Opetusalan lakko laajenee Helsingin yksityisiin kouluihin ja lukioihin maaliskuussa - ylioppilaskirjoitukset vaarassa iltalehti 21:49 25.02

OAJ, JHL ja Jyty jättivät sunnuntaina illalla lakkovaroituksen. OAJ:n, JHL:n ja Jytyn tiedotteen mukaan työt keskeytyvät 15 helsinkiläisessä yksityisessä koulussa ja lukiossa 12.-16. maaliskuuta, ellei sovitteluun edenneessä työriidassa sitä ennen saavuteta sopua. Liittojen mukaan yksityinen opetusala ja ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset ovat olleet sopimuksettomassa tilassa helmikuun alusta lähtien.


Pelkuri! Trump kommentoi tumput suorana kouluampumisen aikana seissyttä poliisia iltalehti 16:32 24.02

Aseistettu poliisi ei tehnyt mitään ampumisen estämiseksi. Apulaisseriffi Scott Peterson oli palkattu Marjory Stoneman Douglas High Schooliin Floridaan suojelemaan oppilaita. Hän oli paikalla aseistettuna, kun Nikolas Cruz tuli kouluun ja alkoi ampua oppilaita. Valvontakameroiden videoilla näkyy, että Peterson seisoo tumput suorina, kun ampuja riehuu koulussa.


RKP:n Henriksson iloitsee hallituksen kouluruotsikokeilun huonosta menestyksestä: ”Jäi suutariksi - siitä tuli jopa floppi” iltalehti 16:26 24.02

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on iloinen siitä, että hallituksen kielikokeilu jäi suutariksi. Henriksson kertoo olevansa tyytyväinen, että monet perheet ja kunnalliset päättäjät ymmärtävät ruotsin kielen merkityksen. Vain kuusi kuntaa on hakenut Opetushallitukselta lupaa osallistua hallituksen kokeiluun, jossa oppilaiden ei tarvitse lukea kouluruotsia. Kielikokeilu koskee 5. ja 6. luokan oppilaita yhdeksässä peruskoulussa Jämsässä, Kaustisilla, Pieksämäellä, Rovaniemellä, Savonlinnassa ja Ylöjärvellä.


Suvi Lindénin veli avaa Iltalehdelle sisarusten bisneksiä: ”Yritämme tehdä parhaamme, että Suomeen saataisiin kansainvälisiä investointeja” iltalehti 11:35 24.02

Ugandan-matkansa takia otsikoissa olleen ex-ministeri Suvi Lindénin Seppo-veli kertoo Iltalehdelle, miksi sisarukset työskentelevät ilmaiseksi monikansallisen kiinteistösijoitusyhtiön hyväksi. Tampereella asuva Seppo Lindén, 54, ja Oulussa asuva Suvi Lindén, 55, ovat olleet pian viisi vuotta mukana monikansallisessa kiinteistösijoitusyhtiössä, jonka perustaja ja toimitusjohtaja on egyptiläinen sarjayrittäjä Khaled Sedrak. NxtVn Groupin pääkonttori on Amsterdamissa, mutta yhtiöllä on toimintaa muun muassa Lontoossa ja Dubaissa.


Poliisi: Oulussa sairaalasta kadonnut mies löydettiin MTV 21:29 23.02

Oulun poliisi tiedottaa, että Oulun yliopistollisesta keskussairaalasta katosi perjantaina hieman ennen kello 18 vanha mieshenkilö. 


Kouluampumisen aikana tumput suorina seissyt aseistettu poliisi erosi iltalehti 12:55 23.02

Video paljasti, että apulaisseriffi seisoi toimettomana, kun ampuja riehui koulussa. Apulaisseriffi Scott Peterson oli palkattu Marjory Stoneman Douglas High Schooliin suojelemaan oppilaita. Hän oli paikalla aseistettuna, kun Nikolas Cruz tuli kouluun ja alkoi ampua oppilaita. Valvontakameroiden videoilla näkyy, että Peterson seisoo tumput suorina, kun ampuja riehuu koulussa. Videoita ei ole julkaistu.


Aseistettu poliisi, joka seisoi tumput suorina kouluampumisen aikana erosi iltalehti 12:55 23.02

Video paljasti, että apulaisseriffi seisoi toimettomana, kun ampuja riehui koulussa. Apulaisseriffi Scott Peterson oli palkattu Marjory Stoneman Douglas High Schooliin suojelemaan oppilaita. Hän oli paikalla aseistettuna, kun Nikolas Cruz tuli kouluun ja alkoi ampua oppilaita. Valvontakameroiden videoilla näkyy, että Peterson seisoo tumput suorina, kun ampuja riehuu koulussa. Videoita ei ole julkaistu.


Aseistettu poliisi odotti koulun ulkopuolella Floridan tappajan ammuskellessa – seriffi järkyttyi uusisuomi 09:16 23.02

Aseistettu poliisin apulainen odotti koulun ulkopuolella, kun Marjory Stoneman Douglasin koulussa Yhdysvaltain Floridassa ammuttiin kuoliaaksi 17 ihmistä. Seriffin apulainen on nyt eronnut tehtävästään, uutiskanava CNN kertoo.


Trumpin ehdotus aseistaa opettajia sai jäätävän vastaanoton - ”Herra Trump, tämä on surkea idea ja osoittaa, miten vähän tiedät kouluista tai opettajista” iltalehti 07:29 23.02

Opettajaliitot, joukkoampumisen kokenut opettaja ja Floridan kouluampumistutkinnasta vastaava sheriffi tyrmäävät ajatuksen täysin. USA:n presidentti Donald Trump väläytti keskiviikkona ajatusta siitä, että yksi keino torjua kouluampumisia olisi aseistaa ja kouluttaa osa opettajista. - Jos potentiaalinen "sairas ampuja" tietää, että koulussa on suuri määrä hyvin aseita käsitteleviä opettajia (ja muita), jotka ampuvat heti, pipipää ei IKINÄ hyökkää siihen kouluun. Pelkurit eivät mene sinne... Onglema ratkaistu. Pitää olla hyökkäävä, puolustus ei yksin toimi! Trump vielä tviittasi torstaina.


Floridassa aseistettu seriffin apulainen seisoi koulun ulkopuolella joukkoampujan riehuessa MTV 06:31 23.02

Floridassa aseistettu seriffin apulainen seisoi Marjory Stoneman Douglas koulun ulkopuolella, kun koulussa tapahtui joukkoampuminen. Asiasta kertoo yhdysvaltalaismedialle Floridan Browardin piirikunnan seriffi Scott Israel.


Floridassa aseistettu seriffin apulainen seisoi koulun ulkopuolella kesken joukkoampumisen iltalehti 03:35 23.02

Washington Postin mukaan seriffin apulainen oli palkattu suojelemaan oppilaita. Floridassa aseistettu seriffin apulainen seisoi Marjory Stoneman Douglas -koulun ulkopuolella, kun koulussa tapahtui joukkoampuminen. Asiasta kertoi torstaina yhdysvaltalaismedialle Floridan Browardin piirikunnan seriffi Scott Israel. Israelin mukaan seriffin apulainen Scot Peterson oli palkattu kouluun suojelemaan oppilaita, kertoo muun muassa Washington Post. Israel kertoo nähneensä videon, jossa seriffin apulainen seisoo koulun ulkopuolella, eikä tee mitään vaikka koulun sisällä on ampuja.


Uganda-kohusta vaiennut Suvi Lindén vältteli toimittajia Oulussa: ”Tämä alkaa olla ahdistelua jo” iltalehti 22:18 22.02

Julkisuutta Uganda-kohun aikana vältellyt ex-ministeri Suvi Lindén saapui torstai-iltana Oulun lentoasemalle. Lindén saapui Suomeen torstaina. Aiemmin julkisuudessa on kerrottu ex-ministerin olleen Egyptissä naisten asemaa liike-elämässä käsitelleessä seminaarissa. Muun muassa Iltalehti on yrittänyt saada useaan otteeseen entiseltä viestintä- ja kulttuuriministeriltä kommentteja suomalaisen liikemiehen kuolemaan johtaneen Uganda-matkaan liittyen.


Trump ehdotti aseita opettajille – Kansallinen kivääriyhdistys tuki heti: ”Kouluampujan voisi pysäyttää todella nopeasti” uusisuomi 18:39 22.02

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump katsoo, että opettajilla pitäisi olla oikeus kantaa asetta koulussa, kertoo Talouselämä ulkomaisen median pohjalta.


Lily Allen ensi kesänä Oulun Qstockin tähdeksi stara 11:40 22.02

Oulussa järjestettävä Qstock-festivaali täydentää ohjelmistoaan 12 esiintyjällä. Festivaalin tuorein ulkomainen


Viihdelehti Stara.fi stara 11:40 22.02

Oulussa järjestettävä Qstock-festivaali täydentää ohjelmistoaan 12 esiintyjällä. Festivaalin tuorein ulkomainen


Hurja takaa-ajo Oulussa: Kuski pakeni poliisia - kaahasi 140 km/h nopeudella kuudenkympin rajoitusalueella iltalehti 06:56 21.02

Kuljettaja yritti paeta poliisia kaahaamalla vaarallisesti Koskelan, Tuiran ja Puolivälinkankaan kaupunginosissa tiistaina iltapäivällä kello 16 jälkeen Oulun kaupungin alueella. Tapahtumat saivat alkunsa Emäpuuntieltä Koskelasta. Partio yritti siellä pysäyttää henkilöauton näyttämällä kuljettajalle pysäytysmerkin. Kuljettaja lähti kuitenkin välittömästi pakenemaan käyttäen huomattavaa ylinopeutta. Suurimmillaan nopeus oli Bertel Jungin tiellä, jossa autoilija kaahasi 140 km/h nopeudella kuudenkympin rajoitusalueella. Takaa-ajo päättyi lopulta Puolivälinkankaalle Maahisentielle.


Hurja takaa-ajo Oulussa – parikymppinen mies kaahasi poliisia karkuun 140 km/h mittarissa MTV 06:00 21.02

Eilen iltapäivällä parikymppinen mies myös yritti paeta poliisia kaahaamalla ympäri Oulua henkilöautolla, kertoo Oulun poliisi. Kyydissä hänellä oli samanikäinen mies.


Vaarallinen takaa-ajo Oulussa – nuori kuljettaja kaahasi 140 km/h kuudenkympin rajoitusalueella iltasanomat 05:59 21.02

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.


Kaksi miestä vangittiin epäiltyinä apteekkiryöstöistä Oulussa - tunnustaneet teot iltalehti 14:37 20.02

Oulun käräjäoikeus on vanginnut kaksi paikallista miestä epäiltyinä apteekkiryöstöistä. Epäillyt saivat saaliikseen lääkkeitä. Oulun Kaukovainion apteekki ryöstettiin 15. helmikuuta. Oulun käräjäoikeus vangitsi tänään tiistaina 32-vuotiaan oululaismiehen epäiltynä kyseisestä apteekin ryöstöstä sekä samana päivänä tapahtuneesta huumausainerikoksesta. Lisäksi häntä epäillään 7. helmikuuta tapahtuneesta Maikkulan apteekin ryöstöstä ja huumausainerikoksesta. Maanantaina käräjäoikeus vangitsi myös 22-vuotiaan oululaisen miehen todennäköisin syin epäiltynä Kaukovainion apteekin ryöstöistä ja huumausainerikoksista. Ryöstöt tapahtuivat 15. helmikuuta ja 6. helmikuuta.


Raviradalla syttyi iso tulipalo Oulussa - syytä selvitetään iltalehti 11:58 20.02

Äimäraution ravirata syttyi tiistain vastaisena yönä palamaan, ja suuren rakennuspalon sammutustyöt kestivät useita tunteja. Oulun hätäkeskus sai tiistain vastaisena yönä kello 2.00 hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Oulun Äimäräuationtielle. Hälytys muuttui heti suureksi rakennuspaloksi. Kohteessa sijaitsee Äimäraution ravirata, jonka katsomorakennus oli tulessa. Sammutustyöt käynnistyivät yöllä ja kestivät useita tunteja, paikalla oli kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä.


Uutiset