Jouko pinnasi lapsena koulusta tehdäkseen kinuskia - intohimosta tuli työ, ja autotallissa käynnistetystä bisneksestä rakentui pikavauhtia menestyvä suklaabrändi iltalehti 09:18 20.01

Jouko Rajanen suhtautuu suklaaseen kuin artesaani, intohimoisesti. Lue koko menestystarina IL Plus -palvelusta. Makealle perso Rajanen kertoo olleensa jo pienenä. Hän muistaa erityisen hyvin mummivainaan kaksi jokajouluista lahjaa: pitkät kalsarit ja Aurora-suklaakonvehdit. - Ne konvehdit olivat yltä päältä harmaita, enkä pitänyt niiden marsipaanin mausta yhtään, Rajanen sanoo.


Henkilöauto pyörähti ainakin puoli kierrosta ja ajautui rekan keulaan Raahessa iltalehti 09:40 19.01

Autoa kuljettanut mies loukkaantui. Raahessa Valtatiellä Arkkukarin levähdysalueen kohdalla tapahtui hurjan kuuloinen liikenneonnettomuus aamulla hieman puoli kuuden jälkeen. Oulusta päin tullut henkilöauto oli lähtenyt pyörimään ympäri vaakatasossa ja osui perä edellä vastaan tulevan rekan keulaan. Päivystävä palomestari Antero Suomela kertoo, että auto oli pyörähtänyt ainakin 180 astetta ennen kolaria.


7-vuotias tyttö kateissa Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa - poliisi pyytää havaintoja iltalehti 19:59 15.01

Tyttö on lähtenyt maanantaina noin kello 15:15 Mäntykankaan koululta kävellen kotimatkalle Katajatielle. Tytöllä päässään Frozen-myssy. Tytöllä oli koulusta lähtiessään selässä sininen hevosreppu, jossa on myös punaista ja mustaa.


Kun häntä puraisi päätä ja muuta eläimellistä menoa - HPK nappasi kaksi pistettä Oulusta jatkoaika.com 19:57 14.01

Liigakärki Kärpät kohtasi lauantai-iltana kotonaan sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla majailleen HPK:n. Perhepelin yleisö sai kiekkoa koko rahan edestä ottelun ratkaisun venyessä voittomaalikilpailuun saakka.


Äijä-koirasta tuli Eränkävijöiden suurin tähti – juhli Venlaa luulla ja buffet-pöydän herkuilla iltasanomat 11:26 13.01

Ylen Eränkävijät-sarja palkittiin Kultainen Venla -gaalassa parhaana tv-ohjelmana. Palkintoa saapuivat noutamaan Äijä-koira isäntänsä Aki Huhtasen kanssa Kilpisjärveltä sekä sarjan tuottaja Teemu Hostikka Oulusta.


Sebastian Aho hurjassa vireessä – joulusta lähtien NHL:n ykköstykki iltasanomat 06:10 13.01

Carolina Hurricanesin suomalaistähti loistaa taalajäillä.


Lisää syytöksiä James Francoa kohtaan: Poisti suuseksikohtauksessa suojakalvot naisten genitaalialueilta iltalehti 20:33 11.01

James Franco kiistää lakimiehensä välityksellä kaikki Los Angeles Times -lehdessä esitetyt tuoreet syytökset. Ahdistelukohu Golden Globe -palkinnon sunnuntaina voittaneen näyttelijä James Francon ympärillä yltyy. Los Angeles Times -lehden julkaisemassa artikkelissa viisi naista kertoo oman tarinansa. Neljä naisista on Francon oppilaita Studio 4 -näyttelijäkoulusta, jota Franco pyöritti Los Angelesissa ja New Yorkissa. Koulu suljettiin hiljattain ilman ennakkovaroitusta.


Suomen ainoan kelloseppäkoulun rehtori: Lähes kaikki meiltä valmistuneet ovat työllistyneet iltalehti 12:33 09.01

Kelloseppäkoulusta valmistuu vuosittain noin 12 kelloseppää ja saman verran mikromekaanikkoja. Viime vuosina valmistuneille on riittänyt hyvin töitä. Kellosepäksi voi Suomessa valmistua vain yhdestä ammattioppilaitoksesta, Espoon Leppävaarassa sijaitsevasta Kelloseppäkoulusta. Koulusta valmistuu vuosittain noin 12 kelloseppää ja 12 mikromekaanikkoa.


Sipoolaiskoulusta vietiin koneita ja puhelimia – kolmikko myöntänyt murrot iltasanomat 14:05 08.01

Uudellamaalla Sipoossa sijaitsevasta koulusta on viety kolmeen eri otteeseen puhelimia ja tietokoneita, kertoo poliisi.


Sipoolaiskoulusta varastettiin tietokoneita ja puhelimia – kolmikko myönsi murrot MTV 13:57 08.01

Uudellamaalla Sipoossa sijaitsevasta koulusta on viety kolmeen eri otteeseen puhelimia ja tietokoneita, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.


Sähköyhtiö opastaa varautumaan pitkiin katkoihin Kainuussa – AL: Hyrynsalmella evakuointisuunnitelma uusisuomi 14:33 04.01

Kainuussa sähkönjakelu on takkuillut aina joulusta saakka. Raskaat tykkylumet ovat aiheuttaneet laajoja sähkökatkoksia ja Kainuun sähköverkkoyhtiö Loiste on kuvannut tilannetta suurhäiriöksi.


Seiska: Marika Fingerroos otti poikansa homekoulusta ja opettaa kotona iltalehti 08:53 04.01

Marika Fingerroos huolestui poikansa koulun homeongelmasta, kertoo Seiska. Marika Fingerroos otti toista luokkaa käyvän poikansa pois koulusta, kun tälle alkoi ilmestyä homeeseen viittaavia sairauksia. Marika kuuli pian, että koulussa on homeongelma, joten hän otti poikansa pois koulusta. Marika opettaa poikaansa kotona.


Kauppatieteiden maisteri luuttuaa lattioita Turussa - tuskainen kommentti työnhausta: ”Joskus tekee mieli luovuttaa” iltalehti 09:19 01.01

Clement Kasongo on valmistunut tradenomiksi ammattikorkeakoulusta ja maisteriksi yliopistosta. Koulutusta vastaavaa työtä odottaessa hän elättää itsensä siivoojana. Clement Kasongo on kotoisin Sambian pääkaupungista Lusakasta. Jo kotimaassaan hän opiskeli lukion jälkeen kirjanpitoa. Heti Hyvinkäälle saavuttuaan hän aloitti kaupallisen alan opiskelun Laurea-ammattikorkeakoulussa, koska hän oli kuullut, että siellä voi opiskella englannin kielellä ilmaiseksi. Hän valmistuikin Laureasta tradenomiksi vuonna 2010.


Finnairin koneessa epäiltiin tulipaloa - Matkustajat jäivät mottiin Oulunsaloon iltalehti 16:29 30.12

Pelastuslaitokselle jäi pelkästään tarkistus- ja varmistustehtävä. Henkilövahinkoja ei aiheutunut. Finnairin lento numero 436 Oulusta Helsinkiin ei päässyt matkaan lauantaina, kun koneen lähtövalmistelujen aikana ilmeni epäily tulipalosta. Lennon olisi pitänyt lähteä kello 11.30. Airbus 321:n moottorit eivät olleet vielä käynnistyneet, kun koneen oma hälytysjärjestelmä ilmoitti palosta. Syynä oli koneen lisävirtalaitteen kärähtäminen. Apumoottorin oma sammutusjärjestelmä laukaistiin varotoimenpiteenä.


Finnairin koneessa epäiltiin tulipaloa - Matkustajat motissa Oulunsalossa iltalehti 14:23 30.12

Pelastuslaitokselle jäi pelkästään tarkistus- ja varmistustehtävä. Henkilövahinkoja ei aiheutunut. Finnairin lento numero 436 Oulusta Helsinkiin ei päässyt matkaan lauantaina, kun koneen lähtövalmistelujen aikana ilmeni epäily tulipalosta. Lennon olisi pitänyt lähteä kello 11.30. Airbus 321:n moottorit eivät olleet vielä käynnistyneet, kun koneen oma hälytysjärjestelmä ilmoitti palosta. Syynä oli koneen lisävirtalaitteen kärähtäminen. Apumoottorin oma sammutusjärjestelmä laukaistiin varotoimenpiteenä.


Finnairin koneesta nousi voimakas savu Oulussa – kyydissä 200 matkustajaa iltasanomat 13:51 30.12

Toistaiseksi on epäselvää, milloin matkustajat saadaan Oulusta Helsinkiin.


Uutiset