RKP valitsee puheenjohtajan Oulun kokouksessaan MTV 05:44 27.05

RKP valitsee tänään puheenjohtajan Oulun puoluekokouksessaan. Puoluejohdon valintoihin päästään iltapäivällä.


Kuivuus vain jatkuu: Suomen kohdalla sateeton aukko niin pitkään kuin ennuste näyttää – etelässä päästään taas hellelukemiin MTV 09:51 26.05

Kuiva sää jatkuu Suomessa myös tänään. Maan eteläosissa mitattaneen tänäänkin hellelukemia, ennustaa Ilmatieteen laitos.


Toukokuun kaikkien aikojen helle-ennätys menossa reilusti rikki – ”Ennuste näyttää hellettä maan etelä- ja keskiosaan ja sillä sipuli” iltasanomat 06:00 26.05

Toukokuussa päästään todennäköisesti kirjaamaan yhteensä 15 hellepäivää. Koskaan aiemmin Suomessa ei ole mitattu näin monena päivänä hellettä.


Näkökulma: Virkamiehen kova väite Hetemäen sote-muistiosta - ”Hän on keksinyt luvut päästään” iltalehti 12:39 24.05

Martti Hetemäen laskelma soten ”4,6 miljardin euron säästöpotentiaalista” yllätti jopa Hetemäen oman ministeriön, kirjoittaa Iltalehden politiikantoimittaja Tommi Parkkonen. Klassikkotermin ”luterilainen työmoraali” keskeiseksi sisällöksi on kuvailtu sitä, että ihminen palvelee lähimmäisiään ja yhteiskuntaansa pyyteettömällä arkisella aherruksella. Luterilaisen työmoraalin omaava usein myös kokee tekevänsä suorastaan kutsumustyötä. Alun perin lepoa ja rentoutumistakin painottanut luterilainen työmoraali on kuitenkin saanut myös vääriä tulkintoja ja suoranaista vääristelyä, kun sen on katsottu tarkoittavan myös armotonta raatamista kellon ympäri ja työn asettamista kaiken muun edelle. Siksi sellaista henkilöä, jonka työpisteellä loistaa iltamyöhään valo ja oven takaa kuuluu tietokoneen näppäimistön tai vasaran naputus vielä aamuyön tunteita, kuvaillaan helposti luterilaisen työmoraalin omaavaksi.


Helleraja rikki jälleen huomenna! Kuiva sää ruokkii maastopaloja MTV 21:41 20.05

Huomenna päästään hellelukemiin osassa maata. Ilmatieteen laitoksen mukaan helleraja rikkoutunee useilla paikkakunnilla. Aivan äskettäisen hellejakson tasoisiin lukemiin ei päästä, korkeimmillaan lämpötila voi nousta 27 asteeseen.


Halla puraisi taas! Viime yönä jopa 4,5 astetta pakkasta – päivästä tulee silti kesäinen MTV 11:14 20.05

Sunnuntaina koko maassa päästään nauttimaan aurinkoisesta ja suurelta osin kesäisestä säästä. Kesä oli kuitenkin kaukana viime yönä.


Helteet häipyvät vain hetkeksi - poikkeuksellisen kuuma sää jatkuu taas ensi viikolla iltalehti 12:08 18.05

Helteet hellivät suomalaisia taas ensi viikolla. Ensi viikko käynnistyy aurinkoisissa merkeissä. - Alkuviikolla päästään taas monin paikoin hellelukemiin maan etelä- ja keskiosassa. Pohjoisessakin on laajalti yli 20 astetta, Forecan päivystävä meteorologi Olga Kukkonen kertoo. Tiistaina maan etelä- ja keskiosassa voi tulla taas hellepäivä. Lämpö ulottuu Lappiin asti, vain pohjoisessa Lapissa on viileämpää.


Mikko Rantanen muistuttaa avausmaalin tärkeydestä: ”Näytetään saman tien pelin suunta” iltalehti 16:30 17.05

- Hyvä fiilis. Tätä peliä on odotettu, Mikko Rantanen hehkuttaa illan puolivälierää Sveitsiä vastaan. - Päästään pelaamaan näitä tosipelejä. Se on nyt kerrasta poikki, tavallaan game seven, Rantanen rinnastaa. Edellisessä USA-ottelussa Rantasen ja Mikael Granlundin ykkösketjuun nostettiin kolmosesta ylennyksen saanut maalihai Eeli Tolvanen. Rantasen mukaan kolmikko sai yhteispeliä jo rullaamaan.


Päivän ravivihje: Toto65, Vermo 16.5. iltalehti 06:43 16.05

Vermon tämänviikkoinen Toto65-kierros vaikuttaa ehkä hieman tavanomaista helpommalta. Toto65-1: Käyntiin päästään helposti, kun avauskohteeseen valitaan varmaksi vuoden 2015 Finlandia-ajon voittaja Bret Boko. Ruuna avaa vauhdikkaasti, joten Ari Moilanen saa päästellä ykkösradalta keulapaikalle. Toto65-2: Kakkoskohde onkin kinkkisempi ja vaatii runsaan rastituksen. Yli kolmen kierroksen matkalla ehtii tapahtua, ja laukatkin lienevät suuressa roolissa. Ennätyskuntoinen Faitteri valitaan perushevoseksi, mutta kolmelta takamatkalta starttaava Riipinen tuntuu kiinnostavalta pelikohteelta.


Mikael Jungner vastaa Timo Soinille: ”Miten päästään Suomeen jossa asioita kannattaa kysyä S-marketin tuulikaapissa?” uusisuomi 12:11 13.05

Viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja ja Liike Nytin perustajiin kuuluva Mikael Jungner toteaa, että suomalaisilta kysytään hyvin harvoin asioita politiikan alueelta. 


Hurja korishuuma Kauhajoella! Karhu tasoitti finaalisarjan hurmiollisen kotiyleisönsä edessä iltasanomat 20:50 09.05

Kauhajoen Karhu tasoitti keskiviikkoiltana korisfinaalit Salon Vilpasta vastaan tunnelmassa, johon päästään harvoin kotimaan sisäpalloilussa.


Näin Ernest Lawson suhteuttaa työkiireet ja perhearjen: ”Perhe on tärkeämpi, kuin saavutukset työelämässä” iltalehti 15:50 08.05

Ernest Lawson vaihtoi pari vuotta sitten opettajasta näyttelijäksi. Kiireisen uran ja perheen suhteuttaminen ei tuota haasteita näyttelijälle. Ernest Lawson, 30, vaihtoi opettajan uran näyttelemiseen ja tänä syksynä hänet nähdään Maikkarin uudessa sarjassa juontajana. Rakettitiedettä? -ohjelmassa nähdään netti- ja kotivideoita ja ohjelman tarkoituksena on selvittää, miten kuvatut mokat voisivat onnistua tieteen avulla. - Nyt päästään vihdoin tekemään tieteestä seksikästä, Ernest vitsailee Maikkarin ohjelmalanseeraustilaisuudessa. Ernestillä on vastikään muuttunut elämäntilanne, sillä hän sai vaimonsa kanssa esikoisen viime vuoden loppupuolella. Näyttelijä kuitenkin toteaa, että työsaavutukset eivät ole niin tärkeitä, kuin perhe on.


Oliko Turun puukkoisku lain tarkoittamaa terrorismia? Oikeudenkäynnissä päästään tänään ydinkysymykseen MTV 05:22 08.05

Turun puukkoiskun käsittely jatkuu tänään oikeudenkäynnin ydinkysymyksellä. Kysymys on siitä, täyttääkö elokuinen veriteko laissa tarkoitetun terrorismirikoksen tunnusmerkistön.


Tänään päästään nauttimaan kunnon lämmöstä: 20 asteen raja häämöttää iltalehti 07:16 06.05

Sunnuntaina Etelä- ja Keski-Suomessa on lämmin kevätsää. Sunnuntaina on mahdollisuus päästä nauttimaan lämpimästä kevätsäästä. Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötila voi kohota sisämaassa jopa 20 asteeseen, kertoo Ilmatieteen laitos. Aurinkoista ja poutaista kevätsäätä on monin paikoin, mutta rannikolla on viileää.


Tänään päästään nauttimaan kunnon lämmöstä - 20 asteen raja häämöttää iltalehti 04:44 06.05

Sunnuntaina Etelä- ja Keski-Suomessa on lämmin kevätsää. Sunnuntaina on mahdollisuus päästä nauttimaan lämpimästä kevätsäästä. Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötila voi kohota sisämaassa jopa 20 asteeseen, kertoo Ilmatieteen laitos. Aurinkoista ja poutaista kevätsäätä on monin paikoin, mutta rannikolla on viileää.


Kesä vyöryy Suomeen! Jopa hellelukemat vaarassa ensi viikolla - mutta sitä ennen Lapissa sataa vielä lunta iltalehti 16:50 03.05

Jos tähdet ovat kohdillaan, niin 25 lämpöasteen raja rikkoutuu Etelä- ja Keski-Suomessa ensi viikon torstaina. Jo sunnuntaina päästään 20 asteen lukemiin. Ensi viikolla on syytä kaivaa aurinkorasva esille kylpyhuoneen peilikaapista ja viettää helatorstai ulkoilmassa - ehkäpä jopa uimarannalla. On nimittäin olemassa mahdollisuus, että helleraja eli 25 asteen lämpötila menee rikki ensimmäistä kertaa tälle vuodelle. Suomen yllä on keskiviikosta eteenpäin iso korkeapaine, joka tuo lämmintä ilmaa koko maahan.


Jäikö sinulta Minttu ja Kimi Räikkösen herkkä hetki näkemättä? Tältä se näytti suorassa lähetyksessä iltalehti 19:38 29.04

Minttu Räikkönen moiskautti pusun Kimille heti, kun palkintoseremoniat olivat ohitse. Minttu Räikkönen seurasi jännittävää F1-kisaa Bakussa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Kimi Räikkönen sijoittui toiseksi. Heti kun Kimi oli saanut kypärän pois päästään, hän ryntäsi halaamaan Minttu-vaimoaan. Minttu antoi miehelleen suukon.


Manta lakitetaan poutasäässä, vappupiknikillä sen sijaan on koiranilma - katso oman paikkakuntasi sää iltalehti 17:29 29.04

Vapun säästä on tiedossa kaksijakoinen. Aattoa päästään juhlimaan maanantaina Etelä-Suomessa poutasäässä, mutta vappupäivän piknikille kannattaa varustautua sadevaattein. Vappuaattona leppeimpiä ilmoja on luvassa pääkaupunkiseudulle, Turkuun ja todennäköisesti myös Tampereelle, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne. - Mantan patsas Helsingin Kauppatorilla päästään lakittamaan iltakuudelta poutaisessa säässä. Taivas on ainakin osaksi sininen, ja aurinkokin saattaa paistaa ainakin jonkun verran. Korkeimmat lämpötilat ovat Etelä-Suomen sisämaassa, ja iltapäivällä ollaan siinä 10-14 asteen tuntumassa oikeastaan kaikkialla Oulun eteläpuolella, Rinne kertoo.


Tyrmistyttävä kuva Vantaalta: Lapsi sai rajun tällin, päiväkodin toiminta ihmetyttää - ”Jossain systeemissä mättää ja pahasti” iltalehti 08:56 28.04

Vantaalaisperheen vanhemmat ihmettelevät lastensa päiväkodin henkilökunnan toimintaa. Vantaalainen Anna Björklöf julkaisi perjantaina Facebookissa kuvan kolmevuotiaasta pojastaan, jonka otsassa on hurjan näköinen kuhmu. Kuvan yhteydessä Björklöf kertoo kuhmun syntyneen päiväkodissa torstaina. Karu näky oli paljastunut vasta isovanhempien luona, kun poika otti pipon päästään. Isovanhemmat olivat hakeneet pojan päiväkodista, ja isoisä oli palannut kuvan kanssa kysymään selvitystä tapahtuneelle. Päiväkodissa kuhmusta ei tiedetty mitään.


Mestarien liiga: Vedoille päästään – Bayern München ja Real Madrid tarjoilevat herkkupalan iltasanomat 13:25 23.04

Jättiläisten kohtaaminen on kaikin puolin jännittävä koitos. Vedonlyöjällekin kun on tarjolla ihan mielenkiintoinen peli-idea.


Automaattiaseen äänet säikäyttivät livenä Karmiva turpasauna! Liverpoolin maalivahdin nähnyt noin noin hullua jätkää” ongelmista Monacon F1-kisassa Pääkirjoitus Kummat ensin, sai satikutia Sipilää maakuntavaalien ajankohdan taas ne

Uutiset