Tankkerillinen polttoöljyä Suomen piikkiin – Esko Aho kertoo kriittisistä hetkistä iltasanomat 06:33 24.02

Suomen entinen pääministeri, nykyisin East Officen hallituksen puheenjohtaja Esko Aho seurasi Viron itsenäistymiseen johtaneita käänteitä aikoinaan aitiopaikalta.


Tankkerillinen polttoöljyä Suomen piikkiin – Esko Eho kertoo kriittisistä hetkistä iltasanomat 06:33 24.02

Suomen entinen pääministeri, nykyisin East Officen hallituksen puheenjohtaja Esko Aho seurasi Viron itsenäistymiseen johtaneita käänteitä aikoinaan aitiopaikalta.


Pääministerin jouluapulaiseksi lupautuneen Pappa-Laanisen yllätyspesti venähti - pyysi Sipilältä jatkoaikaa: ”Tässä on joitain järjestelyjä menossa” iltalehti 20:53 23.02

Pääministeri Juha Sipilän erityisavustajaksi marraskuun alussa nimitetty Timo ”Pappa” Laaninen jatkaa tehtävässään vielä jokusen viikon. Keskustan entinen puoluesihteeri Timo Laaninen, 63, "kaapattiin" viestintätoimisto Tekiristä pääministeri Juha Sipilän (kesk) erityisavustajaksi marraskuun alussa. Nimittämisensä yhteydessä Laaninen kertoi lupautuneensa Sipilän ruuhka-avuksi vain tammikuun loppuun.


Puhemiehet: Ilkka Kanervan hiljaisuus tuo hänelle hallituspaikan - Turun Don Quijote sai kokoomukselta 30 000 euron kultaisen kädenpuristuksen iltalehti 20:49 23.02

Puhemiesten tämän viikon jaksossa paneudutaan kokoomuksen kivikovaan kaksikkoon Ilkka Kanervaan ja Suvi Lindéniin sekä pääministeri Juha Sipilän alkoholipolitiikkaan. Suomen valtion omistama Veikkaus on siitä jännä yhtiö, että sen hallitukseen pääsee kolmella tavalla, jos olet kansanedustaja. Sinun pitää vain hävitä puheenjohtajavaali, puhemiesvaali tai olla keskustalaisen pääministerin tai sinisen ulkoministerin saunakaveri. Jos ette usko, niin kysykää vaikka Tuomo Puumalalta (kesk), Jutta Urpilaiselta (sd), Hjallis Harkimolta (kok), Raimo Vistbackalta (ps) tai Ilkka Kanervalta (kok). Saatatte yllättyä.


Tutkija: ”Sipilän linjaus on epärealistinen” – Hallitus hamuaa EU-rahaa leikkuri edellä uusisuomi 19:33 23.02

EU-maiden johtajat aloittavat tänään monivuotisen EU-budjetin käsittelyn, jota vaikeuttaa Britannian lähtö unionista. Tutkija pitää pääministeri Juha Sipilän (kesk.) EU-linjauksia epärealistisina.


Sipilä EU:n budjettineuvotteluista: Suomen jäsenmaksu kasvaisi talouskasvun myötä iltalehti 14:21 23.02

Suomi haluaa, että EU:n budjetin taso asetettaisiin hieman yli yhteen prosenttiin bruttokansantulosta. Suomen jäsenmaksu kasvaisi joka tapauksessa talouskasvun seurauksena. Pääministeri Juha Sipilä osallistuu perjantaina EU-valtioiden päämiesten ylimääräiseen huippukokoukseen Brysselissä. Aiheina ovat vuosien 2021-2027 EU:n budjetin rahoituskehykset ja institutionaaliset kysymykset. Sipilä muistuttaa kirjoituksessaan, että Britannian lähtö EU:sta muuttaa tilannetta.


STT: Sipilä ei vaadi Lindéniltä selvitystä Ugandan-matkasta iltalehti 14:10 23.02

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei vaadi kokoomuksen entiseltä kansanedustajalta ja ministeriltä Suvi Lindéniltä selvitystä kohutusta Ugandan-matkasta. Sipilä sanoo STT:lle, että valtion enemmistöomisteinen asetarvikeyhtiö Patria on selvittänyt Uganda-epäselvyyksiä kuten on pitänyt. Suomen hallituksen kannalta asia on Sipilän mukaan nyt loppuun käsitelty. - Uskon, että Patria on toiminut nyt kuten pitääkin toimia. Ihmisiä on erotettu tai lähtenyt yhtiöstä tämän casen vuoksi. Meidän puolelta asia Patriaan päin on loppuun käsitelty, Sipilä sanoo.


Sipilä Uganda-kohun keskelle joutuneesta Lindénistä: ”Minulla ei ole tietoa siitä, millä asialla hän on tuolla ollut” iltasanomat 13:41 23.02

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ei vaadi Lindéniltä selvitystä.


Sipilä Patria-kohusta: Asia puolestamme loppuun käsitelty MTV 13:15 23.02

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan valtion enemmistöomisteinen asetarvikeyhtiö Patria on selvittänyt Uganda-epäselvyyksiä kuten on pitänyt.


Maaseudun tulevaisuus oli tänään Maaelu tulevik: Viron 100-vuotispäivää onnittelivat videolla myös presidentti Niinistö ja pääministeri Sipilä MTV 10:42 23.02

Viron lauantaista itsenäisyyden 100-vuotispäivää on Suomessa muistettu jo monin tavoin. Yksi kekseliäimmistä oli sanomalehti Maaseudun tulevaisuus, jonka nimi oli tänään printtilehden kannessa viroksi: Maaelu tulevik.


Seksiskandaali Australiassa - varapääministeri jättää tehtävänsä iltalehti 09:17 23.02

Varapääministeriä on syytetty seksuaalisesta ahdistelusta. Australian varapääministeri ja kansallispuolueen johtaja Barnaby Joyce ilmoitti perjantaina eroavansa sekä puolueen johdosta että varapääministerin tehtävästä. Joyce on ollut Australiaa puhuttaneen skandaalin keskiössä jo useita viikkoja. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Joycella on suhde entisen lehdistöavustajansa kanssa, joka odottaa lasta.


Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty Australian varapääministeri jättää tehtävänsä iltasanomat 07:48 23.02

Australian varapääministeri ja kansallispuolueen johtaja Barnaby Joyce eroaa.


Pääministeri Juha Sipilä joutui suihkuun Naisleijonien pronssijuhlissa iltasanomat 23:42 22.02

Juha Sipilä piti onnittelupuheen Naisleijonille. Hän tuli samalla paljastaneeksi suihkureissuun johtaneen vedon Kaj Kunnaksen kanssa.


HS-gallup: Vihreät vajosi selvästi keskustan taakse uusisuomi 08:16 22.02

Pääministeripuolue keskustan kannatus on hieman noussut, mutta selkeästi suurin puolue on yhä sen hallituskumppani kokoomus, kertoo tuore HS-gallup.


HS-gallup: Kokoomus selvästi suurin puolue - keskusta kiilasi takaisin kärkikolmikkoon vihreiden ohi iltalehti 07:51 22.02

Vihreiden kannatus laski Helsingin Sanomien gallupissa edellisestä mittauksesta kaikkein eniten. Pitkään kestäneen laskun jälkeen keskustan kannatus on huonosti menneistä presidentinvaaleista huolimatta kasvanut tasaisesti jo toista kuukautta, selviää Helsingin Sanomien Kantar TNS:llä teettämästä . Pääministeripuolueen kannatus on tuoreimpien kyselyiden mukaan 16,3 prosenttia, eli se on päässyt tällä erää niskan päälle kamppailussa vihreiden kanssa kolmanneksi suurimman puolueen asemasta.


Köyhyyttä, maahan- ja maastamuuttoa, kansalaispalkkaa? – Italia hukannut vuosikymmenen 2008 kriisin jälkeen MTV 15:29 21.02

Kuka tahansa nouseekin Italian seuraavaksi pääministeriksi ensi viikon sunnuntain vaaleissa, hän perii velkaantuneen, köyhtyneen, muuttoliikkeen ja ikääntymisen koetteleman maan.


Naisleijonat juhlivat pronssia villisti – pääministeri Sipilä mitalisuihkuun! MTV 13:50 21.02

Naisleijonat otti historian kolmannen olympiapronssinsa Pyeongchangista. Juhlista kostui myös pääministeri Juha Sipilä.


SVT: Ruotsin poliisi yritti saada todistajia valehtelemaan Olof Palmen murhan tutkinnassa iltalehti 13:47 21.02

Valehtelusta luvattiin valtavia palkkioita. Ruotsin poliisi yritti saada päihdeongelmaisia valehtelemaan Ruotsin entisen pääministerin Olof Palmen murhaa käsittelevässä oikeudenkäynnissä. Asiasta kertovan Ruotsin yleisradion mukaan poliisi halusi, että päihdeongelmaiset todistaisivat Christer Petterssonia vastaan. Petterssonin tuttaville luvattiin valehtelusta isoja rahasummia. SVT:n tiedot perustuvat radion saamaan kuulustelunauhaan. Nauhan perusteella oikeustuomioistuinta johdettiin harhaan.


Juha Sipilä hallituksensa 1000 päivästä: ”Tulos tai ulos – Nyt voin sanoa että tulos on saavutettu” uusisuomi 08:50 21.02

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) katsoo hallituksensa saavuttaneen tavoitteensa kiitettävällä tavalla. Sipilä kirjoittaa hallituksen 1000 päivästä puoluelehti Suomenmaassa otsikolla ”tulokset puhuvat puolestaan”.


Uutiset