmentaja on varma: ”Krista Pärmäkoski on pysyvästi maailman huipulla” iltalehti 17:39 15.02

Toni Roponen analysoi Krista Pärmäkosken pronssihiihdon. Iltalehden ja Discoveryn asiantuntijana Korean olympiakisoissa toimiva mestarivalmentaja Toni Roponen on vaikuttunut Krista Pärmäkosken menosta. - Kristasta on kasvamassa todellinen tähtiurheilija. Hän on pysyvästi maailman huipulla. Kaksi mitalia viiteen päivään on erittäin kova juttu, Roponen sanoo.


Krista Pärmäkosken hirmuinen mitalinälkä kasvaa: ”Kolmekymppiä on paras matkani” iltalehti 17:07 15.02

Krista Pärmäkoski haluaa lisämenestystä Koreasta. Nälkä kasvaa syödessä. - Mitalinälkä on kova. Olen ollut vasta kolmas, Krista Pärmäkoski sanoo.


Kuvapari Pärmäkosken ja Björgenin loppuhetkistä puhutti – Harri Kirvesniemi: ”Siellä on hyvinkin saattanut tulla ratkaisu” iltasanomat 15:39 15.02

Naisten 10 kilometrin kilpailusta ei puuttunut dramatiikkaa. Suomalaisittain kaikki päättyi onnellisesti, kun Krista Pärmäkoski ylsi jo kisojen toiseen olympiamitaliinsa.


Krista Pärmäkoskella omintakeinen tapa säilyttää mitalinälkä - pronssilätkät piiloon! iltalehti 15:29 15.02

Torstain palkintojenjako sujui Krista Pärmäkoskelta jo rutiinilla, ja mikä tärkeintä, tällä kertaa lähipiirikin ehti paikalle mitaliseremoniaan. Video: Eurosport. Katso videolta Krista Pärmäkosken maaliintulo. Krista Pärmäkoski voitti torstaina naisten kympin vapaalla jo kisojen toisen pronssimitalinsa. Palkintokorokkeella seurana olivat yllätysvoittaja Ragnhild Haga sekä jo lauantain yhdistelmäkisan mitaliseremoniasta tutut Charlotte Kalla ja Marit Björgen.


Uutiset