Joukkotappelu oululaisessa ravintolassa toi irakilaismiehelle muhkean laskun iltalehti 17:28 15.12

Oulun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina vuonna 1987 syntyneen irakilaismiehen yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia kivusta ja särystä 5 000 euroa, henkisestä kärsimyksestä 2 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluista 8 990 euroa. Tämän lisäksi mies joutuu maksamaan Lähi-Tapiolalle vahingonkorvausta 30 352,58 euroa sekä oikeudenkäyntikulut 210 euroa.


Ravivihje: Toto76 Oulu 16.12.2017 - 100 000 euron jackpot iltasanomat 16:58 15.12

Oulun Toto76-pelistä löytyy 100 000 euroa lisättyä bonusrahaa ylimpään voittoluokkaan. Hyväpalkintoiset lähdöt päästään viemään läpi mainioissa talviolosuhteissa.


Kuningatar Silvia täyttää joulun alla 74 vuotta - näin häntä juhlitaan iltalehti 14:15 15.12

Ruotsin kuningatar Silvia pääsee nauttimaan kirkkokonsertista syntymäpäivänään. Ruostin hovin tiedottaja Margareta Thorgren kertoo -lehdelle, että kuningatar Silvian syntymäpäivien kunniaksi järjestetään jälleen kirkkokonsertti. Kuningatar täyttää 23. joulukuuta 74 vuotta.


Brittihovi rikkoo historiallisesti etikettiä Meghan Marklen kohdalla - viettää joulun kuningattaren kanssa iltalehti 13:23 15.12

Aikaisemmin kuninkaallisten naimattomat puolisot eivät ole olleet tervetulleita mukaan hovin joulun viettoon. Brittihovi kuluneella viikolla, että prinssi Harryn kihlattu Meghan Markle tulee osallistumaan kuningatar Elisabetin ja muiden kuninkaallisten yhteiseen joulun viettoon. Tämä on historiallista, sillä aikaisemmin kuningattaren joulupöytään kuninkaallisten naimattomilla kumppaneilla ei ole ollut asiaa. Näin on ollut prinsessa Dianan, herttuatar Catherinen sekä Cornwallin herttuatar Camillan kohdalla. Brittihovi viettää perinteisesti joulua Sandringhamin tiluksilla. Kuningattaren joulupöydän antimia nauttimassa tulevat olemaan prinssi William puolisoineen ja nyt myös prinssi Harry kihlattuineen.


Brittihovissa historiallinen muutos jouluna – Meghan Marklelle annetaan etuoikeus, joka evättiin herttuatar Catherinelta ja prinsessa Dianalta iltasanomat 12:43 15.12

Hovi tekee historiallisen muutoksen tänä jouluna päästämällä Meghan Marklen viettämään joulua kuningatar Elisabetin kanssa. Aikaisemmin kihlatuilla ei ole ollut asiaa kuninkaalliseen joulupöytään


Järkyttävää videomateriaalia levisi tamperelaisten nuorten keskuudessa - nettipoliisi varoittaa: ”Monet videot eivät edes tule poliisin tietoon” iltalehti 10:01 15.12

Nettipoliisi Teemu Hokkanen kehottaa poistamaan järkyttävät tallenteet ja ilmoittamaan materiaalin levittämisestä poliisille. Tampereen Tammelan koulussa osa oppilaista oli saanut haitallista videomateriaalia sisältäviä Whatsapp-viestejä. Koulun apulaisrehtori Matti Annala lähetti torstaina oppilaiden vanhemmille varoitusviestin järkyttävästä materiaalista Helmi-järjestelmän kautta. Asiasta uutisoi .


Joulun hittileluissa turvallisuuspuutteita tukehtumisvaarasta kemikaaleihin – näin leluja testataan MTV 09:43 15.12

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin selvityksessä joulun hittilahjasta on löytynyt turvallisuuspuutteita. 20 testatun lelun joukosta neljästä löytyi vakava vaara. Ylitarkastaja Anja Merenkivi Tukesista havainnollisti Huomenta Suomessa, kuinka leluja testataan.


Valkoisen joulun kohtalo ratkeaa pian – "Hyvät mahdollisuudet, toivoa ei ole menetetty" MTV 09:39 15.12

Viime päivinä lumipeite on saatu koko maahan. Myös valkean joulun kannalta tilanne näyttää hyvältä, kertoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.


Taimi, 61, selvisi syövästä pulikka kädessä - ”mummon” piirakkapajalla leivotaan joulun alla yli 20 000 riisipiirakkaa iltalehti 09:01 15.12

Leipoessa vetristyy mielen lisäksi reumaiset nivelet, joita Taimi hoitaa piirakkatalkoilla. Kun varkautelainen Taimi Mykkänen, 61, tulee torstai-iltana saunasta, hänen iltansa vasta alkaa. Saunan jälkeen Mykkänen suuntaa tyttärensä Katja Miettisen Piirakkapajalle yöksi leipomaan riisipiirakoita. Joulun alla pulikoilla on Piirakkapajalla töitä, kun kuukauden aikana leivotaan myyntiin yli 20 000 riisipiirakkaa. Niistä tuhannet ja taas tuhannet syntyvät juuri Mykkäsen käsissä.


91-vuotiasta leskirouvaa uhkaa joulun alla häätö ja kodittomuus: ”Ei minulla ole paikkaa, mihin menen” iltasanomat 07:13 15.12

91-vuotias Liisa Tiukka vetoaa presidentti Sauli Niinistöön, että hän saisi jäädä omaan kotiinsa asumaan. Häätöuhan taustalla on asunnon siivoamisesta ja ludeongelmasta syntynyt kiista.


Joulupata-keräys tuo joulun myös vähävaraisille – tavoitteena miljoonan euron avustuspotti MTV 06:03 15.12

Pelastusarmeijan perinteinen Joulupata-keräys alkaa tänään.


Joillekin kauppojen hälinä on liikaa - urheiluketju tarjoaa autisteille mahdollisuutta ostosten tekoon aukioloaikojen ulkopuolella iltalehti 04:04 15.12

Stadium-ketju toivoo, että kyseiset henkilöt tai näiden huoltajat ottavat yhteyttä myymälöihin, jotta käynti on mahdollista järjestää. Autismi-ja Aspergerliiton mukaan Stadium-ketjun tapa huomioida autismin kirjon henkilöt on esimerkillinen. - Varsinkin näin joulun alla, kun kaupat ovat ruuhkautuneet jouluostoksilla olevista ihmisistä, on tervetullutta, että myös autismikirjon ihmisillä on mahdollisuus asioida kaupassa ilman liiallisia aistiärsykkeitä ja väkijoukkoja, kertoo toiminnanjohtaja Tarja Parviainen .


Antti Rinne tivasi hallitukselta: Miten aiotte taata, että jouluna on lunta? MTV 18:18 14.12

Vuoden viimeinen kyselytunti päättyi eduskunnassa perinteiseen joulukysymykseen. Siinä oppositio kysyy hallitukselta jotain hauskaa ja osapuolet kiittelevät ja piikittelevät toisiaan.


91-vuotias Liisa häädetään kotoaan – ei tiedä itsekään missä viettää joulun: "Olen itkenyt tätä monta yötä" MTV 17:31 14.12

Liisa Tiukka, 91, on asunut Tampereen Puutarhakadulla viimeiset 24 vuotta. Hän muistaa vieläkin, kuinka hänen isänsä takasi asuntolainan Työväen Säästöpankista. Sillä Tiukka osti kerrostaloasuntonsa, josta hänet kannetaan ulos maanantaina kello 10, mikäli hän ei sitä ennen muuta vapaaehtoisesti. Hän aikoo pysyä kotonaan viimeiseen asti.


Rehtori varoitti oppilaiden vanhempia Tampereella – järkyttävää videomateriaalia leviää nuorten keskuudessa iltasanomat 16:56 14.12

Tampereen Tammelan koulun apulaisrehtori lähestyi koulun kaikkien oppilaiden vanhempia ja varoitti sairasta materiaalia sisältävästä videoviestistä. Poliisin mukaan tällaisilla viesteillä on tarkoitus järkyttää nuoria.


Apu: Antti Tuisku paljastaa taukonsa taustat – keikkalavat vaihtuvat koulunpenkkiin mtv 11:29 14.12

Viime vuodet hurjaa suosiota nautiskellut muusikko Antti Tuisku jää tauolle kesällä 2018. Hän paljastaa taukonsa taustat Apu-lehden haastattelussa.


Joulun hittileluissa piilee vakava tukehtumisen ja palovamman vaara iltalehti 11:19 14.12

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) varoittaa leluista, joista Tukes löysi vakavan vaaran. Tukes testautti 20 joulun suosikkilelua. Neljästä löydettiin vakava vaara. Tukehtumisvaara havaittiin kolmessa puulelussa: Pintoy-vieterivetoisessa ralliautossa, City Tour Bus -autossa ja ABC-nuppipalapelissä.


Saksalaislehden väite: Schumacherin perhe viettää joulun yhdessä - myös lapset tulevat kotiin iltalehti 11:05 14.12

Saksalaislehti InTouch kertoo jutussaan Schumacherien perheen joulusta. Lehden mukaan Corinna Schumacher aikoo järjestää ison perhejoulun ensimmäistä kertaa Michaelin lasketteluonnettomuuden jälkeen. Corinna on aloittanut joulutunnelman luomisen kuusitilauksella. Jutussa, joka on otsikoitu "Vihdoinkin! Perheen jälleennäkeminen!", kerrotaan lasten Gina-Marien ja Mickin tulevan myös juhlimaan pyhiä Geneva-järven rannalla sijaitsevaan kotiin.


Tukes testasi 20 joulun suosikkilelua: Suosittu naamiaisasu syttyy tuleen liian helposti iltasanomat 10:58 14.12

Tukes kehottaa poistamaan kyseiset lelut käytöstä muun muassa tukehtumisvaaran vuoksi.


Uutiset