Palestiinalaiset eivät aio tunnustaa Israelin valtiota – katkaisevat suhteensa Trumpin Israel-päätöstä tukeviin maihin MTV 10:44 16.01

Palestiinan vapautusjärjestö PLO on päättänyt pidättäytyä tunnustamasta Israelin valtiota, mikäli Israel ei tunnusta Palestiinan valtiota vuoden 1967 rajojen mukaisesti.


Kallion lukion rehtori irtisanotun lehtorin tapauksesta: Alun katastrofitunnelmasta on selvitty, hyvä, että asiaan on tullut päätös MTV 17:14 15.01

Helsingin kaupunki ilmoitti tänään irtisanovansa Kallion lukion teatterin lehtorin, joka kaupungin mukaan muun muassa häiritsi opiskelijoita seksuaalisesti. Kallion lukion rehtori pitää päätöstä tervetulleena.


Totta vai tarua: Painostiko Saksa viljatonneilla Suomea? Matti Vanhasen väite on osittain totta iltalehti 10:50 13.01

Faktantarkistus: Matti Vanhasen mukaan Suomi sai Saksalta 15 000 tonnia ruista suostuttuaan vastenmieliseen operaatioon. Historiantutkijoiden mukaan Saksa kyllä painosti Suomea viljalla, mutta ei vielä vuonna 1941. Väite: "Meidän ei tarvitse mennä edes 1800-luvun nälkävuosiin, kun haluamme varoittavan esimerkin ruokaomavaraisuuden puutteesta. Syksyllä 1941 Suomi anoi Saksalta 20 000 tonnia ruista ruokapulaan. Päätöstä ei saatu. Seurauksena Mannerheim joutui anomaan ruista samalla, kun kävi poliittisesti ja sotilaallisesti vaikeassa tilanteessa neuvotteluja Suomelle vastenmielisestä sotilasoperaatiosta Saksan avuksi. Lopulta Suomi sai 15 000 tonnia ruista yhteistyöhön suostuttuaan." Tuomio: Väite on sinne päin.


Marit Björgen ei ole paljastanut päätöstään – toinen norjalaishiihtäjä anelee: ”Anna minulle mahdollisuus” iltasanomat 09:51 12.01

Kathrine Harsem toivoo saavansa mahdollisuuden olympialaisissa.


Tänään tv:ssä: Jeff on naimisissa Tanyan kanssa, mutta syttyy miehistä - ”Mieheni ei ole homo” iltalehti 08:14 12.01

Jeff on päätynyt naimisiin naisen kanssa uskontonsa vuoksi. Amerikkalainen Jeff on ollut naimisissa Tanyan kanssa yhdeksän vuotta. Hän tuntee vetoa miehiin, mutta on siitä huolimatta päätynyt heteroliittoon vaimonsa kanssa. - Uskontoni sallii seksuaalisuuden ja romanttisten tunteiden ilmaisemisen ainoastaan avioliitossa, jonka ovat solmineet mies ja nainen, Jeff taustoittaa päätöstään illalla nähtävässä dokumentissa Mieheni ei ole homo.


Norja myönsi luvan tappaa kolme neljäsosaa maan susikannasta - metsästys alkoi viime viikolla iltalehti 21:59 11.01

Luonnonsuojelujärjestöt ovat kritisoineet päätöstä vahvasti, ja WWF haastoi valtion oikeuteen. Norjan ilmasto- ja ympäristöministeriön vuoden takainen myöntää tappamisluvat kahdesta susilaumasta astui voimaan vuoden ensimmäisenä päivänä. Susijahti alkoi heti vuodenvaihteessa, ja Norjan yleisradioyhtiö kertoo useiden susien tulleen kaadetuiksi jo tammikuun ensimmäisinä päivinä.


Veljensä menettäneen Miika Juntusen seuralta lähti lisenssi - ”Ei saa suruaikaakaan olla” iltalehti 19:09 10.01

Miika Juntunen järkyttyi. Hänen seuransa OPS ei saanut Ykkösen lisenssiä. Miika Juntusen seura OPS menetti Ykkösen lisenssinsä. Palloliitto perustelee päätöstä. Juntusen syksy on ollut raastava. Hän joutui hautaamaan veljensä. Miika Juntunen sanoo olevansa kuin nyrkillä päähän lyöty.


Trump syyttää oikeuden päätöstä epäreiluksi: "Oikeuslaitos on rikki" MTV 16:50 10.01

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan maan oikeuslaitos on "epäreilu".


Eeli Tolvanen kiittelee kesän isoa päätöstä - "Tämä auttaa Pohjois-Amerikkaan paluussa" MTV 22:33 08.01

Jääkiekkoliiga KHL:ssä superlupaus Eeli Tolvanen takoi syksyllä kovaa jälkeä Jokereiden paidassa. 18-vuotiaan hyökkääjän mukaan kesällä tehty seuravalinta onnistui erinomaisesti.


Tuoreet tilastot: Viime vuonna tehtiin lähes 10 000 turvapaikkapäätöstä – 43 prosenttia hakijoista sai kielteisen päätöksen MTV 07:15 08.01

Suurin osa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista valittaa päätöksestä. Viime vuonna valituksia hallinto-oikeuteen kirjattiin enemmän kuin kielteisiä turvapaikkapäätöksiä annettiin.


Omistusasunnostaan luteiden takia häädetty Liisa, 91, siirretään palvelutaloon: ”Palaan kotiin vielä. Täällä olen pantavankina” iltalehti 06:29 08.01

Taloyhtiö, josta Liisa Tiukka 23 asumisvuoden jälkeen häädettiin, vaihtoi hallitusta 3. tammikuuta, mutta uusi hallitus tuki tehtyä häätöpäätöstä. Joulun alla suuren mediakohun keskellä Liisa Tiukka, 91, häädettiin poliisivalvonnassa omistusasunnostaan Tampereen keskustassa. Syynä taloyhtiön ja sen hallituksen ajamaan asunnon haltuunottoon ja käräjäoikeuden vahvistamaa häätöpäätökseen oli Liisan asuntojen ludeongelma ja sitä seurannut siivous. Liisa häädettiin jouluksi lähistön vanhainkotiin. Vanhuksen huonekaluja ja tavaroita täynnä olevaan 50 neliön asuntoon vaihdettiin salamavauhtia lukot ja avaimet jäivät vain isännöitsijälle.


Saudi-Arabiassa pidätettiin jälleen useita prinssejä iltalehti 04:43 07.01

Pidätetyt saudiprinssit protestoivat muun muassa vesilaskun lankeamista heidän omalle kontolleen. Saudi-Arabiassa viranomaiset ovat pidättäneet 11 protestiin osallistunutta prinssiä, uutisoi BBC. BBC:n mukaan prinssit protestoivat Saudi-Arabian hallinnon päätöstä lopettaa kuninkaalliseen sukuun kuuluvien vesi- ja energialaskujen maksaminen. Protesti järjestettiin torstaina kuninkaallisella palatsilla pääkaupunki Riadissa.


Pakistan kritisoi Yhdysvaltojen päätöstä jäädyttää satojen miljoonien tuet MTV 16:10 05.01

Pakistan kommentoi tänään Yhdysvaltojen eilistä päätöstä jäädyttää turvallisuusapu maalle toistaiseksi.


Pelastuspäällikkö huolestui tiestön kunnosta: onnettomuuksien määrä rajussa kasvussa - ”Muuta johtopäätöstä vaikea vetää” iltalehti 07:06 05.01

Etelä-Pohjanmaalla oli 237 liikenneonnettomuutta talvikuukausina 2014. Viime vuonna luku oli jo 381. Myös Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Keijo Kangastie on huolestunut teiden kunnosta alueella. Hänen mukaansa tiestön heikentynyt talvikunnossapito näkyy alueen onnettomuustilastoissa. - Muuta johtopäätöstä on vaikea vetää, sillä Etelä-Pohjanmaan alueella ovat talvikuukausien liikenneonnettomuudet lisääntyneet selkeästi vuodesta 2014 lähtien. Tuolloin onnettomuuksia oli 237, kun viime vuoden luku oli 381. On myös huomioitavaa, että näissä tilastoissa eivät näyt pienet ulosajot, Kangastie sanoo.


Trump kritisoi Iranin päätöstä rajoittaa sosiaalisen median käyttöä MTV 05:12 01.01

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen kommentoinut Iranin tilannetta Twitterissä. Trump sanoi tviitissään Iranin nyt sulkeneen internetin, jotta rauhallisen mielenosoittajat eivät voi kommunikoida. Trumpin mukaan tämä ei ole hyvä asia.


Trump kritisoi Iranin päätöstä rajoittaa sosiaalisen median käyttöä iltasanomat 02:47 01.01

Iranin viranomaiset ovat rajoittaneet sosiaalisen median käyttöä mielenosoitusten suitsimiseksi.


Turkki raivostui turvapaikan myöntämisestä loikkariupseerille, Kreikan hallitus yrittää kumota päätöksen iltasanomat 23:15 30.12

Turkin ulkoministeriö suomi lauantaina päätöstä, jossa loikanneelle turkkilaiselle lentoperämiehelle annettiin Kreikasta turvapaikka.


Heidi Pakarinen viihtyy nykyään punapäänä - uusi look kerää kehuja iltalehti 15:30 30.12

Vuoden 2013 tangokuningatar Heidi Pakarisella on ollut muutosten vuosi. Vuoden 2013 tangokuningatar Heidi Pakarisen vuosi on ollut täynnä muutoksia. Heidi erosi elokuussa kihlatustaan, tangoprinssi Heikki Koskelosta. Vielä viime vuoden kesällä pari suunnitteli yhteistä tulevaisuutta, mutta suhde tulikin tänä kesänä tiensä päähän. Lokakuussa Heidi kommentoi Iltalehdelle voivansa taas hyvin eron jälkeen. Hän teki ratkaisun erosta. - Nyt on taas hyvä fiilis ja energia. Jossain vaiheessa ennen päätöstäni huomasin, etten juurikaan hymyillyt. Hymy oli peitossa ja piilossa, vaikka se on hyvin olennainen osa minua. Nyt hymy on palannut ja olen taas oma itseni.


Lukko-vahdin nollapeli suli viime hetkellä – JYP kasvatti HIFK:n tappioputkea MTV 21:13 29.12

Lukko nappasi 3-1-voiton Ässistä SM-liigan perjantain kierroksella. Kaapo Kähkösen nollapeli suli vain 29 sekuntia ennen ottelun päätöstä.


Lapsiasiavaltuutettu lyttää Stockmannin Tiernapoika-hyllytyksen - ”Pian emme saa esittää joululauluja” iltalehti 16:03 29.12

Tavarataloketju Stockmannin päätös poistaa henkilökunnan Tiernapoika-esitys sosiaalisesta mediasta joulun alla jakaa voimakkaasti mielipiteitä. Tavarataloketju Stockmann julkaisi joulun alla sosiaalisessa mediassaan videon, jossa osa tavaratalon henkilökunnasta esiintyy tiernapoikina. Video ehti olla julki neljä päivää ennen kuin se poistettiin 23. joulukuuta. Video sai kritiikkiä, koska videolla yksi henkilöistä esiintyi kasvot mustaksi maalattuna. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila arvostelee voimakkaasti Stockmannin päätöstä. Hän ihmetteli yhtiön reaktiota Facebook-seinällään torstaina.


Uutiset