10-vuotiaan lapsenlapsen kysymys jäi Tarja Halosen mieleen - näin hauska keskustelu jatkui iltalehti 07:32 17.12

Presidentti Tarja Halonen antoi avoimen haastattelun IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmalle. Tarja Halonen on edelleen kiireinen nainen, vaikka mittariin tulee jouluaattona jo 74 vuotta. - Meidän 10-vuotias sanoi viime kesänä, että ”koska sä Tarja jäät eläkkeelle”. Sanoin, että olen ollut jo viisi vuotta eläkkeellä. 10-vuotias katsoi ja sanoi ”oikeasti”. Kysyin, mikä on oikeasti. Hän sanoi, että niin kuin kesällä, jolloin vain paistoin heidän kanssaan lettuja. Sanoin, että ei se kyllä taida tulla kyseeseen, ja tekin kyllästyisitte, Halonen kertoi.


Tarja Halonen sanoo katuvansa kahta asiaa - ”Se on ehkä vähän tragikoomista” iltalehti 10:04 16.12

Presidentti Tarja Halonen vieraili IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Jakson lopuksi erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyi Haloselta, onko tällä joitain tehtyjä tai tekemättä jääneitä asioita, joita hän katuu. - Se on ehkä vähän tragikoomista, että toisaalta kadun sitä, että en ronskimmin ollut oma itseni, kun koitin tehdä kaiken, mitä tuli tehtäviksi - sitten toisaalta olisin joissain kohdin voinut olla diplomaattisempi, Halonen myöntää.


Tarja Halonen palasi Anneli Jäätteenmäen dramaattiseen eroon - ”Hänen tappionsa oli kovin turha” iltalehti 21:45 15.12

Presidentti Tarja Halonen palasi IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa vuoden 2003 dramaattisiin käänteisiin. Pääministeri Anneli Jäätteenmäki joutui tuolloin kesällä eroamaan ns. Irak-vuotojupakan takia oltuaan virassa vain muutamia kuukausia. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyi Haloselta, olisiko Jäätteenmäki kenties ollut vaikeampi heivata pois pääministerin paikalta, jos hän olisi ollut mies.


Tarja Halonen avaa kohutun maamiinapäätöksen taustoja - ”Olisimme voineet lähteä paremmin valmistautuneina neuvotteluihin” iltalehti 17:45 15.12

Suomi liittyi maamiinat kieltävään Ottawan sopimukseen 2012, mutta valmistelut aloitettiin vuosia aiemmin. IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimmassa jaksossa presidentti kertoo, mitä päätöksen kulisseissa tapahtui. Kaduttaako maamiinat kieltävään sopimukseen liittyminen? Videolla Tarja Halonen vastaa. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on vaatinut maamiinoja turvamaan Suomen rajoja. Hän on myös todennut, että Ottawan sopimukseen liittymisestä vastuussa olevat poliitikot tietoisesti heikensivät Suomen puolustusta.


Tarja Halonen sivaltaa perussuomalaisia - ”Ymmärrän, miksi he väärinymmärtävät” iltalehti 06:10 15.12

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa presidentiltä kysyttiin, mitä hän ajattelee perussuomalaisten maahanmuuttonäkemyksistä. Videolla Halonen kuvailee, mitä perussuomalaiset hänen mielestään ymmärtävät väärin maahanmuuttoasioissa. Suomen presidenttinä 2000-2012 toiminut Tarja Halonen on Eurooppaa koskettaneen pakolaiskriisin aikana tullut tunnetuksi inhimillisen turvapaikkapolitiikan puolestapuhujana.


Näytimme Tarja Haloselle lämpimät yhteiskuvat Vladimir Putinin kanssa - ”Kyllä me olemme ystäviä” iltalehti 21:05 14.12

Presidentti Tarja Halonen vieraili tällä viikolla IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Kuten ohjelman tapoihin kuuluu, myös Haloselle näytettiin valokuvia - tällä kertaa kuvia hänestä yhdessä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Halonen tunnisti ensimmäisen kuvan heti. Kyseessä oli matka Allegro-junalla Pietariin. Hän kommentoi myös välejään Putiniin.


Tarja Halonen kertoo, miten Vladimir Putin on muuttunut - linjasi myös, miksei enää soittaisi Putinille iltalehti 12:06 14.12

Presidentti Tarja Halonen vieraili IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Tarja Halonen kertoi ohjelmassa suhteistaan Vladimir Putiniin. Heillä on hyvät keskinäiset henkilökohtaiset suhteet. Halonen valotti myös, millainen Putin hänen mielestään oli 2000-luvun alussa.


Tarja Halonen moittii rankasti Suomen pakolaispolitiikan yksityiskohtia - ”Olisi pitänyt sanoa come on, mietitääs nyt vähän” iltalehti 07:20 14.12

Yksilöiden oikeusturva vaarantui, kun turvapaikkapäätöksiä taottiin hätiköidysti. Näin ajattelee presidentti Tarja Halonen, joka kertoo näkemyksistään IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimassa jaksossa. Videolla Tarja Halonen sanoo suorat sanat pakolaiskriisin hoidosta. Tarja Halosen presidenttikausi päättyi vuonna 2012, mutta hänet tunnetaan edelleen aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja humanitäärisyyden puolestapuhujana.


Pitäisikö Sauli Niinistö vaihtaa? - Tarja Halonen neuvoo, millä perusteilla oma presidenttiehdokas kannattaa valita iltalehti 19:33 13.12

Presidentinvaalitentit etenevät kiihtyvällä tahdilla. Presidentti Tarja Halonen kertoo IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimmassa jaksossa, mitä omaa ehdokasta valitessa kannattaa huomioida. Miten toimia omaa ehdokasta valitessa? Videolla Tarja Halonen kertoo vastauksen. Valitse ehdokas, jonka tuntee järjellä ja sydämellä sellaiseksi, johon voi luottaa.


Ahdistelija teki ehdotuksia - näin napakasti Tarja Halonen vastasi iltalehti 19:25 13.12

Presidentti Tarja Halonen vieraili IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -keskusteluohjelmassa. Tämän viikon jakso pyhitettiin kokonaan Halosen erikoishaastatteluun, jonka aluksi Susanne Päivärinta kysyi presidentiltä seksuaalisesta häirinnästä, jonka Halonen on sanonut olleen hänen aktiivipoliitikkovuosinaan suhteellisen yleinen käytäntö. - Se edellytti, että on hyvä huumorintaju ulkomuotoon tai käyttäytymiseen liittyviin seksuaalisväritteisiin kommentteihin. Ne olivat osa normaalikäytäntöä. Valitettavan paljon näkyi, että nuorempia tulokkaita koeteltiin. On erilaisia ihmistyyppejä: sellaisia, jotka eivät koskaan käyttäydy huonosti, sellaisia jotka käyttäytyvät illan tullen huonosti ja sellaisia, joiden perustyyli on vanhanaikainen äijäasenne, Halonen tuumi.


Sensuroimaton Päivärinta tänään: Poikkeuksellisessa jaksossa vain yksi vieras - erikoishaastattelussa Tarja Halonen iltalehti 13:04 13.12

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman tämän viikon jakso poikkeaa normaalista. Yleensä vieraita on kaksi, mutta tällä kertaa erikoistoimittaja Susanne Päivärinta saa studioonsa vain yhden vieraan. Ratkaisu on kuitenkin perusteltu, sillä vieraaksi saapuu presidentti Tarja Halonen. Koko ohjelma keskittyy tällä viikolla Halosen erikoishaastatteluun. Halosen haastattelussa tullaan käymään läpi useita kiinnostavia teemoja niin politiikan ytimestä, kansainvälisistä suhteista kuin presidentin henkilökohtaisista kokemuksistakin. Tämä haastattelu kannattaa siis katsoa.


IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta pääsi Kultainen Venla -finaaliin - huomisessa erikoisjaksossa vieraana Tarja Halonen iltalehti 16:42 12.12

IL-TV:n keskusteluohjelma Sensuroimaton Päivärinta on saanut merkittävän tunnustuksen. Sensuroimaton Päivärinta on päässyt Televisioakatemian järjestämän Kultainen Venla -kilpailun finaaliin kolmen parhaan keskusteluohjelman joukkoon. Kultainen Venla -gaalassa tammikuun 12. päivä palkitaan vuoden parhaita televisio-ohjelmia. Sensuroimaton Päivärinta on finaaliin päässeistä ainoa puhtaasti nettitelevisiossa näkyvä ohjelma. IL-TV:n ensimmäinen Sensuroimaton Päivärinta -ohjelma nähtiin toukokuun alussa. Projekti lähti liikkeelle, kun Ylellä pitkän uran tehnyt ja suomalaisille tv-katsojille tutuksi tullut Susanne Päivärinta siirtyi alkuvuodesta Iltalehden ja IL-TV:n erikoistoimittajaksi.


Sensuroimaton Päivärinta tänään: useita kauneusleikkauksia läpikäynyt Amanda haluaa näyttää Barbielta - vieraana myös Lola Odusoga iltalehti 13:09 29.11

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman jaksossa numero 21 on kaksi naisvierasta, joiden kanssa puhutaan ulkonäöstä. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta saa studioonsa vieraiksi lukuisia kauneusleikkauksia läpikäyneen ja Barbien ulkonäköä tavoittelevan Amanda Aholan sekä vuoden 1996 Miss Suomen ja Miss Universum -kilpailun toisen perintöprinsessan Lola Odusogan. 21-vuotiaan jyväskyläläisen Amanda Aholan pakkomielle kauneusleikkauksiin ja barbiemaisuuteen on ylittänyt jo kansainvälisenkin uutiskynnyksen. Rahaa operaatioihin on palanut jo yli 20 000 euroa, ja viimeisimmässä rintojensuurennuksessa Ahola oli kuolla. Miksi hän haluaa silti jatkaa itsensä leikkelyä ja miksi Barbien ulkonäkö on hänelle niin vahva tavoite? Sitä kysymme häneltä tänään.


Tuomas Enbusken yllättävä näkemys - toivoisi olevansa biseksuaali iltalehti 08:02 24.11

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimmassa jaksossa mediapersoona Tuomas Enbuske kertoo, mitä hän ajattelee ikävän yleisöpalautteen antajista. Miksi Tuomas Enbuske toivoisi olevansa naisten lisäksi kiinnostunut miehistä? Vastaus selviää videolta. Kärkkäänä kolumnistina tunnettu Tuomas Enbuske, 40, on tehnyt toimittajan töitä puolet elämästään. Julkisuuden henkilönä hän joutuu toisinaan sietämään kovaa arvostelua, mutta ei sanojensa mukaan ota ikävääkään palautetta henkilökohtaisesti. Enbusken mielestä loukkaavia kommentteja lähettelevät henkilöt heijastavat sanoihinsa omia pelkojaan ja ahdistustaan.


Tuomas Enbuske kammoksuu äijäilyä - ”Isot miesporukat tuntuvat ahdistavilta” iltalehti 21:33 23.11

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimmassa jaksossa mediapersoona Tuomas Enbuske kertoo, mitä ajattelee kiekkolegenda Juhani Tammisen vastineesta hänen kolumniinsa. Videolla Tuomas Enbuske kuvailee tunnetta, jota hän kokee suurissa miesporukoissa ollessaan. Mediapersoona Tuomas Enbuske kirjoitti Iltalehteen kuun alkupuolella kolumnin, josta kiekkovaikuttaja Juhani Tamminen suuttui.


Näytimme Niki Juuselan vessaimitaatiovideon Juhani Tammiselle - näin Tami kertoi palautepalaverista ”Maikkarin perimmäisessä kopissa” iltalehti 18:47 23.11

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa vieraillut Juhani Tamminen nousi aiemmin syksyllä otsikoihin, kun MTV:n F1-selostajan Niki Juuselan polttareissa kuvaama imitointivideo sai hänet hermostumaan. Tamminen avasi myös sitä, miksi video ärsytti häntä niin paljon. - Selvitetään asia niin kuin se on. Otin yhteyden veli Auteroon (MTV:n urheilupomo Markus Autero), joka sattuu olemaan tämän veljen bossi tuolla Maikkarilla. Tein veli Auteron alaisuudessa kuusi vuotta yhteistoimintaa. Homman pointti oli se, että kun käytin omaa värikästä kieltäni veli Auteron alaisuudessa, kerran yhdessä lähetyksessä sanoin "ryssä". Herranjestas mikä issue. Yläkerrasta soitto, hyvä ettei erotettu firmasta. Mun pointti oli se, että kun formulatähtesi kuseskelee allekirjoittaneen päälle, onko teillä niin sanottu double standards? Kun olen itse koutsannut 30 vuotta, mun joukkueissa oli vain yhdet säännöt. Ne koskivat kapteenia, nelosketjun veljeä, huoltajaa, valmentajaa, Tamminen linjasi.


Tältä näytti paidaton Juhani Tamminen 40 vuotta sitten, penkkipunnerrustulos edelleen kova - ”Mulla on atleettiset geenit” iltalehti 11:12 23.11

Jääkiekkolegenda Juhani Tamminen vieraili IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Näytimme "Tamille" vanhan kuvan, jossa hän esiintyy paidattomana puntti kädessään. - Tuo on otettu 1977, kun olin Turun Palloseuran kapteeni. Tehtiin yhtä opaskirjaa - olen kirjoittanut 12 kirjaa - tämä oli muistaakseni 10 askelta elämäsi kuntoon ja annettiin vähän veljille esimerkkiä siitä, miten sen ajan ammattipelaajat treenasivat, Tamminen muisteli.


Tuomas Enbuske sai ”hullun paperit” ja vältti sivariin menon - aloitti terapian 6-vuotiaana iltalehti 08:30 23.11

Mediapersoona Tuomas Enbuske kertoo IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa taustastaan, joka kouli hänestä kärkkään kynäniekan. Videolla Tuomas Enbuske kertoo, miten sai "hullun paperit". Määrittelemätön lapsuuden tunnehäiriö.


Tamminen latasi täyslaidallisen Enbuskelle: ”Fokus alkaa olla henkilöv***uilu - se on syvältä” iltalehti 07:15 23.11

Juhani Tamminen antoi Tuomas Enbusken kuulla kunniansa IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -studiossa. Tamminen otti voimakkaasti kantaa Enbusken kolumniin, jossa hän leimasi Tammisen ja Pirkko Arstilan noloiksi vanhuksiksi. Tammista ei ärsytä vain häneen viitannut kolumni, vaan Enbusken tyyli laajemminkin.


Enbuske järkyttyi Tammisen vastineesta - antoi suoraa palautetta päin naamaa iltalehti 07:12 23.11

Tuomas Enbuske kohtasi kritisoimansa Juhani Tammisen IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -studiossa. Tamminen aloitti keskustelun seuraavasti: - Päinvastoin kuin veli Enbuske, olen asunut ja tehnyt töitä 20 vuotta kolmessa eri maanosassa, kuudessa eri maassa. Ihan hetkeen en noin sivistymätöntä, ajastaan irti olevaa kommenttia ole julkisuudessa nähnyt. Jossain nakkikiskajonossa olen Turun torilla 03.30 kuullut, että joku horisee samalla lailla. Mutta en ole nähnyt, että a) joku kirjoittaa valtakunnan kärkilehteen ja b) joku päätoimittaja antaa sille alustan. Se on musta otsikolla "oh my god".


Uutiset